Erkek İnfertilitesi eşimde hormon eksikliği FSH hormon tedavisiyle HAMİLE KALMAK İSTEYENLER

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
şu doktorun verdiği mr çekilecek evrağıylada gidebiliriz aslında :))) güzel fikir

meraba bizde de fsh eksikliği çıktı ve iğnelere başladık..tedaviye başlamadan önce prof olan doktorumuza sorduk sebebini araştırdık netten hipofiz tümörü deniyo sebepler arasında diye...bizim ilk hedefimiz sizi çocuk sahibi yapmak olmalı,sebebin üzerine yoğunlaşmak değil dedi.şimdi eşim iğneleri kullanmaya başladı başlıyalı başımda bi ağırlık hissi,enseme doğru bi sertleşme ya da basınç hissediyorum diyo..ilacın içinde de hipofiz tümörü olan hastalarda kullanılmamalı yazıyo..iyice evham sardı bize..adam akşamları belli saatlerde sık sık rahatsızlanıyo, resmen kafasını tutmuyo,ağrı desem ağrı değil tuhaf bi rahatsızlık hissi ve aşırı derecede takatsizlik oluşuyo diyo..biz de beyin cerrahiden randevu aldık,doktordan beyin mr ı çekilmesini istiycez,inşallah iyi çıkar sonuç..ben de sabirsız biriyim..bu iş için yani çocuk için yeterince bekledik,kimi zaman da şimdi olduğu gibi doktorculuk oynadık(doktorların yeterli irdelemediğini düşündüğümüz durumlarda)ama 6. yılımız bitti,bir çok aşılama tüp bebek denememiz oldu..hala ne bir sebep ortaya kondu,ne de bir sonuç aldık..bu geçen yıllar ve süreç beni nispeten de olsa daha kaderci yaptı diyebilirim sadece..ama bu da bi şeydir yine de ki,şu ana kadar 3 aşılam ve 2 tüp bebek denemesinde bile bir kez olsun eşimin hormon değerlerine bakılmamıştı..hep sebepsiz infertilite dendi..şimdi yine kendi mücadelemle bir kez daha detaylı tetkiklerinin yapılması için eşimi bir prof bulup özel muayeneye götürmeye ikna ettim ve fsh eksikliği,morfoloji bozukluğu çıktı karşımıza..bundan sonrasında da inşallah hayırlısı ile sonuca ulaşırız..Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah..

canım hoşgeldin öncelikle geçmiş olsun sanırım sorunlarımız benziyo malesef benim eşiminde 6 yıl önce beyinde oluşan küçük bir ur varmış doktor beyini açmadan burundan almış burundan alırken de hipofiz bezinide almış ve böylece hormon eksikliği başlıor ve spermler sıfır oluyor doktora gittik fsh düşük denildi yarın kan tahlili ve idrar testi sonuçlarını alıcas hayırlısı bakalım senin gelişmelerin nasıl

ezine sabırsızlığını mücadeleni çok iyi anlıyorum kolay değil iş biz eşlere düşüyor çünkü onlar bu konuda pek ilgisiz canım öncelikle o ilaçlar ağır ilaçlar ben öyle biliyorum prof. doktora danışmadan devam etme derim sana mr çektirerek endokrinoloji uzmanıyla bir görüşün sonra ürologa gidin biz öyle yapıyoruz canım Allah hepimizin yardımcısı olsun.

selamlar
eşimdeki sperm düşüklüğü sebebiyle doktoru hormon testleri yaptı
sonuçlar güzel demiş doktor
fsh sınırı 1,5_12,4 yazıyo eşimin 1,5 tam düşük sınır çıktı
doktora düşük sorun var herhalde demesine rağmen doktoru hayır normal yüksek olmasında düşük olmasında sorun olmaz demiş

sizlerin eşlerinde değerler nedir merak ettim
şimdiden teşekkürler

o doktora birdaha gitme bence
bizim 3.3 idi FSH aylarca hap ve igne ile yukseltmeye calisti doktorumuz 5.5 oluncada hamile kaldim
FSH sperm yapimini etkileyen hormon

biz mr için beyin cerrahine randevu almıştık ama dr benim alanım değil deyip mr istememiş,nörolojiye git demiş,bizimki de dr a kızıp başka yere gitmemiş,eve gelmiş..sonuç yok yani anlıyacağınız..

canım benim eşimde 2 yıl önce gitmiş doktora ozamanlar fsh çok düşük olduğu halde doktor ilaca gerek yok demiş ve 2 yıl sonra yani şuan evliyiz doktora gittik ve sonuçlar tamamen düşük belki ozaman o ilacı içseydi belki bu kadar düşmezdi ama çoğu doktor gerçekten işini yapamıyor diye düşünüyorum sende bu işin ardını bırakma krishazelime katılıyorum sağlam bir doktor bulup derdini anlatmalı ve tedavine başlamalısın

canım benim eşimin fsh değeri en azında altındaydı tam hatırlayamıyorum şuan onun tedavisi ile uğraşıyoruz yani doktorun vereceği ilaçlar sayesinde fsh istenilen seviyeye yükselmesini bekleyeceğiz

canım mr için biz hastanenin görüntüleme merkezinde çektiriyoruz tabi gün verdiler bize 17 şubat a çok sinir oldum beklemek açısından ama dışarda yani özel hastanelerde de çektirebilirsiniz fiyat olarak ta uçuk fiyatlar değil canım benim en son sorduğum özel hastanede 49 tl artı birde ilacı 150 ye falan geliyo işte bence beklemeden bir an önce yaptırın derim

kızlar selam

benim eşimin hormon testi

FSH 3.3 TESTESTERON 2.40 CIKMIŞ

kırishazel o zamn bizimde ilac kullanmamız lazım dimi canım

Son düzenleme:
kızlar selam

benim eşimin hormon testi

FSH 3.3 TESTESTERON 2.40 CIKMIŞ

kırishazel o zamn bizimde ilac kullanmamız lazım dimi canım

Canim bizimde 3.3 tu dusuk dedi dr ve tedavi uyguladi
Testesteron u hatirlayamadim simdi ama oda dusuktu . Ama testesteronla pek ilgilenmedi dr cunki sperm yapaimi icin gerekli olan FSH mis onu yukseltmeye calisti .

Canim bizimde 3.3 tu dusuk dedi dr ve tedavi uyguladi
Testesteron u hatirlayamadim simdi ama oda dusuktu . Ama testesteronla pek ilgilenmedi dr cunki sperm yapaimi icin gerekli olan FSH mis onu yukseltmeye calisti .

sagol canım
yarın belli olur herşey dr gidiyoruz
gelince ben sana haber veririm son durumu

canım bizde hormon tahlil sonuçlarını ayın 9 unda doktora göstereceğiz bakalım ne ilaç verecek merak ediyorum

canım bizde hormon tahlil sonuçlarını ayın 9 unda doktora göstereceğiz bakalım ne ilaç verecek merak ediyorum

merhaba pamuk topiği tesadüf gördüm benim eşimde hormonları için tedavi görüyor bizim testesteron yüksekti fsh ve lh düşüktü hipogonodizm emre beyde tedavi oluyoruz 4 ay oldu başlayalı tedaviye başladığımız da sperm sıfır dı ama şimdi 5 milyon oldu elşn pregnyl 5000 ve fostimon 150 kullanıyor sizin tedaviniz ne zaman başlıcak

meraba arkadaşım en son ayın 9 da gitti eşim doktora bizdede hormon eksikliği var evet biliyosundur doktor testesteron hormonunun düşük olduğunu söyleyerek testojel adında bir ilaç verdi bize canım şimdilik bu aşamadayız 1.5 ay kullan yanıma gel demiş doktor yani ocak ayının 25 inde gidicez doktora sonraki aşamalarıda yazarım buradan burada spermlerinin artmasına sevindim ilaçlarını aksatma canım tedavi uzun aşama kolay değil fsh için doktorlar klomen veriyo sanırım kullandımı eşim klomen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…