Eşim zorla ailesinin yaşadığı ilçeye taşınmak istiyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi esto
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

esto

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
33
1
86
Yozgat
kızlar çok zor durumdayım eşimle çok mutluyuz çok çok iyi anlaşıyoruz ve gerçekten birbirimizi çok seviyoruz ama malesef aşamadığımız bir problemimiz var eşim ailenin tek oğlu ve ailesi köyde yaşıyor bağlı oldukları ilçede de evleri var biz en başta anlaştık ben oraya yerleşmiyeceğimi söyledim benim yaşamak istediğim yer gelişmiş bir il olmalı sırf onun ailesine yakın olalım diye onlara 1 saat uzaklıkta bir il var oraya yerleşelim diyorum nuh diyor peygamber demiyor bence ailesi sıkıştırıyor bu gidişle boşanacağız çünkü bu sıkıntı 2 senedir var ve bir türlü çözüm bulamıyoruz ne olur bana bir akıl verin ne yapayım nasıl eşimi ikna ederim ben küçücük bir ilçede yaşlanmak istemiyorum

haftasonlari 1 saatlikte olan ile gezmeye gidersiniz hem degisiklik olur sizin icin hemde ikinizinde gonlu olur...:97:

Yanlış anlamadıysam, size verilmiş bir söz var, arkasında durmak zorunda olduğunu anlatın.

"Ben sana oraya taşınmayacağımı söylemiştim, sen de kabul etmiştin, şimdi cayıp ille de gitmek istersen bensiz gidersin" falan deseniz, ne tepki verir sizce?

Bu tabi çok ağır bir rest, ama böyle bir hakkı olmadığını bildirmek zorundasınız. Zor bir durum. Eşiniz dediğim dedik biri midir?

2 senedir evlisiniz sanırım.Başka bir ilde mi yaşıyorsunuz ? Yaşadığınız il uzak mı ? Bu sürede eşinin ailesini ziyarete gittiniz mi ?

haftasonlari 1 saatlikte olan ile gezmeye gidersiniz hem degisiklik olur sizin icin hemde ikinizinde gonlu olur...:97:

olur tabide benim eşim olur demiyor ki benim eşimin ailesi ile bir problemim yok zaten benişm tek derdim gelişmemiş bir yerde yaşamamak

bunlar hep böyle yaa.. evlenince nasıl olsa ben erkeğim kabul ettiririrm diyorlar iş işten geçmiş oluyo ya.. biz de de aynı sorun var . zaman zaman hortluyo.. bence tavrını koy orta yol bulmaya çalışman demek onun seni zorlayabileceği anlamına gelir.ılımlı görürüse üzerine gelir.. ben en fazla 1 saatlik ile giderim ordanda istediğinde gider geliriz benm de annem babam var ben zorluyor muyum seni de..

zaten çoktan o restti çektim kendin git o zaman dedim ne yapayım bir tarafta hiç istemediğim bir hayat bir tarafta eşim sonuçta ben ona elimden geldiğince yardım ettim ailesine yakın olsun diye hiç alakam olmayan bir şehre yerleşmeyi kabul ettim o da çok üzülüyor geçen gece sarıldı bana hüngür hüngür ağladı o da sanki arada kalıyor yoksa bu kadar inat etmez diye düşünüyotum babası çok sık arıyor

2 senedir evlisiniz sanırım.Başka bir ilde mi yaşıyorsunuz ? Yaşadığınız il uzak mı ? Bu sürede eşinin ailesini ziyarete gittiniz mi ?

evet görev icabı başka ilde yaşıyoruz burada tanışıp evlendik şuan çalıştığımız yer onun ailesine uzak ama zaten burada kalma niyetimiz yok her bayram her tatilde gidiyoruz ailesinin yanına sık sık konuşuyor ailesiyle zaten muhtaç insan değiller hem sağlık açısından hem parasal açıdan tamamen düşünce tarzı erkek ailesinin yanına taşınır kadın da erkeğe iteat eder

O zaman eşiniz de çok meraklı değil aslında, ama ailesinin ısrarlarından bezmiş...

Ya bu aileler çocuklarının mutluluklarından ne isterler anlamıyorum. Oraya taşınsanız hayat standartlarınız değişecek, çocuğunuz var mı yok mu bilmiyorum, varsa kendini geliştireceği birçok şeyden mahrum kalacak, sizin sosyal hayatınız dibe vuracak.. Neden? Emir büyük yerden diye.

Taşınma fikri eşinizin değilse, hayatınızdan kıyaslamalı örnekler vererek zamanla vazgeçmesini sağlayabilirsiniz umarım.

Çocuğunuz var mı?

zaten artık dedim çok yoruldum ikidebir aynı sorun bıktı artık diye madem öyle sen alenin yanına taşın bede baka yere tayin ister giderim kendime yeni bir hayat çizerim dedim zaten çocuğumuzda yok ama tabi bu en son istediğim şey sonuçta bunun dışında ufacık bir problemimiz bile yok

aynen dediğiniz gibi emir büyük yerden bir insan evladının mutsuzluğuna ya da boşanmasına nasıl bile bile sebep olur aklım almıyor eşim köyde büyümüş ya onun bakış açısı dar zaten benim dediğimi kabul etse bile bence babasına annesine karşı gelemediğinden bana hak vermiyor yok beni sık sık civar illere götürürmüş yok ailesiyle hiç alakam olmazmış orada evimiz varmış ilerde oradan taşınırmışız laf tabiki anası babası ne zaman rahmetli olursa o zaman o yaştan sonra ben ne yapayım tiyatroyu sinemayı gençlik gitmiş oralarda dura dura ben de körelip gidicem amann

bizim vakadan ben geldm burda bir avm sahil bile 1 saat uzakta yakında kafayı yicem sebep annesi istedi alhtan çok yakın değil oda burda öksüz gibi kaldm anneme telde dedim bu yaşamksa yaşıyom bir şekilde gitme canım bendeçocuğum için geldm boşanıyoduk bakalım benm bu halimle sonumuz pete iyi değil

Eşin seni dinlemiyorsa , sözünü dinleyeceği birileriyle konuşmalısın demek ki.

valla anasından babasından daha etkili kim labilir bilmiyorum bugün arkadaşımın eşi konuşacak daha doğrusu şu sıralar konuşuyor bakalım hayırlısı inşallah düzelir ama benim pe umudum yok çünkü babası var ortada onlar karışmasa çoktan düzelirdi bu durum hoş eşim aliem evlliğimiz bozulmasın diye uğraşıyorlar diyor ama bence sadece oğlum hani yuvanı bozma hanımını ikna et falan diyor yoksa gelmeyin istediğiniz yerde yaşayın dediklerini hiç sanmıyorum yoksa bu kadar sıkıntıya girmezdi eşim

İnsanların isterlerse mutlaka bir orta yol bulabileceklerine inanırım, gerektiğinde o yolu ararım da, ama istisnalar vardır. Karşımdaki insanın döneklik yapması mesela, üstelik böyle hayati bir konuda...

Peki, resti çektiğiniz zaman, ne diyor? Ayrılma olasılığınıza rağmen taşınmayı aklından geçirebiliyor mu, yani o kadar mı gözü dönmüş, o kadar mı baskı yapıyorlar? Gerçekten çok zor, nice insan kendileriyle ilgili sorunlar yüzünden evliliklerinden tat alamazken siz böyle başkalarının egoları yüzünden üzülüyorsunuz.

Çocuk düşünüyor musunuz, ne zaman düşünüyorsunuz bilmiyorum. Belki dile getirmişsinizdir ama, onun nerede büyümesi gerektiği açık ve net bence.

Ayrıca gezmekle oluyorsa, oturun oturduğunuz yerde, oraları gezin madem. Zaten alakanız olmayacaksa ne diye taşınacakmışsınız, sallamak ne kolay değil mi? Bugün bu fikrinden cayan, yarın ondan da cayar, taviz vere vere kendinizi kaybedersiniz valla.

Ben olsaydım ne yapardım ne derdim diye düşünüyorum, aklıma tek şey geliyor eşinize söylenebilecek: Ağla hayatım ağla, açılırsın...

Son düzenleme:
ağla ağla zaten bir hal oldum çocuğumuz yok istedik olmadı eşimden kaynaklanan bir problem yüzünden tüp bebek yapın dediler yapalım dedim beyfendi onuda erteliyor hani bu iş çözümlenmedi ya

ağla ağla zaten bir hal oldum çocuğumuz yok istedik olmadı eşimden kaynaklanan bir problem yüzünden tüp bebek yapın dediler yapalım dedim beyfendi onuda erteliyor hani bu iş çözümlenmedi ya

Yok, onu size dememiştim. Hani eşiniz siz resti çekince ağlıyormuş ya, ben olsam öyle derdim demek istedim. Ama eksik dedim, sonra yanlış anlaşılabileceğini fark edip düzelttim ama geç kalmışım. Siz ağlamayın tabi. Ama madem iki yıldır süregelen bir çatışma olmuş bu, en ciddi, en tavizsiz tavrınızla konuşun, üstüne gidin. Ana-babasına "size yakın olmak için dibinize taşınmamıza gerek yok, sizi ihmal ettiğimiz de yok, bizden hayatımızı değiştirmemizi istemeyin" diyemeyip verdiği sözden cayan, sizi asla istemediğiniz bir hayata sürüklemek isteyen adamdan zaten koca olmaz. Kusura bakmayın ama böyle.

Çok zor bir durum,Allah kolaylık versin.
Eşin gerçekten iki arada kalmış ama bir yerde kendi suçu.Madem böyle düşünen bir ailesi vardı,evlenirken bunu açıkça dile getirmeliydi.Ona göre hava hoş,zaten köyde büyümüş,eh ailesinin yanında yaşamak tabii hoşuna gider.
Bu sorun bitmez gibi gözüküyor.Eşinle kim konuşursa konuşsun,razı olsa da döner dolaşır konu buraya dayanır.Ailesi tek oğlumuzsun diyerek her türlü etki edebilir.Bugün olmazsa yarın çocuk olunca,torunumuz bizden uzak büyüyor derler.Allah gecinden versin anneye veya babaya birşey olsa,en basitinden hastalık bile olsa ilk fırsatta taşınmak gündeme gelir.
Hem sen başka sorunumuz yok demişsin ama eşin tüp bebek olayını bu yüzden erteliyorsa,bu da bir sorundur.İnşallah bir çözüm yolu bulursunuz.

aynı sorunu görümcem yaşıyor o büyük şehirden istemeyerek ilçeye geldi eşinin ailesi köyde oturuyor evleri var şimdi de ısrarla köye taşınmalarını istiyorlar.bu defa görümcem eşine resti çekti sen gidebilirsin ama ben gitmem dedi
sende ancak bu şekilde eşini engelleyebilirsin canım kararlı bir şekilde hayır diyeceksin başka yolu yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…