Eşimden Para İstemek..

Banka hesabiniz bir olsun ve ikinizdede kart bulunsun
İhtiyacın oldugunda eşinden isteyecegine gider cekersin ne kadar lazimsa.
Evlendikten sonra senin benim param olmaz, olmamalı.

bende ev hanıyım ama öyle bir problemimiz olmadı
yani maasını ceker evde bırakır ikimizde ihtiyaımız oldugunda alır ve haberdar ederiz.
ama kendinizi ezik görmeyin lutfen eşiniz siz yemek yapınca utu yapına kendini ezik hissediyormu

kafana takma canım
ben çalışıyorum ama ekstra bir şey alacağım zaman kendimi kötü hissediyorum
bir de çalışmasam ne olurdu diyorum
herhalde ben ezik olurdum hiçbir şey isteyemezdim şimdi bile böyleysem

Banka hesabiniz bir olsun ve ikinizdede kart bulunsun
İhtiyacın oldugunda eşinden isteyecegine gider cekersin ne kadar lazimsa.
Evlendikten sonra senin benim param olmaz, olmamalı.

Güzel fikir canım hesabımız var ama kabul etcegini sanmıyorum yani bu telaşın içinde uğraşacağını sanmıyorum belki düzenimiz olduktan sonra ama o zamana kadar sıkılmaya devam edicem heralde..

Eskiden Yalovada otururken esimde öyle yapardı bana verirdi maasını o benden isterdi ihtiyacı olunca ama İzmire gelince değişti..Para biriktirmeye calısıyor yeni bir ortam,yeni düzen o yüzden bende üstüne gitmiyorum cünkü arkamızda ailemiz yok yani bir benim ailem var ama onların durumu da güllük gülistanlık degil.Muhtac olmaktan korkuyor biliyorum ama fazla sıkıyor kendini ve bende kendimi diken üstünde hissediyorum..Ailesi sagolsun altınlarımızı kasla göz arasında alıp harcayınca elimizin altında hiçbir şeyimiz kalmadı..

Son düzenleme:

Bende sırf bu yüzden çalışmayı çok istiyordum ama olmadı..Yapı meselesi heralde

çok ezik olmamak lazım
yoksa bazı insanlar, bu kız ne kadar düşünceli demiyor, bu kız benim hükümlerime uyuyor bundan sonra da uysun diyor galiba

çok ezik olmamak lazım
yoksa bazı insanlar, bu kız ne kadar düşünceli demiyor, bu kız benim hükümlerime uyuyor bundan sonra da uysun diyor galiba

Haklısın benim annem bu zamana kadar babamı hic sıkmadı bir şekilde kendi karşıladı ihtiyaçlarını babama cok destek oldu şimdi kadın birşey istese suçlu oluyor..İnsanlar çok değişik..

Son düzenleme:
Haklısın benim annem bu zamana kadar babamı hic sıkmadı bir şekilde kendi karşıladı ihtiyaçlarını babama cok destek oldu şimdi kadın birşey istese suçlu oluyor..İnsanlar çok değişik..

İşte bu yüzden kendini ezik falan hissetmeyeceksin.
Eşin mecbur senin giderlerini karsilamaya, MECBUR.
Normalinde sen ondan istemeden onu cikarip vermesi lazım.

beyaz kartopu söyler misin
bayan çalışsaydı eşi sence nelerini karşılamaya mecbur olurdu
ya da çalışan bayan eşinden neleri ne kadar isteyebilir

cnm bende evlendiğim de ilk zamanlar eşimden para isterken zorlanıyordum. gerçi o çok düşüncelidir bana sürekli paran var mı? bak bu kadar bıraktım belki lazım olur üstünde para bulunsun der. ancak para bırakmayı unuttukları zamanlarda "bana para verir misin?" demek çok zor gelirdi bana da yani bende çalışıp kendi parasını kazanan kadınlardandım. bir anda işsiz ve bebekle kalınca insana bu durum zor geliyor. özellikle bebeğin varken kendini pek bir çaresiz hissediyor insan öyle olunca da para istemek daha bi zorlaşıyor daha doğrusu zorlaşıyordu ama sonra şunu dedim kendime ben de evde çalışıyorum. yani ev kadını olmak hiç kolay değil. tüm gün yemek, temizlik, çamaşır, ütü, gelen misafirleri ağırlamak için bitmeyen yorgun günler ki bir de bebek ekledim. böyle olunca dedim ki kendime ben bebeğimizi büyütüyorum ve evin ihtiyaçlarını görüyorum, eşimin yükü benim üzerim de yani temiz, bakımlı olmasından iyi temsil edilmesine kadar tüm işlere koşturuyorum şöyle bir çözüm buldum bende belki senin de işine yarar. öncelikle gelir gider dengesini nasıl kurduğunu ve ne kadar bireysel harcamalarımıza ayıra bildiğimizi sordum anlattı bende bunun içinden kendi kişisel - altını çiziyorum ev, bebek, giyim değil tamamen bana ait benim harcayacağım- ihtiyaçlarımı karşılayacak orta karar bir bütçe ayırmasını ve her ay bana bu parayı vermesini istedim. şimdi gayet iyi durumdayız. ben sıkılmıyorum o da kendi bütçemle dönebildiğim ve ekstra masraf çıkarmadığım için mutlu... belki sen de bunu denemelisin. açık ol ve konuş. ayrıca eşinin ailesini de kınıyorum. size ait olan altinlara nasıl el koyarlar. hiç mi bi şey demediniz. siz maddi sıkıntıya boğulmuşken taşınma arifesinde hiç mi çocuklarını torunlarını düşünmüyorlar.. Allah kolaylık versin.

beyaz kartopu söyler misin
bayan çalışsaydı eşi sence nelerini karşılamaya mecbur olurdu
ya da çalışan bayan eşinden neleri ne kadar isteyebilir

Ben kendimden örnek vereyim.
Ben çalisiyordum, çocuklarim dogduktan sonra calismayi
biraktim.
Biz esimle ilk evlendigimizde ortak hesap actirdik, yani bir hesap iki kart.
Gelen bütün paralar o hesaba yatiyor ve kira, faruralar, alisveris vs. vs.
Hepsi ordan kesiliyor.
Benim özel bir ihtiyacim oldugunda gider alirim, ayni sekilde eşimde öyle.
Biz bir hayatı paylaşıyoruz,cebimizde bir artık.
Bence öylede olmalı zaten.
Ben calismaya basladigimdada yine herşey ortak olacak.
Senin param benim param yok bizde. :)

Mecbur oldugunu biliyorum ama dedigim gibi bugüne kadar hic istemedim babamda mecburdu ama ondan bile isteyemiyorudum yapım cok degisik utangac degilim her seyi acık acık konusurum ama para mevzusu oldugunda kilitleniyorum bu yüzden kendime cook kızıyorum iste..

Bizim nerdeyse 3 yıl oldu canım evleneli 1 yıl yanımda yoktu 1 yılda para sıkıntım olmadı yeni yeni cıktı bu para isteme mevzusu..Ne güzel yapmıssın valla Bende konustum beni kimseden para istemek zorunda bırakma suan babamlarda oldugumuz icin haliyle olmayınca annemden alıyorum ama kendimi net ifade edemedim ve konusurken kendince saka yapıp durdugu icin sinirlenip bagırdım ve cıktım odadan sanki para gözmüs gibi göründüm birde icimi bilse..Ama söyle birşey var ki cüzdanından acıp para alsam sesini cıkarmaz yani ona göre ortak ama ben onun cüzdanından para almayı karıstırmayı uygun görmüyorum hic bilmiyorum nasıl halledeceğim

Ah o ailesi..Mahvettiler beni.Evlendigimizde ve hala bizi cocuk gördükleri icin sorma ihtiyacı duymadılar..Dügünümde 5 bilezik takmıstı babası yanlıs hatırlamıyorsam dügünden sonra cıkardım ve bir daha görmedim saka gibi cok sinirliyim onlara..Bizde bulutların üstündeydik heralde o sıralar sonradan kafamıza dank etti..Ve kendi evlerini bastan sona yenilediler biz tasınma telası cekiyoruz onlar sefa sürüyor.Helal etmiyorum :95:

Son düzenleme:
çaışmıyorum paramıda istiyorumm.
vermesinde görim evin alışverişi bende ben hallediyorum para para iliğini kurutuyorum adamın maddi açıdan biraz çektirdi bana o yüzden kafasına vura vura alıyorum parasını yarasın bana yedirdiklerine say diyorum

ben çalışıyorum, ama çalışmasaydım da eşimden para istemek beni üzmezdi sanırım. Evlilikte her şey ortak oluyor, neleri birlikte göğüslüyoruz neler paylaşıyoruz, para ne ki.. Yine de imkan varsa, ev işlerinin de çalışmanın da iki kişi yapılması taraftarıyım ben..

Hiicte utanmiyorum valla kendimede kart cikarttim catir catir harciyorum
Sen onun esisin kari koca arasinda para sorun olmamali cunku o para onun degil ikinizin cocuk yaparken senin calisamayacagini biliyordu

Sana komik bir olay anlatauim bir gun esim sabah ise giderken geldi yanima hayatim bozuk para lazim bana srnde varmi dedi
bende o gun hic para yok git cuzdanima bak dedim uyumaya devam ettim
sonra markete gidicem iste cuzdani bi actim para :) megerse esim bakmis benim cuzdan bos cebindekini benim cuzdana birakmis

Son düzenleme:
aylık gelır butcenıze göre bı duzen olusturun, eşım mesela her ay muftak masarfı oglumun ıhtıyacları be bana bellı bı mıktar verır. ıstemem yanı.. bıtırse aşkım az destek olsana derım

bende senin gibi ilk zamanlar çekiniyordum. çocuk olunca kendini çaresiz hissediyosun benimkinin para bırakma huyu yoktur. k.k. ekkart çıkarttı. tamam bazı ihtiyaçları karşılıyorum ama bi ekmek almak içinde k.k. olmuyo eve gelince neden ekmek almadın para bırakaydın olurdu hesabı yapıyorum. buaralar kendini kaybetmişdi ben çalışyorum hesabı yapıyordu greve gittim kendine geldi. şimdi haftada 100 tl ödeme istiyorum ben 7/24 çalışıyorum günde eşim 7-8 saat çalışıyor kızımı kreşe verdim işe başlarım diye tehdit ediyorum

bende calisiyorum ancak bizde soyle bi sistem varr..
maaslar cekilir her turlu harcamalr hesaplanir
artan para biyere konur lazim olmdumu ordan ihtiyacini gorur herkes hep boyle oldu
o yuzden de kimse kimseden para istemez....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…