esime karsi hislerim

8 sene sevgili kalinca, sizin hissettiklerinizi yasamak kacinilmaz oluyor heralde. Iliskilerde o kadar uzun sureli sevgililik, nisanlilik donemi hic de iyi degil. Evlilige birsey kalmiyor.
Bi sure ayri kalmak iyi fikir. En azindan dusuncelerinizi, ondan ayri belirlemek daha saglikli olur. Ayrica boyle kavgasiz asiri sakin evlilikler de bana saglikli gelmiyor. Mantik evliligi yaptiniz siz belkide sevdiginizi sanarak.
Elbette tartisma, kusluk falan hos degil ama, o surecte ozluyorsun, ve barismasi bile cok hos.
Bence mumkunse ilk is olarak bi sure ayrilin. Izine falan ayrilabilseniz, bi akrabaniza, ailenizin yanina falan gitseniz bi sure olmaz mi? Su durumda esinizle dip dibeyken, evlilliginize kesinlikle objektif bakamazsiniz. Biraz uzaklasmak sart.

Esimle bi yerlere gitme fikrini konustum. Sicak bakmadi.
8 senelik evliyim.
4 sene arkadaslik
1 sene nisanlilik donemi yasadik.
Tartisip kusup bi anda barusirdik onceden. Barisinca da eskisinden daha buyuk bir bag ile baglanirdik.
Mantik evliligi yapmadim

Yillar gectikce mantikli dusunmeye basladikca kavgalar azaldi herhalde.

Herkese hayirli geceler.
Kk yi seviyorum
Iyi ki varsiniz.

Guzel bir evliligim var bunu gosterdiniz tesekkurler.

hadeka neler hissettigini gercekten anlıyorum,
tabi kurulan empatinin, daha once yasanılan duyguların hafızadan cekilirken bazen karma bazen de spesifik bir olay ile sınırlandırıldıgını bilerek...

ancak esinin "uygun degil" cumlesine uyum saglamak senin tercihin olmakla beraber, bu kadar kolay ikna olman da su anki hislerinin kaynagı olabilir...

bir film icin dunyaları yık demiyorum elbette,
ancak senin uyumlu biri olmanın deger gormesi ve en azından o film olmasa dahi onun sevdigi aksiyon filmlerinin dısına da cıkabilmeyi -o dusun(e)mese dahi- talep edebilecegini soylemeye calısıyorum.

uzun sureli flortlerden bahsedenler olmus da evlenince heyecanımızı kaybettik demiyor ki konu sahibi,
en az 8yıl aynı yastıga bas koymuslar,
ne yani 1yıl tanıyıp 12yıl evli kalsalardı bunları hissetmeyeceginin kesinligi mi vardı?
evet, herkes haftasonları esine satranc oynayalım teklifinde bulunuyor sonra da kuzu kuzu tamam hayatım diyor dimi?
herkesin evlilikten, ortak yasamdan beklentilerinni aynı olamayacagını dusunmek zor olmamalı.
keza cogu iliskide/evlilikte kavga kıyamet kopma ihtimali olan bir konuyu bile sakince oturup konusabilmeniz yasemin'in dedigi gibi cok degerli.

gercekten ortak bir paylasım icin ugrastıgını dusunuyorum hadeka.
ama esinin bu kadar kolay reddetmesinin, kendi keyfine gore seninle gecirdigi ortak zamanları degerlendirmesinin ve iliskinin dinamiklerini karsılıklı olarak degil senin cabanın uzerine kurmasının seni bazen yordugunu, bazı durumlarda kırıldıgını vs paylasman -"heyecanımı kaybettim" diyerek tum sorumlulugu yuklenmendense- karsı tarafı da harekete geciren birsey olabilir...

Gözüne bir başka erkek hoş gelmiş ve eşinin fiziksel anlamdaki eksiklerini görmeye başlamışsın bence.
Sana ilk kez bunları sorgulatan duruma ve olaya gitmelisin.

Kimse sebepsiz bu noktaya gelmez.
Eşin de değişen bir şey yok çünkü değişen senin bakışın..

Bence sıradanlıktan çıkmalısınız. Bazen cilveli,bazen neşeli,bazen duygusal,bazen masum,bazen tutkulu,bazen kavgacı...Bu böyle uzar gider. Biz de sizin gibi uzun yıllar beraberiz,aşkın uzun sürmesi için monoton olmamak gerekiyor bence.Bunun için evden dışarı çıkmaya da gerek yok.Siz kendinizi değiştirin,eşiniz sizdeki değişimi görsün, yeterli.

Yıllar önce izlediğim ve gerçekten kimi kararlarımı sorgulatan filmlerden biridir.
Kimilerine de açık-saçık ve anlamsız gelebilir evet...
Filmde dikkatimi çeken noktalardan biri de heyecan arayışında bir sonun olmadığıydı. Tutkunun, şehvetin, heyecanın sonunun olmadığını gösteriyor.
Belki 10 yıl olmuştur bu filmi izleyeli...Hala etkisindeyim diyebilirim.

Ben asla sizi yerme amacli yazmadim. Tam aksine burda en iyi empati yapacak kisi benimdir belki.
Ben abimin bir mücadele icine girmesini istemem açıkçası. Aman karimin gönlünü surekli hos tutayim da engelim gozune batmasin düşüncelerine girmesin.
Kaldi ki ben evli insanlarin evliliklerini ayakta tutmak icin surekli atraksiyon icinde olmasini saglikli bulmuyorum.
Bu tur ciftlerin evliliklerinin pamuk ipliğine bagli oldugunu düşünüyorum. Hoplayip, ziplama,amuda kalkma bitince evlilikte bitecek demek.
Hayati akisina birakmak lazim.

Yani dogru. Uyum saglamak adina hicbirseye ses cikarmiyor olabilecegi gibi, derinlerde bi yerde sinsice onu yonlendiren bu "sevgisizlik" de olabilir konu sahibini tartismadan, ortak birseyler yapmaktan alikoyan.
Ote yandan athenenoctua 'nin da dedigi gibi bu uyum saglama cabalari sevgisizlikle sonuclanmis da olabilir.
Huzursuzluktan bu kadar korkup, surekli "Peki!" modunda olmak da iyi bisey degilmis onu ogrendik.

siz çalışıyor musunuz ?

Ewet calisiyorum.
O filmi izlemedik sebebi de erotik olmasiydi.
Acikcasi ben de evliligimi sorgulamak adina erotik bir film izlemek istemefim.
O nedenle peki dedim.

Evlilikte takla atilmiyorsa bu evlilik biter ya da pamuk ipligine bagli fikirlerine katilmadim. Zaten evliligimi bitirecegim de demedim.
Tekrar esime cani gonulden sevgiyle bakmak istiyorum dedim.
Sizden aldigim fikirlerle de kucuk degisiklikler yapmaya calisiyorum.
Yakinda dogum gunum var ve genelde sozle kutlanir gecer. Esim bu aksam neye ihtiyacin var diye sordu
Supriz yapmak istiyor sanirim
Ama ne alacagini bilemiyor galiba
Ilk aklima gelen unv giderken bana bir avuc toka hediye etmisti degisik degisik takayim diye.
Hem masum hem kullanisli. O gun geldi aklima. Ama demedim.
Yatmadan once defalarca beni sevdigini soyledi. Ben de ona karsi guzrl duygular besledigimi hissettim.

Sizle yazistikca eksiklerin ne oldugunu dusundum bunlardan birini cozduk sanirim.
Kucuk olan cocugum gece benimle yatiyor ve bu nedenle esim yanimdan kalkip gidiyor. Bundan hic hoslanmiyorum. Rahat edemiyorum diyor.
Ben de gece boyu huzursuz cocugumla yatiyorum.
Ona evladim nasil benim yanimda kendini guvende hissediyorsa ben de senin yanimda yattigini bildigim zaman huzurlu hissediyorum dedim.
Sen yanimda yatmayinca senden uzaklasiyorum.
Aramizdagorunmez bir duvar oruluyor dedim.
Dun gece bitlikte yattik.
Bu gece de insallah.

Bu arada dua ediyorum. Sizlerin tavsiyelerinize kulak veriyorum.

Evlilikte hic bir seyin tek tarafli olmadigini dusunuyorum.

Ben kendimi sevgisiz ve heyecansiz hissediyorsam bunda esimin de payi oldugu muhakkak.

Ilgime sevgime yeterince karsilik bulamamisim.
Evliligimiz gundelik islerin icinde monoton ve ruhsuz bir hal almis.

Bunda ikimizin de payi var.
Isveli cilveli olma konusunda eksik oldugumu da kabul ediyorum.
Neseli esprili biri olabilirim. Ya da dunya gundemini esimle konusabilirim ama cok da isveli olamiyorum sanirim.
Bunu da bir eksik olatak gormuyordum dune kadar....

Bakin sakin çocuğunuzu yaninizda yatirmayin lutfen. Erkekler kiskaniyorlarmis ve bir akrabam hep böyle yapti ve maalesef sonu cok kötü oldu.
Siz esinizle yatin, çocuk da kendi yataginda yatsin. Inşallah hep mutlu olursunuz. Ama bence cocuklariniza ne hediye istediginizi soyleyin onlar da babalariyla size bir surpriz yapsinlar.

belli bir yastan sonra cocukla yatmanın bile evliligi ne kadar etkileyecegine ornek aslında sizinki.
(ayrıca eşinize hak verdigimi de yazmadan edemeyecegim)

siz yine de surpriz icin aklınıza gelenleri siparis gibi soylemeseniz de o gun ne kadar guzeldi diye paylasın...
bazen sizin ne kadar mutlu olacagınızı hesap edemedikleri seyler o kadar buyuk anlam teskil ediyor, o kadar degerli oluyor ki... kendi adıma konusayım paylasmamak sonra yuceltilen suskunluklara donuyor, duvarı kırmak zorlasıyor...

umarım cok daha guzel haberlerle gelirsiniz, mutlulugunuzu paylastıgınız konularınıza denk geliriz ; )

Su bdvyi bi gezin okuyun gorun. Esinizi daha cok seveceginizden eminim.

Tesekkurler arkadaslar
Cocugun yanimda olmasi benim de hosuma gitmiyor ama ayirma konusunda da pek basarili olamadim.
Ilkini hic yanima almamistim. Bunda daha toletansli davrandim.

Hediye konusunu dusunmedim henuz. Dusununce belki citlatirim.
Kk da bdv bolumunu okuyunca tabiki sukrediyorum halime.
Ancak aldatilmamak dayak yememek ya da kv tarafindan taciz edilmemek de yeterli olmuyor bazen.
Ewet cok buyuk dert degil yukaridakilerin yaninda size hak veriyorum.
Ama ben de kendi dunyamda bununla sinaniyorum.
Burada kimusi mutfagindaki bocegi anlatir kimisi cift cizgi hamile miyim der kimisi de esini annesini vb anlatir.
Bu da benim guzel derdim.

Sukrediyorum daha farkli bir konu acmadigim icin.

Esimle iletisim kurabiliyorum cok sukur.
Bi an olur gozunuzun onundeki kirpik butun dunyanizi kaplar ve onunuzu goremezsiniz. Belki de benim derdim de bu. O kirpigi orafan yarfimlarinizla almaya calisiyorum.

canım aradan biraz süre geçmiş umarım hislerin iyi yönde değişmiştir , benimde başıma 3 yıl önce böyle bir durum gelmişti eşimle birlikte yıldönümümüzde çekindiğimiz fotoları facebooka koymuştum, o günden sonra daha önceleri hiç tartışmadığım eşimle haftada 3 kez tartışır olduk sevgimi falan sorgulamaya başlamıştım herşeyi gözüme batmaya başlamıştı neden böyle oldum falan diye sorgularken nazar olabilir diye düşündüm ve fotoları hatta face deki bütün fotolarımı kaldırdım inan üstümden bi yük kalktı sanki çok şükür eski halimize döndük bi de eskiden eşimi çok överdim insanlara güya mutluluğumu paylaşıcam artık hiç bahsetmiyorum hatta varsa kötü huyu onu söylüyorum, ben nazara çok inanırım belki böyle bir durumun vardır, bazen de insanın canı başka şeylere sıkkın oluyor ama en yakınındakinden sorguluyor sana tavsiyem kendini fazla dinleme konuyu düşünmemeye çalış herşeyi oluruna bırak bir süre, eminim ikinizde birbirinizi çooookkkkk seviyorsunuz olur böyle durumlar evliliklerde

Aklıma ne geldi
benimde eşim küçükken trafık kazası gecırmıs ve bır bacagı bastan asagı amelıyatları kabadan ıtıbaren , ızler cukurlar fılan var
en cok dızden yukarısında var ama hıc dıkkatlı bakmadım dıkkatımı cekmedı

Konuyla alakası yok yorumumun

Ya eşinize gerçekten sevginiz bitmiş yada geçici bir bunalım/sıkılma dönemi yaşıyorsunuz. Size tavsiyem biraz uzak kalın. Aileniz varsa ailenizin, arkadaşlarınız varsa arkadaşınız yanına gidip bir süre kalın, belki özlersiniz O da olmuyorsa bir evlilik terapistine gidip danışabilirsiniz. Genelde boşan'cılardanımdır ama sizin için kesinlikle böyle düşünmüyorum, eşinizin harika bir adam olduğu izlenime kapıldım evliliğinizi kurtarmak için her yolu deneyin derim.

ben hayatta hiçbirşeyin bitmeyecegini düşünenlerden degilim .. herşeyin bir sonu oldugunu düşünüyorum. 13 yıllık bir ilişki evlilikte böyle hissetmenizde notmal (bana göre). belli süre geçen evliliklerde degişen duyguların güven, saygı ,hoşgörü.........vs gibi duygular alır. bu kadar yıllık evlilik ve tanıma dönemini artık kendin yorumlamalısın .. enpatide yapmışsın eşinle ilgili güzel bir davranış..

Konumu yaklaşık bir buçuk ay önce açmıştım. Burada verilen tavsiye ve telkinlerle eski mutlu günlerime döndüm.
Eşimi artıları ve eksileri ile çok seviyorum.
Şuanda sorgulamıyorum.
Şunu da söyleyeyim nazara geliyoruz kesinlikle. Ne zaman eşimle ilgili güzel birşey paylaşsam yada evliliğim ile ilgili hemen bişey oluyor herşey tepetaklak tersine dönüyor.
Paylaşmamakta fayda var.
Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…