• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİMDE SİĞİL VARMIŞ.

Bakıre olan 15 yasındakı yegenimde çıktı aynı siğil kızın okul ev dısında hayatı yok zaten dısarı da cıkmaz yası 15 ama bebeklerle oynar meger bu sıgıl yerlesıp sekız dokuz ay sonra hatta yıllar sonra bıle bagısıklık dusunce cıkarmıs ıkı sene once dayısında cıkmıs bu da onlarda kalmıs o ara yanı cınsellıkle alakası yok ıkı sene vucutta saklamıs kız sıgili

Ben doktorumun söyledikleri ile yazıyorum ve bu konuda yalnızca doktoruma güvenirim sonuçta konunun uzmanı o😅 ayrıca bakire olmama rağmen hepatit b bağışıklığım var google bilgileri ile yargılanacak olsam ben yargılanırdım. Sevgileeeer ✌🏻😅
Yahu ben mi yanlis okuyorum hepatit b ile yani human papilloma yi (hpv) karistirdiniz mi? ikisi bambaskaa seyler ben belki de yanlis okuyorum

Son düzenleme:
Yahu ben mi yanlis okuyorum hepatit b ile yani human papilloma yi (hpv) karistirdiniz mi? ikisi bambaskaa seyler ben belki de yanlis okuyorum

Yok yok tabi ki aynı şey demiyorum. Orada örnek olarak göstermiştim. Hepatit b denince de herkesin aklına ilk korunmasız cinsel yolla bulaşma ihtimali geliyor, bu konuda ben de çok rahat yargılanabilirdim ancak ben hayatım boyunca hiç cinsel ilişkiye girmedim gibi bir açıklama yaptım. Konu sahibi eşini siğil sebebiyle yargılıyor ve sözüne inanmıyor diye. Tabi ki eşi cinsel yolla da kapmış olabilir ama ufak da olsa başka yolları da olabilir hemen üzülmeyin minvalinde bir örnekti işte.

Yok yok tabi ki aynı şey demiyorum. Orada örnek olarak göstermiştim. Hepatit b denince de herkesin aklına ilk korunmasız cinsel yolla bulaşma ihtimali geliyor, bu konuda ben de çok rahat yargılanabilirdim ancak ben hayatım boyunca hiç cinsel ilişkiye girmedim gibi bir açıklama yaptım. Konu sahibi eşini siğil sebebiyle yargılıyor ve sözüne inanmıyor diye. Tabi ki eşi cinsel yolla da kapmış olabilir ama ufak da olsa başka yolları da olabilir hemen üzülmeyin minvalinde bir örnekti işte.
Simdi anladim kusura bakmayin 🌸

Bir önceki yorumumu okuyabilirsiniz karıştırma durumu yok. Sevgiler.
bahsettiğiniz hastalıkla hpv birbirinden apayrı şeyler olduğu için karıştırmışsınız sandım. hepatit bnin bulaşı bir çok şeyden olurken hpvnin ana bulaşma yolu cinsel ilişkidir. tabi ki %100 cinsel ilişkiye girmiştir ve bulaşmıştır demiyorum sadece ana yolu.. siz sadece örnek vermişsiniz, ben de aynı şeyden bahsediyorsunuz sandım. sevgilerHoppa

Yapmayın yani yok havludqn kapmış yok tuvaletten kapmış onlar düşük ihtimal cinsel ilişkiden kaptığı büyük ihtimal de bakır bir adamla evlendiğini düşünmek bana çok afaki geldi bu devirde hemde olmaması mümkünmü...

Zaten ben eskiden geçtiğini düşünüyorum. Ama alalede önüne gelenle bielikre olmuş demek oluyo bu. İğrenç
Aleladelikle hiçbir alakası yok. Virüs gibi düşünün. O ona, o ona bulaştırıyor. Biri bi yerden kapar sonra sevgilisine bulaştırır. Ayrılırlar yeni sevgilileri olur onlara bulaştırırlar vs. Herkes tek gecelik ilişki yaşayıp kapmıyor yani.

Arkadaşım ikisi çok farklı şeyler ve hepatit b nin çok farı bulaş yolları var sandığınız gibi kimsenin aklına direk cinsel ilişki gelmiyor 🤣 sen bilmediğin için öyle sanıyor olabilirsin, çoğu insana hastanede falan bulaşırdi önceden

Arkadaşlar çooook sinirlerim bozuk nolur yardımcı olun. Ben yeni evliyim. İlk ilişkimi eşimle yaşadım. Asla olmaz diyeceğim şeyler başıma geliyor. Cinsel hastalıklardan ödüm kopar. O yüzden bilinçliydim. Eşimde minik bişeyler farkedip doktora gönderdim. Hala başka biriyle daha önce ilişkisi olmadığını iddia ediyo. Genital siğil varmış. Ortalığı yıkmak istiyorum. Nefret soğuma her şey geldi. Napmam nasıl yol izlemem gerek? Doktora gitmem gerektiğini biliyorum ama eşime tavrım nasıl olmalı. Cinsellikle kaptığı aşikar. Ama evlenmeden önce bu riskler açısından sordum. Hayır diyip duruyor !

Yapmanız gereken eşinizdeki siğiller tamamen geçene kadar birliktelik yaşamamak. Kondom da kullansanız temas yoluyla bulaşma ihtimali var. Eşiniz hpv DNA testi yaptırsın size ne bulaştırmış olma ihtimalini görürsünüz. Siz de düzenli olarak doktora gidin .

Geçmiş olsun siğiller cinsel ilişkiyle boşanır aile bütünlüğü vs nedeni ile tuvalet, havlu vs yumuşatılıyor ama bu şekilde bulaşmıyor ama sizden olan bir durumdur isteyerek hastalık kapılmaz eminim o da pişmandır tedavisi olur umarım

Zaten ben eskiden geçtiğini düşünüyorum. Ama alalede önüne gelenle bielikre olmuş demek oluyo bu. İğrenç
Diyelim ki o yolla bulaştı ama bu her önüne gelenle birlikte olduğu anlamına gelmez. Belki çok az sayıda kişiyle ya da bir kişiyle birlikte oldu ancak o kişi(ler) başkalarından kaptığı için eşinize bulaşmış da olabilir.

Tabi bu yolla bulaştığı sadece bir ihtimal bambaşka bir sebepten de bulaşmış olabilir. Ben sadece şundan dolayı kızardım yani cinsel bölgende bir şeyler var ve bunu önemsemeyip ben farkedene kadar gözardı etmen beni riske atıyor derdim. Sonuçta penis de görülmeyecek bir bölge değil kendisi farkedip sizi uyarmalıydı.

Ben doktorumun söyledikleri ile yazıyorum ve bu konuda yalnızca doktoruma güvenirim sonuçta konunun uzmanı o😅 ayrıca bakire olmama rağmen hepatit b bağışıklığım var google bilgileri ile yargılanacak olsam ben yargılanırdım. Sevgileeeer ✌🏻😅

Hepatit b’nin bakirelik ile ilgisi nedir 😂

Cinsel ilişki olmadan da bulaşabiliyor. Bende genç kızken çıkmıştı, mutlaka bir yerden bulaştı ama cinsel ilişkiden değil, erkek arkadaşım bile yoktu. Stresli ve bağışıklık sistemimin düşük olduğu bir dönemde olmuştu.

Hpv cinsel yolla değil cinsel temasla bulaşır, cinsel bölge diyince de illa aklınıza ilişki gelmesin herhangi bir enfekte yüzeyle erojen bölgenin temasından bahsediyorum. Fakat bu ihtimal biraz düşük. Yani tamam kesin cinsellikle bulaşmıştır diyemem ama diğer bulaş yolları biraz zor erkekler için. Kadınlar kuaförlerden, hamamlardan falan kapabiliyor da erkekler için geçerli değil bunlar. Siz yine de eşinize çok yüklenmeyin hpv testinizi yaptırın dünyanın sonu değil dermansız bir dert de değil.

Arkadaşlar çooook sinirlerim bozuk nolur yardımcı olun. Ben yeni evliyim. İlk ilişkimi eşimle yaşadım. Asla olmaz diyeceğim şeyler başıma geliyor. Cinsel hastalıklardan ödüm kopar. O yüzden bilinçliydim. Eşimde minik bişeyler farkedip doktora gönderdim. Hala başka biriyle daha önce ilişkisi olmadığını iddia ediyo. Genital siğil varmış. Ortalığı yıkmak istiyorum. Nefret soğuma her şey geldi. Napmam nasıl yol izlemem gerek? Doktora gitmem gerektiğini biliyorum ama eşime tavrım nasıl olmalı. Cinsellikle kaptığı aşikar. Ama evlenmeden önce bu riskler açısından sordum. Hayır diyip duruyor !
eger iliskiye girmediyseniz once kendineze hpv asisi yaptirin . 3 doz yapiliyor
daha sonra kicaniz bunu vucudundan atana kadar beraber olmayacaksiniz .
sigiller yakilsa bile hpv testlerinin ngatuf olmasi gerekiyor (kocaniza hpv testi yapilacak ve hangi tip oldugunu ogrenecek)
hpv nin tedaviyle vucuttan atilmasi 6 ay ile 2 sene arasinda surüyor.
esinizin sigilleri farketmemesi imkansiz eger size bulastirirsa hem sizdede sigil cikar hemde Allah korusun rahim agzi kanseri olabilirsiniz.
bide esinizi tek basina doktora gondermeyin pek size olaylar sefaf aciklayacak biri gibi degil oyle olsaydi evlenmeden once genital bolgesinde sigil oldugunu anlatirdi sizi dusunurdu ama ne sizi dusunmus tedavi olmus nede soylemis .oyuzden diktir hpv teshisi koyarsa bunuda saklayabilir
sakin iliskiye girmeyin .
sakladigi sey basit bir sey degil sizi kanser edip rahmnizi aldirip oldurebilecek bir sey .
hpv icin cinsel iliskiye girmeye gerek yoktur genital bolgeye temas yeterlidir .yani elinin baskasinu iyerine surup sonra kendi vucuduna sureese bile gecebilir .
sizde dikkat edin

Son düzenleme:
eşimde var hpv hiç bu kadar dert etmedim kendim için kontrole gitmek istiyorum ama onu da tembellikten yapmıyorum. biraz abartılı mı tepki veriyorsunuz. evlenmeden önce ilişki yasamasını neden alelade olarak niteliyorsunuz belki o aşık olduğu biriyle yaşadı ve alelade değildi onun için
esinizde hpv var hic dert etmediniz ve kendiniz icin kontrole bile gitmediniz oyle mi ?
hpv cok ciddi bir bir sey erkekler sadece tasiyici oluyir ancak kadinlar rahim agzi kanseri olabiliyor .sigille kurtulanlar sansli oluyor .insanlarin internette kurdugu forumlar falan var hpv hastalarinin psikolojik destek icin .
bu illette kurtulmak icin insanlar paralaarini zamanlarini dokuyor intuharun esigine geldim diyenler var .

Bakıre olan 15 yasındakı yegenimde çıktı aynı siğil kızın okul ev dısında hayatı yok zaten dısarı da cıkmaz yası 15 ama bebeklerle oynar meger bu sıgıl yerlesıp sekız dokuz ay sonra hatta yıllar sonra bıle bagısıklık dusunce cıkarmıs ıkı sene once dayısında cıkmıs bu da onlarda kalmıs o ara yanı cınsellıkle alakası yok ıkı sene vucutta saklamıs kız sıgili
simdi sorun su bu kizcagiza hpv testi yaptirdiniz mi ?
her sigil hpv degildir ama her her hpv sigildir.
hpv bulasmasi icin cinsel iliski degil cinsel bolgeye temas gerekir . cinsel bolgerin surtunmesiylede ellenmesiylede bulasabilir . bunlari cok basit bir google aramasiyla ogrenebilirsiniz .
bide bu ara onlarda kalmis falan demissiniz aklima kotu seyler geliyor kimde once varmis? sonra dayi yigen ayni evde kalnca mi bulasmis ? kotu bisey dusunmek istemiyorum ama oyle havludan falan gecen bisey degil bu .

Cinsellikten kaptığı aşikar değil canım. Umumi tuvalet vs gibi yerlerden de kapmış olabilir. Bayanlar özellikle ağda salonlarından falan kapıyor. Öncelikle sakin ol. Doktora görünsün zaten doktorada sorarsın o esnada için rahatlar
Ayyy hayatımda ilk defa hamile olduğum için mecburen ağdaya gittim. Bu yorum beni çok korkuttu 😔

Back
X