• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimden paramı saklamalımıyım

Benim bildiğin genel olarak aile. Büyükleri altın takar bence paranızı sonuna kadar harcamayın 7,yaşına kadar çocukta ateşlemeler hastalıklar görünecek en iyi hizmet yine özel hastanelerdir devlet hastaneleri yoğun ve kalabalık kışın

Bence almayın.
Bu zamana kadar eşinizin hiç birşey almaması da bir tuhaf. Onunda çocuğu yani bu. Hazıra dağ mı dayanır? Elinizdeki bitince ne olacak?

Mrb herkese belli bir miktar annem ve babamdan kalan(vefat sebebiyle) birikimim mevcuttu az bir miktarını yazlık evim için tadilata harcadım. Asıl konu şudur ki 7, 5 aylık hamileyim eşimin ailesi ve eşim şu zamana kadar bebeğim için bir çift çorap bile almadılar. Ben bütün eksiklerimi o birikimi den harcadım.kılık kıyafet vs. Birde altlı üstlü oturuyoruz. Doğunca alırız mantığıyla hareket ediyorlar. Ben biraz olsa özensinler istiyoruz ama hep işte örnek ayşen in puseti var onu kullanırsın, Ahmetin anne yanı var onu mu getirsek, gibi vs. Şimdi oda alalım diyorum biliyorlar ki bende para var ne alırız diyolar ne eşim ben alırım diyo sizce ben almalıyım yoksa geri paramı saklamasımıyım. Onlardan bişey görmediğim için çok kızginim. Evlat benim evladım ben ne yaparsam tabiki ona yapıcam ama siz olsaydınız napardınız. Şuan kızgınlıkla odayı bırakmayı düşünüyorum soranlara almadılar demek için eşimde dahil. Allaha şükür orta karar maaşlı bir aileyiz ama eşimin de bende ki paraya güvenmesi mi gerekir doğum masrafı vs hepsi dahil ona güveniyor
Şu bebek doğsun alırız mantığını anlamıyorum.Cinsiyetini öğrendiğimiz gibi 12.haftada öğrendik küçük küçük eksiklerini aldık.Şimdi allahtan öyle yapmışız diyoruz yoksa birden altından kalkamazdık.Sizinkilerde babada dahil ya heves yok yada sizdeki paraya güveniyolar.Kayınvalide tarafını anlarım umursamıyo olabilirler ama eşinizinde onlar gibi olması tuhaf.Bu arada kesinlikle kenarda bi miktar gizli paranız kalmalı.

Bende öle yaptım cinsiyetini öğrendim gidip kıyafet almaya başladın kenarda ki paradan çünkü doğsun alırız tavrı beni üzüyordu bu çocuğu çıplak mı alacaktım kucağıma. Gün yaklaştı e sen aldın epey oldu aldıklarım yeter gözüyle bakıldı bakılıyor da. Beklemedeyim bakalım doğsun annem derdi rahmetli babaannem de ne var cnm doğurduk donumuza sardık diyormuş zamanında anlatırdı kızardı hep benim küçüçük donuma çocuk mu sarılır diye anneannem dikmiş annem kendi almış örmüş onun sanırım kaderi bana da zuhur etti. Ah şimdi olsaydı köşemde

Bi hesap ac yatir bence . Bebegin icin biriktir.. bence odaya gerek yok bi buyuk besik yada parkyatak bi de kucuk besik alsan portatif.. tamam bitti gitti iste. Oda alacaksan odasini ayirirken alirsin. Bence en az 6ay-1yil ayrilmamasi gerek bebegin ama. Sen bilirsin..

Mrb herkese belli bir miktar annem ve babamdan kalan(vefat sebebiyle) birikimim mevcuttu az bir miktarını yazlık evim için tadilata harcadım. Asıl konu şudur ki 7, 5 aylık hamileyim eşimin ailesi ve eşim şu zamana kadar bebeğim için bir çift çorap bile almadılar. Ben bütün eksiklerimi o birikimi den harcadım.kılık kıyafet vs. Birde altlı üstlü oturuyoruz. Doğunca alırız mantığıyla hareket ediyorlar. Ben biraz olsa özensinler istiyoruz ama hep işte örnek ayşen in puseti var onu kullanırsın, Ahmetin anne yanı var onu mu getirsek, gibi vs. Şimdi oda alalım diyorum biliyorlar ki bende para var ne alırız diyolar ne eşim ben alırım diyo sizce ben almalıyım yoksa geri paramı saklamasımıyım. Onlardan bişey görmediğim için çok kızginim. Evlat benim evladım ben ne yaparsam tabiki ona yapıcam ama siz olsaydınız napardınız. Şuan kızgınlıkla odayı bırakmayı düşünüyorum soranlara almadılar demek için eşimde dahil. Allaha şükür orta karar maaşlı bir aileyiz ama eşimin de bende ki paraya güvenmesi mi gerekir doğum masrafı vs hepsi dahil ona güveniyor
Toplu para çul çaput için harcanır mıymış hiç. Hemde gelirinizde kötü değil. Eşiniz o paradan harcamanızı kast ederse açıkca söyleyin. Toplu parayı harcama doğru değil diye. Oldu canım çocuğu yapalım, benm miras hakkından herşeyini alalım.

Bugün çok hastalandım, sabaha kadabu yazışmadan sonra uyumadım kafam allak bullak oldu konuşmaya karar verdim ve dile getirdim ve tartıştık suçluyor muşum zannetti niyetimi anlamadı.

Bugün çok hastalandım, sabaha kadabu yazışmadan sonra uyumadım kafam allak bullak oldu konuşmaya karar verdim ve dile getirdim ve tartıştık suçluyor muşum zannetti niyetimi anlamadı.

Neden suclucaksin çocuk gelince mı alcak beşiği iviri ziviri biz şimdiden kızıma oda hazırlıyoruz ki kardeşine de onun yatağını vericez mecbur bir oda lazım oda ve balkonumu birleştirmekti esim cok masraf çıktı diye vazgeçti şimdi bende balkonu ayrı dosucem kızımın odasını ayrı ona da söyledim çok masraf çıktı diye yapmadın ben sana çıkaracam masrafı şimdi diye o da şakayla karışık elini ayağını titretiyo:KK70::KK70: Kusura bakmasın ama kocanizin işine öyle gelmiş birde hakliymis gibi suratta yapar üstüne

Eşlerden birinde birikmiş para varsa diğeri buna güveniyorsa bu normal değil mi,çalışsanız benim ayrı param diyebilecek miydiniz,ben de 4 bin civarı bişiler alıyorum,iftarda babama babalar günü için para yolluycam sen sizinkilere vermicek misin dedim,hem haber vermiş oldum hem de hatırlattım ona hediye mevzusunu,yani maaş kartım bende ama başıma buyruk davranamıyorum evliliğin verdiği sorumluluk gereği,onun maaşının da tasarrufu tamamen onda değil aynı benim gibi,sorar sürekli harcamaları.

Paranizi vadeliye yatirin ve hic dokunmayn esinize miktarini bile soylemeyin. Dunyanin binbir turlu hali var hazira ne dayanir.

Sen eşinden para saklayıp kendi ailene vermiyorsun, kendi adına da saklamıyorsun, çocuğunun geleceği için yapıyorsun.

Gayet mantıklı hareket olur bu,

Bence saklamayın. Direk açık açık paranızı harcamayacağınızı vadeli hesaba yatırdığınızı söyleyin. Sonra başka bir günde de oturup eşinizle Bebek için alacaklar listesini yapıp eline verin. Saklamak eşler arasında olmamalı, net bir şekilde söyleyin

Çalışan kadının. Eşim bana karşı hiç bir zaman para hesabi yapmamasına rağmen ondan gizli para biriktiririm. Öyle ki 10 yılda biriktirdiğim para sıfır araba parasi oldu, gittim arabamı aldım ve eşim aeabami babamın hediyesi olarak biliyor. Hala da biriktirmeye devam ediyorum.
Sadece para değil. Altında biriktiririm.
Eşiniz bebegijizin ve evin ihtiyaçlarını karsilamak zorunda, sizdeki parayı bitirmek için böyle yapiyor belli, ben olsam o paradan eve ve çocuklara tek kuruş harcamam

Keşke hiç o parayı ailen bilmeseydi ama olan olmuş artık. Yani bi yolunu bulup o parayı unutturursan emin ol en doğrusu bu olur. Hatta sende unut.

Back
X