• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimden dayak yedim

Arkadaşım sen sadece kendi yorumunla ilgilensen onun bunun ne dediğine karışmasan nasıl olur..?

Siz darp raporu alacak kadar dayak yiyip hala o adamla evli olup koynuna girecek birisindir biz değilizdir olamaz mı..???

Saçma olması daha da vahim bu kadar sıradan sebeplerle dövebiliyorsa başka bir sebepten öldürebilir belki..??
Boşanmasın öldürene kadar beklesin sağ kurtulursa boşar belki nedersiniz..?

tamam ölene kadar dayak yesin demiyorum ama daha 1 yıl bile olmadan boşanmak çok erken,
evet konu ççook saçma, işte burda takıldım ben zaten. ya belki kocasının ailesi gaza getirmiştir (bu dayağı haklı yada mazur görmez tabiki ) veya kız çok ters bi hareket yapmıştır, ne bilim ben böyle düşünüyorum.

ayrıca yapılan yorumları da eleştirmek hakkım olduğunu düşünüyorum, çünkü herkes gaza getirmiş kızı.herkes boşan demiş. yuva yıkmak kolaymı? bu vebali almak istemem doğrusu. ayrıca kız buraya yazdığına göre boşanmayı tam istemiyor belkide ,boshayallersmile:dilcikar::dilcikar::dilcikar::dilcikar::dilcikar:

tamam ölene kadar dayak yesin demiyorum ama daha 1 yıl bile olmadan boşanmak çok erken,
evet konu ççook saçma, işte burda takıldım ben zaten. ya belki kocasının ailesi gaza getirmiştir (bu dayağı haklı yada mazur görmez tabiki ) veya kız çok ters bi hareket yapmıştır, ne bilim ben böyle düşünüyorum.

ayrıca yapılan yorumları da eleştirmek hakkım olduğunu düşünüyorum, çünkü herkes gaza getirmiş kızı.herkes boşan demiş. yuva yıkmak kolaymı? bu vebali almak istemem doğrusu. ayrıca kız buraya yazdığına göre boşanmayı tam istemiyor belkide ,boshayallersmile:dilcikar::dilcikar::dilcikar::dilcikar::dilcikar:

İşte senin düşüncen de bu.. herkes farklı..
herkesin aklı var çok şükür değil mi..?
birinin yorumuna müdahele edince sen benden daha mı akıllısın ki benimkine dil uzatıyorsun gibi oluyor anlatabildim mi..?
o yüzden herkes kendi yorumunu sunsa konu sahibi istediğini alır zaten..

"1 yıl boşanmak için çok erken..." diyen kişiye söylüyorum, sizin nazarınızda bu tür olaylar gayet olağan ve sıradan zannedersem...

Nesini bekleyecek kadın, senelerin geçmesini mi?

Pardon ama, neden beklesin? Neden senelerini böyle bir yanlış insan üzerine kurulu düzenle geçirsin?

Kısır düşünce döngüsü içinde boş yere dönüyor dogma düşünceleriniz...

"Kadınlık, kadın olma" senelerini böyle bir adamla geçirerek bunu marifet saymak değildir... Nerede bıraktık onurumuzu,kendimize saygımızı?

Ha, belki düzelir diye mi bu abuk bekleyiş olacak? Hıh, size yapılan bu saygısızlığı yutabiliyorsanız ayakta alkışlarım...

Ama lütfen bana o zaman onurdan,haysiyetten,sevgiden hiç bahsetmeyin!

konu sahibi kırıldı katılmıyor artık sohbete.şunu bil yalnız değilsin ve bazı şeyleri de bence kulak arkası yap çok kırılgansın heralde.Allah sabır versin.

"1 yıl boşanmak için çok erken..." diyen kişiye söylüyorum, sizin nazarınızda bu tür olaylar gayet olağan ve sıradan zannedersem...

Nesini bekleyecek kadın, senelerin geçmesini mi?

Pardon ama, neden beklesin? Neden senelerini böyle bir yanlış insan üzerine kurulu düzenle geçirsin?

Kısır düşünce döngüsü içinde boş yere dönüyor dogma düşünceleriniz...

"Kadınlık, kadın olma" senelerini böyle bir adamla geçirerek bunu marifet saymak değildir... Nerede bıraktık onurumuzu,kendimize saygımızı?

Ha, belki düzelir diye mi bu abuk bekleyiş olacak? Hıh, size yapılan bu saygısızlığı yutabiliyorsanız ayakta alkışlarım...

kendi adıma konuşursam eğer;
7 yıllık evliyim, çalışıyorum ve daha hiç şiddete maruz kalmadım (ÇOK ŞÜKÜR RABBİME),
ayrıca mesleğim icabı araştırmalarla çok haşır neşirim ve anketlerde kadınlar böyle durumlarda hep bu şekilde cevap verir örneğin eşiniz sizi aldatursa yada şiddete maruz kalırsanız ne yaparsınız sorusuna %80-90 boşanırım cevabı verilir ama gerçekte bu böyle değildir. zaten böylede olmaması gerekir. düşünsenize en ufak bier şeyde herkes boşansa nolur, etrafta bir sürü yalnız kırılmış insan, zaten bunun bi tık ötesi daha da vahim.iyice bozulmuş bi toplum oluruz.
aslında bu olayla ilgili başka düşüncelerimde var ama konu sahibinin kırılgan olduğunu düşünerek yazmıyorum bile.

hem eşide üzülmüş bence,baksanıza konuşmaya cesaret bile edememiş. tabiki bu olağan bi durum olursa kesinlikle kendini korumalı , senelerini böyle geçirmesin ama Türkiye de yaşıyoruz arkadaşlar. bence net ve kesin bir dille konuşmalı eşiyle ve bu aşamada kesinlikle hamile kalmamalı.

7 yıllık evliyim, çalışıyorum ve daha hiç şiddete maruz kalmadım (ÇOK ŞÜKÜR RABBİME),
ayrıca mesleğim icabı araştırmalarla çok haşır neşirim ve anketlerde kadınlar böyle durumlarda hep bu şekilde cevap verir örneğin eşiniz sizi aldatursa yada şiddete maruz kalırsanız ne yaparsınız sorusuna %80-90 boşanırım cevabı verilir ama gerçekte bu böyle değildir. zaten böylede olmaması gerekir. düşünsenize en ufak bier şeyde herkes boşansa nolur, etrafta bir sürü yalnız kırılmış insan, zaten bunun bi tık ötesi daha da vahim.iyice bozulmuş bi toplum oluruz.
aslında bu olayla ilgili başka düşüncelerimde var ama konu sahibinin kırılgan olduğunu düşünerek yazmıyorum bile.

hem eşide üzülmüş bence,baksanıza konuşmaya cesaret bile edememiş. tabiki bu olağan bi durum olursa kesinlikle kendini korumalı , senelerini böyle geçirmesin ama Türkiye de yaşıyoruz arkadaşlar. bence net ve kesin bir dille konuşmalı eşiyle ve bu aşamada kesinlikle hamile kalmamalı.[/QUOTE]
Gerçekten aldatılmak da dayak da ufacık şeyler değil mi?
Hem eşi aldatırsa veya döverse ama üzgün olursa hemen affetmeli,yoksa bunun adı evlilik olmaz değil mi.
Şahsen etrafımda aldatılmış ve şiddete maruz kalmış mağdureler görmektense, bir sürü yalnız ve kırılmış insan görmeyi tercih ederim..Anket yaparsanız bilginize...

Son düzenleme:

hem eşide üzülmüş bence,baksanıza konuşmaya cesaret bile edememiş. tabiki bu olağan bi durum olursa kesinlikle kendini korumalı , senelerini böyle geçirmesin ama Türkiye de yaşıyoruz arkadaşlar. bence net ve kesin bir dille konuşmalı eşiyle ve bu aşamada kesinlikle hamile kalmamalı.
Gerçekten aldatılmak da dayak da ufacık şeyler değil mi?
Hem eşi aldatırsa veya döverse ama üzgün olursa hemen affetmeli,yoksa bunun adı evlilik olmaz değil mi.
Şahsen etrafımda aldatılmış ve şiddete maruz kalmış mağdureler görmektense, bir sürü yalnız ve kırılmış insan görmeyi tercih ederim..Anket yaparsanız bilginize...
[/QUOTE]

evet herkes etrafında böyle kişiler görmek istemiyor ve hemen boşan diyor. ama kendine gelince aynı cesareti (size göre cesaret) göstermiyor. bu da çelişki.yasakkelime

iyi ya adam kemik et birakmasin dayaktan kadin halaa bosanmasin ay cok sacma wallaha arkadasim ayni dayagi sen yesen eminimki kacar gidersin babanin evine

mutlaka git en yakın karakola hastanye şimdi boşamasan bile raporun dursun bir köşede ileride çok işine yarar

vücudunda darp varsa tek celsede bitebiliyor sanırım.. başka yapılacak bişey yok boşan... senin yerinde olsam boşanırdım..

Tabiki bosansin etrafimizda bir suru bosanmis insan gormek kimseyi rahatlatmaz veya sevindirmez. Ama bunun bir de baska bir icyuzu var bozulmus toplum oluruz herkes bosansa diye bir yorum okudum.BoSANMAyarak ve eslerimizin attigi tokada afedersiniz taktigi boynuza katlanarakta bu iskence evlilikleri surdurerekte bozulmus bir toplum olmuyor muyuz zaten?. Bosanmamis ama evlerinde dayak yiyen aldatilan kadinlar bosanmayarak toplum vicdanini rahatlatiyor ya peki onlarin hayatlari?? Evet gerekiyorsa herkes bosansin arkadasim iskence goruyorsa aldatiliyorsa durmadan birakin isterse bozulsun toplum bu sebepler yeterince gecerli degil mi ki?? Herkesin mutsuz olup millet ne der durtusuyle yasamasindansa ozgur olsun bosansinlar...

Kendi kizkardesim olsa onada ayni tavsiyeyi verirdim. Yurumedigi anlasildiysa 1 gun veya 1 yil karar vermek icin etken degildir. Yurumedigini hissetiginiz an birakin gidin yanliz olursunuz ama daha mutlu olursunuz. Sirf toplum bozulmasin aile sistemi modeli devam etsin diyerekten kac kisinin cani yanicak daha boyle. Aile kavrami olmayan evlilik oranlari daha dusuk olan yabanci ulkelerdeki insanlar evet belki bizdeki gibi aile degiller ama bizdeki kadarda mutsuz degiller. Millet ne der diye yasiyarak kimse mutlu olamaz. Bu millet ne der olayida bir bizde var zaten ... ya dedikodu ya toplum baskisi bizim ulkede en populer seyler iste... Her ne kadar Turk kulturunun gercek aile yapisini genis aile yapisini sevsem begensem takdir etsemde sirf aile gozukmek icin milletin aci dolu evliliyle o gercek aile yapisina uymaya calisma cabalarini yersiz buluyorum.

Maas kartini elinden almis, dovmus , kardesinin dugunune gidicekmissin anlayis gostermemis ve bu yuzden dovmus .... mesleginde var bir an once BOSAN... arkana bile bakma bundan koy olmaz kasaba olmaz. Elleri kirilsin ins. Keske abin fln olsaydin bir sopa atsalardi buna temiz bi dayak ondan sonra anlardi nasil bayana el kalkiyormus...

Son düzenleme:
konu sahibi ne yaptı çok merak attim,
maşallah herkes gaza getirmiş boşan diye

tamam unutsun demiyoeum ama,
zaten sebep çok saçma, bu sebepten tartışma bile çıkyosa o bile saçma ,bu durumda bşieyler farklı sanki.

böyle bi durumda ben olsam gider raporumu alırdım ve kocamada gösterirdim (yırtması riskini göze alarak fotokopisini belki),
ama hemen boşanma kararı almazdım.

Rapor aldın diye üstüne bi daha dayak yesin ondan sonra değil mi?
Bence yol yakınken dönmeli. Çoluğa çocuğa karışınca işi 10 kat zorlaşır

Alıntı :
konu sahibi ne yaptı çok merak attim,
maşallah herkes gaza getirmiş boşan diye

tamam unutsun demiyoeum ama,
zaten sebep çok saçma, bu sebepten tartışma bile çıkyosa o bile saçma ,bu durumda bşieyler farklı sanki.

böyle bi durumda ben olsam gider raporumu alırdım ve kocamada gösterirdim (yırtması riskini göze alarak fotokopisini belki),
ama hemen boşanma kararı almazdım.

Tabi hemen bosanma karari almazdiniz kirilmadik yerleriniz varsa onlarda kirilsin diye beklerdiniz herhalde...Bacim yazdiklarimdan haberdarmisin kuzum belki aldatma bile kisiden kisiye degisir ama affedilebilir fakat dayak??? Nolursa olsun hic bir kadin dayak yemeyi haketmiyor... bu bosanmak icin en guzel sebep bundan daha gecerli bosanmak icin ne sebep olabilir bilemiyor o insanla nasil kari-koca olunur bu saatten sonra...Kendimize biraz deger verelim dayak yiyip oturcak kadar mi degersisiz? Bir kere el kaldiran hep yapar ayrica...

Son düzenleme:
Hayır doğru yapıyorsun, en doğrusunu yapıyorsun...
Kadınlar kimseye köle değildir, dayak ne demek...
Karşısında insan var, afedersin hayvan değil...

boşan kesinliklee boşann ilerde birde bebek olursa daha kötü olmasın

Olay 30 mayısta geçiyor :X Boşanacaksa boşanmış affedecekse affetmiştir bile. Eski bir konu tekrar gündeme gelmiş.

Konu sahibi ne oldu bilmiyorum tum sayfalari okumadim
ama dayak yiyen bir kadin bosanmayi dusunuyorsa bunu yanlis gormek dayak atandan taraf olmaktir!!

kendi adima konusuyorum esimi ölecek kadar cok seviyorum ve cok mutluyuz ama
esim beni döverse Allah korusun ustune basa basa diyorum ki B O S A N I R I M
kaldiramam canyoldasi oldugum, hayat arkadasi oldugum esimin bana vurmasini hazm edemem
cunku bir insan ömrünu bir insanin yaninda gecirecekse bunu dayak yiyerek asagilanarak geciremez!

sadece dayak degil psikolojik siddette dayakla es degerdir
ve cesaret edemeyen kadinlar bilinki bir kere geliyorsunuz dunyaya
siz yetiskin bir birey olarak kendinize saygi gostermezseniz kimse size gostermez!

heleki ogretmen kadinlar eslerinden dayak yiyip susuyorlarsa
bunu yetistirdigi cocuklarin basina gelme ihtimaline karsi suskun kalmasini ogretmis oluyor..
bilmiyorum zor bir durum ayni yatagi paylastigin insanin dayagini kufurunu yemek ve morluklarla ayni yataga girmek
yada ayni cati altinda durmak..

Merhabalar,

konuyu tam olarak okumadım ama dayak kelimesini görünce bir şeyler yazmadan geçemedim.
Bana göre eşine tek bir tokat atanla eşini evire çevire döven arasında hiç bir fark yoktur. Bi kere aciz insan karşısındakine bu şekilde zarar vermeye kalkar ve de verir. Aman canım tek bir tokattan ne olacak ki demeyin çünkü kesinlikle arkası geliyor. Ben 8 yıllık evliyim ve bir de 5.5 yaşında bir kızım var. çevremizde örnek aile olarak anılıyoruz ve ne kadar iyi anlaşıyorsunuz, ne kadar uyumlu bir çiftsiniz gibi mesajları da fazlasıyla alıyoruz. Mesleğim var ve evlendiğimden beri de çalışıyorum. Yani ekonomik özgürlüğüm de var. Lakin benim eşim de annesinin yüzünden ilk kez sinirle sırtıma vurdu ve hayatımın şokunu yaşadım. Hiç böyle bir şey yapabileceğini kestirememiştim. Ki bunu 8. Evlilik yılımızda haksız bir yere yaptı. Sonrasında özür diledi barıştık falan ama insan inanılmaz kırılıyor acaba arkası gelir mi bu işin büyüsü bozuldu mu artık diye... Nitekim 3 gün önce kızımın gösterisine geç kalıyoruz diye tartıştık ve sırtıma bir yumruk daha vurdu. Bu 2 oldu ve hiç bir şey olmamış gibi davranıyor. Kendi kendime düşünüyorum şimdi ne yapmalıyım? Nasıl tepki vermeliyim? Kendi kendime diyorum ki, demek ki bana saygısı kalmamış ki bana vurabiliyor. Saygısı olmayanın sevgisi de olmaz diye düşünüyorum. Kızım beni farklı düşüncelerden alıkoyuyor. Onun hayatını bir anda değiştirmek hiç istemiyorum. Bu hakkı kendimde görmüyorum. Ne yapacağım bilemiyorum. Sizin de fikirlerinizi almak isterim...

Back
X