• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİMDE SİĞİL VARMIŞ.

sipsh

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2021
52
20
3
30
Arkadaşlar çooook sinirlerim bozuk nolur yardımcı olun. Ben yeni evliyim. İlk ilişkimi eşimle yaşadım. Asla olmaz diyeceğim şeyler başıma geliyor. Cinsel hastalıklardan ödüm kopar. O yüzden bilinçliydim. Eşimde minik bişeyler farkedip doktora gönderdim. Hala başka biriyle daha önce ilişkisi olmadığını iddia ediyo. Genital siğil varmış. Ortalığı yıkmak istiyorum. Nefret soğuma her şey geldi. Napmam nasıl yol izlemem gerek? Doktora gitmem gerektiğini biliyorum ama eşime tavrım nasıl olmalı. Cinsellikle kaptığı aşikar. Ama evlenmeden önce bu riskler açısından sordum. Hayır diyip duruyor !

Arkadaşlar çooook sinirlerim bozuk nolur yardımcı olun. Ben yeni evliyim. İlk ilişkimi eşimle yaşadım. Asla olmaz diyeceğim şeyler başıma geliyor. Cinsel hastalıklardan ödüm kopar. O yüzden bilinçliydim. Eşimde minik bişeyler farkedip doktora gönderdim. Hala başka biriyle daha önce ilişkisi olmadığını iddia ediyo. Genital siğil varmış. Ortalığı yıkmak istiyorum. Nefret soğuma her şey geldi. Napmam nasıl yol izlemem gerek? Doktora gitmem gerektiğini biliyorum ama eşime tavrım nasıl olmalı. Cinsellikle kaptığı aşikar. Ama evlenmeden önce bu riskler açısından sordum. Hayır diyip duruyor !
Cinsellikten kaptığı aşikar değil canım. Umumi tuvalet vs gibi yerlerden de kapmış olabilir. Bayanlar özellikle ağda salonlarından falan kapıyor. Öncelikle sakin ol. Doktora görünsün zaten doktorada sorarsın o esnada için rahatlar

Önceden tek bulaş yolu cinsel ilişki olarak görülse de umumi tuvaletten, ortak kullanım iç çamaşırlarından🤦‍♀️ hatta virüse sahip insanın tuvalet sonrası iyi temizlenmemiş eliyle tokalaşmadan dahi bulaşabilirmiş. Çok iğrenç ama olabilir.

Ay günahını almayın adamın. Cinsellikle de kapmış olabilir, umimi wclerden de kapmış olabilir, spora gidiyorsa oradaki havlulardan da kapmış olabilir, hijyenik olmayan jilet kullanımından da olabilir veya bağışıklık sistemi düştüyse kendiliğinden de oluşmuş olabilir. Benim de kolumda siğil var daha dün cilt doktoruna gittim aynen buna benzer bir açıklama yaptı. Birinden de bulaşmış olabilir, vucut da üretmiş olabilir dedi. 1 krem 1 de ilaç yazdı. 1 ay kullan geçer, geçmezse 10 dakikalık bir işlemle alırız iz falan kalmaz dedi. Daha dün gece uyguladım kremle ilacı ve bugün az da olsa küçülme var siğilde. Bence 1 ayda geçer gibi duruyor. Bana çevresine sürmek için fucidin krem ve siğile uygulamak için verrutol yazdı. İnternette yorumları okudum birçok kişi bu ilaçla kısa sürede kurtulmuş. Genital için bu ilaç uygun olmayabilir siz sadece doktoruzun tavsiye ettiği ilacı kullanın. Ama üzülüp eşinizden soğuyacak bir durum değil bu. Güvensizlik yapıp aranızı boşuna bozmayın. Bakın şöyle diyeyim, evlenmek için gün almadan önce nişanlımla sağlık raporu aldık. Bende hepatit b bağışıklığı çıktı. Genel kanı, bunun cinsel yolla bulaşan bir hastalık olduğu. Eğer nişanlım bana "demek ki önceden ilişkiye girip hepatit b olmuşsun ve atlatıp bağışıklık kazanmışsın" deseydi dünyam başıma yıkılırdı ve beni sözüme güvenmeyip yargıladığı için ondan inanılmaz soğurdum. Ama o böyle bir şey demedi. Doktorumuzun açıklamalarına ve benim sözüme güvendi. Sonuçta ben bakire olduğumu söyledim, doktorumuz da hepatit b kapmanın birçok sebebi olabileceğinden bahsetti. Velhasıl eve döndüğümde annem bana daha doğarken hepatitli doğduğumu yani bu mikrobu doğum esnasında hastanede kaptığımı ve derhal 2 doz hepatit b aşısı olduğumu anlattı hatta belgeleri de araştırıp buldu. Nişanlıma göstermedim bile aşı belgelerimi. Sadece üstün körü olayı anlattım. Anlatmasam bile benim sözüme güvenmişti ama bana güvenmeseydi emin olun kendimi kanıtlamak için ona anlatmazdım bile.

Hpv %99 cinsel ilişkiden bulaşır, eşinize çok fazla yüklenmeyin bence. Çünkü kondom olsa dahi bulaşabilen bir hastalık. Ya bakir gezecek ya da bu risk hep olacak. Birde 2-3 yıl ya da daha öncesindeki yıllarda yaşadığı ilişkiden kapıp taşıyıcı olmuş olabilir. Bağışıklığı düştüğü anda siğiller meydana çıkar. Sigil geçene kadar ilişkiye girmeyin.

Hpv %99 cinsel ilişkiden bulaşır, eşinize çok fazla yüklenmeyin bence. Çünkü kondom olsa dahi bulaşabilen bir hastalık. Ya bakir gezecek ya da bu risk hep olacak. Birde 2-3 yıl ya da daha öncesindeki yıllarda yaşadığı ilişkiden kapıp taşıyıcı olmuş olabilir. Bağışıklığı düştüğü anda siğiller meydana çıkar. Sigil geçene kadar ilişkiye girmeyin.
Zaten ben eskiden geçtiğini düşünüyorum. Ama alalede önüne gelenle bielikre olmuş demek oluyo bu. İğrenç

Nereden bulaştığına takılmanız çok normal. Önceden bu konuları sormuşsunuz, ilişkim olmadı demiş. Cinsel ilişki ile geçme olasılığı akla gelen tek değil ama ilk olasılık. Neden şüphe duyduğunuzu anlayabiliyorum. İnsan eşinin güven sözüne güvenmeli, eğer kendisi ben de siğil var sanırım umumi tuvaletten, havuzdan vs kaptım deseydı direkt inanırdım ben. Ya da o da bana güvenip ilk bu konuları konuştuğumuz zaman senden önce cinsellik yaşadım ordan kaptım diyebilmeliydi. Karşıkıklı güven olmalıydı.

Ayrıca insan kendindeki siğili farketmez mi? Bence o farketti ama söylemedi. Diyelimki sizin tepkinizden korkup inanmayacağınızı düşünerek söylenedi. Cinsel ilişkiye giriyorsunuz, sizi de tehlikeye atmıyor mu? Yerinizde olsam ben de soğurdum.

Kanser %99 hpvden kaynaklı oluyor ancak hpv %99 cinsel yolla bulasmıyor. İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Özellikle yaşam boyu hepatit b kapma oranı her insanın %50. Bu küçümsenecek bir oran degil. Ve hepatit b'yi hasta biri eğer elini yıkamadan o bölgeye dokunursa ve siz onla tokalaşırsanız bile size bulaştırabilir. Bilginize...

Kanser %99 hpvden kaynaklı oluyor ancak hpv %99 cinsel yolla bulasmıyor. İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Özellikle yaşam boyu hepatit b kapma oranı her insanın %50. Bu küçümsenecek bir oran degil. Ve hepatit b'yi hasta biri eğer elini yıkamadan o bölgeye dokunursa ve siz onla tokalaşırsanız bile size bulaştırabilir. Bilginize...
Siz Google bilgileri ile yazıyorsunuz, ben teorik bilgilerimle. Sizin yazdığınız şeylerde de komik olanlar vardı ama sizi alıntılayıp uğraşmak istemedim. Siz de öyle yaparsanız iyi olur 👍

Size üstte neler yazıldı hala demek ki cinsellikten kapmış diye eşinizi yargılıyorsunuz. Güvenmediğiniz biriyle mi evlendiniz :KK43:
Pardon neyine güvenicem hangi erkek gençliğinde kırdığı cevizleri eşine anlatır? O hpv diye bişeyin varlığını bile bilmediği için hava hoştu.

Zaten ben eskiden geçtiğini düşünüyorum. Ama alalede önüne gelenle bielikre olmuş demek oluyo bu. İğrenç
Öyle değil. Tek bir kişiyle bile birlikte olduysa geçebilir. Çok şans işi bu gerçekten. Dediğim gibi öyle çok olay çıkarmayın adam ne bilsin. Ki toplumun çok büyük bir kısmında var hpv, yani %70lik bir oran kadar ,, taşıyıcı olduklarından haberleri olmuyor sadece.

Her siğil hpv tasımaz. Yani cinsellikten dolayı cıkmaz zararsız siğillerde çıkabiliyo korkulacak bişey yok suanlık panik yapmayın gidin öncelikle hpv smear testi verin

eşimde var hpv hiç bu kadar dert etmedim kendim için kontrole gitmek istiyorum ama onu da tembellikten yapmıyorum. biraz abartılı mı tepki veriyorsunuz. evlenmeden önce ilişki yasamasını neden alelade olarak niteliyorsunuz belki o aşık olduğu biriyle yaşadı ve alelade değildi onun için

eşimde var hpv hiç bu kadar dert etmedim kendim için kontrole gitmek istiyorum ama onu da tembellikten yapmıyorum. biraz abartılı mı tepki veriyorsunuz. evlenmeden önce ilişki yasamasını neden alelade olarak niteliyorsunuz belki o aşık olduğu biriyle yaşadı ve alelade değildi onun için
Ay bide böyle dese onu boğazlarım herhalde. Çok güzel aşk

Siz Google bilgileri ile yazıyorsunuz, ben teorik bilgilerimle. Sizin yazdığınız şeylerde de komik olanlar vardı ama sizi alıntılayıp uğraşmak istemedim. Siz de öyle yaparsanız iyi olur 👍

Ben doktorumun söyledikleri ile yazıyorum ve bu konuda yalnızca doktoruma güvenirim sonuçta konunun uzmanı o😅 ayrıca bakire olmama rağmen hepatit b bağışıklığım var google bilgileri ile yargılanacak olsam ben yargılanırdım. Sevgileeeer ✌🏻😅

Ben doktorumun söyledikleri ile yazıyorum ve bu konuda yalnızca doktoruma güvenirim sonuçta konunun uzmanı o😅 ayrıca bakire olmama rağmen hepatit b bağışıklığım var google bilgileri ile yargılanacak olsam ben yargılanırdım. Sevgileeeer ✌🏻😅
Bu virüs öyle cinsellik dışında pek rastlanmıyo hayatım. Belki ağdadan yani. Doktorlar da zan altında kalmamak için ihtimali göz önünde bulunduruyolardır bence. Afedersin penise nerden siğil gelip bulaşsın ya başka türlü

Ya çıldırmak üzereyim 😔 varsa ne yapacağız
Sakin olun korkmayın tedavileri var.
Mesela benim eşim de siğil vardı Beş sene sonunda ben de de çıktı hpv smear Temiz cıktı. Meğer benim siğillerim Bağışıklığım düştüğü için çıkmış. Yani her siğil cinsellikten dolayı çıkmıyor eşim muayene oldu zararsız normal bir siğil dendi yakılacak yakılmazsa bana bulaştırabilir. İyi bir dermatologa gitsin yaktırsın sizde Jınekoloğa Muayene olun

Back
X