• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esimden ayri.

Yeterince es gelın anne olamadın mı, es olamamışsın evet cunku kocan annesıne babasına bakasın diye evlenmıs.
Anne olduguna emınım o iki cocugu tek basına buyutuyosun. İyi gelın olmak ıcın kaynananın agzına beslemen gerekmiyor senelerın baya onunla evlıymıssın gıbı onunla gecmıs.
En buyuk suclu aılen.
Allah yardımcın olsun
sagol âmin, zaten gözümü en çok kayın validemle kayin pederin hayati korkutuyor,
18 yaşlarında evlenmişler ve oda yılda bir iki defa geliyormuş eve çalışması gerekiyordu cunki 5 çocuğa bakmak kolay değil sonucta.
ama ölüm beklemedi ve 55 yaşımda hic kavuşamadan sonsuza kadar ayrıldılar.
annem de söylüyor bana 1-2 yil sabir et ondan sonra asla izin vermem seninde onların kaderli yaşamana diyor.

Benim esim 3 aydir gorevde. Daha once de boyle 2 aylik 3 aylik gorevlere gitti. Ama allahtan bende kv yok.

Çok küçükmüşsün daha.Zorla mı evlendirildin?
hem evet hem hayır aslinda.
ailem benim icin dogru kararı verdiklerni dusunduler, cok güzel olduğum icin korktular, bu yuzden ilk görücüye verdiler.
soylediklerne gore beni koruyamamaktan korktular.

ailem benim icin dogru kararı verdiklerni dusunduler, cok güzel olduğum icin korktular, bu yuzden ilk görücüye verdiler.
Ailenı hıc sevmedim
Keske ınsan ailesini secebılse, sana hıc kızamadım cunku gercekten tam 21 yasındasın. Cumlelerınde oyle.

Sacımı nasıl kestirsem okulda yarın ne giysem derdin olacagına yasadıklarını yuzunden uzuldum de. Keske elden bir sey gelse. Ama malesef.

Insallah baska kız kardesın yoktur aılen onunda basını yakmaz bes para etmez sacma cırkın dusuncelerı yle.

Saçmalık.Neyden korudular seni? Sevmekten mi sevilmekten mi?Hayatını yaşamaktan mı?Belki bu guzelliğe kimler neler çıkardı karşına.Kaderinle oynamışlar senin.Gencecik yaşında sırtındaki yük çok ağır.Senin yaşıtların üniversitede.Ondan sonra seni alırım mı diyor annen.Ban yemek istemiyorum ama çok üzüldüm size.

Bir nevi zorlaya giriyor bu.Ilk gorucuye vermek nedir ya.
Zorla tabi. Fıkır onlardan cıkmis. Kızın en deli dolu zamanında aklına gırıp beynini yıkamıslar.
Guzeldim koruyamayız dıyıp evlendırdıler diyor baksana cumleye, nasıl kizilır bu kıza. Buna ınandırmıslar ve dogru oldugunu kabul ettırmısler. Normalmıs gıbı yazmıs baksana.
Evden bir bogaz eksilmiş, gerisi ailenin umrunda degıl.

Son düzenleme:
Benim esim 3 aydir gorevde. Daha once de boyle 2 aylik 3 aylik gorevlere gitti. Ama allahtan bende kv yok.
Benim eşimde öyle 17 yıllık bevliyiz yan yana 1 sene bile kalmadık görevler tayinler derken malûm her gittiği yerde goturemeyince evliliğin en güzel yılları uçup gitti üç tane çocuğun doğru düzgün büyüdüğünü göremeden yaşım geldi 35 bugünde doğum günüm çok üzülüyorum böyle konular gördükçe konu sahibi sen ne yap et bir an önce gitmeye bak fazla yalnız kalmak iyi degil

Saçmalık.Neyden korudular seni? Sevmekten mi sevilmekten mi?Hayatını yaşamaktan mı?Belki bu guzelliğe kimler neler çıkardı karşına.Kaderinle oynamışlar senin.Gencecik yaşında sırtındaki yük çok ağır.Senin yaşıtların üniversitede.Ondan sonra seni alırım mı diyor annen.Ban yemek istemiyorum ama çok üzüldüm size.
korktu iste sorumluk almak istemedi sanirim.
şimdi söylediğimde sizin yüzünüzden diye hic biri kendi uzerne almıyor ama biliyorum annem cok pişmanlık his ediyor ama söylemiyor.

Zorla tabi. Fıkır onlardan cıkmis. Kızın en deli dolu zamanında aklına gırıp beynini yıkamıslar.
Guzeldim koruyamauız dıyıp evlendırdıler diyor baksana cumleye, nasıl kizilır bu kıza. Buna ınandırmıslar ve dogru oldugunu kabul ettırmısler. Normalmıs gıbı yazmıs baksana.
Evden bir bogaz eksilmiş, gerisi ailenin umrunda degıl.
Allah ananında babanında hayırlısını versin.Korumak diye kastettikleri şey namustur(!) büyük ihtimal.Hala coğrafyamızda neler yaşanıyor kimlerin hayatı hiç ediliyor.Çok yazık.

Allah ananında babanında hayırlısını versin.Korumak diye kastettikleri şey namustur(!) büyük ihtimal.Hala coğrafyamızda neler yaşanıyor kimlerin hayatı hiç ediliyor.Çok yazık.
Tabiki de namus. Ki ona duskun olduklarından kızcağızı verdiklerini sanmiyorum o kıza sundukları ınandırdıkları bahane.
Kız cocuguna para harcamayalım, okutmayalım. Evlenip gidecek bosa yatırım yapmayalım, 18e geldı verelım kocası baksın.
Nasıl baktigi onemlı degıl bogaz eksilsin Kafı.

korktu iste sorumluk almak istemedi sanirim.
şimdi söylediğimde sizin yüzünüzden diye hic biri kendi uzerne almıyor ama biliyorum annem cok pişmanlık his ediyor ama söylemiyor.
Son pişmanlık fayda etmez ki.Alınmazlar tabi onlarda bilir suçunu.Dile getirmeyeyince susunca cevapsız bırakınca unutulur sanır insanoğlu...Nasıl verecekler bunun hesabını? Onların tek sorumluluğu vardı seni okutup ayaklarının uzerinde durmanı saglamaktı.Evlendirip baştan savmak kolaylarına gelmiş.Şimdi mi öğrendi ana olduğunu.

Back
X