- 5 Nisan 2017
- 395
- 338
- 103
- 32
- Konu Sahibi Orhanhulya
-
Eb guzeli herseyi kendi basiniza yapmaniz emin olKızlar , biz eşimle yeni bir ev aldık daha yapım aşamasında ev bitince de bankadan para cekicez geri kalanini oyle vermeyi dusunuyoruz .elimizde para olarak sadece benim dugunde takilan bilezikler vardı onlari sattik ama daha çok borcumuz var hic birikim yapamadik cunku daha 9 aylik evliyiz.esim kirada oturmayı hic sevmedigi icin hemen ev almak istedi bankadan para ceker her ay kendi evimize yatırırz daha iyi dedi.kaynanam kiradan çıkın gelin eviniz olana kadar bizde kalin ev paranizi biriktirin dedi .kabul ettik ama olmadi biriktiremedik hicbisekilde cunku kendi evimize alinan mobilya borclarini odedik her ay. kv hicbisekilde yardimi dokunmuyo dünde ogrendik ki 3 milyar borc vermis kardesine .şok olduk ya bizim okadar borcumuz var bir yardimi yok .ki dugunden once mobilya borclarini biz oderiz demislerdi hep yalanmış.herşey eşimin ustune kaldı üzülüyorum.biz şimdi bankadan para ceksek kaç sene de biter? çok mu zor acaba banka borcu çunku başka caremiz yok..
Eşim calısmamı istemiyo. bende bu yaşıma kadar hic calismadim zaten
o da içinden belki aynı şeyi sizin için diyordur. odeyemeyeceklerdi niye eşya borcuna girdiler diye.Kv istedigine borc verir sizene diyenlere soyluyorum kv durumlari iyi isteseler bir kerede mobilya borclarini oderler 14 milyardi suan 5 milyar kaldi esim her ay maaşının tamamini mobilyaya verdi.onceligi oğlu olacagina gidip baskalarina yardim etmesi sacma deilmi?
çalışmayı öğrenmek zor bisi değil bi dene istersenEşim calısmamı istemiyo. bende bu yaşıma kadar hic calismadim zaten
Vallahi ya...Esiniz kira sevmiyor, siz calismiyorsunuz, borclar bir suru ama birileri odesin falan. Pardon da tam olarak hangi hanedana mensupsunuz piremses hanim?
Çocuğa çok üzüldümbu tipler desinler için yaşar ondan.
daha yeni evli ama ev aldı desinler diye, hava atmak için bu kadar aceleciler.
bir yandan da tedaviyle hamile kalmak istiyor ki, evli bebekli mutlu aile tablosu çizmek istiyorlar çevreye.
evde kuru soğana muhtaç yaşar ama ele hava atmak en önemli hayat meseleleri.
görümcem de aynı oradan biliyorum. yeni evliyken daha düğün borcu bitmeden, 1. senede bebek sahibi oldular. bebeğini yaşını doldurmadan, 12 saatlik mesafede yaşayan kv ye gönderip kocasıyla çalışıp ev aldılar. kiraya verilen paraya yazıkmış. kızı ilkokula başlama yaşına gelince mecburen yanına aldı, işi bırakmak zorunda kaldı. ama o 7 senede hem evladından ayrı kaldı, hem evinden hem kazancından bir şey anlamadı. sürekli borç ödemek ve molasız çalışmaktan evlilikten de analıktan da uzak kaldı. yazık değil mi?
Cidden matematikten hiç anlamayan yeni evli tek maaşlı çiftler şu mesajınızı bir okusun. Ayda bin lira tasarrufla kaynana evinde kaç sene oturmak gerekiyor ev alabilmek için bir düşünsünler. On sene oturursan 120000 tasarruf oluyor anca. Hayatın bitmiş evi ne yapacaksın ondan sonra?ben mi algılayamıyorum
9 aylık evlisiniz daha
eşin madem kira vermek istemiyor başta konuşsaydınız ev alıp evlenseydiniz
eşyayı vs de eve göre alırdınız
siz kira vermiyorsunuz kv de oturuyorsunuz da eşyalar nerede
bir de kiradan çıktık geldik vs diyorsunuz ya sonra da biriktiremedik vs vs
daha 9 aylık evlisiniz 2 ay kirada otursanız 7 ayda da biriktirseniz biriktirseniz 1000 liradan 7000 lira tasarruf olur hadi fatura vs de ödeme 10000 olsun
o tasarrufla da ev alınmaz ki
hazır çoluk çocuk da yok
gir çalış 1500 tl de her ay sen koy kenara bari
bana kalırsa bu durum saçmalık zira evliliğinizin başını sıkıntı ile geçirip hep kısarak yaşayınca bu bir alışkanlık olur 10 yıl sonra da bu sıkıntıları anıp ayy şu içimde kaldı bu içimde kaldı şimdi de para var ama istek yok dersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?