• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime çok mu yükleniyorum ?

Biraz monotolaşmış olabilirsiniz çocuktan sonra ama ben büyük aşılmicak bişey göremedim , herşeyi psikolojiye bağlamak doğru olmasa da ,ben olsam destek alırdım orda en azından psikolog sağlıklı bir ilişki nasıl olmalı yol gösterir.belki öf püf hallerinden kurtulabilirsin.. bunalmışsın birazcıkta romantıklık eksik olur okadar normal🌸 sıkma canını yüzük konusuna gelirsek , ne imza ne yüzük bunlar sadece formalitedir benim gözümde önemli olan sadık kalması. Yüzük takip nice insanlar aldatıyor. Ben eşimle evlendim evleneli yüzük takmıyoruz nişanlıyken takıyorduk sadece 6 yıl oldu. Bitane pırlantam var onu takıyorum arada bir :) sevgi böyle bişey değil.. yüzükle felan ölçmeyin birbirnizin sevgisini.

Biraz daha geniş bakış açısı lazım , herkesin defosu var ama iyi yanları görebilmek lazım..

Bide erkekler düz mantık zaten , hepsi değil ama coğu.. ne sıkıntıya ne stresse gelemiyolar e bide işten gelince senin tavırların biraz bunaltmiş olabilir kendisini.

Eğer bu söylediklerimde 1 tane kötü söz, kırıcak kelime varsa da aff ola🙏🏼 hiç birini art niyetle yazmadım hiç bi şekilde de üzmek istemem. 🌸
Teşekkürler çok nazikçe bi yorum. Evet bunaltıyorsun diyor ondada alınıp daha da kızıyorum. Düzelticem🥲

Sizin önceki konularınızı da biliyorum. Eş ailesinden de şikayetçiydiniz. Şimdi onlar ile araya mesafe girince bu sefer eşinize sarmışsınız. Eşiniz elinden geleni yapıyormuş zaten ve sizin bir sorununuz yüzünden adam uyku uyuyamıyormuş ama suçlu yine eşiniz sizin gözünüzde.
Çocuğunuz 1 yaşını geçmiş artık uyku düzeni olması gerekirdi. Çocuktan dolayı abur cubur yiyerek günü geçirmek kilo verememekte mantıklı değil sonuçta yeni doğan değil bebeğiniz kusura bakmayın.
Sabah erkenden kalkın işinizi toparlayın yemeklerinizi pişirin alın çocuğu çıkın bir parka biraz sosyalleşin. Kendinize bir düzen kurmaya başlayın artık hem biraz yürüyüş aktivite kilo vermeniz açısından da faydalı olur.
Yüzük konusuna gelince benim eşimde 10 seneden fazladır takmıyor aklıma bile gelmiyor neden takmadığı.
Bende vardiyalı çalışıyorum üstelik 3-4 saatim de yollarda geçiyor. 3 küçük çocuğum var eve gelince direk yatmaya gidiyorum yine eşiniz uykusunu bölüp çocukla ilgileniyor kıymetini bilin

Eşin zaten yorucu birkaç araba değiştirerek gittiği bir işte çalışıyordu. Şimdi mesafeyi bilmesem de ekstra mesaisi olan ve yine yorucu bir işte çalışıyor anladığım kadarıyla. İşten gelince çocukla ilgileniyor, yorulup gece düzgün kaliteli bir uyku istemesi gayet normal. Ben horlayan insanla uyuyamam. Öyle horlayayım ne olur demekle olmuyor. Eşim bazen ters yatınca horlar hemen uyandırırım. Bütün gece asla o sesi çekemem. Bunun için tedavi yöntemleri var diye duymuştum emin olmamakla birlikte.
Yoğun bir iş, küçük çocuk mesuliyeti elbette şuan roller biraz değişmiş olabilir. Eşin senden, evden uzak ilgilenmeyen bir adam değil. Sürekli sevimsiz sevimsiz söylenip sana ekstra ilgi alaka göstermesini beklemenin bir anlamı yok. Bunu istemenin de bir usulü vardır.
Sınava hazırlanmak istiyordun. Biraz kafayı oraya ver. Eşinden bir şey isteyince de daha nahif, kibar olabilirsin. Tamam çocukla beraber bir gerginlik oluyor yorgunluktan dolayı ama insanı hayattan soğutacak boyuta da getirmenin bir anlamı yok yani.
Doğru haklısınız. Sınava çalışamayınca da geriliyorum yine sinirimi ondan çıkarıyorum.🥲

Yüzüğü atıcam ama ya da satıcam en azından takmıyor gider parasıyla bi kahve içerim atıcam dedim atmazsam her sözümü goy goy anlar. 5 6 yıl olmuş yeni evli değilmişizzzz abartıyormuşum. Batıyor bu adam bana ya kızmazsan yastığımı getirirmisn diyor bi de dikenlerde yat bananeğğğğ
15 yıllık evliyim, eşim alyans takmaz, ben de bazen takarım. Hiç de umrumda değil. Aldatan alyansıyla da aldatır. Bizim birbirimize olan güvenimiz önemli. Siz çok bunalmışsınız ve bu durumu eşinize çok yansıtıyorsunuz. Adam işinde gücünde çalışıyor, size yardımcı oluyor, evine ve size bağlı bir adam. Şu yaşadığınız hayata özenen o kadar çok kadın var ki, siz elinizdekinin kıymetini bilmelisiniz.. Sağlıklı bir çocuğunuz, huzurlu bir yuvanız var.. İş yaşamına, sosyal hayata dönünce daha iyi hissedersiniz ama o zamana kadar biraz sakin olun, ufak tefek şeylere takılmayın. Ayrıca adamcağızı da rahat bırakın da uyuyup, dinlensin..

Romantiklik istiyorum. Askerlik arkadaşıymışım diye seviyor. Oramı buramı sıkıyor. Karınım ben senin düzgün sevsene diye onada söyleniyorum. Gelir gelmez kızımızı seviyor insan önce beni öper🥲
Kusura bakma ama pembe bulutlar içinde yaşıyordun. Adam geçim kaygısı içinde, maddi zorluk yaşıyor, ufak bir bebek var yorgunsunuz. Yeni evli çocuksuz çift beklentiniz olursa elbette mutsuz olursunuz.
Hayat ilerliyor her zaman aynı noktada kalamazsın. Zamanla her şey değişir dönüşür.
Ayrıca cidden benim horlamama tahammül etmek zorundasın diye bir kafa da mutluluk getirmez

Ya adam ciddi yorulduğu işlerde çalışıyor birde. Gece de karısı horluyor diye uyumasın, yeter ki kanaryanın gönlü olsun gerisi mühim değil.
O kadar taktım ki kafaya o yatak odasına gelmek istese bile istemiyorum seni al yastığını diye söyleniyorum. Neden böyle oldu anlamadım.

Kusura bakma ama pembe bulutlar içinde yaşıyordun. Adam geçim kaygısı içinde, maddi zorluk yaşıyor, ufak bir bebek var yorgunsunuz. Yeni evli çocuksuz çift beklentiniz olursa elbette mutsuz olursunuz.
Hayat ilerliyor her zaman aynı noktada kalamazsın. Zamanla her şey değişir dönüşür.
Ayrıca cidden benim horlamama tahammül etmek zorundasın diye bir kafa da mutluluk getirmez
Sanırım öyle. Her ay eksideyiz ondan da bunaldı çünlü sütekli neden takip etmiyorsun diye kızıyorum. Yetmiypr diyor. Hepsi üst üstte geldi.

Sınavı ertele böyle olacaksa. Çocuk kaçta uyuyor?
Şuan 2 uyku fazla tek uyku az geliyor böyle saçma uyku saati oldu direniyor. Normalde 8 buçuk 9 da uyurdu biraz sarkıyor. Ama ben ondna sonrada çalışamıyorum eşim bişeyler açıyor çay içiyoruz kahve içiyoruz derken 11 oluyor eşim yatıyor ben tam oturuyorum çocuk ağlıyor. Erteleyemem seçim öncesii atanma ihtimalim çok yüksek

O kadar taktım ki kafaya o yatak odasına gelmek istese bile istemiyorum seni al yastığını diye söyleniyorum. Neden böyle oldu anlamadım.
Ayakların yere sağlam bassın biraz.
Ciddi maddi zorluk var, kriz ortamı var, bebek büyütüyorsun. Senin derdin romantizim mi? Romantizm beklentin de yorgun çalışan adama horultuyla uyutmak.

Teşekkürler çok nazikçe bi yorum. Evet bunaltıyorsun diyor ondada alınıp daha da kızıyorum. Düzelticem🥲
Bende teşekkür ederim canım, kız süslen güzel bi sofra hazırla bak nasıl yüzü gülcek , erkek milleti işte onların kalbine giden yol midesinden geçer😀

Kızlar buhrana düştüm. Ara ara neden böyle oluyor bilmiyorum. 13 aylık kızım var. 6 yıllık evliyim. Sağlıkçıyım ve kızımdan önce aktif çalıştım. Eşimle tatiller takılmalar bakımlar sosyal hayatım gayet iyiydi. Eşimle de yeni evlilik hariç kişisel olarak iyiydim. Evin için hayatımın anlamı diye dolanıyordu. Ay ağlicam şimdi🥹 tüm gün kızımlayım. Canım kızım beşiğinden bana cicii cicii gel gel yapıyor her sabah hiç şikayetim yok yorgunluktan gebersemde. Ne hissediyorum bilmiyorum ama eşimle eski halimizi özlüyorum. Benimde hatalarım var gergin tahammülsüz biri oldum ama eşim sanki düşmanımmış gibi. Söylediği herşey batıyor. Sinirleniyorum herşeye. Sürekli ona laf söylüyorum ne halin varsa gör of sus bii kalk sen yap o zaman vs vs. Ekonomik sıkıntımız vardı iş değiştirdi daha iyi maaşla şimdide mesai oluyor ve sürekli aktif ayakta. Eve daha yorgun geliyor.
Horluyormuşum gitti yine diğer odaya işten gelmişmiş uyuyamıyormuş dayamıyormuş neden sinirleniyormuşum. Yüzüğünü de koli indirip kaldırdığı için takmıyormuşş arabada duruyor bi ara taktı rahat edemiyormuş. Atıcam dedim o yüzüğü yemin ettim ama atıcam elime geçer geçmez saklıyor atmıyım diye. Sadakat yüzükle olmazmış ekranında kızı varmış evliyim diye ferman okutuyormuş abartıyormuşum. Yüzüğüm neden takılmıyor benim ? Valla afakanlar basıyor beni. Kimi kınadımda böyle oldun diyorum. Birşey yokmuş öpüyormuş beni yardım da ediyormuş çocuk büyütüyormuşuz normalmiş geçicekmiş ne istiyormuşum daha ondan kimse onun yaptığını yapmazmış.
Kendimi çok kötü hissediyorum bazen kıyafet almıyorum çünkü giyemiyorum. Sürekli evdeyim. Çocuktan önceki gibi çiçekler güzel sözler istiyorum yapıyorum yaptıklarım aklına gelmiyor diyor. Çocuğu alıyor bazen uyuyayım diye şimdi sen bakmıyorsun dersin öylesin diyor. Şu yatakta yalnız yatınca ağlayasım geliyor. Hayırdır boşandıkta haberim mi yok benim diyorum canımı sıkıcaksın yine of uyuyamıyorum acıman yokmu yanındaydım horluyorsun diyor. Horlayayım abi evliliğimizden daha mı önemli ? Çok özenmeye başladım valla böyle karısı olmadan uyuyamayanları görünce yüzüğünü çıkarmayanları görünce. Bir yandan da öylelerine de belli olmuyor diyorum. Evin temizliğini yapar eşim haftasonu toz alma paspas süpürme çamaşır yatak toplama gocunmaz. İşten gelince de oturmaz kızımın kıyafetini değiştirir altını alır. Uyumuyor diye söylenince gelir alır ama o babadan ziyade aynı zamanda koca. Ev arkadaşımıyız ulan biz diye kızıyorum hep. Durup durup laf sokuyorum böyle oluyormuş demekki 5 yıl geçince yazık be diyorum naptım yine film izliyoruz diyor. Geçicek mi bu ben napıyım valla şimdi adama gidip seni koca olarak görmüyorum dicem uyandırıp afakanlar bastı beni🥲
Bu arada 2026 kpss hazırlanıyorum inanıyorum başarıcam ve eski hayatıma dönüp kızımla kariyer yapıp çıkıcam bu ev hayatından :(
Günaydınnnn çocuklu hayata 😀 benim 2 böcüğüm var oğlan kolik bunun için bazen gıcık kapıyorum eşime sanki sebebi oymuş gibi😀 fakat artık ebeveyn oldunuz. Bu durumda gidilen mekanlar bile çocuklara göre düzenleniyor. Elbet herşeyde az birşey değişim oluyor kendimiz dahil. Bu süreci yıpratmamanızı öneririm. Çünkü büyüdükçe evlilik tekrar toparlanıyor. Sürekli evde olmanın bunalımını yaşıyorsunuz aynı durumdayım fakat bebekten eşimde yatak odasına gelmiyor. Valla çok güzel kocaman yatak bize kalıyor. Çünkü benimki beşiğinde yatmıyor günde abartısız 20 defa uyanıyor sürecin bitmesini bekliyorum. Salonda uyuya kalıyor hemen üstünü örtüp kaçıyorum. 3 çocuğu kaldıracak hiç gücüm yok 😀 Oda uyuya kaldım diyor çaktırmıyorum çünkü bebekten sürekli uyanıyor ve uykusuz kalıyor. Aynı yoğun çalışıyor haftasonu dahi çünkü benden yana gelir yok. Evin çocukların tüm yükü de bende. Sevgi saygıyı hissediyorsanız afakanlar basmak yerine keyfinize takılın onunla sohbet muhabbet edin karşılıklı birbirinizi anlmaya çalışın.

Şuan 2 uyku fazla tek uyku az geliyor böyle saçma uyku saati oldu direniyor. Normalde 8 buçuk 9 da uyurdu biraz sarkıyor. Ama ben ondna sonrada çalışamıyorum eşim bişeyler açıyor çay içiyoruz kahve içiyoruz derken 11 oluyor eşim yatıyor ben tam oturuyorum çocuk ağlıyor. Erteleyemem seçim öncesii atanma ihtimalim çok yüksek
Cocugu 16:30dan sonraya birakma gündüz uykusu icin. Aksam Geç yatıyor

Neden bu horlama için tedavi veya burun bandı gibi yollara gitmediniz ?tedavisi var çünkü
Eşinize üzüldüm adam ekmek kavgası veriyor huzur bulup dinlenecegi bir evi yok
Kimsenin evliliği çiçek böcekle geçmiyor
Eş ile içilen bir bardak çay bir fincan kahve eşliğinde yapılan kısa bir sohbet bazen hediyelerden çiçeklerden daha mühim oluyor
Çocuğunuz 1 yaşına gelmiş sizin kilo vermek için diyete girmeniz lazım artık zor olsa bunun için çabalamalısınız
Kilodan daha önemli birşey de eşinize lütfen bu kadar yüklenmeyin
Evet kocanız evet baba ama o da sizin gibi etten kemikten yaratılmış bir insan yoruluyor bunaliyor olabilir derdi sıkıntısı olabilir

Çocuğun uyuduğu an derse odaklan eşine çay koy kendine kulaklık tak ders videosu izle eşin TV ye baksın sen dersine

Sanırım öyle. Her ay eksideyiz ondan da bunaldı çünlü sütekli neden takip etmiyorsun diye kızıyorum. Yetmiypr diyor. Hepsi üst üstte geldi.
Oturup düşünün bu adamın aldığı maaş ne biz ne kadar harcıyoruz diye
Aldıklarım herşey ama ufak büyük gerçekten ihtiyaç mi yoksa almak için mi alıyoruz diye bir sorgulayın
Bu zamanda borcun yoksa senden zengini yok malesef acı ama gerçek
Maaşı kira faturalar gıda çocuğun ihtiyacı (sahiden ihtiyaç ama ıvır zıvır değil) bunları hesaplayarak gidin
Adam eksideyken size nasıl çiçek vs alsın ki

Oho sen olayı çok abartmışsın. Hayat görüşüm hep empati yaparak ilerlemek. Bu tavrı eşiniz size gösterse oturup sabaha kadar yastığa sarılıp ağlarsınız . Yapmayın lütfen. Oda gelip sen çalışmıyorsun eve geliyorum üstüne çocukla ilgileniyorum. Tek başıma evi geçindirmeye çalışıyorum. Yoruluyorum bunaldım diye sürekli sitem etse durup ne oluyor diye sorgularsınız . Sizinkide aynı mantık. Olgunlaşmayı deneyin bence.

Back
X