Eşimden boşanmayı düşünüyorum çünkü şiddet var...

shinox

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2011
2.115
972
163
Ben beş yıllık evliyim ve bir kızım var. Aslında aramız iyiydi ama eşimle bir tartışma yaşadık facebook yüzünden ben hakaret ettim sinirlenince o da bana şiddet gösterdi.ben sinirlenince bağırıp hakaret ediyorum,eşim de bu halimden nefret ediyor ve şiddet gösteriyor.son 1,5 yıldır böyleyiz.ben boşanmak istediğimi söylüyorum .benden özür diliyor ama sonuç aynı olur diye korkuyorum her tartışma da... Kızlar aslında eşim iyi biriydi artık bana tahammülü kalmamış.ne yapsam bilmiyorum ailem destekçi ama ben boşanmaktan korkuyorum...

kimse yok mu? Herkes uyurken ben böyle...

Önce kendinizden başlasanız!
Öfkenizi kontol altına almaya çalışın,çok kızdığınızda olayların varacağı noktayı düşünün,
aklınızdan her geçeni söylemek yerine öfkelendiğinizde sakin olmaya çalışın ve öyle konuşun,mutlaka ağzınızdan çıkanlar
daha yumuşak çıkacaktır..
Ok yaydan çıkmamalı..
Öfke kontolü için kendimi tedavi edemiyorum diyorsanız,tedavi edene başvurun..
Siz ilerleme kaydederseniz o da adım atacaktır mutlaka..
Sizin yaşadığınız şiddet tek taraflı değil..
Siz de şiddet gösteriyorsunuz eşinize ve keşke 1,5 yıl beklemek yerine bir yerlerden başlasaydınız...

Benim de an geliyor çok öfkelendiğim oluyor,o an neler demek geçiyor insanın içinden,her aklına gelen söylense ilişkimde saygı
namına birşey kalmazdı.
Eğer kelimeleri seçemicek kadar çileden çıkmışsam,gözlerimden ateş saçsam da o an hiç konuşmam ve muhattab olmam,nasılsa
sakinleşeceğim ve o zaman söylediklerim daha etkili ve doğru olacak

konuyu yazarken çözümüde söylemişsniz tabıkı şiddet ne olursa olsun kabul edılemez ama sizde tetiklemeyın madem normal zamanda eşinizde sorun yok ozaman sız bı destek alın

Şiddet insanın insana yapacağı en rezil şey.
Siz ne olursa olsun bunu haketmezsiniz ama bence eşinize hakaret etmeyın.
Ben sunu anlamıyorum mesela sız tartıssanızda mutsuzsunuz sussanızda..
E ozaman tartısmayın esınızle sınır anında en azından daha fazla moralınız bozulmasın.
Sakınlesınce konusmaya baslarsınız.
Birde imkanınız varsa bir terapıste gitmelisiniz bence.

Üzüldüm açıkcası yaşadığınız duruma.Şunu söyleyebilirim.Güzel bir anınızı yakalayıp öncelikle yaşadığın hayal kırıklığını eşinle paylaşmalısın.Ve birbirinize söz vererek, tekrar edeceğiniz anda birbirinizi uyarmayı deneyin.Birde sevgi varsa zaten bunu aşacağınızı düşünüyorum.

siddet elbette kotu ve onaylanmasi imkansiz bir durum ama sizde keske hakarete basvurmasaniz cunku bu durumda tahrik unsuru oluyor hakaret. esasen esiniz degilse bile siz baslayin tedaviye mutlaka faydasi olur allah yardimciniz olsun

madem öyle sende hakaret etme...
meramını anlatmanın en son yolu olmalı hakaret fln....
şimdi kim kime haret etse bağırsa karşısındakinin sabrı taşar..
kesinlikle eşin haklı demiyorum çok çirkin sana şiddet göstermesi...
güzelce konuşup ortak noktada anlaşabilirsiniz bence...

Facebook yüzünden bosanacaksan hic bosanma arkadasim, kapat üyeligini olsun bitsin, cokmu lazim, esinden ailendendemi önemli sanki.
Ama yok baska konulardada birbirimize giriyoruz diyorsan ozaman ilk önce bir kendini düzeltmeye calis, ben nerde yanlis yapiyorum, hakaret küfür tahrikmi ediyorum adama karsi, damarinami basiyorum diye düsün. Yok sen gayet normal davraniyorsan ve buna ragmen esin manyagin tekiyse ve ne bileyim "Bu yemek niye böyle oldu" veya Ailen yüzünden veya sudan bahanelerle sana siddet uyguluyorsa ozaman tabiiki tedavi olmassa bosanacaksin, öyle ömür gecmez cünki.
Genelde söyle düsün: Eger sana siddet uyguluyorsa, o an birseyden korktugu icin. Diyelim sen Facebook´da cok zaman geciriyorsun, belki senin onu aldatacagindan veya cok arkadas edinip ondan ve aile hayatinizdan sogucagindan yada ailenle onu veya esinin ailesini facebook üzerinden cekistirdiginden korkuyordur.
Belki cok fazla vakit gecirdigini Facebookda ve ayni zamanda daha cok evinle, cocuklarinla, onla, onun ailesinle ilgilenmen gerektiginide düsünüyordur.
Yani vardir bir derdi.
Korkularinin ne oldugunu ögrenirsen, sende ona göre hareket edersin.

Ayrica gazetede okumustum, amerikada bir kilise papazi vaaz veriyormus, hani "Annene babana saygili olmalisin, hirsizlik yapmamalisin vs" gibi kurallar varya, oda bir tane daha eklemis "Facebook üyeliginiz olmamali" diye, okadar cok kisi bosanmiski, aileler hep dagilmis, adam en sonunda karar vermis bunu kural gibi anlatmaya.
Gül gülüstanlik gecinenler her istedigini yapmakta serbest, ama madem siz tartisiyorsunuz bu konuda, bence sen birdaha düsün tasin bu üyeliliginin sana okadar cok getirisi varmi, yoksa hayatinda daha cok ve önemli seyleri senden götürüyormu diye.

Son düzenleme:
Şiddet konusu konuşulmayacak kadar kırıcı ve yıkıcı bir durum ama sözlü şiddette bir o kadar önemli.

Eşinizin yaptığına sözüm yok, affedilir yanıda yok ama 1.5 yıldır bu şekilde devam eden bir ilişki alışkanlık halini almıştır.
Sizin ilk sözlü şiddetinizle, eşinizin ilk şiddetiyle çözüm bulunmalıydı o an.

Terapiste gitmelisiniz. Kendi terapinizi aile içinde yapmalısınız. Siz hakaretten uzak durmalısınız o ise bir daha size el sürülmemesi gerektiğini aklına kazımalı.

i$e face booku kapatmakla ba$layabilirisniz
hakaret etmezse,iz kavga olmuyorsa yardim almaniz daha saglikli olur
evlaidniz varmi$, once elinizdne geleni yapin
yine olmuyorsa vijdaninniz rahat bi $ekilde ayrilir yolunuza bakarsiniz
ama $unuda unutmayin ayni hakaretlere ba$ka erkege yaptiginizda onunda bi sure sonra sabri ta$ip ayni yola ba$vurabilir

terapist tek çözüm gibi gözüküyor ikna etmelisin

Son düzenleme:
şiddet hicbir şekilde cevap olmamalı, siz hakaret etseniz bile. Ama hakaret etme iznini size kim verdi kuzum, siz kimsiniz ona hakaret ediyorsunuz.
Bi arkadaş vardı kavga anında kocasına 3 harfli hani babası belli olmayan cocuklara denen sözü diyormuş gunun birinde bu herkesin icinde agzından
kacmış ve tabiki bircok digr hakaret söz ve atılan cisim ve kocası o insanları şahit gösterip karısına hakaret ve tazminat davası acmış, adama tak demiş.
Bugun annelerin de babaların da cocuklarına kızabilir ama hakaret hakkı yokken siz nasıl bunu yapıyorsunuz. Eger sinirlerinize hakim olamıyorsanız
tedavi gorun bence eşinizle beraber terapiste gidin

şikayet et evden uzaklaştırsınlar aklı anca böyle başına gelir

Şiddet hoş karşılanacak bir durum değil elbette.Fakat sizin eşinize karşı hakarette bulunmanızda hoş karşılanacak bir durum değil.Sonuçta birbirinize karşı sevgiden de öte saygınız olmalı ki evlilik sağlam ayaklar üzerinde durabilsin.İkinizde karşılıklı kendinize öfkelerinize hakim olmanız gerekir.

cincikk, şikayet icin surekli bir dayak soz konusu olması lazım ve eger adam oda bana kufretti anama babama saydı deger ve şahit cıkarırsa
kadında bu işden zararlı cıkar bence ikisininde acilen terapiste gidip sinir kontrolu tedavisi alması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…