eşime haksızlık mı ediyorum. .

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Merhaba. Ben de derdimi açmak istedim. . Daha önce bi mesleğim olmadığı için bu yaşta bi okula girdim meslek edinmek için. . Yasim 27..
Okulum 2 yıl sürecek. Yani 29 da mezun olucam ama sağlık sektörü olduğu icin is bulma sorunum olmayacak.
Eşim 32 yaşında ve başta annesi tüm ailesi çocuk diye onun beynini yiyor.
3 yıllık evliyiz. Daha önce ben istemedim bikac is basvurum oldu ama simdi de okul çıktı. Okulla bebek mümkün degul imkansız.
Eşimle dün tartisirken bana çocuk olsaydı belki böyle kavgalar etmezdik dedi..
abisi evleneli 2 sene oldu şu an 2. Çocuğu doğdu. . Sürekli eşime cocuk resimleri atıp duruyor. .
Eşim de benim yüzümden mahrum kalıyor bu duygudan. Kimileri De uzun süre çocuk yapmayan insanlar bosaniyor diyor korkuyorum. .

Merhaba. Ben de derdimi açmak istedim. . Daha önce bi mesleğim olmadığı için bu yaşta bi okula girdim meslek edinmek için. . Yasim 27..
Okulum 2 yıl sürecek. Yani 29 da mezun olucam ama sağlık sektörü olduğu icin is bulma sorunum olmayacak.
3 yıllık evliyiz. Daha önce ben istemedim bikac is basvurum oldu ama simdi de okul çıktı. Okulla bebek mümkün degul imkansız.
abisi evleneli 2 sene oldu şu an 2. Çocuğu doğdu. . Sürekli eşime cocuk resimleri atıp duruyor. .
Eşim de benim yüzümden mahrum kalıyor bu duygudan. Kimileri De uzun süre çocuk yapmayan insanlar bosaniyor diyor korkuyorum. .
eşine neden haksızlık ettiğini düşünüyorsun?

Kız kardeşim de sağlık alanında bir bölüm okuyor 2 yıllık ve hamile şuan. Haftada en fazla 3 gün oluyor okul. Ve hamile olduğunuzu öğrenince çok zorlamayacaktırlar vücut geliştirme dersinde hiç bir şey yapmıyor mesela.

Gebelik düşünürseniz diye söyledim, imkansız değil. Işinize karışmış olmak istemem ama tekrar düşünün derim.

Hiç istemiyorsanız orası ayrı tabii ama okulu mani görmeyin.

Sanırım çocuk istemiyorsun diye eşine haksızlık ettiğini düşünüyorsun. Ama çocuk çok güzel bişey tabiki ama kendine güveneniyorsan hazır değilsen olmazki.. Bu çocuğun herşeyi senin üstünde olacak eşin nekadar yardım etsede. Eşinle düzgünce oturup konuştun mu hani hazır değilim ve ilkönce mesleğimi elime almak istiyorum diye?

Yaşlarınız öyle eyvah geç kalıyoruz çocuğa denecek yaşlar değil. Hayatınızı yoluna koyduğunuzda düşünürsünüz. İki senede iki çocuk yapan insanlara da özenmeyin, zira yaptıkları normal bir şey değil bence.

Uzun süre çocuk sahibi olmayan çiftler boşansaydı çocuğu olmayan insanların hepsinin boşanmış olması gerekirdi. Çevremden onlarca örnek sayabilirim size 20-30 yıllık evli olup çocuğu olmayan.

Ayrıca çocuk olunca daha büyük tartışmalarınızın olacağını eşinize birinin anlatması gerekiyor.

Çok yanlış düşünüyorsun çocuk yapmadığın için neden haksızlık yapmış olacaksın ki. Eşler hazır hissettiginde çocuk yapılmalı bana göre daha sağlıklı bireyler yetiştirmek adına.

Bence esin cok hakli cocuk istemekte cunku yasiniz kucuk degil hatta tam zamani e evlenelide 3 sene olmus saglikli olan yasini almis her erkekte baba olmayi ister yani kariyer konusuna gelince 27 yasina gelene kadar okul okuyum bi meslegim isim otursun sonra evlilik ve daha sonrada cocuk desen anlarim ama yas 27 olana kadar meslekti okuldu olmayip evlenip birde 3 sene gecip simdide okul okucam demek bencillik bana gore
Esin hemen cocuk diye bunaltmamus tam 3 yil beklemis e yaslarinizda cocuk icin uygun adam tabi uzulur ister madem once okul diyosun bunca yil beklemisin arti evlenincede 3 sene yine beklemissin simdi okul icin cocugu ertelemeyi bencillik olarak gorurdum bende olsam.. biraz empati kur eger illa okuyup meslek is guc bulucam once diyebilirsin ama evlilik 2 kisilik sen tek basina planlar yapip ne zaman istersem o zaman uygularim oda mecbur uyucak dersen sevgi saygi kalmaz

böyle düşünerek neden kendine bu zulmü yapıyorsun,eşinde olsaydı acaba destek olmazmıydın....bende yıllarca kendimi suçladım bu durum için ama sorun eşimde çıktı ve tedaviyle düzeldi....RABBİM sanada nasip etsin İNŞALLAH.....her sıkıntı bizlerin imtihanı bu zorluklarda yanyana olmayacaksak ne gerek var yuvaya....ssakın kendini hiçbirşey için suçlama sakın....
ben yanlış anladım sanırım yani doğurmak istemediğin içinmi haksızlık ettiğini düşünüyorsun?

Canım benim 12 yıllık eğitimciyim ve her öğrencime şunu öğütlemişimdir. Hayatta hiç bir şeyin garantisi yoktur. Ne eşin ne çoçuğun nede ailenin seni mezara kadar götürecek tek şey mesleğindir. Mutlaka zamanı gelince anne olacaksındır ama zamansız bir durumun içinde değil!! Çoçuğun senin mesleğinin maddi getirisiyle eğitim alacak ne yazıkki hiç bir çocukta, eşte aaa sana ( biz kadınlara) hayatını bize haba ettin deyip teşekkür etmeyecek. Kimseyi dinleme kendi doğrundan şaşma!! Çok doğru yoldasın. Başarılar dilerim

Önce hayallerinizi gerçekleştirin sonra çocuk düşünün..
Yoksa ömür boyu acabalarla ve keşkelerle yaşarsınız..
Bence siz değil eşiniz size haksızlık ediyor..

Sanırım çocuk istemiyorsun diye eşine haksızlık ettiğini düşünüyorsun. Ama çocuk çok güzel bişey tabiki ama kendine güveneniyorsan hazır değilsen olmazki.. Bu çocuğun herşeyi senin üstünde olacak eşin nekadar yardım etsede. Eşinle düzgünce oturup konuştun mu hani hazır değilim ve ilkönce mesleğimi elime almak istiyorum diye?
Konuştum. Konuşunca öyle zaten doyor ama bi yandan da istiyor İşte :/
Bi arkadas hamile olmaktan bahsetmiş okul bitmeye 4 5 ay kala düşünüyorum onu zaten

Çocuk olsaydı kavga etmezdik kısmına kesinlikle katılmıyorum. Çocuk çiftleri kesinlikle birbirine bağlamıyor. Külliyen yalan. Birbirinize saygınız bittiyse o evlilik bitmiştir. Kendinizi hırpalamayın, sağlıklı düşünün

Su da yanlis anlasilmasin sirf erkek istiyo diye cocuk yapilmaz senin kendini anne olmaya hazir hissetmen lazim eger suan hazir degilsen tabiki bekle benim yukarda anlatmaya calistigim sirf okul icin istememen cunku 27 yasina kadar okulu dusunmeyip evlenince ki 3 senede de dusunmeyip tam esin cocuga heves edince okula basladim diye araya okulu sokman BANA GORE bencillik okuyup meslek sahibi olupta evlenebilirdin sonucta evlenince ciftlerin cocuk istemesi cok dogal

Bence esin cok hakli cocuk istemekte cunku yasiniz kucuk degil hatta tam zamani e evlenelide 3 sene olmus saglikli olan yasini almis her erkekte baba olmayi ister yani kariyer konusuna gelince 27 yasina gelene kadar okul okuyum bi meslegim isim otursun sonra evlilik ve daha sonrada cocuk desen anlarim ama yas 27 olana kadar meslekti okuldu olmayip evlenip birde 3 sene gecip simdide okul okucam demek bencillik bana gore
Esin hemen cocuk diye bunaltmamus tam 3 yil beklemis e yaslarinizda cocuk icin uygun adam tabi uzulur ister madem once okul diyosun bunca yil beklemisin arti evlenincede 3 sene yine beklemissin simdi okul icin cocugu ertelemeyi bencillik olarak gorurdum bende olsam.. biraz empati kur eger illa okuyup meslek is guc bulucam once diyebilirsin ama evlilik 2 kisilik sen tek basina planlar yapip ne zaman istersem o zaman uygularim oda mecbur uyucak dersen sevgi saygi kalmaz
Tamam ama ben kendim için istemiyorum inan
O çocuğa daha iyi bir gelecek sağlamak istiyorum sadece

Sadece o istiyorsa çocuk yapılmaz ki.Sonradan sorunlu ebeveynlerin yetiştirdiği sorunlu çocuklar oluyoruz.Olduk,oldum.
Ayrıca şu da var ki denediniz ve olmadı diyelim çocuğunuz,boşanacak mısınız?O zaman siz hayatı paylaşmak için değil çocuk yapmak için mi evlendiniz,diye bir soru geliyor aklıma.

Korktuğun şey
çocugumuz olmadığı için ya boşanırsak sa eğer,

merak etme çocugu olanların boşanma oranı bana kalırsa daha yüksek.
(bilimsel değil, öngörüm)

2 yılda 2 çocuk yapanların da bana kalırsa özenilecek bir yanları yok.
onlar öyle tercih etmiş,
siz etmemişsiniz.

Hazır olduğun da istiyorsan anne olman hepiniz için
daha hayırlı olur.

Seni anlamadığım tek nokta 27 yaşına kadar iş yada okul
bir şekilde halledilmeliydi, özel sebeplerin yoksa
bunu garip buldum sadece.

Back
X