- 24 Ocak 2021
- 12.979
- 29.805
- 548
Adam 5 dakka gelip alacağını alıp gitmiş, abartmayın bence...Evlendiğimden beri evime ilk kez gelecek olan bir arkadaşı davet ettim. Eşimin de işi vardı zaten o gün. Sonra eşimin işi iptal oldu ve dışarıda öyle takılırsın biz evde otururken demiştim.
Gelecek arkadaş başörtülü. Neyse arkadaşım geldi salonda oturuyoruz birden kapıdan anahtar sesi geldi, arkadaşım hemen toparlanmaya çalıştı ve şok oldu. Ben de acayip utandım açıkçası. Eşime de çok kızdım. Niye geliyorsun diye.
Eşimin de evden bir şey alması gerekmiş. Bana mesaj atmış ve aramış ama ben duymamıştım. Sonra o da gelmeye karar vermiş.Bir şey alıp çıktı 5 dakika içinde. bunu normal görüyor.
Kendisi daha seküler bir yerde yetişmiş ve başörtülü hiç tanıdığı olmamış o sebeple sanırım anlayamıyor bunu. Çok gıcık oldum. Henüz konuşmadım kendisiyle. Bunun normal olmadığını anlatmam lazım. Ama nasıl?
Tepkimi ölçülü koyabilmek için size danışmak istedim.
Arkadaşım da haklı olarak epey bozuldu.
Kadının el ve yüz hariç kısımları normalde günah kazara görürse günah olmaz.Doktor zarurettir.Tercih hakkı varsa kadın doktor seçilmeli derler.Yoksa erkek doktora muayene olacağın kısmı gösterirsin.Bu arada, tamamen bilmediğimden soruyorum tesettürlü arkadaşlar cevaplarsa süper olur.
Eşiniz/yakınınız olmayan bir erkek saçınızı görürse ne oluyor tam olarak? Yani ne biliyim insanlık hali bu kazara olur, doktora muayene için bazen açmak gerekir vs... O durumlarda ne yapılması gerekiyor?
Evde misafir olduğunu biliyor.Adam 5 dakka gelip alacağını alıp gitmiş, abartmayın bence...
Bazı bölgelerde ev oturmasında ev tamamen buna göre ayarlanır. Örnegin gezmeye uzun manto giyer cizmeyle gider kadınlar. Ev oturmasında diz hizasında etekle oturur. Ya da dar pantolon. Ya da ceketi çıkarır kolu kısa oturur. Ben de örtülüyüm ve evimde tamamen serbest giyinirim. Dısarısı gibi oturmuyoruz evde de.disarida nasil geziyor bu arkadas acaba? Gerçekten merak ettiğim icin soruyorum.
Hic erkeklerle karsilasmadan falan mi? Ya da alisveris yaparken/manavda pazarda nasil işliyor bu isler?
Esiniz sizinle oturmaya değil, bir sey almaya gelmis abartiya gerek yok.
( başörtüsu acik diye heyecanlanmis) simdi anladim, onu dusunemedim.
ama yine de sakinlikle alip ortebilir gelisiguzel, olmaz miydi?
Tedbirsizlik yapmışsak ve görülmüşse canımız sıkılıyor. Pişman oluyoruz.Bu arada, tamamen bilmediğimden soruyorum tesettürlü arkadaşlar cevaplarsa süper olur.
Eşiniz/yakınınız olmayan bir erkek saçınızı görürse ne oluyor tam olarak? Yani ne biliyim insanlık hali bu kazara olur, doktora muayene için bazen açmak gerekir vs... O durumlarda ne yapılması gerekiyor?
Bu arada, tamamen bilmediğimden soruyorum tesettürlü arkadaşlar cevaplarsa süper olur.
Kız Nuran fetvalar sende çok eğreti duruyor yaKadının el ve yüz hariç kısımları normalde günah kazara görürse günah olmaz.Doktor zarurettir.Tercih hakkı varsa kadın doktor seçilmeli derler.Yoksa erkek doktora muayene olacağın kısmı gösterirsin.
Peki NursemaMesaj atmış aramış ama cevap vermedim ki. Yani cevap yazıp evet müsaitiniz gel demiş olsam, gelsin zaten ama cevap gelmeyince eve girmeyip cevabı beklemesi daha doğruydu.
Adamcağız eşinin arkadaşıyla koyu bir sohbete daldığını bu sebeple aramalara ve mesaja geri dönmediğini düşünüp rahatsız etmemek için zili çalmamış olabilir, ki evde olduğumda eşim de kapıyı çalar ama misafirim olduğunda rahatsız etmemek için anahtarını kullanır siz rahatsız olmayın sohbetinize devam edin der işini halledip çıkar gider.Ya bana evde biri varken anahtarla girmesi garip geldi mesela cunku benim aile evimde de su an da evde biri varsa gelen zili calar. Esim direkt anahtarla girse zil mi bozuldu diye dusunurdum benOnun disinda dusunememistir, bi dahakine dikkat et dersiniz yeterli olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?