• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimden paramı saklamalımıyım

Rezil etmekten kastım özenmediklerini belirtmek. Ben özensinler istiyorum olmadığı zaman pek hevesliler de olunca torunum kelimesini bırak yavrum yavrum oluyor ya. Ben kimseden atla deve beklentim yok bir çift çoraptan bahsediyorum çam sakızı çoban armağanı.başkalarının eskilerini kullanırsın lafını değil bilmem anlatabildim mi ölmeden önce vaktiyle kızım senin boynun bükük kalmasın diyen annem bile ördü koydu kenara ufakta olsa bir hatıra. Görümcemin kullandığı yorganlar,yıkama leğenleri pusetler, daha sayayım mı size bunlar teklif ediliyor bana kullan diye hani birşeye özenirsin alırsın dersin kızım bunu da böle kullan zaten ben kullanmama taraftarı değilim.

Bebek karyolasi ve 3 kapili elbise dolabi oyuncak sepetleri yetiyor bize..dolap icini organizerlarla duzenlersin oyuncak zamanla artar zaten..sade bir perde diktir tavsiyem ışık gecirmeyen stor gunduz uykusunda iyi oluyor ..sade bir avize...halı...bunlar gerekli tüm set fazla ucuza mal edersin..6yastan sonra genc odasi alirsin..
calismiyorsan yandin esin ve ailesi paran bitince sana cep harcligi bile verecek gibi degil...umarim kendi ailen destek olur..
alma birak onlar alsin diyemem cunku almazlar belli alacak kisi baskasinin eskisini isteyelim demez..hevesin boşa cikar...en iyise gonlunce yap ve bir kurusum kalmadi de..

Mrb herkese belli bir miktar annem ve babamdan kalan(vefat sebebiyle) birikimim mevcuttu az bir miktarını yazlık evim için tadilata harcadım. Asıl konu şudur ki 7, 5 aylık hamileyim eşimin ailesi ve eşim şu zamana kadar bebeğim için bir çift çorap bile almadılar. Ben bütün eksiklerimi o birikimi den harcadım.kılık kıyafet vs. Birde altlı üstlü oturuyoruz. Doğunca alırız mantığıyla hareket ediyorlar. Ben biraz olsa özensinler istiyoruz ama hep işte örnek ayşen in puseti var onu kullanırsın, Ahmetin anne yanı var onu mu getirsek, gibi vs. Şimdi oda alalım diyorum biliyorlar ki bende para var ne alırız diyolar ne eşim ben alırım diyo sizce ben almalıyım yoksa geri paramı saklamasımıyım. Onlardan bişey görmediğim için çok kızginim. Evlat benim evladım ben ne yaparsam tabiki ona yapıcam ama siz olsaydınız napardınız. Şuan kızgınlıkla odayı bırakmayı düşünüyorum soranlara almadılar demek için eşimde dahil. Allaha şükür orta karar maaşlı bir aileyiz ama eşimin de bende ki paraya güvenmesi mi gerekir doğum masrafı vs hepsi dahil ona güveniyor

Niye kayınailen senin çocuğuna oda alsın?
Ben mi acayabim anlamadım ki. Ne kendi ailem ne de eşimin ailesi bizim bebeğe bir şey almadıkları gibi neye ihtiyacınız olur da demediler. Zaten deseler de biz hallettik diyeceğiz. Kimse bişey almayacak yani. bu çok doğal değil mi? Çocuk kocamla benim, ee bu durumda ihtiyaçlarını biz karşılamalıyız.
Evde para varken başkasından bişey beklemek bana mantıksız geliyor

Rezil etmekten kastım özenmediklerini belirtmek. Ben özensinler istiyorum olmadığı zaman pek hevesliler de olunca torunum kelimesini bırak yavrum yavrum oluyor ya. Ben kimseden atla deve beklentim yok bir çift çoraptan bahsediyorum çam sakızı çoban armağanı.başkalarının eskilerini kullanırsın lafını değil bilmem anlatabildim mi ölmeden önce vaktiyle kızım senin boynun bükük kalmasın diyen annem bile ördü koydu kenara ufakta olsa bir hatıra. Görümcemin kullandığı yorganlar,yıkama leğenleri pusetler, daha sayayım mı size bunlar teklif ediliyor bana kullan diye hani birşeye özenirsin alırsın dersin kızım bunu da böle kullan zaten ben kullanmama taraftarı değilim.
Her seyini sıfir temiz al eger istersen onlari da giydirirsin..Ben de arkadas cocuklarindan aliyorum giysi tekliflere acigim ama olmuyor begendigim cok az cikiyor icinden ..ayip.etmisler orasi kesin de idare edip moral bozmaman gereken bir donemdesin...

kenarda kimsenin bilmedi eş dahil sizin unuttuğunuz paranız olsun
çünkü bebek doğduktan sonra ilk sene ciddi masraf oluyor
ayrıca baba dediğin evi geçindirir bence zorla kız bağır çağır yaptır
birde benim arkadaşlarıma erkek tarafı yardım etti ama 8 aylıkdan sonra aldılar
bence 7,5 aylık için çok problem etmeyin
son dakika alınabiliyor
hatta en yakın arkadaşımın 39. haftası dün beşik puset aldılar
ama Allah var neyi alırlarsa iyisinden alıyorlar kıyafetleri de 37 hafta da alalım demişlerdi kız herkes oruçlu olacak diye diretip ramazandan birkaç gün önce aldırmıştı
7,5 aylıksınız bırakın en sona herşeyi kocanız ne diye çalışıyor alsın aldırıın zorlayın

Esinizin maasi dediginiz gibi orta kararsa ve tek maasliysaniz, bu bahsedilen puset vesaire de temiz ve saglamsa bence de bunlari kullanin. Ekonomimiz pek iyiye gitmiyor. Birikiminizi de unutun kenarda dursun derim.
Maaslarimiz orta degil yuksek sayilabilecek seviyede ve 2 kisi calisiyoruz. Ben yine de bazi seyleri ablamdan aldim. Her dogan bebege puset alinmasi bence kapitalizmin dayatmasi :) bunlar uzun yillar kullanilabilecek vasifta urunler. Ama bi bebek ne kadar kullaniyor ki? Sonra cöpe mi atilsin?
Oglumla rahat gezeyim diye gittim araba aldim sonra.
Oglum rahat etsin diye tasindik bahceli ev aldik.
Parayi daha kiymetli seylere ayirin derim.

Bu zamana kadar alınmayınca insan sanki hiç alınmaz diye düşünüyor kimse aç açıkta kalmamıştır doğacak evladım da kalmaz buna inanıyorum. Bu yazıyı okuyan arkadaşlar lütfen bir kez daha okuyun anlatabiliyormuyum size hislerimi kimse ana baba parasıyla yaşamıyor ayakta kalmıyor ve mecbur değiller özen diyorum, paraya mı güveniyorlar diyorum,beklenti içinde değilim zaten kimseden kendinizi bir nevze olsa benim yerime koyun ve düşünün çok istenilen bir torun sizi her türlü sıkıntıya sokmuşlar sinir stres, olunca o bizim evladımız ama eee orta da bişey. Yok ayşen in fatmanın eskileri, sen Aldın ya onlar yeter, eşimin son dk bırakma yı düşünmesi, odasını senin paradan alırız demesi

Kizimda herşeyi aldım puset kanguru annem mama sandalyesi eltim bebek arabası kaynanam yastık yorgan battaniye ne varsa dikilecek orulecek yaptı hepsi sağ olsun ablam bir sürü bebek eşyası aldı o değilde babanın özenmemesi garip hadi kaynana birşey diyemem benim eşim gidip bisiklet yada beşik hep bu tür şeyleri kendi beğenip almıştı kizimda doğumunuz yakın bence eşinizin kulağına citlatin ne zaman oda alacağız diye

Ayrıca o parayı gelecek için kullan çünkü geleceğin neler getireceğini bilemezsin

Mrb herkese belli bir miktar annem ve babamdan kalan(vefat sebebiyle) birikimim mevcuttu az bir miktarını yazlık evim için tadilata harcadım. Asıl konu şudur ki 7, 5 aylık hamileyim eşimin ailesi ve eşim şu zamana kadar bebeğim için bir çift çorap bile almadılar. Ben bütün eksiklerimi o birikimi den harcadım.kılık kıyafet vs. Birde altlı üstlü oturuyoruz. Doğunca alırız mantığıyla hareket ediyorlar. Ben biraz olsa özensinler istiyoruz ama hep işte örnek ayşen in puseti var onu kullanırsın, Ahmetin anne yanı var onu mu getirsek, gibi vs. Şimdi oda alalım diyorum biliyorlar ki bende para var ne alırız diyolar ne eşim ben alırım diyo sizce ben almalıyım yoksa geri paramı saklamasımıyım. Onlardan bişey görmediğim için çok kızginim. Evlat benim evladım ben ne yaparsam tabiki ona yapıcam ama siz olsaydınız napardınız. Şuan kızgınlıkla odayı bırakmayı düşünüyorum soranlara almadılar demek için eşimde dahil. Allaha şükür orta karar maaşlı bir aileyiz ama eşimin de bende ki paraya güvenmesi mi gerekir doğum masrafı vs hepsi dahil ona güveniyor

Saklayın paranızı
Karşınızda kıymet bilen bir eş yok
Çocuğu yapmayı bilen adam masraflarını da karşılayacak bir zahmet

Herşeyimi tabiki alacaksın bebeğinin kayınvalideler almak zorunda değil tabi alsalar güzel olur ama zorunluluk değil işte ama eşin almak zorunda o yüzden hiç te kenardaki paranı bitirme. Çocuğu yapmasını biliyorsa dünyaya gelirken masraflarını karşılamak zorunda nasılsa eşimin parası var diye geri duruyor ama adam oh ne ala. Bence sakın kenardaki parana dokunma Allah muhafaza iki gün sonra ne olacağı hiç bilinmiyor bu dünyada. Kötü gün paranız olsun o sizin.

O paraya dokunma
Çalışmıyormussun şimdi bir de çocuğun olacak
Kenarda ne olur ne olmaz bir paran mutlaka olmali
Özellikle böyle bir aileye anlaşılan o paranin her kuruşunu sana harcatmadan rahat etmeyecekler esin ve ailesi
Hep bir gözleri o parada olacak

Bir gün daha ne kadar bekleyeceğiz hadi alışverişe gidiyoruz deyip kocani kaldir
Mobilyasını al
Bir arkadaşın dedigide çok mantıklı aldığın şeylerin fiyatını yüksek söyle ve paran durmaya devam etsin

Aslında erkeklerin hepsine paranı kuruşu kuruşuna soylemek doğru değil

Bu zamana kadar alınmayınca insan sanki hiç alınmaz diye düşünüyor kimse aç açıkta kalmamıştır doğacak evladım da kalmaz buna inanıyorum. Bu yazıyı okuyan arkadaşlar lütfen bir kez daha okuyun anlatabiliyormuyum size hislerimi kimse ana baba parasıyla yaşamıyor ayakta kalmıyor ve mecbur değiller özen diyorum, paraya mı güveniyorlar diyorum,beklenti içinde değilim zaten kimseden kendinizi bir nevze olsa benim yerime koyun ve düşünün çok istenilen bir torun sizi her türlü sıkıntıya sokmuşlar sinir stres, olunca o bizim evladımız ama eee orta da bişey. Yok ayşen in fatmanın eskileri, sen Aldın ya onlar yeter, eşimin son dk bırakma yı düşünmesi, odasını senin paradan alırız demesi

İnsana da bir dönüp sormazlar mı sen bu çocuk için ne yapacaksın diye hala senin parandan alırız diyor. Demek ki eşin senin parana güvenip cocuk yapmis parayı harcadığını soyle sonuçta senin paranmis ne diyebilir ki.

Eşiniz karısının vefat eden ailesinden kalan paraya mı güveniyor..ya Allah sana sabır versin arkadaşım sakla paranı

eşinin kazandığı parayı görmüyorsun ben önce evliliğimi sorgulardım.ilk işiniz mümkünse altlı üstlü oturmaktan ziyade evden taşınmak eşinize evi geçindirmesi gerektiğini hatırlatmak

ben eşten para saklama taraftarı değilim lakin sizin durumunuzda değil eşten kendimden bile saklardım toplu parayı.
para biriktirmek çok zor ve hazıra dağ dayanmıyor.o parayı unutun artık bence.
bebeğe ilk 3 yıl oda falan gerekmeyecek. yatağınızın yanında yatırabileceğiniz kullanışlı bir yatak almanızı öneririm.park yataklar bu konuda kullanışlı sanırım. hem kolay taşınabilir olduğu için salona vs yanınıza da taşırsınız.
bebek doğduktan sonra bir çok hediye gelecek. hatta bir çoğunu giyemeden büyüyecek bebeğiniz. şuanda telaş etmeyin bence eşyalar için. ihtiyaç oldukça yavaş yavaş alın. ilk bebeğiniz olduğu için heves etmenizi anlayabiliyorum ama bebekler o kadar çabuk büyüyorlar ki alınan bir çok şey köşede fazlalık olarak kalıyor.
ben olsam ahmetin anne yanını, ayşenin pusetini kullanır, eşyalara para bağlamazdım. kenardaki toplu para kendinizi güvende hissettirir, dursun o para kenarda...

bu arada sağlıklı bir doğum dilerim,bebişinizi sağsalim kucağınıza almak nasip olsun inşallah...

Bu eşe karşılık saklamanız şart bence..
İnsan çocuğu için hiç heves etmez mi ya?
Ne biçim adamları baba yapıyorsunuz?

Kesinlikle o paranın bir kuruşuna bile dokunmayın. Hatta üstüne koymaya bakın.
"Odayı doğunca beraber yaparız" deyin. Anne yanı beşikte yaklaşık 7 ay yatar.
Ben çocuğum tutunup kalkana kadar yatırdım mesela..
Ayrıca başkasının ikinci elini kullanmak istemiyorsanız eşinize "gidip alalım" diyebilin.
Erkek milleti düşünemez böyle şeyleri. Siz koordine edin..

Ben anne yanı beşiğini başkasından almıştım. Kısa süre kullanacağım şeye masraf etmek istemedim.

Saklayın paranızı. Eşiniz de sorarsa harcadım bitti diyin. Alışmışlar sizin harcamanıza. Oda takımı zaten çok gerekli bir şey değil. Toplu paranızı böyle ıvır zıvıra harcamayın. O para sizin ve bebeğinizin güvencesi.

Ayrıca bu tipler her şeyi biz yaptık derler etrafa. Bırakın artık bir şeyler almayı. Etrafa da almadılar diyin, utansınlar biraz.

sakla

Back
X