Esimden soğudum

İşin kötü tarafı onları bizden daha çok önemsiyor. Sanırım bi aile olduğumuzun farkında değil. Bi ara iddaa oynamıştı kredi kartı borcunu öderim düşüncesiyle. 5 bine yakın para vermişti. Kızdım nasıl yaparsın diye .Haklısın dedi annem benden para istedi ayakkabı için vermedim gidip iddiaya verdim dedi.Ailemin riskini verdim onların hakkına girdim dedi.Benim gözlerim doldu .Tabi bu anladı buna alındığını senin kiziminda hakkını yedim dedi.Yani bizi sırf ben üzüldüm diye ekledi sözlerine

Sürekli kızım kızım. Kızımı çok seviyorum diyor ama kızına bi çorap bile almisligi yok

neden 200bine yakın düğün ve araba borcunun altına girdiniz bu imkansızlıklarda? Neden hemen çocuk, düzlüğe çıkmadan? Evlilikte para konularında birbirine alışma süreci sınırları koyma süreci var. Bu bayağı zaman alıyor. Sizin evde her şey birbirine girmiş.

Eşinin ailesinde az merhamet olsa zaten bu kadar şeyi kabul etmezler . Vallahi herkes kendine zor yetiyor. Bu devirde en büyük iyilik herkes evinde geçinse gitse kimse kimseden bir beklenti içinde olmasa o en büyük şey . Eşiniz alıştırmış bu yardımlar artık yardım olmaktan çıkmış sorumluluk olmuş .

Maalesef kendini o evin babası gibi görüyor. Tüm sorumluluk onda .Onlarda ekmek elden su gölden yaşıyorlar. Onlar yüzünden artık esimden nefret ediyorum. Babamla bu durumu konuştum eğer sana değer vermiyorsa seni zor durumda bırakıyorsa çık gel dedi.Ben sadece verdiğim emeklere mahvettigim iki yilima ve kızıma acıyorum. Eşim değişmeyecek ya ben onu böyle kabul edicem yada ayrilacam

Zor bır karar . Allah yardımcınız olsun

+1

Anlayamıyorum nasıl size ödetiyor?? Siz nasıl bana ödetiyor diyorsunuz..? Eşinizden korkuyor musunuz? Size şiddet ya da baskı mı uyguluyor da onun bu saçma istediğini yerine getiriyorsunuz, yerine getirmek zorundaymışsınız gibi konuşuyorsunuz??

Ben bu kadar borca nasıl girilmiş hayret ediyorum . Arabayı satın , müşterek borçlarınızı ödeyin . Özellikle sizin çektiğiniz kredi varsa önce onu temizleyin . Sonrasında elinizde kalan parayı kızınızın adına hesap açın ve oraya yatırın . Altın hesabı olsun %60 geri kalanı döviz oldun mesela .
Eşinizle ciddi ciddi konuşun , her ay yapabileceğimiz yardım şu kadar deyin . Yok kabul etmiyorsa gitsin babası evinde kalsın . Siz sakın ama sakın evinizden çıkmayın .

Kendi maaşını napıyo peki? Aynı krediyi ödüyorsunuz siz üstüne kendi masraflarınız artı ailesinin masraflarını ödüyosunuz. Yardım edilir de bu kadar da olmaz. Onlarda biraz sıkıya gelse belki kaldırırlar biyerlerine de çalışırlar. Çok hazıra alışmışlar. Onlara harcadıgınız parayla anne babanız la çocuğunuzda mis gibi hayat sürersiniz. İstediğimi alamadıktan sonra maaşımın ne anlamı var

Kesinlikle boşanmalısınız bir ömür boyu çekilmez bu

Maaşınızı vermeyin Allah aşkına. Çok saçma bir durum. Bu işin eşinizi sevmekle ilgisi yok ayrıca. Aynen şunu söyleyin eşinize "şuana kadar ailene maddi manevi her açıdan elimden geldiğince destek oldum, yanlış anlama bunu şikayet amaçlı söylemiyorum ama artık bundan sonra ailene yardım edemeyeceğim. Çocuğumun geleceği için birikim yapmaya karar verdim, o her seyden önce gelir" gibi birşey söyleyin. Çocuğunuz hakkını başkalarına yedirmeyin lütfen.

bence çeşitli yaptırımlar uygulayıp da bir bakın.yani mesela kazandığınız parayı istediğiniz yerlere harcayın(mesela çocuğunuza ve kendinize) arta kalan parayı eve harcayın.böylece eşiniz kendi cebinden vermek zorunda kalsın evin faturasını mutfak masrafını,kendi ailesi de ne yaparsa yapsın. asıl o zaman davranışları nasıl olacak o zaman düşünebilirsiniz ayrılmayı.kızım babasını çok seviyor demişsiniz .bazen öyle oluyor.eşe karşı kötü çocuğa karşı iyi olabiliyor bazı erkekler.

Ödemeyin konu sahibesi...
Mecbur değilsiniz , hadi çok yaşlı olurlar arada yardım edilir ama sürekli olmaz ki ...

Adam ne sizi ne de kızını düşünüyor.
Çek elini eteğini herseyden. Çatır çatır kendine harca paranı . Bak bakalım o zaman nasıl tutuşuyor yetmedikçe.

Uzgunum ama evet bosanmalisiniz. Bir yorumda esimi seviyorum ama soguyorum demissiniz bu adamdan zaten cok yakinda nefret edersiniz bunu dusunmeyin bu sevmekle alakali degil. Cocuguna lazim olacak parayi diger 'cocuklarina' vermeyi o kabul etmis zaten, cocugunun basinda dursa ne olacak? Acaba siz kimsiniz, evdeki bebek kim farkinda mi? Birakin, kendi hayatiniza bakin ya, gercekten cok ama cok uzuldum. Ne kadar yiprandiginizi da tahmin edebiliyorum deger mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…