eşimden şüphelenmelimiyim?

irmako77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
1.180
5
116
Eşimin akrabasının akrabası olan bir kişiyle yıllar önce ,bekarken yaşamış olduğu bir aşk varmış.yaşanmış bitmiş neyse.Biz evleneli 10 yıl kadar oluyor. 2 çocuğumuz var. Bu zaman zarfında o kadın da evlenmiş, bir çocuğu var. BU kişi geçen yıl eşinden boşandı. Akrabalar arası olduğundan ister istemez karşılasıyoruz.Çocuklar oynuyor falan. Ama ne eşim (en azından ben öyle biliyorum)ne ben hiç konuşmadık kendisiyle.Geçen gün 2 gün üst üste olan,ortak tanıdıklarımıza ait bir toplantıya gidilmesi gerekti.Biz eşimle ve ufak çocuğumla gittik. Büyük olan çocuğum o gün tesadüf babaannesinde kaldığı için onlar birlikte gitmişler.Ama nasıl gitmişler..Bu kadın toplamış onları arabasına o götürmüş. Kaç gündür uykularım kaçtı. Kayınvalde daha önce yaşanmış olayı biliyor.Buna rağmen nasıl böyle birşey yapar,(hemde 2 gün üst üste)arabasına binecek kadar onunla yakınlaşır, içime sindiremiyorum. Konuyu eşime açtım. Saçmalıyorsun dedi.Annenle konuşacaksın.rahatsızlığımı ileteceksin,kendine çeki düzen vermesi gerektiğini söyleyeceksin dedim.Bugün konuşmuş. Tesadüf öyle oldu demiş k.validem.Eşimde çok da fazla uzatma (o kadından için)kendini önem veriliyormuş hissedecek dedi.aaSizce konu kapanmalı mı? kadının çok yakın akrabası k.valideyle karşı komşu ve akraba.Kocasından ayrıldıktan sonra iyice orayı mesken tuttu. kadının bizim mutlu yuvamıza kem gözle bakıp,çomak sokmak ister gibi bir hali olduğundan şüpheliyim. çok korkuyorum ya kocamı ayartmaya kalkışırsa Ne yapayım?
evlilikler de ne oluyosa 5 yıl sonra 10 yıl sonra olabiliyor. K onuyu tam okudunuz mu? Ayrıca kadın kafaya koydu mu baştan çıkartamayacağı erkek yoktur. bence. Erkeklerimiz malum. Aman yanlış anlamayın ha asla kıskanç kadın değilim.10 yıl evlilik, 4 yıl da flört nişanlılık ilk defa böyle bir konuya takılıyorum

anladığım kadarıyla kadın boşandıktan sonra olmuş bunlar onun için rahatsı etmiş seni.
ben olsam böyle toplantılar olunca eşimin yanından ayrılmam ve asla eşimi övmem bazı hatunlar bu yanlışı yapıyo sen kendinden emin mesafeli bi duruş sergile.
eşinde ister istemez farkında bile olmadan senin gibi davranacaktır böyle olunca sen de kendini rahat hissedeceksin.
tersini yapar alttan alttan incelersen eşine bunu hissettirir yada paylaşırsan ortada bişey yoksa bile tabiri caizse eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürürsün.
yok sayıcaksın karşılaştığında ama asil bi şekilde.
erkekler eşlerinin gururlu ve dırdırcı olmamasını ister bi müddet böyle devam et bence k.valideede hiç takılma kimseyede farkkettirme bu duygularını.bekle ve izle bence epsi hüsnü kuruntu ama olsun sen yinede stratejik ol.

Konusahibi arkadasim, Allah her zaman insanin kalbine göre verirmis, onun icin dikkat et, baskalari hakkinda güzel düsünki seninde hayatin güzel olsun.
Cok ayip bu yaptigin ve buraya yazdiklarin, kadin esinden ayrilmis ise bu seninle ne alakasi var?
Neden dul bir kadina bu igrenc düsüncelerinle bakiyorsun ve onun hakkinda böyle vicdansiz düsünüyorsun?

Esin isterse, ve aklinda seni aldatmak varsa bunu her kadinla yapar ama lütfen dul oldugu icin ve eskiden birseyler yasanmislik oldugu icin seneler sonra böyle düsünmen cok ayip.
Kadin ne sana, nede kocana yanasmis, sadece tesadüf üzeri iyilik yaparak kayinvaliden ve büyük cocugunu arabayla götürmüs toplantiya.
Ben seni cok kinadim, sen ilk önce kalbini ferah ve adil tut. Kimseyi yargilama ve kimse hakkinda böyle kötü düsünme.
Dikkat et kendi yuvan sadece böyle kötü düsündügün icin yikilmasin ama karsi tarafa saldirmakla degil, esini ve cocuklarina sevgini vererek.

Eger zaten kale güclü ise kimse o kaleyi yikamaz.
Bir erkegin icinde aldatmak yok ise ve karisini ve cocuklarini cok seviyorsa, dünyanin en güzel karisini koy önüne yine aldatmaz.

Bence sen ne kendine güvenmiyorsun, nede kocana güveniyorsun, nede 10 senelik evliligine güveniyorsun.
Rahat ol ve güzel düsün kimse senin kocani elinden almaz merak etme.
Mesela eskiden begendigin bir erkegi evlendikten sonra gördügün zaman, iiiiiyyyyyyyyy ben bunumu begenmistim diyorsun, yani duygular seneler sonra öyle bir degisiyorki, kusmak bile geliyor icinden o eskiden begendigini görünce.....onun icin eskileri simdiki zamana aktarma.
Mutlu ve mesut ailenle yasaman bak.....sevgiler...

Kadın isteyince, elde edemeyeceği erkek yok muymuş? Sizin lafınıza göre her evlilik pamuk ipliğine bağlı ve bütün erkekler de kişiliksiz. Eee o zaman evlenmenin maksadı ne, madem bu kadar zayıf temeller üzerine kuruluyor? Eşiniz bu 10 yıl içinde güveninizi sarsacak bir şeyler mi yaptı ki bu kadar şüphecisiniz? Eğer tam aksiyse eşinize büyük haksızlık ediyorsunuz.

Diğer kadını tanımıyorsunuz bile. Toplumda boşanmış kadınlara iyi gözle bakılmadığını biliyorsunuz sanırım. Bunu onayladığınızı düşünmüyorum ama belki farkında olmadan siz de şuan bunu yapıyorsunuz. Boşanmış her kadın evli, bekar fark etmeden etrafındaki erkeklere kötü gözle bakmaya başlayacak değil ya. Belki ne siz ne eşiniz kadının umurunda bile değil. Belki kadın çok çok iyi bir insan. Ön yargılı olmayın bence. Art niyetli hareketlerini sezersiniz o zaman anlarım da, ortada böyle bir şey de yok.

olivia mesajını beğendim.
konu sahibi arkadaşım
bu kadar olumsuz düşünüp 10 sene önceki
konuyu herkese hatırlatmana gerek yoktu.
özellikle eşine yanlış davranmışsın hemen adamı sıkboğaz etmişsin.
önce gözlemleseydin daha iyi olurdu.
sadece kayınvalidenin onun arabasına binmesiyle
problem başlamaz merak etme.

eski aşk olduğu için endişelenmekte haklısın ama şuan için ortada fol yok fos yok, hem neden eşini ayartsın ki, nereden biliyorsun ahlaksız bi kadın olduğunu eminmisin bu konuda, eşinin evli ve iki çocuğu olduğunu biliyo, belkide aklının ucundan bile geçtiği yok. Kendisi yuva yıkımının acısını yaşamış neden bunu başkalarına da başka çocuklarada yaşatmayı düşünsün?

zaten varsayalım böyle bişey olsa bile eşin bu kadar iradesiz mi, üstelik akrabalık ortamında... rezaletin büyük olacağının bilincinde olurdu herhalde

endişeni anlıyorum ama boşuna kuruntu yapıyosun gibi geldi, boşuna günahını alma kadının

Son düzenleme:
ha sen rahatsız olursun karşılaşmak istemezsin, bunu eşinin ve kaynananın anlayışla karşılaması gerek, seni rahatsız etcek durumlar yaratmamaları lazım, dikkat etmesi zor bişey olmasa gerek

ama araba konusunu takma, öyle kalabalık ortamlarda gerçekten denk gelebiliyo öyle şeyler, kendini istemediğin birinin arabasında bulabiliyosun yani, büyütülcek bişey değil bence araba konusu

Son düzenleme:
söyle bir eski asklarimi düsnüyorumda hic birinin suratini bile görmek istemiyorum..
araya yillar girmis olan olmus biten coktan bitmis
siz sadece su an esinize onunla aranda biseyler gecmisti hatirla
der gibi birseyler yapiyosunuz

bu yoruma katılıyorum... o sebeple başka bir şey yazmayacağım

nerede bu beğen butonu..
Yazdıklarınız benim yorumlarımı da özetliyor, aklın yolu bir zaten.
Kadın dul ya, potansiyel tehlike, canlı bomba.
Eve çöreklendi, bu nasıl bakış açısıdır??
Eşiniz çok istedi de, o kadın istemedi diye mi evlenememişler, nedir endişenizin asıl kaynağı?
Hele k.validenizden mesafe koymasını beklemeye asla hakkınız yok, akrabası ve komşusuymuş. İletişim kurması doğal, demek sizdeki endişeyi o taşımıyor.

Evliliğinize güvenin ve eşinize huzursuzluk vermeyin bence..

Babam 60 yaşında...zamanın behrinde aynen onun da akraba kızı varmış...rivayet o ki çok aşıkmışlar birbirlerine babaannem ölürüm de izin vermem dediği için ayrılmışlar...hatta güldüreyim sizi mühendis oğlumu o yerden bitme bastıbacakla evlendirmem demiş:)) ayrılmışlar...aradan yıllaaar geçti...hala aynı ortama girdiklerindeki o kokuyu alırım ben...babam bakamaz pek yüzüne ama hissettiği duygunun adı ne bilmiyorum...
İkisinin de ikişer çocuğu var teyzenin ikiz kızlar ve hatta o ikizlerden biri bana ikiz kadar benzer enteresandır...
O teyzenin de olduğu bir tatil yapmıştık kardeşim ve ben, sürekli mırıldandığım şarkı yıllaaar önce onların şarkısıymış...sonradan başka bir akraba söylemişti bana tüm tatil mırıldandığın şarkıya bak diye...çok gülmüştüm...
Annem bilir bu hikayeyi...babama çoook takılır çokkkk...Çok eğleniriz bu konuda...
İlk aşktı onlarınki belki unutmamışlardır...hatta bence unutmamışlar...
Ama bu annemle babamın arasına da teyzeyle eniştnin arasına da hiiç girmedi...
Sadece gülümsetti bizi 35 yıllık mevzuuu...
Tabi siz şimdi bana ama kadın hala evli dersiniz...
Yazarken bile gülümsediğim bu hikayenin ardından şunu söylemek isterim...Bir kadının eşinde boşanmış olması onun iffetsizliğini göstermez...Eşiyle anlaşamadığını, mutsuz bir evlilik yaptığını gösterir sadece...
Eşiniz o hanımın boşanmış olduğunu öğrendiğinde yaşasın sonunda bana kaldı diye salyalar akıtacak sevinç çığlıkları atacak kadar basit bir adamsa onu zaten boşayın onunla yaşanmaz...
Size gelince...keşke kendinize güveniniz olsa...Keşke bu kadar komik bir mevzu aklınıza eşinizle ilgili soru işareti getirmese...
Ama yapacak bişey yok...

aynen katılıyorum.
olivia da çok güzel yazmış.
kadının boşanmış ve dul olması bunca yıldır sorun olmayan kadını sorun haline mi getirecek sizin için?
eşiniz kadının boşanmasını mı bekliyordu yani?
kadın boşanmayabilir,eşini kaybetmiş de olabilirdi...
bence kendinze ve evliliğinize güvenin,
can sıkıcı olabilir eskiden bişeyler hissettiği insanı görmesi ama aynı ortamlara girmeyin olsun bitsin.

valla dul olmanın hala insanlarımız için bi problem olduğunu düşünmek istemiyorum, çok mantıksız, saçma, herkes bi gün boşanabilir, toplumuzda dul kadınlara kötü gözle bakan erkeklerinde kızkardeşleri boşanabilir vs.. vs..

dul olmak vs.. değilde ex aşk olması kadın olsun erkek olsun, insana rahatsızlık verici, karşı taraf çok masum olsa bile, yani aslında karşı tarafla değil insanın kendisiyle alakalı bi konu bence bu rahatsızlık hissi, kaybetme korkusu, iç güdüsel... karşı tarafın durup dururken günahını almamak lazım o ayrı mesele.. ama ben insani buluyorum "eski sevgilinin" civarlarda olmasının rahatsızlık vermesini.

eminim karısının ex aşkı etraflarda olsa, bekar olsun evli olsun bu adam, kocası için gıcık bi durum olurdu, en azından kendi içinde, dışarı yansıtmasa bile

Son düzenleme:

süper yazmışsın,çok haklısın.evli kadınlar boşanmış kadınlara sanki hayatta başarısız olmuşlar da bunun intikamını alacaklarmış gibi bakıyorlar. hiç hoş değil,hatta çok bencilce kötücül bir düşünce...
ayrıca konusahibi arkadaş kayınvalidene niye karışıyosun onu anlamıyorum.kaç yaşındaki kadın sana mı soracak kimle görüşüp görüşmeyeceğini.

olivia arkadaşım yorumlarına aynen katılıyorum.evli kadınların boşanmış olanlara karşı nedir bu takıntıları anlamış değilim.konu sahibi arkadaşım eğer o kadının yüzünden evliliğinin bozulacağını düşünüyosan sorun kadında değil,senin evliliğindedir.her boşanan kadın evli olanların kocasını mı ayartacak!!!!saçmalık bu.halbuki gidip kadına sorsanız eminim aklına bile getirmemeiştir böyle bir şeyi.günah almayın lütfen.o kadının başına gelen bir gün sizin başınıza gelirse,aynı muameleye tabi tutulursunuz.sizin başınıza gelmeyeceğinin garantisi yok bunu sakın unutmayın.bende eşimden boşanmak üzereyim bir çok arkadaşım var ve hiçbirinden böyle bir ima duymadımda görmedim de.öyle birşey hissetseydim zaten onlar benim arkadaşım olmazdı.lütfen bu kadar acımasız olmayın.bugü bana olmaz dediğiniz yarın başınıza gelmez umarım....

eşin annesiyle bile konuşmuş... niye bu kadar taktın anlamadım çünkü sonuçta yaşanmış bitmiş yıllar geçmiş (geçmiş diyorum çünkü geçmese bence eşin o konuşmayı dahi yapmasdı annesiyle)
bence adamın aklına zorla sokma o kadını götürme onun olduğu yerlere yeter ayrıca konuşmusun eşinle bence eşinde dikkat edecektir.
ve eğer eşin önem vermese sana böyle bir konuyu annesiyle de konuşmazdı. Sonuçta kocaman kadın yani yaşlılılarla böyle şeyler konuşulmaz yha pek ki hele böyle 10-15 yıl geçtiyse...

eşinle bol mutlu günler.....

olumsuz düsünce olumsuzu ceker.Simdiye kadar neden korktuysak basimiza geldi.Umarim bunun farkindasindir canim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…