• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimden paramı saklamalımıyım

Mrb herkese belli bir miktar annem ve babamdan kalan(vefat sebebiyle) birikimim mevcuttu az bir miktarını yazlık evim için tadilata harcadım. Asıl konu şudur ki 7, 5 aylık hamileyim eşimin ailesi ve eşim şu zamana kadar bebeğim için bir çift çorap bile almadılar. Ben bütün eksiklerimi o birikimi den harcadım.kılık kıyafet vs. Birde altlı üstlü oturuyoruz. Doğunca alırız mantığıyla hareket ediyorlar. Ben biraz olsa özensinler istiyoruz ama hep işte örnek ayşen in puseti var onu kullanırsın, Ahmetin anne yanı var onu mu getirsek, gibi vs. Şimdi oda alalım diyorum biliyorlar ki bende para var ne alırız diyolar ne eşim ben alırım diyo sizce ben almalıyım yoksa geri paramı saklamasımıyım. Onlardan bişey görmediğim için çok kızginim. Evlat benim evladım ben ne yaparsam tabiki ona yapıcam ama siz olsaydınız napardınız. Şuan kızgınlıkla odayı bırakmayı düşünüyorum soranlara almadılar demek için eşimde dahil. Allaha şükür orta karar maaşlı bir aileyiz ama eşimin de bende ki paraya güvenmesi mi gerekir doğum masrafı vs hepsi dahil ona güveniyor
Bu cocugun bir de babası olduguna göre biraz da o koysun elini taşın altına. Tek basınıza omuzlamayın.

annane ve dedesi adina biseyler alinmis bebise zaten ... daha kalan paraya guvenmek doğru degil . Aile icin bisey diyemem ama babasi zamani gelince yapar ki bende doğmadan cok seyin yapılması taraftari değilim hevesinize de saygi duyarim
Bence kalan paradan zararina olsa da hevesin olmasa bile bilezik yap tak koluna sorarlarsa annemden babamdan hatıra dersin .. onu da alip bozdurmayacaklar ya
Para olarak tutarsan uctur bestir yerine koyariz diye harcanir anlamazsin bile.
Sizi n bu söylediklerinize ağladım desem annem daha ölmeden önce hırkası yeleği örüp gitti ablamın çocuklarına yaparken dedi kızım ben ölürsem senin boynun bükük kalmasın annemden hatıra dersin diye. Birikimler kıyafetini aldımsizn dediğiniz mantıklı geldi

Annemin bir lafı vardı hep “Eşinden paranı da sırrını da sakla”derdi.Dinlemedim ve bütün takılarımı eşim beni dövüp çalıp gitti.Onunla paylaştığım ufak tefek şeyleri bile ortaya döktü.Kesinlikle SAKLAYIN.çocuğunuz aç açık kalmaz.Kötü gün paranız olmalı.Hayat malesef çok acımasız çünkü

Böyle şeyleri okuyunca çok sinirleniyorum üzülüyorum gerçekten . Allah ıslah etsin inşallah .

Paranizi saklayin. Hatta elinize gecen paralardan da para ya da altin birikimi yapin bankaya atin bunu da sadece siz ve Allah bilsin ha bide kadinlar kulubude bilebilir :) ve bu birikiminiz suanki saklayın ileride cocugunuza egitim evlilik vs giibi seyler icin harcayın. Erkeklerden para saklanmasi taraftariyim. Biliyorsunuz cogu erkegin karisina para verirken eli titrer ama annesine babasina gayette harcar. Cocuguna harcamaz ama disarda erjek arkadaslarina yedirir. Lutfen uyanik davranin. Sadece bir yatak alabilirsiniz mantiken 3 4 yasina kadar yatabilecegi tarzda cocuugnuza icinizde kalmasin zaten lazim.olan birsey de . Ve ilk cocuk sanirim. Baska hicbiseye elinizi surmeyin kesinlikle pisman olursunuz

Sizi n bu söylediklerinize ağladım desem annem daha ölmeden önce hırkası yeleği örüp gitti ablamın çocuklarına yaparken dedi kızım ben ölürsem senin boynun bükük kalmasın annemden hatıra dersin diye. Birikimler kıyafetini aldımsizn dediğiniz mantıklı geldi
Ben annemi 8 yaisnda kaybettim o zaman bol bol ceyizime dantel lif batik vs yapmis iki tane eski tip bebek kundaklari vardir ya bir yuzu pembe bir yuzu mavi onlardan dantellemis kenarlarını bebeğim prematüre doğdu kullanmak nasip olmadi o telasta ama ikinci çocuğum olursa kullanacağım insallah onlarda annemden hatira bana ...
Takıları vardi ama cenazeden sonra babannemle.halam hepsini halletti insan bir yuzugu bırakırdi bana :(
Birde ordurup giymek kismet olmayan hirkasi vardi o da bende arada giyiyorum annem kokuyor...
Allah rahmet eylesin hepsine... parani degerlendir cook zorda kalmadigin sürece dokunma kismet olursa ya kizina ya da gelinine takarsın:)

Başlığı okuyup...evliliklerde saklı gizli şeyler olmasını doğru bulmuyorum yazacaktım ama okuyunca;

Siz o çocuğu tek başınıza mı yaptınız...harcamayın paranızı, kötü günler için saklayın ama bunu eşinize söyleyin...yani, artık onun da bir şeyler yapmasını isteyin...kenarda o para unuttum deyin....diyesim geldi....

Ailesini annesini babasını kaybedenlere sabırlar diliyorum. Çok acı.. yaşamadım bu acıyı ama acının tarifi yok. Beni büyüten yani babannemi kaybettim ondan bilirim. Gerçekten çok acı. Mekanları cennet olsun.

Konu sahibi rica ediyorum paranızı bankaya yatırıp saklayın. Evin sağında solunda köşesinde saklamayın ne olur ne olmaz. Bebeğiniz için şimdiden hayırlı olsun.

Tüketimi sevmeyen biri olarak bebekler için gereken puset anakucagi vs gibi şeylerin kullanılmış olmasını dert etmem. Bikac ay kullanılıyor sonra da koyucak yer aranıyor. Başkalarından hediye ummak lüzumsuz. Eşiniz haricindekiler almıyor diye kafaniza takmayin. Paranızı yine bı kenara koyun siz ama bebek için ihtiyaç harcamalarını evden yapın. Kocaniz farkına varmali bebek için para harcanması gerektigine

Çocuğun yediği helal giydiği haram mıydı neydi unuttum şimdi ama bu mantık bana hep doğru geliyor :) zaten biçok şey az kullanılıyor siz de etrafınızdaki olanakları değerlendirebilirsiniz. Para saklama konusu için söyleyebileceğim tek bişey var: saklayın :)

Tabi ki evet. Sonradan toplu para biriktirmek o kadar kolay değil. Kalsın bir kenarda unut o parayı .
Çocuk odası ilk zamanlarda çokta elzem değil . Kızım 4 yaşına girince yaptık odasını. Uzun şifonyer ve geniş bir oyun parkı işimizi gördü .

Aynen. Çocuk odası ilk etapta kısıtlıyor çocukları. Odayı daraltıyo. Ben sürünmeye başladıklarında odadaki her şeyi kaldırîp evde ne kadar yorgan varsa yere sermiştim. İçim rahattı o odada oynarken. Peşlerinden koşmak zorunda kalmadım bu sayede. Tavsiye ederim. Ben de park yatakla sütun dolap kullandım. Haala da kullanıyorum. 3 yaşındalar. İnanın eksikliğini hissetmiyolar.

o para olmasa bu cocuk ciplak mi kalacakti harcama kiz sakla.
kafana da takma onlar dusunsun sana kimse niye almadin yapmadib diyemez

Kimsenin size güvenmesine izin vermeyin. Siz karşıladıkça onlar oturmaya devam edecek. Sonuçta saklasanız da bu parayı çocuğunuza harcayacaksınız zor zamanında. Bebek doğduktan sonra en çok zıbın badi ihtiyaçlarınız olacak gerisini kilosuna göre zamanla alırsınız üzmeyin kendinizi. Belki onlar da alınmadığını görünce harekete geçerler.

Paradan haberleri varmış artık beklentiye girmeleri normal yaptığın alisverislerin tutarlarini yüksek söyle paran bir kenarda dursun kimsenin de haberi olmasın

Bende evlilikte gizli sakli olmamasi taraftariy(d)im yasadigim tecrubeler aklimi basima getirdi. Es adam gibi biriyse mertse haysiyetli ve onurluysa boyle seyler saklanmamali. Ama gunumuz erkekleri malum eslerinin cebine giren bes kurusta gozleri var ne yazikki boylelerinden catir catir saklanmali her kurus. Bebek olmayinca basinin etini yer boyleleri oluncada harcanan her kurusa elleri titrer. Haysiyetsizler.

Kocam bir kac gun once sacma sapan bahanelerle evi terketti gitti .
Gittiginde cebimde 5 lira yoktu ..
Biliyordu ve umrunda olmadi ..
Evet her kurusunuzu biriktirin .
Benim gibi mal gibi kalmasin kimse ortada .
Su an nasil zor durumda oldugumu bi Allah bi ben biliyorum ..
Bu dunyada kimseye guven yok !

Eşinizin ailesini neden suçluyorsunuz ki. Bir şeyler almaya gelince eşin ailesi alsın ama çocuğa karışmaya gelince, ne münasebet çocuk benim çocuğum olur. Bir de millete rezil etmek için plan yapıyorsunuz. Odasını almayıp sorarlarsa onlar almadı diyeceksiniz. Yanlış yoldasınız.
Çocuğunuza bir zahmet masrafı eşiniz ve siz yapın. Milletten bir şey beklemeyin.
Para konusuna gelince, tabi ki gizlide saklıda bir miktar paranız olsun. Dünyanın bin türlü hali var.

Back
X