Eşimden Para İstemek..

haftada yuz az bencee....

bana da zor gelir ki üniversiteden beri babamdan bile para istemişliğim yoktur...(annemi tırtıklardım arada) ama çalışsanız bile ihtiyacınız olduğunda tabiki istemelisiniz...her erkek düşünemiyor...

biz de önce gelir gider tablosu yapılır her türlü harcamalar hesaplanır (özel ihtiyaçlarda dahil) ev, mutfak alışverişi vs vs yapılır kalanı ikiye böler harçlık yaparız genelde kimsenin birbirinden para istemesine gerek kalmaz...gerekirse de isteriz tabi...

Maaşından belirli bi kısmı yani mutfak masrafını ve harçlığını sana vermesini istesen aylık sabit bi para yani zaten 1-2 ay verse alışkanlık haline gelir.. bittiği yerde bi ihtiyacın olursa sende istersin.. ayrıca eşinden para istemek ayıp bişey değil ki vermiyosa istemen gayet normal canım ama eşler arasında ki bu tip şeyleri anlayamıyorum hem çok basit hemde gereksiz sorunlar.. yani enazından belirli bi harçlık ayır hatununa mutfak masrafını karşılasın, ihtiyaçlarını alsın.. dimi ama? çok zor bişey değil ya

bende su anda calısmıyorum ama esım bana kredı kartı verdı onunla ıstedıgımı alıyorum ve sağ olsun hep sorar bır seye ıhtıyacın var mı dıye... bence boyle sıkılmayın o sızın esınız sız bırsınız artık...

Aynı sorunu bende yaşıyorum, daha doğrusu yaşıyordum.
En sonunda msj attım, lütfen bana söyletme diye, şimdi sürekli bırakıyor saolsun.
Ben annemden bile para istemediğim için eşimden istemek zor geliyor, şimdi ek kart isteyecek nakite çok fazla ihtiyacım olmayacak...

Güzelmis valla düzenimizi kurabilirsek bende böyle yapmak isterim heralde cok sıkıldım artık

Canım ben harclık gibi isteyemiyorum iste o kadar düsünemiyor neye ihtiyacım olur ne yaparım beni düsünmesi yanımdayken her ihtiyacımı karsılaması yetmiyor..Ben istemeden cıkarıp vermesi lazım ama hala cocuk evli oldugunun idrakına varamadı..

Cevap yazan herkese tek tek tesekkür ederim.. Sorunlarım cözülürde isler yoluna girerse tavsiyelerinizi deniycem insallah

Evlenmeden önce aldıgı maası annesine verir kendine biraz harclık alırmıs aynen böyle olmasını istiyorum..Ama 3 yıldır evli olmamamıza ragmen bir düzenimiz yok gerek ailesi gerek benim ailem gerekse esimin aptallıkları yüzünden evliligimi hic yasayamadım hala da yasayamıyorum evin mutfak ihtiyacları hicbir seyi henüz benden sorulmuyor cünkü bir evimiz yok en azından 2 ay daha yoruldugumu hissediyorum fazlasıyla

yeni evliyken bende eşimden para istemeye hatta canımın istediği birşeyi al demeye bile çekiniyordum ama zamanla alışıyorsun mecburen alışacaksın çocuk olunca ihtiyaçlar artıyor kime söyleyeceksin tabiki eşineayrıca erkekleri çok da rahata alıştırmayacaksın fazla idareli olan kadının değeri bilinmiyor canım rahat bir şekilde paranı iste hatta istemeden vermesini söyle hiç çekinme kocan cimri alışmasın

rahat ol o senin kocan neden utanacaksın

istemekten de utanma lazım olmasa da iste dursun cüzdanında hatta kendı adına hesap açtır at kenara dursun bu kadar yumuşak kalpli olma yahu ne var utanacak

onun parası olmasa senden ıstemeye utansa demekki kendini bana yakın hıssetmıyor dıye düşünmez misin?

gerçi eşinin de sen istemeden bırakması gerekir o konuda haklısın mesela benım sevgilim geldiğinde mutlaka ben görmeden bir yere para bırakır ihtiyacın olur bir şey olur yanında dursun der

haftada yuz az bencee....

evin masrafları yada kendim için değil giyim, mutfak, pazar alışverişi gibi şeyler gene eşimden istiyorum ancak atıyorum kendime mücevher falan almak için alıp biriktiricem para sıkıntısı çekersen havanı alırsın dedim ayağını yorganına göre uzat dedim bakalım yeni başladık. bu pozisyona gelmemiz geçmişe dayanıyor malesef

şuan çalışıyorum ama öncesinde hiç istemedim. çekmecede 150 lira olurdu. eşim sık sık sorar harcadıysam eklerdi üstüne.

Eziklik duymana gerek yok.. Eşine söyle sadece sen istediğinde değil..
Mesela haftalık belli bi miktar versin sana hep özel bir durum ya da ihtiyaçların için..
Sonuçta sen de savuracak değilsin harcamadığın birikir.. Güzelce rica edersen
anlayacaktır istemek zordur devamlı çünkü bende rahatsız olurdum

Ben çalışıyorum ama,
bunun için çekinmemelisin.

Eşini al karşına konuş.
Haftalık ya da aylık bir şekilde sana para bırakmasını iste.
Bunda utanacak bir şey yok.
Aslında onun düşünmesi gerek ama düşünmüyorsa da sen düşündürt...

Sizi en iyi anlayanlardan biride benim sanırım.Bende 10 yıllık iş hayatından sonra bu yıl çalışmadım.Eşimin durumu kötü olduğu çin tüm birikimim düğün ve eşyaya gitmişti ve düğün sırasında işten ayrıldım.Bu 1 yıl bana çok zor geldi.Başta eşimden para isterken çok sıkıldım,söylediği sözlere alındığım çok oldu.Hatta "tabi parayı sen kazanıyorsun istediğini yaparsın ..." tarzında çıkışlarım bile oldu.Oysa eşim bir dediğimi iki etmez.Söylediğimi hemen yapmaya çalışır.Sanırım başkalarından para almaya alışık olmadığımız için,eşlerimizden para istemek bizleri aşırı alıngan yapıyor.
Birgün arkadaşlarımla çıktım ve yanımda para kalmadığını farkettim.İçtiğim kahveyi arkadaşım ısmarladı.Aslında yıllarca bizlerde onlara ısmarlamışızdır ama o an ben çok kötü hissettim.Evde baya ağladım,Eşim gelince anladı tabi."İsteyince vermiyor muyum neden üzülüyorsun,isteseydin çıkmadan? "dedi."Neden istemek zorunda bırakıyorsun ki,ben parayı savuran biri değilim.Senden isterken eziliyorum.Her hafta belli miktar harçlık bıraksan bu duruma düşmezdim "dedim.O günden bu yana 5 ay geçti bana her hafta 100l harçlık bırakıyor.Market,alış-veriş işlerini beraber yapıyoruz zaten o yüzden o para sadece benim için.Bazen harcıyor,bazen biriktirip bir ihtiyacımı karşılıyorum.Arkadaşlarında çoğu yazmış ama bankadan ortak hesap olsaydı hesap vermek zorunda kalırdım ama bu şekilde az gibi görünen bir para evde olupta harcama yapmayan biri için aylık 400l iyi bir harçlık oldu.Gerektiğinde (anneler günü gibi) kendi ailemede harcama yapabiliyorum.Normalde bunu eşime söyleyemezdim.

Bende dedigin gibi alınganlık yapıyorum..Normalde kırılmıcagım lafına hareketine para isterken yada istedikten sonra kırılıyorum ve kızıyorum haliyle tavrım degisiyor o da dolanıp duruyor niye kızgınsın birsey mi oldu biriyle mi tartıstın??Ah kocam tek sebep düsüncesizligin diyecegim olmayacak ( Birde hamilelikten sonra daha dokunur oldu sanki

Konu actıktan sonra hepinizin dedigi gibi konustum..Düzen oturunca öyle olacak ins..Maasını evde bırakacak yanına harclık alacak..Cünkü gecinmenin en iyi yolu bu o sürekli yanında tasır bende en ufak ihtiyacta istersem tutumsuz görünüyorum aslında tam aksineyken..Esim tutmlu oldugunu düsünür ama bir alısverise gitse yada beraber gitsek benim tek basına harcadıgım paranın iki katını harcar..Yani kadın bilmeli hesabı diye düsnüyorum..Anlamıstır umarım ve bu yüzden kavga etmeyiz..Hayırlısı en kısa zamanda tasıncaz insallah..Hepiniz Sagolun

Ben çalışıyorum, 3 aydır maaş almıyorum artık sen düşün halimi e haliyle maaş alamayınca eşimden para almak zorunda kalıyorum, iş yerime giderken yaktığım yol paramı bile o ödüyor... benimki de böyle bir iş işte...

Kıyamam işi mi degistirsen acaba esin isyan bayragını cekmeden önce

Kıyamam işi mi degistirsen acaba esin isyan bayragını cekmeden önce

Medya sektöründeyim. Bu sektör öyle illet bir sektördür ki... maaş alamazsın aylarca... Hiç vaktinde aldığını hatırlamazsın... Ama hobi gibi bir iştir işte... Bırakamazsın, ayrılamazsın... Aynı sektörde başka bir işyerine geçsen orada da gelir aynı şey başına... Patronla konuştum sabrediyorum... Ama ne kadar daha sabrederim Allah bilir... Ara sıra papaz oluyoruz bu konu yüzünden de şimdilik çok fazla ısrar etmiyor şükür

Bu düşünceler aile birliğini bozar..
Normal şartlarda kadın ve erkeklerin ayrılmış görevleri vardır ve herkes üzerine düşeni yapar.
Eşinizin normal olarak görevi para kazanmak ve evin geçimini sağlamak.

Çalışan kadınlar ya çok ihtiyaçları olduğu için çalışıyor ya da kendi insiyatifi olduğu için çalışma hayatını seçiyor; eve para getirme zorunluluğu yoktur.

Sizde eşinizden para isterken bu düşüncelere kapılmayın. İllaki çok zor geliyorsa, alışkanlıklarınızı aşamıyorsanız bu konuyu eşinizle tekrardan konuşun ya da bir mektupla düşüncenizi anlatın.
Bir yer belirleyin, eşiniz oraya belirli zamanlar para koysun ya da bir haftalık belirleyin ve her hafta o kadar para bıraksın size v.s. Size en uygun şekli kararlaştırıp istediğinizi eşinize iletin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…