• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİMDE SİĞİL VARMIŞ.

Arkadaşlar çooook sinirlerim bozuk nolur yardımcı olun. Ben yeni evliyim. İlk ilişkimi eşimle yaşadım. Asla olmaz diyeceğim şeyler başıma geliyor. Cinsel hastalıklardan ödüm kopar. O yüzden bilinçliydim. Eşimde minik bişeyler farkedip doktora gönderdim. Hala başka biriyle daha önce ilişkisi olmadığını iddia ediyo. Genital siğil varmış. Ortalığı yıkmak istiyorum. Nefret soğuma her şey geldi. Napmam nasıl yol izlemem gerek? Doktora gitmem gerektiğini biliyorum ama eşime tavrım nasıl olmalı. Cinsellikle kaptığı aşikar. Ama evlenmeden önce bu riskler açısından sordum. Hayır diyip duruyor !
Genital siğil bende de vardı ve varken neredeyse çocuktum bırakın cinselliği biriyle yüzeysel bile bir şey yaşamamıştım sadece cinsellikle geçmiyor

Ay günahını almayın adamın. Cinsellikle de kapmış olabilir, umimi wclerden de kapmış olabilir, spora gidiyorsa oradaki havlulardan da kapmış olabilir, hijyenik olmayan jilet kullanımından da olabilir veya bağışıklık sistemi düştüyse kendiliğinden de oluşmuş olabilir. Benim de kolumda siğil var daha dün cilt doktoruna gittim aynen buna benzer bir açıklama yaptı. Birinden de bulaşmış olabilir, vucut da üretmiş olabilir dedi. 1 krem 1 de ilaç yazdı. 1 ay kullan geçer, geçmezse 10 dakikalık bir işlemle alırız iz falan kalmaz dedi. Daha dün gece uyguladım kremle ilacı ve bugün az da olsa küçülme var siğilde. Bence 1 ayda geçer gibi duruyor. Bana çevresine sürmek için fucidin krem ve siğile uygulamak için verrutol yazdı. İnternette yorumları okudum birçok kişi bu ilaçla kısa sürede kurtulmuş. Genital için bu ilaç uygun olmayabilir siz sadece doktoruzun tavsiye ettiği ilacı kullanın. Ama üzülüp eşinizden soğuyacak bir durum değil bu. Güvensizlik yapıp aranızı boşuna bozmayın. Bakın şöyle diyeyim, evlenmek için gün almadan önce nişanlımla sağlık raporu aldık. Bende hepatit b bağışıklığı çıktı. Genel kanı, bunun cinsel yolla bulaşan bir hastalık olduğu. Eğer nişanlım bana "demek ki önceden ilişkiye girip hepatit b olmuşsun ve atlatıp bağışıklık kazanmışsın" deseydi dünyam başıma yıkılırdı ve beni sözüme güvenmeyip yargıladığı için ondan inanılmaz soğurdum. Ama o böyle bir şey demedi. Doktorumuzun açıklamalarına ve benim sözüme güvendi. Sonuçta ben bakire olduğumu söyledim, doktorumuz da hepatit b kapmanın birçok sebebi olabileceğinden bahsetti. Velhasıl eve döndüğümde annem bana daha doğarken hepatitli doğduğumu yani bu mikrobu doğum esnasında hastanede kaptığımı ve derhal 2 doz hepatit b aşısı olduğumu anlattı hatta belgeleri de araştırıp buldu. Nişanlıma göstermedim bile aşı belgelerimi. Sadece üstün körü olayı anlattım. Anlatmasam bile benim sözüme güvenmişti ama bana güvenmeseydi emin olun kendimi kanıtlamak için ona anlatmazdım bile.
Ve böyle olaylar yüzünden psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalan ne kadar çok insan var değil mi. 🤐🤐 Cehalet çok kötü bişey.

offf yemin ediyorum yorumlardan cehalet akıyor..
cinsel organlardaki siğil, hpv gibi hastalıkların %99'u cinsel ilişki kaynaklı hanımlar.. kulaktan dolma, google'dan araştırma, ay bir arkadaştan duymuştumla verilecek bilgi değil bunlar.. çok merak eden gitsin jinekologu ile konuşsun.. hiçbir jinekolog böyle saçma sapan yok tokalaşmadan bile kaynaklanabilir gibi bir bilgi vermez..

konu sahibi sana gelince eşinin senden öncesi seni neden ilgilendiriyor? senin bekaretin seni bağlar, evleneceğin kişiden aynı şeyi beklemek bana göre saygısızlıktır. kimin kimden ne hastalığı kapacağını bilemezsin. sırf hastalık kapacak diye de milletin uçkuruna önceden kilit vuramazsın. hastalıktan korkan evlenmesin bundan başka çözüm yok.. kaldı ki prezervatif kullanmışken hamile kalan var hastalık mı geçmeyecek??

bende de hpv çıktı bariz eşimin benden öncesinden kaynaklı.. olan olmuş artık adamı mı doğrayım evden mi kovayım.. benden öncesi adı üzerinde ne yapayım? iki taraflı tedavi yollarını araştırdık, tedavimizi olduk, düzenli kontrollerimizi yaptırıyoruz senede en az 2 kere, ama bitmeyeceğinin farkındayım o bir virüs ve duruyor herhangi bir bağışıklık düşüşünde hortlayacak..

offf yemin ediyorum yorumlardan cehalet akıyor..
cinsel organlardaki siğil, hpv gibi hastalıkların %99'u cinsel ilişki kaynaklı hanımlar.. kulaktan dolma, google'dan araştırma, ay bir arkadaştan duymuştumla verilecek bilgi değil bunlar.. çok merak eden gitsin jinekologu ile konuşsun.. hiçbir jinekolog böyle saçma sapan yok tokalaşmadan bile kaynaklanabilir gibi bir bilgi vermez..

konu sahibi sana gelince eşinin senden öncesi seni neden ilgilendiriyor? senin bekaretin seni bağlar, evleneceğin kişiden aynı şeyi beklemek bana göre saygısızlıktır. kimin kimden ne hastalığı kapacağını bilemezsin. sırf hastalık kapacak diye de milletin uçkuruna önceden kilit vuramazsın. hastalıktan korkan evlenmesin bundan başka çözüm yok.. kaldı ki prezervatif kullanmışken hamile kalan var hastalık mı geçmeyecek??

bende de hpv çıktı bariz eşimin benden öncesinden kaynaklı.. olan olmuş artık adamı mı doğrayım evden mi kovayım.. benden öncesi adı üzerinde ne yapayım? iki taraflı tedavi yollarını araştırdık, tedavimizi olduk, düzenli kontrollerimizi yaptırıyoruz senede en az 2 kere, ama bitmeyeceğinin farkındayım o bir virüs ve duruyor herhangi bir bağışıklık düşüşünde hortlayacak..

Bir konuda katilmiyorum. Karsidaki bakire ise ve saglik konusunda hassas ise yalan söylemek asil saygisizlik ve serefsizliktir. Saglik bu cocuk oyuncagi degil. HIV da bulastirabilir. Madem önceden aktif seks hayati var, o zaman sorumlulugunu da alsin

Ne kıskanıcam ya. Sormuştum daha ilişki yaşamadan. Yaşamış olsa testini yaptırtırdım. Hayır diyip duruyor. Hala yok diyo. İlk sevgilisğ falan değilim. İnanmiyorum yani lafına.
iki konu açmışsınız kocamı geçmişinden kıskanıyorum diye, şimdi ne kiskanicam diyorsunuz???

yazılanlar komik, vücut kendi kendine hpv üretiyor, bunu da doktor söylemiş.. aynen. burada bir kaç kişi yazmıştı, eşinde siğil/et beni benzeri şeyler çıkmış ama hpv kaynaklı değilmiş. yani elde, ayakta çıkan siğil tesadüf orada çıkmış olabilir belki. yani hemen yalan söyledi diye düşünmeyin. ama hpv ise de belki sizin tepkilerinizden ötürü ve gereksiz gördüğü için söylemek istememiş olabilir.

iki konu açmışsınız kocamı geçmişinden kıskanıyorum diye, şimdi ne kiskanicam diyorsunuz???

yazılanlar komik, vücut kendi kendine hpv üretiyor, bunu da doktor söylemiş.. aynen. burada bir kaç kişi yazmıştı, eşinde siğil/et beni benzeri şeyler çıkmış ama hpv kaynaklı değilmiş. yani elde, ayakta çıkan siğil tesadüf orada çıkmış olabilir belki. yani hemen yalan söyledi diye düşünmeyin. ama hpv ise de belki sizin tepkilerinizden ötürü ve gereksiz gördüğü için söylemek istememiş olabilir.
Zaten ona nazaran söylüyorum. Bu kadar insanla konuşan birisi ilişki yaşamıştır ve kapmış. Flört olayını kıskanırım ama cinsel bi tecrübe umrumda değil şu an. Sizce gereksiz bi şey mi peki bu?

Bir konuda katilmiyorum. Karsidaki bakire ise ve saglik konusunda hassas ise yalan söylemek asil saygisizlik ve serefsizliktir. Saglik bu cocuk oyuncagi degil. HIV da bulastirabilir. Madem önceden aktif seks hayati var, o zaman sorumlulugunu da alsin

evet yalan konusunda haklısınız.. ben biliyordum eşimin benden önce ilişkisinin olduğunu.. onun için sallamadım.. aktif seks hayatı ok ama yalan kabul edilemez..

Arkadaşlar çooook sinirlerim bozuk nolur yardımcı olun. Ben yeni evliyim. İlk ilişkimi eşimle yaşadım. Asla olmaz diyeceğim şeyler başıma geliyor. Cinsel hastalıklardan ödüm kopar. O yüzden bilinçliydim. Eşimde minik bişeyler farkedip doktora gönderdim. Hala başka biriyle daha önce ilişkisi olmadığını iddia ediyo. Genital siğil varmış. Ortalığı yıkmak istiyorum. Nefret soğuma her şey geldi. Napmam nasıl yol izlemem gerek? Doktora gitmem gerektiğini biliyorum ama eşime tavrım nasıl olmalı. Cinsellikle kaptığı aşikar. Ama evlenmeden önce bu riskler açısından sordum. Hayır diyip duruyor !
cinsellikten kaptığı nerden aşikar? kaldı ki sizden önce cinsellik yaşasa bile hayatında siz yokken olmuş bitmiş ve bu sizi ilgilendirmez

Umumi tuvaletten falan da kapar da bu çok düşük bir ihtimal. Daha önce seks yapıp, kapmış olma ihtimali daha yüksek. Size yalan söylüyor olabilir. Hpv seks yapan çoğu kişinin karşılaşacağı bir virüs ve Rahim ağzı kanserinin birincil sebebi. Acilinden siz doktora gidin. Eşiniz de keşke dürüst olsa. "Hayır" demekten başka bir şey demiyor mu?

Bu virüs öyle cinsellik dışında pek rastlanmıyo hayatım. Belki ağdadan yani. Doktorlar da zan altında kalmamak için ihtimali göz önünde bulunduruyolardır bence. Afedersin penise nerden siğil gelip bulaşsın ya başka türlü
Aynen sanki işerken penisi pisuvara, klozete sürtüyor da umumi tuvaletten kapacak. Siz kapmış olsanız kocanı asla bu ihtimali düşünmezdi. Yalan söylüyor işte. Sanki erkekler yalan söylemez gibi umumi tuvalet cart curt diyip durmuşlar.

Genital siğil bende de vardı ve varken neredeyse çocuktum bırakın cinselliği biriyle yüzeysel bile bir şey yaşamamıştım sadece cinsellikle geçmiyor
Kuaförde ağda yaptırmak, hamam havuz tarZı yerler de mikrop saçıyor. Aynı şekilde kuzenimde çıktı lisede falandı bakireydi. Nerden olabilir diye konuşurken umumi tuvaletlerdeki muslukları tasları falan kullandığını söyledi, dedim deli misin… Millet bir tutturmuş yüzde 99 ( o derece yani😂) cinsel ilişki… herkes pek meraklı vesvese vermeye…

Kuaförde ağda yaptırmak, hamam havuz tarZı yerler de mikrop saçıyor. Aynı şekilde kuzenimde çıktı lisede falandı bakireydi. Nerden olabilir diye konuşurken umumi tuvaletlerdeki muslukları tasları falan kullandığını söyledi, dedim deli misin… Millet bir tutturmuş yüzde 99 ( o derece yani😂) cinsel ilişki… herkes pek meraklı vesvese vermeye…
kuzeninizin cinsel temasta bulunmadığı ne malum? ben de lisede filan hep kullanıyordum muslukları taslari, hiç siğilim çıkmadı

Umumi tuvaletten falan da kapar da bu çok düşük bir ihtimal. Daha önce seks yapıp, kapmış olma ihtimali daha yüksek. Size yalan söylüyor olabilir. Hpv seks yapan çoğu kişinin karşılaşacağı bir virüs ve Rahim ağzı kanserinin birincil sebebi. Acilinden siz doktora gidin. Eşiniz de keşke dürüst olsa. "Hayır" demekten başka bir şey demiyor mu?
Eğer önceden yalan söylemeseydi ve adama test yapılıp hpv tespit edilseydi, kadına bulaşmadan tedavi olabilirdi. Kız bu bencilliğe kızmakta haklı.

kuzeninizin cinsel temasta bulunmadığı ne malum? ben de lisede filan hep kullanıyordum muslukları taslari, hiç siğilim çıkmadı
Sizden önce kullananlar siğilsizmiş demek ki. Bir şeyler yaşasaydı bilirdim çok samimiydik. Sordum zaten konuyu açınca. Emin olmasam yaZmam buraya

Muhtemelen korunmasiz cinsel birliktelik yasamis, belki gecelik veya sevgililerinden birisi ile. Gercekten 1 erkegin cok kucuk yaslarda bile cinsellik yasamak istedigini/yasadigini kabullenmek durumundayiz. Ben sahsen bakirim diyen 1 erkege inanmam. Cogunlugun da ayni yonde dusundugunu varsayiyorum.
Erkekler gayet de dusunmeden salt haz odakli (korunmasiz) gecelik iliskiler yasadiklari icin bu tip hastaliklara sahip oluyorlar. Ve bunu da asla kabullenmiyorlar. "Ben oyle sey yapar miyim hic"ciler.
Siz de hekime gorunun ve test yaptirin derim.

Back
X