- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.858
- 198
- Konu Sahibi sevdasinemalarda
tedavi olması şart ama
tedavi normale döndürür mü bilemedim
evet bende aynını söyledim iş sende bitiyor kendin istemelisin kavga anında bir dk durup düşünmelisin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
tedavi olması şart ama
tedavi normale döndürür mü bilemedim
Şiddet eğilimli insanlar tedavi edilmezse şiddeti artırıyor.
Şiddet yaşayıp sevgilisinden ayrılmış, eşinden boşanmış herkesin en büyük pişmanlığı daha önce terketmemiş olmaktır sanırım.
Süreç korkutur, hele evli ve çocukluysanız ancak düzeleceğini hiç zannetmiyorum. Düzelmeyi geçtim bu seviyede kalırsa yine iyi...İşin kötüsü çocuğunuza zarar verip büyük travmalara yol açabilir.
Sorulmuştur mutlaka ama eşiniz kendi durumundan rahatsız mı? Biliyor mu yani normal olmadığını? Doktora falan gitmek istiyor mu? Olabilecek tek çözüm budur, o da etkili olursa. Onun dışında ileride bir gün beraber geçirdiğiniz her güne pişman olabilirsiniz.
Ben babamdan dayak yemedim.
Babamın istemediği birşeyi sadece gözüme bakmasıyla anlardım.
Bir anne olarak çocuklarımında babalarından dayak yemesine asla izin vermem.
Çok iyi bir baba ''çocuk yumurta yemedi '' diye tabakları duvarlara fırlatmaz.Bu davranışın tek açıklaması çocuğu sindirmektir.Kendi fikri ,düşüncesi olmayan,robot gibi yaşayan bir çocuk olsun,baba ne derse anında yapsın.
Bu davranışları sergileyen babanın ciddi psikolojik problemleri vardır.
evet farkında benden yardım istedi. dr gidicez![]()
Ok. O zaman bir şey demiyorum. Ama eşinizin harçlığını siz veriyorsunuz, arkadaşlarıyla pikniğe göndermiyorsunuz.Seviyorum diyorsunuz Sevgi böyle bir şey mi?
Ben de bilemiyorum
Evet kızlar başlıktanda anlaşılacağı üzere eşimde şiddet eğilimi var ve gün geçtikçe katlanılamaz hale geliyor. En azından benim için öyle. İkili tartışmalarımız esnasında bir yerden sonra kopar ve orayı burayı yumruklama aşırı derecede bağırma (kükreme diyim)
Sonra tabii ben fosss. susmak zorunda kalıyorum. beş dk sonra özürler yalvarmalar. ertesi gün çiçekler fln.
Yalnız eşim kaç kez uyarmama rağmen çocuğada aynı şeyleri yaşatmaya başladı ve çocuk çok üzgün. örneğin
çocuk gündüz uyuduğu için akşam bizimle geç saate kadar oturmasına izin veriyordum.(sabah erken kalkıyor okuldan gelince birkaç saat uyuyor akşam geç saatlere kadar bizimle vakit geçirmek istiyor)
sonuçta çalışıyoruz. dün eşim başladı saat 11,30 oldu manyak bu çocuk yat fln. her kızdığında salak manyak aptal gerizekalı kafası saman dolu gibi sözler sarfediyor. kaç kere tartıştım vazgeçmiyor.
neyse sabahları birlikte kahvaltı ediyorlar o bırakıyor çocuğu ben geç gidiyorum işe. bu sabah büyük bir gürültüyle uyandım. bağırma ve mutfakta şangırtı. aha dedim kavga çıktı. o uyku sersemiyle bir yataktan fırlayışım var çocuğu dövecek diye aklımı kaybedecektim neredeyse
neyse çocuğa sordum tık yok. eşime sordum neymiş yumurtasını yememiş. her sabah aynı şeymiş. neyse sakinleştirdim. öptü gitti. mutfağa gittim kalan yumurtayı yiyeyim bari diye diye birde ne göreyimçocuğu yumurta tabağı fayansa yapışmış bardak tabak ne varsa tuz buz
aradım bana yaptığın göz korkutmayı parmak kadar çocuğada mı yapıyorsun dedim ağzıma geleni saydım kölenmiyiz senin dedim. iyi her şeye eyvallah deyip susalım diyoryani arada bir bunu yaparak egosunu tatmin ediyor ama ilişkimize aşırı zarar verdiğinin farkında değil
benim durumumda olan varmı normalde çok iyi ama ne zaman sinirleneceği belli olmuyor ne yapmalıyım gidişat kötü![]()
Masallah o cocugun piskolojisini allak bullak edin kari koca.
Bence cocugunu uyutma okuldan geldikten sonra, onunla o zaman ilgilen, ve cocuk erken yatsin.
Esin sakin kafayla aksam oturmak ister, herkes ister, hakki.
Esinle sizin de birlikte vakit gecirmeniz lazim sonucta.
Yemegini ya da isini cocugun uyuyunca yap.
Hatta esinle isleri paylasin, o da yapsin sonucta sen de calisiyorsun.
Tabi bu esin okuzun teki deyil demek deyil.
Esine de cok iyi bir ders vermen lazim.
Asla bu siddetti kabul etmemelisin.
Zavalli cocuk.
PS: Ayrica, neden siz de kalkmiyorsunuz, Birlikte kahvalti yapmalisiniz bence.
Bir evde birlik olmali.
O evde ne huzur ne bereket olur.
Size de cok kizdim ben.
Eşiniz bence tedavi olmalı, bu tarz problemler çocukluktan ileri geliyor ..
Benim eşimin de babası eşiniz gibi boş, gereksiz sebeplerle eşime psikolojik ve bedensel şiddet uygularmış ve eşimin de
öfke kontrolü sorunu var, büyük küçük her hoşlanmadığı nokta da aynı büyük çapta tepkiler veriyor ve alttan alındıkça da
bunun normal görüldüğünü düşünüp daha da arttırıyor dozunu ..
Bence siz alttan alarak eşinize ve aile yaşamınıza iyilik yapmıyorsunuz ..
İleride çocuğunuzunda babasına benzemesini istemiyorsanız eşinizi mutlaka tedaviye ikna edin ve asla bu tarz tepkilerini
alttan alarak eşinizin gözünde normalleştirmeyin .
sinirli biriyle ofkesini fiziksel siddete donusturen, oncesinde de hakaretler sıralayan, psikolojik siddet uygulayan insanları birbirine karıstırıyorsunuz.
benim babam da asabi bir adamdır, ancak bize karsı fazlasıyla yufka yurekli olmustur.
birden parlayıp sonra balkona cıkıp sakinlesmeyi bekleyen, anneden cocuklardan ozur dilemeyi erdem olarak gorebilen bir insandır.
bu tip ayrımlar bence cok onemli.
konudaki baba cocuk yumurta yemedi diye sabah tabagı bardagı fırlatan bir insan.
bunun neresi savunulacak sey yahu?!
ustelik bence bu duruma goz yuman, o evliligi devam ettiren anne de bir o kadar cocugun psikolojik olarak etkilenecegi her seyden sorumludur.
dün konuştuk randevu alcam bugün cumartesi gitcez ama kendi istemeli önce kendi istiyor ama icraat bilemiyorum hayırlısı
ailesi ile problerişnden bahsetti iş hayatından bahsetti sanırım birazda bunalımda geldi bana
sağol cnm çok yardımcı oldun gerçekten![]()
Çocuğun yaptığı herşey hata olduğu için ilerdede ilişkilerinde hep hata arayan takıntılı biri olur. Benm babam aynı şekilde çok kırması falan yok ama bazen öyle bir hal alıyor ki her hareketimize bağırıyor. Ha baba olarak hakkını yiyemem herseyimizle elinden geldiği kadar ilgili ama bu huyu gerçekten çok yoruyor. Bazen çok iyi ama bazen o kadar memnuniyetsiz ki allahm diyorum bu kadar mı kötü bir insanım ben. Ve gerçekten her şeyi bi takıntı haline getirmemde babamn rolü çok büyük. Bunu bi şekilde aşarsınız inşallah. Öncelikli nedeniniz çocuğunuzdur zaten eminin öylede olsun. Belki oda istemiyordur böyle bağırmak falan öfke kontrolünü sağlayamıyordur. Terapi işini ertelemeyin derim. Birde harried lerner diye bi yazarın öfke dansı kitabını tavsiye ederim
Evet kızlar başlıktanda anlaşılacağı üzere eşimde şiddet eğilimi var ve gün geçtikçe katlanılamaz hale geliyor. En azından benim için öyle. İkili tartışmalarımız esnasında bir yerden sonra kopar ve orayı burayı yumruklama aşırı derecede bağırma (kükreme diyim)
Sonra tabii ben fosss. susmak zorunda kalıyorum. beş dk sonra özürler yalvarmalar. ertesi gün çiçekler fln.
Yalnız eşim kaç kez uyarmama rağmen çocuğada aynı şeyleri yaşatmaya başladı ve çocuk çok üzgün. örneğin
çocuk gündüz uyuduğu için akşam bizimle geç saate kadar oturmasına izin veriyordum.(sabah erken kalkıyor okuldan gelince birkaç saat uyuyor akşam geç saatlere kadar bizimle vakit geçirmek istiyor)
sonuçta çalışıyoruz. dün eşim başladı saat 11,30 oldu manyak bu çocuk yat fln. her kızdığında salak manyak aptal gerizekalı kafası saman dolu gibi sözler sarfediyor. kaç kere tartıştım vazgeçmiyor.
neyse sabahları birlikte kahvaltı ediyorlar o bırakıyor çocuğu ben geç gidiyorum işe. bu sabah büyük bir gürültüyle uyandım. bağırma ve mutfakta şangırtı. aha dedim kavga çıktı. o uyku sersemiyle bir yataktan fırlayışım var çocuğu dövecek diye aklımı kaybedecektim neredeyse![]()
neyse çocuğa sordum tık yok. eşime sordum neymiş yumurtasını yememiş. her sabah aynı şeymiş. neyse sakinleştirdim. öptü gitti. mutfağa gittim kalan yumurtayı yiyeyim bari diye diye birde ne göreyimçocuğu yumurta tabağı fayansa yapışmış bardak tabak ne varsa tuz buz
aradım bana yaptığın göz korkutmayı parmak kadar çocuğada mı yapıyorsun dedim ağzıma geleni saydım kölenmiyiz senin dedim. iyi her şeye eyvallah deyip susalım diyoryani arada bir bunu yaparak egosunu tatmin ediyor ama ilişkimize aşırı zarar verdiğinin farkında değil
benim durumumda olan varmı normalde çok iyi ama ne zaman sinirleneceği belli olmuyor ne yapmalıyım gidişat kötü![]()
Bence toplu olarak bi tedavi olun.
Bi dövdü bi dövmedi.
Ya hayal dünyasında yaşıyosunuz ya sizde de unutkanlık var.
Öfke kontrol sorunu yaşıyor belli ki. İkna edebiliyorsan doktora götür. Yok, ben ikna edemem, zaten bu adamda ikna olacak hal de yok dersen eğer, çözüm basit. Çayının içine her gün bir adet antidepresan atacaksın veyahut aktardan sarı kantaron alıp kaynat, ıhlamur diyerek her gün bir bardak içir. Kedi gibi uslu uslu dursun, oh mis.
cocugunu koru esinle vakit gecirmesini azalt ve esini bi doktora gotur acilen ikna et cocuga yazik... sanada yazik..
Canım benimki fırlatmazdı direk eliyle vura vura parçalardı birkeresinde ablamla konuşuyorum msn da çoçukda anne süt ver dedi bende dur kızım teyzeyle konuşuyorum birazdan vercem dedim çoçukda baba süt ver anneden istedim vermedi derdemez tuttu wireless kaplosunu kesti inanırmısınız ev telofınunu parçaladı benim iletişim kurabileceğim ne varsa paramparça yaptıbu anlattıgınız cok degisik geldi,
ofke kontrolu icin boyle merkezler oldugunu bilmiyordum. ve diger aile bireylerine de seans verildigini falan...
bugun bir sey daha ogrendim diyerek keyiflendim : )
(muhtemelen kontrol etmeye calıstıgım çıkışlarımın bir gun fiziksel olarak vuku bulmasından korktugum icin. cunku o laptop ı fırlatma hissi cok geliyor da sakin olmaya calısıp gecistiriyorum)
Sonrasında üzülmesi ve sakinleşmesinden anladığım kadarıyla eşiniz hasta..kişiliğinden kaynaklanmıyor..
vurmaktan haz almıyor öfke patlaması esnasında mecburi bir boşaltım yaşıyor..
bence doktora gidin beraber,çocuğu da pedagoga..bunu söyleyen davranış bilimleri okuyan bir arkadaşım..
Bir konunuzda çocuklarım diyorsunuz.
Çocuğunuz tek mi değil mi onu merak ettim.
Bir konunuzda da çocuğunuzun derslerdeki başarısızlığından yakınıyorsunuz.
Aslında çocuğunuz size tepki vermeye başlamış.
Bak bende sorun var demeye başlamış..Bu sorunlarınız ilerlemeden bir çare bulun..
cnm nasıl vakit geçirtmeyim dün annede kaldı çocuk. eşimle çocuğun arasıda iyidir eğlenirler beraber güreşirler (oğlum güreşi çok sever) nasıl babasından uzak tutabilirim
dr a gidicez cnm cumartesi