hepimizin hayatında sülalesinde akrabalarında dostlarında böyle çürük insanlar yok mu, var tabiki, laf lafı açıyo valla, geçen benim kuzende faceden millete giydiriyo bazılarının tuzu kuruymuş geçiniyolarmış rahat rahat bunlar sıkıntı çekiyomuş bla bla bla, cinim geldi tepeme yazayım dedim bikaç satır, 18 yaşında okulu falan bırak koca koca diye öl, öldüğün adam işsiz güçsüz bigün orda bigün burda çalışa bi tip olsun sene olmadan bide çocuk yap, bi eve çık kirasını ödeme,ordan çık başka eve,kira ödemedikçe ev sahibine kira tak başka evlere çık bu arada eşyaların yamulsun vs rezilliğin bini bi para yani, sonrada gel ona buna laf sok güya o da faceden ha, internetten asla geri kalmayız, çünkü ben bilemiyodum 18imde sefooorum evlenceeem demeyi bende eşimle 17de tanışmıştım yıllarca okul askerlik iş bulma para biriktirme derken evlenene kadar 9 sene geçti be, ağzını ayıra ayıra yaşa sonra millete laf çak
Görümceniz insan kullanmasını iyi bilen cinsten sanırım...
Ben olsam daha o an patlatmıştım kavgayı..
Olmaz mı var tabi
Benim öz amcalarım babamı soydu soğana çevirdi
Babamda soyulmaya pek bi müsaitti tabi, bi kere de olmaz demedi
Verdiğini de geri istemedi
Sanırsın paşa soyundan geliyo
Tabi yaş kemale erdi, paralar suyunu çekti. Şimdi duvar arasada başını vurmaya yine de bize belli etmez
Biz demiştik deriz diye sanırım
Kardeş te olsa, körü körüne bakmamak lazım hiç bişeye
Akıl terazisi denilen bişey var
Onu iyi kullanmak lazım
Şu anlattığın örnekteki de cahil cesareti resmen Nems.
aaahh ah canım akıl vereyim yol yordam göstereyim desen kimse lafına bakmazda para istemeye gelince ip gibi diziliyo millet,hem cahil hem kibirli bizim sülalede bazıları
olmaz mı var tabi
benim öz amcalarım babamı soydu soğana çevirdi
babamda soyulmaya pek bi müsaitti tabi, bi kere de olmaz demedi
verdiğini de geri istemedi
sanırsın paşa soyundan geliyo
tabi yaş kemale erdi, paralar suyunu çekti. şimdi duvar arasada başını vurmaya yine de bize belli etmez
biz demiştik deriz diye sanırım
kardeş te olsa, körü körüne bakmamak lazım hiç bişeye
akıl terazisi denilen bişey var
onu iyi kullanmak lazım
şu anlattığın örnekteki de cahil cesareti resmen nems.
Bunu dün gece, eşim olan canlının hesap hareketlerinden farkettim. Şu an hiiiiç çaktırmıyorum. Şubat tatiline 1 hafta kala eşim zannettiğim canlıya '' hayatım ben çok yoruldum Allaha şükür evin borcuda bitti ben bir süreliğine ücretsiz izne ayrılacağım çocuklarla ilgileneceğim borcun yükü de omuzlarımdan inmişken borçsuz rahat bir nefes almak istiyorum'' diyeceğim.
Çünkü 2 ay kadar önce çocukların ikisi de hastalanınca ne yapacağımızı bilememiştik birimiz izne ayrılsak falan diye konuşmuştuk. Zaten ben de yorgan döşek hastayım.
Neyse benim kuzu gibi eşim, bakalım benim ücretsiz izne ayrılma isteğime hangi yüz ifadesi ve sözlerle cevap verecek.
Ters bir tepki verirse yine anlamamazlıktan geleceğim ve 2-3 gün sonra da '' kız kardeşin 1 hafta içerisinde o borcu faiziyle birlikte kapatmazsa boşanma davası açacağım '' diyeceğim.
Ve bu bir blöf değil.
botoksun estetiklerin parasınıda sizden çıkaracaklar anlaşılan.Eşini de bir görseeen. Bir yakışıklı bir yakışıklı ki, konuda ki malum dolandırıcı bayan : ) eşine kendisini beğendirebilmek için burnuna estetik, dudaklarınada botoks mu yaptırmış nedir, teyzelerinin kızları dalga geçip gülüşüyorlardı.
valla açıkçası geçensene büyük ablam kredi çekecekmiş kefil olmamı istedi kendiside evhanımı eşi gümüş imalatı yapıyor ablamda gümüş satıyor yazları yazlıklarının orda tezgahta güvenipte kefil olamadım onada çektirtmedim bir ay ödiyemesen ne olacak yani dimi ama kendi birikmiş param vardı kendim biriktirdiğim halde eşime sordum böyle böyle ablama vereyimmi diye..
Bilmiyorum yaa bu zihniyetteki insanları anlıyamıyorum ben gururuma yediripte isteyemem kimseden kendi zevkim için para
biz küçük ablamla üni okuduk o zman durumumuz iyi değildi annem çalıştı biz part çalıştık gidipte ne ablamdan ne abimden para istemedik onlarda hiç teklif etmedi :):)
havale veya eft yapılan kişi iban ve isim bilgileri görünür sistemde. öyle bir şey yazıyordur yani normalde
valla açıkçası geçensene büyük ablam kredi çekecekmiş kefil olmamı istedi kendiside evhanımı eşi gümüş imalatı yapıyor ablamda gümüş satıyor yazları yazlıklarının orda tezgahta güvenipte kefil olamadım onada çektirtmedim bir ay ödiyemesen ne olacak yani dimi ama kendi birikmiş param vardı kendim biriktirdiğim halde eşime sordum böyle böyle ablama vereyimmi diye..
Bilmiyorum yaa bu zihniyetteki insanları anlıyamıyorum ben gururuma yediripte isteyemem kimseden kendi zevkim için para
biz küçük ablamla üni okuduk o zman durumumuz iyi değildi annem çalıştı biz part çalıştık gidipte ne ablamdan ne abimden para istemedik onlarda hiç teklif etmedi :):)
bende resmi işlere gelemem, kendi adıma bile ilk kez krediye giriyorum o da ev için başka türlüsü mümkün değildi çünkü
başka adına veya kefil vs. Hiç giremem
nakitim varsa ve cidden bi ihtiyaç için isteniyosa ( karşımdakine güveniyosam ) eşime de danışıp bi miktar borç vermem mümkün olabilir
o kadar.
Ama benim bi ablam hayal dünyasında yaşar
önünü ardını düşünemez
zaten borçları varken acil araba diye tutturdu, benden de borç istedi
aynı şekilde vermedim, dedim zaten eşim de araba istiyo da bana mantıklı gelmiyo
bizim de kredi borçları var arabanın herşeyi ekstra masraf, izin vermedim. Sizinkini de doğru bulmuyorum ama sen bilirsin dedim ( vazgeçti, pek sabit fikirli değildir zaten )
param varsa çeviririm bi taksi, giderim
yoksa dolmuşa binerim
ama özel araba her anlamda masrafa vergisi şusu busu
kredi ödeyen insanlar için fazlasıyla lüks bence.
Ki bu benim öz ablam, ödeyeceğine de eminim ama bende kredi ödüyorum. Lüks bişey için broç verecek durumda değilim
öte yandan eşimin tarafı da borç istese vermek durumunda kalabiliriz.
Akla mantığa yatmalı bazı şeyler, her borca ihtiyacım var diyene ne kadar deyip çek yazacak değilim
aynen öyle ben de hiç sevmiyorum bu kredi işini bizim evimiz var çok şükür bende biriktirdiğim paranın üstüne biraz da kredi çekip araba aldım çocuk da olunca araba lazım oluyor çok şükür az kaldı bitmesine ama daha da bulamşmam krediye yani zor gerçekten konu sahibini çok iyi anlıyorum..o kadar öde fedakarlıklar zorluklar ooh bitti de üstüne böyle birşey çıksın valla yakarım bu gezegeni ben kocamı tembihledim valla arabadan sonra başka borç morç istemiyorum diye..
ödemez ki 2 ağlar 1 tepinir '' benim saçım kocamın elinde ben nasıl isterim üüüüüü çok sıkışığız üüüüü'' der tamam. Dün gece sinirimden oturup ağladım. Doğuda tek başına 2 çocukla yaşadığım zorluklar geldi gözümün önüne, elinde bastonuyla 15 saatlik yolu otobüsle çocuklarıma bakmak için gelen annem için ağladım. Hiç yakışmadı bu davranış bizim evliliğimize.
Bunu dün gece, eşim olan canlının hesap hareketlerinden farkettim. Şu an hiiiiç çaktırmıyorum. Şubat tatiline 1 hafta kala eşim zannettiğim canlıya '' hayatım ben çok yoruldum Allaha şükür evin borcuda bitti ben bir süreliğine ücretsiz izne ayrılacağım çocuklarla ilgileneceğim borcun yükü de omuzlarımdan inmişken borçsuz rahat bir nefes almak istiyorum'' diyeceğim.
Çünkü 2 ay kadar önce çocukların ikisi de hastalanınca ne yapacağımızı bilememiştik birimiz izne ayrılsak falan diye konuşmuştuk. Zaten ben de yorgan döşek hastayım.
Neyse benim kuzu gibi eşim, bakalım benim ücretsiz izne ayrılma isteğime hangi yüz ifadesi ve sözlerle cevap verecek.
Ters bir tepki verirse yine anlamamazlıktan geleceğim ve 2-3 gün sonra da '' kız kardeşin 1 hafta içerisinde o borcu faiziyle birlikte kapatmazsa boşanma davası açacağım '' diyeceğim.
Ve bu bir blöf değil.
Ve bu bir blöf değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?