Banka hesabiniz bir olsun ve ikinizdede kart bulunsun
İhtiyacın oldugunda eşinden isteyecegine gider cekersin ne kadar lazimsa.
Evlendikten sonra senin benim param olmaz, olmamalı.
bende ev hanıyım ama öyle bir problemimiz olmadı
yani maasını ceker evde bırakır ikimizde ihtiyaımız oldugunda alır ve haberdar ederiz.
ama kendinizi ezik görmeyin lutfen eşiniz siz yemek yapınca utu yapına kendini ezik hissediyormu
kafana takma canım
ben çalışıyorum ama ekstra bir şey alacağım zaman kendimi kötü hissediyorum
bir de çalışmasam ne olurdu diyorum
herhalde ben ezik olurdum hiçbir şey isteyemezdim şimdi bile böyleysem
çok ezik olmamak lazım
yoksa bazı insanlar, bu kız ne kadar düşünceli demiyor, bu kız benim hükümlerime uyuyor bundan sonra da uysun diyor galiba
Haklısın benim annem bu zamana kadar babamı hic sıkmadı bir şekilde kendi karşıladı ihtiyaçlarını babama cok destek oldu şimdi kadın birşey istese suçlu oluyor..İnsanlar çok değişik..
İşte bu yüzden kendini ezik falan hissetmeyeceksin.
Eşin mecbur senin giderlerini karsilamaya, MECBUR.
Normalinde sen ondan istemeden onu cikarip vermesi lazım.
beyaz kartopu söyler misin
bayan çalışsaydı eşi sence nelerini karşılamaya mecbur olurdu
ya da çalışan bayan eşinden neleri ne kadar isteyebilir
İşte bu yüzden kendini ezik falan hissetmeyeceksin.
Eşin mecbur senin giderlerini karsilamaya, MECBUR.
Normalinde sen ondan istemeden onu cikarip vermesi lazım.
cnm bende evlendiğim de ilk zamanlar eşimden para isterken zorlanıyordum. gerçi o çok düşüncelidir bana sürekli paran var mı? bak bu kadar bıraktım belki lazım olur üstünde para bulunsun der. ancak para bırakmayı unuttukları zamanlarda "bana para verir misin?" demek çok zor gelirdi bana da yani bende çalışıp kendi parasını kazanan kadınlardandım. bir anda işsiz ve bebekle kalınca insana bu durum zor geliyor. özellikle bebeğin varken kendini pek bir çaresiz hissediyor insan öyle olunca da para istemek daha bi zorlaşıyor daha doğrusu zorlaşıyordu ama sonra şunu dedim kendime ben de evde çalışıyorum. yani ev kadını olmak hiç kolay değil. tüm gün yemek, temizlik, çamaşır, ütü, gelen misafirleri ağırlamak için bitmeyen yorgun günler ki bir de bebek ekledim. böyle olunca dedim ki kendime ben bebeğimizi büyütüyorum ve evin ihtiyaçlarını görüyorum, eşimin yükü benim üzerim de yani temiz, bakımlı olmasından iyi temsil edilmesine kadar tüm işlere koşturuyorum şöyle bir çözüm buldum bende belki senin de işine yarar. öncelikle gelir gider dengesini nasıl kurduğunu ve ne kadar bireysel harcamalarımıza ayıra bildiğimizi sordum anlattı bende bunun içinden kendi kişisel - altını çiziyorum ev, bebek, giyim değil tamamen bana ait benim harcayacağım- ihtiyaçlarımı karşılayacak orta karar bir bütçe ayırmasını ve her ay bana bu parayı vermesini istedim. şimdi gayet iyi durumdayız. ben sıkılmıyorum o da kendi bütçemle dönebildiğim ve ekstra masraf çıkarmadığım için mutlu... belki sen de bunu denemelisin. açık ol ve konuş. ayrıca eşinin ailesini de kınıyorum. size ait olan altinlara nasıl el koyarlar. hiç mi bi şey demediniz. siz maddi sıkıntıya boğulmuşken taşınma arifesinde hiç mi çocuklarını torunlarını düşünmüyorlar.. Allah kolaylık versin.
Büyük bir dert değil belki ama ben bu durumdan çok sıkılıyorum artık..Bu yasıma kadar kimseden para almadım kimseye muhtaç olmadım.Ama evlendikten sonra haliyle ihtiyaçlarım arttı..Çalışacaktım ama hamile alınca ertelemek zorunda kaldım..En ufak ihtiyacımda esime söylemek para istemek çok zoruma gidiyor..Nasıl isteyeceğimi şaşırıyorum bazen çünkü alışmamışım.Esim tutumludur ama benim isteklerime gelince sınır koymaz her istediğimi alır elinden geleni yapar sağ olsun ama sadece isteyince yapıyor yani normal zamanda paraya ihtiyacım olabileceğini kestiremiyor..Hep yanımda her istediğimi yapıyor ya nasıl olsa böyle düşünüyor herhalde..
Bir kere bu konuyu konuştum konuşurken de böyle konulardan hoşlanmadığımı bana söyletmemesini istedim önce takıldı beni sinir etmeyi çok seviyor nedense "ne yapacaksın,boşver,ben her şeyini alırım aşkımın vs .." ama o gün ise giderken para bırakmış..Şuan başka şehire taşındık annemlerin yanındayız,bayramdan sonra kendi evimize taşınacağız inşallah acaba ondan mı bu kadar rahat diyorum yani birazda onlara mı güveniyor da yanımda para olup olmadığını düşünmüyor?? Ve çok ilginçtir ki esimin parasını harcarken kendimi kötü hissediyorum,rahatsız oluyorum,isterken de kendimi ezilmiş hissediyorum niye hiç bilmiyorum hep böyle mi olur sizce??
Bir sorun gibi görünmüyor ama sırf bu yüzden keşke evlenmeseydim önce kendi ayaklarımın üstünde dursaydım diyorum..Taşınıp eşyaları İzmir'e getireceğimiz için para biriktirmeye çalışıyoruz ondan fazla sıkmamaya çalışıyorum..Ama bu konu her defasında sinirimi çok bozuyor:95:
Çalışmayan hanımlar sizin böyle bir sorununuz var mı acaba yoksa ben numune miyim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?