• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimde bende çok asosyaliz

Eşiniz evlendiğinizden beri çalışmıyor, evden de çıkmıyordu, insan görmeye görmeye, komşudan kaçacak hale gelir tabi. Sizinle de bir paylaşımı yok, hiç normal değil bence. Eşiniz değişmez, siz kendiniz ve çocuğunuz için çıkın dışarı.

Ben de çok arkadas canlısı değilim ama esimle dışarı çıkmak için can atarım. Çıkınca illa ki yapacak bir şeyler buluruz. Hiçbir şey yapmasak caddede gezeriz (yaz olsa) dondurma yiye yiye yürürüz. Bir cafeye otururuz. Çocukları sinemaya götürürüz ne bileyim, nasıl yapacak bir sey bulamıyorsunuz?
sizin ki asosyallik değil ki bunalıma girersiniz hep ev ev nereye kadar.

Bir tarafimiz sosyal olsa belki dengeler. Esim cok cekingen biri bende oyleyim ama esim kadar degilim komsularla bile konusmuyor. Kapida komsu varsa acmiyor. O yuzden bir arkadas akraba cevremiz yok. ailelerde tek tuk gorusuyoruz okadar. Çok sıkıcı olmaya başladi hayat evden ciksak disari yapacak bisey bulamiyorus bu durumda olan varmi
Kapı açmayacak kadar değil ama annesigile bile gitmek istemiyor. Yaşına yakın kardeşleri olmasına rağmen. Akşam yemeğe oturmaya sadece anneleri gelir. Onlar haricinde hiç bi aile ağırlayamadık maalesef ama kendimi iyi hissettiğim bi gün ondan habersiz bi aile çağıracağım akşam yemeğine. Alışması gerekiyor bence

Kapı açmayacak kadar değil ama annesigile bile gitmek istemiyor. Yaşına yakın kardeşleri olmasına rağmen. Akşam yemeğe oturmaya sadece anneleri gelir. Onlar haricinde hiç bi aile ağırlayamadık maalesef ama kendimi iyi hissettiğim bi gün ondan habersiz bi aile çağıracağım akşam yemeğine. Alışması gerekiyor bence
Habersiz yapmayın bence önce ona neden bu kadar kapalı olduğunu sorun bu sıkıntının temeline inin yani neden böyle sebebi ne geçmişte kötü bir travma mı olmuş diye sizinle paylaşması için güzel bir konuşma yapın, sonrada açıkça söyleyin ben bu şekilde sıkılıyorum bu akşam ....'ları davet edeceğim yemeğe veya bir çay içmeye gibi bizim içinde farklılık olur diye düşünüyorum gerçekten boş geçen günler sıkıyor beni artık diyebilirsiniz 🙏🏻

İnsanların çoğu zaten asosyal olmaya başladı
Komşuluk ilişkileri pek kalmadı
Herkes günde 11 saat dışarda iş sebebiyle
Ailelerde hafta sonu ancak olursa görüşülür
Arkadaşlar da genelde kendi aileleri ile eşleri ile vakit geçiriyor.
Bu yüzyılda asosyal olmayı anlayabilirim.

Ama şu da var
Eşiniz insanlardan kaçıyorsa selam bile vermeye çekiniyorsa sosyal fobi oluşmuş olabilir.

Ben ikinizin yerinde olsam başbaşa bir şeyler yapardım.
Birlikte gezerdim
Sinemaya ya da hafta sonu tatillerine falan giderdim.

Sosyallik arkadaş ortamı demek değil benim gözümde. Ancak hayatımda birileri varken eğlenebilirim mantığında değilim. Eşimle de pekala bir şeyler yapıp gezip tozup eğlenebilirim. Yani sırf sosyal oluncam diye olur olmaz kişilerle görüşüp sinirimi bozamam. Ayrıca görüştüğüm insan bana bir şeyler katmanlı dedikodu arkadaşlığı da sosyalliğide bana göre değil pek. Yani kısacası az insan hatta hiç insan çok huzur 😂

Habersiz yapmayın bence önce ona neden bu kadar kapalı olduğunu sorun bu sıkıntının temeline inin yani neden böyle sebebi ne geçmişte kötü bir travma mı olmuş diye sizinle paylaşması için güzel bir konuşma yapın, sonrada açıkça söyleyin ben bu şekilde sıkılıyorum bu akşam ....'ları davet edeceğim yemeğe veya bir çay içmeye gibi bizim içinde farklılık olur diye düşünüyorum gerçekten boş geçen günler sıkıyor beni artık diyebilirsiniz 🙏🏻
Yani küçüklükte yaşadığı travması var ama her şeyi ona bağlamak ne kadar doğru bilmiyorum

Back
X