- 8 Mart 2015
- 25.149
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.380
- 798
- Konu Sahibi saribaykus11
-
Hala cevap alamıyorum, çocuğa kim bakacak? Önerin var mı?Çocuğu babadan kaçırmaya çalışarak çözüm
Uzmanlık olsa iş bilse ne olacak anlamadım.tecrübesiz kişeri işe almıyorlar ki.siz şu altın bilezik olsun köşede dursun diyenlerdensiniz.ama köşede durmuyor maalesef o bileziklerimiz gibitecrübeyle işlemezsen o bilezikleri bir daha iş bulamıyorsun.siz asın o zaman uzmanlık diplomanızı duvarınıza yeter size.
Çocuğu babadan kaçırmaya çalışarak çözümÇok dolmuşsunuz, eşiniz de öyle belli ki. Muhtemelen o söylediği şeylerde de ciddi değil, sinirden veya o an bunaldığı için söylemiştir. Sabah 7 akşam 5 ile 2 11 aynı değil. Perti çıkıyordur adamın muhtemelen. 11de o halde eve geldiğinde çocuk uyuyor olsa o da dinlenebilir. 2 yaş için de 9da 10 da uyuma saati olması gerekiyor. Uyuyamıyorsanız süper dadı diye bir program var, çocuk dinler mi dinlemiyor diyorsunuz ancak anasınıfı öğretmeni olarak söylüyorum doğru eğitim ile çocuk elbette her dediğinizi dinler. Süper dadı programı o yüzden size öğretir bunu dasabahları da eşiniz ilgilenir biraz Siz de yoruluyorsunuzdur ancak tanıdığım öğretmenler sabah 7 3 kreşte 2 3 yaş çocuklarına bakıyor, öğlen gelip yine kendi çocukları ve tüm ev işi yemek hallediyorlar. Bunu sizin işiniz kolay diye demiyorum, gözünüzde büyütüp bunalmayın diye söylüyorum. Tek bir çocuğunuz var ve anladığım kadarıyla çalışmıyorsunuz, eşinize destek olun lütfen tüm günü gidiyor işte… ha siz çalışıyorsanız o zaman ayrı, eşinizin de yemek ev işleri ve çocuk bakımında daha çok sorumluluk alması gerekir ama gece 11den sonra değil yine…
Bir hafta para bırakmasın bakalım tamah etmediğin para nereden gelecek sana? Gelirin var mı bacım ? Adam da az kazanıyor diye gökten zembille mi inecek sana? Günde bir kuru ekmek yesen bile geliri olmayan biri o kuru ekmeği alana muhtaçtır.bunun zenginlik seviyesiyle bir ilgisi yok ki.muhtaçlık muhtaçlıktır.Şaka herhalde.
Burda okuduklarımız sanrı değil yani kadının maaş kartına el koyanlar, işte çalışıp eve gelip iş yapıp çocuk bakıp kadınlara hala laga luga yapanlar, hatta aynı amda eve girip yemek soranlar falan hikaye yani.
Siz meslek edimiyle işi karıştırıyorsunuz bence, çalışmakta bir şey yok.
Herkes becerisine uygun part time dahi olsa bir iş bulur lakin herkesin işi olsun derken kastedilen bu değil.
Bir eğitimi, uzman bilirliği vs.
Kusura bakmayın da çalışmıyorum diye kendimi ezdirecek değilim, elin hanzosuna tapacak hiç değilim.
Sanki milyonlar dönüyor da tamah edilecek en azından para var denilecek, yahu adam otursun o zaman baksın çocuğuna her kadın koşa koşa çalışmaya kaçar, eminim buna.
Çalışmak bir annenin yapabileceği en güzel şey ve aslında işin de kolayı, bakabilen varsa elbet.
kazandığın bakıcıya kreşe gidecek ama zamanla zaten okula başlar. Bir süre sırf tecrübe süresi olarak kalabilir.Hala cevap alamıyorum, çocuğa kim bakacak? Önerin var mı?
Mesela baba, çıksın işten baksın, ne güzel öneri lakin buna yanaşmıyorsan cevap nedir, kim bakacaktır çocuklara?
Yahu ben kendim için konuşmuyorum ki, çocuğu olup işi bırakan kadın gırla.Bunları çocuk yapmadan önce düşünecektin işte.kazandığın bakıcıya kreşe gidecek ama zamanla zaten okula başlar. Bir süre sırf tecrübe süresi olarak kalabilir.
Bakan babaların olduğu aileler yapsın, yarın gün işi olan ebevenylerin olduğu aileler yapsın.maddi durumu yeterli olup bakıcı, kreş parası verebilecekler yapsın.kısaca adam gibi anne baba olabilecek kişiler yapsın.adam gibi hayat arkadaşı bulabilen kişiler yapsın. Kendi çocuğunu bir kaşık suda boğacak adamlara kimse çocuk yapmasın.olay bu.Yahu ben kendim için konuşmuyorum ki, çocuğu olup işi bırakan kadın gırla.
E çünkü biri bakacak, ülkemizde enderdir erkeğin bıraktığı keşke çok yaygın olsa.
Hayır senin mantığınla dünya sonu gelir, üremesin kimse.
Sen salt olarak para diyorsun, ben sana herif öküz öküz diyorum, tomarı koysan gene aynısı diyorum.
Erkeği niye aklamaya çalışıyorsun onu anlamadım, çalışmayan kadına zulmü normal görmek, çalışanı üstte tutmak çok eski bir algıydı yahu.
Ayrıca çalışmak dışarıda ve evde gelir getiren ya da gelir götürmeyi engelleyen olarak da ayrılıyor.
Çalışmayan, çocuğuna bakan bir anne, gelir götürmeye tampondur, keşke çalışsa da kafasını dinlese.
Son cümleniz okey, çok da haklı bir düşünce, diğerleri ise ucu açık bir çok maddesel bir dünya görüşü.Bakan babaların olduğu aileler yapsın, yarın gün işi olan ebevenylerin olduğu aileler yapsın.maddi durumu yeterli olup bakıcı, kreş parası verebilecekler yapsın.kısaca adam gibi anne baba olabilecek kişiler yapsın.adam gibi hayat arkadaşı bulabilen kişiler yapsın. Kendi çocuğunu bir kaşık suda boğacak adamlara kimse çocuk yapmasın.olay bu.
Çok geçmiş olsun. Sizi yorumlarınızdan tanıyorum, ara ara da aklıma geliyorsunuz merak ediyorum durumunuzu. Şimdi nasılsınız, umarım her şey yolundadır.Aynı cins bende de var canım bende seninle aynı durumdayım hiç elin ayağın titremesin kendine gel bak sonra hasta olursun ben kanser oldum bana birşey olsa Allah korusun çocuğuma ne olacak diye düşünüyorumbosanmayi düşünüyorum ama bu hastalık sürecinde o topa giremiyorum kendine gel ne derse desin umurunda olmasın çocuk biraz büyüdüğünde kesin kararını verirsin sadece geçici bir süreç olduğunu düşün
Çocuğu babadan kaçırmaya çalışarak çözüm
Bir hafta para bırakmasın bakalım tamah etmediğin para nereden gelecek sana? Gelirin var mı bacım ? Adam da az kazanıyor diye gökten zembille mi inecek sana? Günde bir kuru ekmek yesen bile geliri olmayan biri o kuru ekmeği alana muhtaçtır.bunun zenginlik seviyesiyle bir ilgisi yok ki.muhtaçlık muhtaçlıktır.
Yahu ben kendim için konuşmuyorum ki, çocuğu olup işi bırakan kadın gırla.
E çünkü biri bakacak, ülkemizde enderdir erkeğin bıraktığı keşke çok yaygın olsa.
Hayır senin mantığınla dünya sonu gelir, üremesin kimse.
Sen salt olarak para diyorsun, ben sana herif öküz öküz diyorum, tomarı koysan gene aynısı diyorum.
Erkeği niye aklamaya çalışıyorsun onu anlamadım, çalışmayan kadına zulmü normal görmek, çalışanı üstte tutmak çok eski bir algıydı yahu.
Ayrıca çalışmak dışarıda ve evde gelir getiren ya da gelir götürmeyi engelleyen olarak da ayrılıyor.
Çalışmayan, çocuğuna bakan bir anne, gelir götürmeye tampondur, keşke çalışsa da kafasını dinlese.
Yapma ya, valla mıBurda ev kadınları için geliri yok vb yazmışsın da canım ablacım, senin gelirin var da ne oldu para avcılığı yapıp doktor diye sana hiçbir saygı duymayan birine yapıştın. Adam evlensin diye hamile kaldın ama adam onu da istemedi doktorun yolunu tuttun. Sence sen özsaygı konusunda ders verecek biri misin
Adam getirdiği parayı tencereye koysun yesin o zaman, bu bir iş bölümüdür.Para para diye üstteki üye beyin yemiş de ne alaka yani insan insandır kardeşim. İnsana saygı parayla falan olacak iş değil, adam gibi biriysen diğer insanlara saygı gösterirsin, değilsen gider para önünde ceket iliklersin o kadar. Para bitince de saygı da biter normal olarak, ona da saygı denmiyor zatenBerbat bir bakış açısı, o zaman tüm ev kadınları sevgisizliği de, aldatılmayı da insan yerine konmamayı da hak ediyor çünkü para getiriyorlar. Böyle bir saçmalık olabilir mi, parası olmayan kadınların canı yok mu kardeşim?
Yapma ya, valla mı
Dinime küfreden müslüman olsa sendromu mu, bu yüzden mi erkekleri yüceltiyoruz?
İki kuruş değil mesele bir erkeğin var olmadı mı?
Hııı, şimdi anladım
Kişi neyden çok bahsediyorsa, neyiyle övünüyorsa onun tam zıttıdır, yemine edebilirim ama ispatlayamam.Ben anlayamıyorum gerçekten bu toplumu para avcıları gelip özsaygı nutukları atıyor, metresler, hırsızlar, türlü türlü reziller namus dersi veriyorne oluyor yaf bu insanlara
Kişi neyden çok bahsediyorsa, neyiyle övünüyorsa onun tam zıttıdır, yemine edebilirim ama ispatlayamam.
Hayır yani şu konudaki herifin elle tutulacak bir insani yönü bile yokken, değil milyon milyarlar kazansa bile çekilecek çile değilken savunmazsın be arkadaş!
Bu kadar maddesel bakarak erkek delisi olmasınlar yahu!
Sadece ‘hani marjinal bizdik’ diyebildim.Bu hanım ablanın ahh be mini etek giymedim konusu bombaydı valla hala unutamadımkendisini o konu yüzünden unutamicam sanırsam, işyerinde kıskandığı bir kadını yazmış sonra ona türlü türlü iftiralar atmış: Istediğini giyememe sorunu
Bizimkiler de sen de kürtaj oldun durduk yere, sana mı kaldı namus yazdılar
Neyse, sonraki konusunda da bu takıldığı doktorla Antalyaya gitmiş ama adam ölümüne abaza turist kızlara bakıp ben bunlara varmı yoğumu sererim demiş hdddffg. Buraya konu açmış akşam da adamın yatağına girmiştir eminim sonra da burda özsaygı, toplumdan saygı o üremesi bu evlenmedim atıp tutuyor iştebir bu üye, bir de babasını kocasına dövdüren üyeyi unutamicam sanırsam
Annesine düşkün olmayan çocuk var mı? Doğum izni bitince mecburen işe dönen, öğle molasında süt sağan anneler düşkün değil mi çocuklarına? Bir sizin çocuğunuz mu düşkün? Ben de 2,5 yaşında verdim kreşe. 1 hafta ağladı söylendi ama sonra alıştı. Oyun çağına giriyor çocuğunuz, kendi yaşıtlarıyla da zaman geçirsin.Elimden gelenin en iyisini yapıyorum her şey onun için zaten evlendiğimde ki duygularım hislerim şuankinden bambaşka şuan olsa tabiki de eşim gibi bir insandan çocuk yapmazdım ama eşiminde bir anı bir anına tutmuyor bazen çok iyiyse bazen çok kötü olabiliyor şuan yaşadığımız durumlarda ki gibi bize yeterince zaman ayırmıyor ilgi sıfır o kadar bunaldım ki kızım biraz daha büyüse çalışmayı tabiki de düşünüyorum şuan çok küçük bana çok düşkün
Ben zamanında kazandığımın neredeyse tamamını kreşe verdim. Yeni bir ülkeye gelmiştim lisanım ilerlesin diye part time işe girdim. Her şeye para odaklı bakmayın. Kadın çalışmayınca kreşe gerek kalmıyor o halde eve tıkılıp kalsın mı? Ne çocuk kendi yaş grubuyla zaman geçirmeyi öğrensin ne de annenin sosyal hayatı, arkadaşları iş hayatı olsun bu zihniyete göre.kazandığın bakıcıya kreşe gidecek ama zamanla zaten okula başlar. Bir süre sırf tecrübe süresi olarak kalabilir.
Adı 9_5 çalışıyorum.14-23 arası hiç de uzun saatler değil. tam aksine gayet ideal saatler. çoğu insan zaten 23 ten sonra uyuyor sabahın köründe kalkıp işe gidiyor. 23 te eve geldi 1 de uyusa 10 da uyansa 9 saat camış gibi uyumuş olur. 9 saat uykuyu kim bulmuş hu zamanda. böylece çocuğuyla çok rahat 1-2 saat ilgilenebilir. desen ki sabah 6 da gidip sabaha karşı geliyor eve. çok abartmış eşiniz çalıma durumunu. işine geliyor bence. birinin ona ülkedeki ortalama çalışma saatleir süresince çalıştığını 11 de eve gelen adamın öğlen 1-2 ye kadar uyumasının b.kunu çıkarmak olduğunu söylemesi lazım
Kadının da işi olsaydı en baştan evlilik dengesi ekonomik özgürlüğü ve yoğun mesaileri olan iki insan üzerine kurulacaktı. Böylece çocuk yapma kararı başta olmak üzere , işbölümü , çocukla ilgilenme, ekonomik yük ...vs gibi kararlar daha sağlıklı alınacaktı. Bence konu sahibi de hemen bir işe girmeli, eşinin anlattığı kadar kötü olduğunu da düşünmüyorum .Anlamadım bacım.
Kadının işi olsaydı sorun mu çözülecekti?
Bu camış eve geldiğinde ütü yapacak, bulaşık yıkayacak, hayatım sen de çorba yap ben yemek yaptım mı diyecekti?
Gerçekten buna inanıyor musunuz?
Bu konudaki sorun iş ya da çocuk bakan anne değil, para kazanıyorum diye aslan kesilen, insanlıktan nasibini almamış, spermini dağa taşa çalacağına yanlışlıkla hedefe vurmuş şahsiyettir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?