Eşime karşı hep suçluluk duyuyorum

Bu kdar büyütück ne varki bunda?
bi çok kişinin eşinden önce birileri olmuş olabilir hayatında..
ki hiç birimiz kaplumbağa kabuğunda büyümedik deilmi ?
illaki bi yaşantımız vardı..eşinin daha önce hayatında birinin olmamş olması sanırım seni biraz daha etkiliyo..ama o onun sorunu =))
mutluysan hayatına bak..geçmişi düşünme!

çok abartılı düşünüyorsunuz. bu tür şeyler bir çok insanınbaşından geçmiştir elbet ayrıca cinsellik bile yaşamış olsanız yine tek erkeğinizeşiniz. çünkü onu aldatmıyosunuz ve onaaşıksınız onunla evlisiniz. geçmişler geçmişte kaldı içiniz rahat olsun suçlulukduyacak bişiy yok.

Dertsiz başa dert alamak diye ben buna derim.. Böyle düşünmeyin ne yaşadıysanız yaşamışsınız geçmişde kalmış bitmiş. Eşinizden önceki flörtleriniz eşinizi ilgilendirmez zaten, vicdan yapıp hayatınızı zehir etmeyin..

Esin evlenmeden önceki hayatinda cok masum olmus olabilir, bu onun secimiydi.
Senin secimin farkliydi, ki erkek arkadaslarinin olmasi kötü birseyde degil, bu yüzden kendine neden sucluluk duygusu yapiyorsun anlamiyorum.:hulya:

Mutlu giden evliligni böyle gereksiz takintilar yüzünden huzursuz etme arkadasim.

Günümüzde 14-15 yasindaki kizlarin bile sevgilisi var!

Cnmm Bnmm bunu düşünmen bile senin ne kadar düzgün bir karaktere sahip olduğunu,ne kadar temiz kalğli olduğunu gösteriyor ...Sakin kendini suçlu hissetme eşin doğru söylüyor o senin ilk erkeğin onunla aynı yastığa baş koyuyorsunuz,,,Ondan öncesini düşünme bile sonuçta hata işlemedin ki kendini suçlu hissedesin ,güzel aklını böle boş şeylerle meşgul etme eşini mutlu etmeye bakkk ............öpyrmmm,,sevgilrr=)

herkesin bir geçmişi var tek senin değil
bence bu meseleyi kafanda fazla büyütmüşsün.madem şimdi mutlusun bence bugünün tadını çıkar geçmişi düşünme bile

niye bu kadar irdeliyorsun ki
bence kendı kendıne is arıyorsun arkadasım
dusunme bunları gecmıs gıtmıs hadise

ınsan hayatın karşısına ne çıkaracağı bilmeden yaşar
Karşına böyle bir eş çıkacağını bilemezdin
Belkide önceki birlikteliklerinde de evlenceğini sandığın kişiler oldu
Bence kendine haksızlık yapıyorsun canım
Kimse geleceği bilemezki
Sen eşine ihanet etmiyorsunki neden suçluluk duyuyorsun
Kendininde dediği gibi geçmişte kalmış geçmiş bitmiş masum beraberliklerin olmuş
Yıpratma kendini eşinin evliliğinin ve sevginizin tadını çıkar
Eşinin geçmişinin ayrıntılarını sormuyorsa duyacaklarından korktuğu için değil sana güvendiği içindir emin ol

Mutluluğunu yaşa canım

Son düzenleme:
canım senin rahtlaman eşine bazı yaşadığın hataları söylemenle olmaz aksine çok huzursuz ve mutsuz olursun eşin sana güvenmez sen yaşadıklarına üzlüyorsan tövbe et dua et rahatlarsın en doğrusu bu gençler malesef böyle hatalar yapıyor keşke pişman olacağımız şeyler yaşanmamış olsa en güzeli bu ama şöyle bir bakıyoruz günümüzde en basiti şu diziler çok kötü örnek oluyor gençlere kimin eli kimin cebinde belli değil çocukları nasıl koruruz bilemiyorum gidişat kötü sen akıllı ol geçmişi unutmaya çalış huzurunu bozacak şeyler yapma gülüm.

yasamis olduklarin senle allah arasindadir senle esin arasinda degil canim..
senin huzursuz olman gereken bana gore esin degildir..
ha merak etse sen saklasan anlardim ama merak etmemis sormamis sen de ilk optugunde demissin zaten.
durduk yere adamin kafasini da bulandirma cok net soyliyim bunu paylastiktan sonra iliskiniz de bir sure sorun yasarsiniz.
senin allahla vicdaninla aranda olan birsey bu.

evet çoğu kişiye abartı bi durum geliyodur
çünkü bende aynı düşüncelerdeyim seninle ve aynı durumda hatta
kime anlatsam aman ne var bunda diyordu ama ben yapı olarak çok hassas olduğum herşeyi malesef çok takıyorum
aynı şekilde nişanlımda ondan önce yaşanmışlıkların olduğunu biliyordu ve bana hiç sormadı eskiye dair bişi
ve hatta ben anlatmaya çalıştıkça bilmek istemediğini söledi şuan benimlesin bu yeter bana dedi
arada banada geliyor o durum neden ilk diil neden başkasının elini tuttum ki nie yakınlaştım diorum sinir oluyorum ama
düşününce yaşanması gerekiyormuş sonuçta
şuan düşündüğümde ilk olduğunu içimde hissediyorum öncesi yokmuş gibi aşığım yaa
önemli olan bu
sende öle düşün cnm yarınımıza bakalım en güzeli

bence senden öncesi seni ondan önceside onu ilgilendirmez..
yani önemli olan ilk olması değil son olması
böyle bişeyden dolayı neden suçluluk duyduğunuda anlamış değilim...
biçok insanın evliliğinden önce erkek arkadaşı olmuştur çok ta normaldir...
tuhaf bi durum yok ortada..ayrıca sana geçmişini sormaması en iyisi...
çünkü gerek erkek gerek kadın geçmişi bilirse ve irdelemeye başlarsa sorun yapabilir...zaten geçmişi değil seninle yaşadığı an ve gelecek önemlidir bence..mutlumusun? sorun yok o zaman bence rahat ol........
kaydirigubbakcemile5

ya canım boşversene ........evlenmişsin geçmiş geçmişte zaten kalmış anlatsan nolucak?için rahatlıcak evliliğin aynen devammı edecek? ne gerek var durduk yere olaya.......unut gitsin..eşinden sonra ona bir hata yaparsan vicdan yap öncesi kimseyi ilgilendirmez!

Adı üstündee qeçmiş..
bence asla suçluluk duyma canımm çünkü sen onu tanıyacagını nerden bilebilişrdinkii
genkızdın gezdin tozdun bişelerde yaşadınn ama ondan önce..
eger onsan sonra öyle bişe olmuş olsaydı suçluluk duymalıydınn
ama hiçbir sorun yok bence takma kafanaaa..
evliligini tadını çıkar..

Konu başlığını görünce bende hakikaten eşinize karşı bir suç işlediniz sandım, ne var ki bunda ona ilk olmadığını belirtmişsiniz zaten ilişkilerinizin boyutunu(sarılma, öpüşme gibi) açıklamak hoş olmazdı zaten, geçmişinizde eşinizden önce yaşanmış ilişkileriniz için suçluluk duymanıza gerek yok, siz eşinizin ilk aşkısınız diye siz de onu ilk aşkı olma zorunluluğunuz yok, zaten eşinizde hiç sorun yapmıyormuş, daha ne o zaman, boş yere canınızı sıkmayın derim....

Bu ülkede çoğu erkek evlenmeden önce bu konularda istediği gibi özgür yaşayıp evleneceği zaman el değmemiş kız aramak gibi ikiyüzlü bir mantığa sahip, kendileri açısından tek suçluluk duygusu hissetmezler, ama daha önce nişanlanmış ya da ilişkisi olmuş bir kızı didik didik araştırırlar ne yaşamış ne yaşamamış çeteresini tutarlar, siz bu konuda olması gerektiği gibi mantıklı bir eşe sahipsiniz ki size sormuyor bence sizde suçluluk duygusu hissetmeyin, flört geçmişiniz kimseyi ilgilendirmez

böyle basit şeyler için üzülmeye ve üzmeye değmez...
yuvanda eşinde mutlu sende,oh ne güzel işte.
allah nazarlardan saklasın.
tek derdin bu olsun işallah:)

bazı şeyler yaşanmış ve bu seni rahatsız ediyor..anlıyorum seni insanın vicdanı rahat etmiyor.çok ince ruhlusun.rahatlamak istiyosun.sölesenn bi sürü tantana çıkacak;sölemsen için rahat etmeyecek...ama unutmaki canımcım ibadette gizlidir kabahatte..olan olmuş..sen önceki hayatın için eşine değil olsa olsa bitek allaha karşı sorumlusun..herşey seninle allahın arasında..yaptığımız günahlara ve hatalara karşı allahtan af dilemek en mantıklısı diye düşünüyorum..

peki size bir soru arkadaşlar;peki ya aynı durumda olup ayrıcada cinsellik yaşanmış olsaydı,o yaşadıklarınızın biride eşinizin arkadaşının arkadaşıysa,başkası eşinizle aynı mekanda karşılaşma ihtimali olan birisi olsa ve üstelik eşiniz kendisinden önce sizi bakire sanıyorsa.her an eşinizin ötekilerle karşılaşmasından,birisinin ağzından birşey kaçırmasından korkmazmıydınız,eşinize deli gibi aşıksınız bu arada.bu vicdan azabı ne olacak.

Sonuçta zaten daha önceden birisi olduğunu biliyormuş çokta saklı bir durum ve yalan yok ortada. Şunu şunu yaşadım diyip ayrıntıya girmenin anlamı yok ki, eşinde böyle bir beklentiye girmemiş anlaşılan.
Allah huzurunuzu bozmasın inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…