- 24 Haziran 2011
- 23.555
- 49.195
- 798
Ahh kendinizi dışarıdan bir görebilseniz. Yaşadıklarınız şiddet. Psikolojik şiddet. Ne yaşadığınızın farkında değilsiniz.Küçük bebeğim var mesela çat kapı 7.30 gibi haber verilip bana da geliniyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ahh kendinizi dışarıdan bir görebilseniz. Yaşadıklarınız şiddet. Psikolojik şiddet. Ne yaşadığınızın farkında değilsiniz.Küçük bebeğim var mesela çat kapı 7.30 gibi haber verilip bana da geliniyor
Görüyorum. Aileme desem sen bizim kızımızsın evine misafir geliyor kimseye surat yapma der.Ahh kendinizi dışarıdan bir görebilseniz. Yaşadıklarınız şiddet. Psikolojik şiddet. Ne yaşadığınızın farkında değilsiniz.
Artık kendi hayatınızı yaşıyorsunuz, ailenizin düşüncesi ne alaka? Onlara sormanız bile saçma ki. Durumun yanlış olduğu bu kadar belliyken aileden tasdik beklememelisiniz.Görüyorum. Aileme desem sen bizim kızımızsın evine misafir geliyor kimseye surat yapma der.
Ben bu gibi durumlarda genelde hemcinslerimin haksız olduğunu düşünüyorum. Bizim anne babamızın yaptıkları bize normal gelirken erkek tarafından biri aynı hareketi yaptığında çok sinir olabiliyoruz. Siz yaşadığınız şeylerden birkaç örnek verebilir misiniz?Benim eşim de böyle. Biz terapiye başladık ama ben düzeleceğine ihtimal vermiyorum açıkçası. Bir yanım hep boşanmayı düşünüyor..
Aşırı ailesine düşkün biriyle evlenmek pişmanlıktır. Yani değişir değişmez bilmiyorum genellikle değişmez bi kaç şeyler bende yaşadım ama eşim farkında olan şeylere dur demesini bildi. Bende bu eşte bitiyor yani .. eşiniz size karşı nasıl bu konular dışında ? Size bağlımidir seviyor mu sizce hala sizi ? Hani olmuyor artık ayrılalım beni yıpratıyorsun desen kaybetme korkusu yaşar mı merak ettim aklı başına gelirmi acaba..Eşimle her tartışmamızın sebebi ne olursa olsun ailesini her olay haklı görmesi ama her olayda. Anneme anlatsam yapacak bi şey yok tüm erkekler böyle, babam da öyleydi bak şimdi ne oldu diyecek. Ben kaldıramıyorum baktığımda onun için değersiz olduğum aklıma geliyor. 4 yıldır bir olayda bile haklı görmedi bir olayda bile. İçim acıyor. Bunu unutmanın bir yolu yok mu tamlamanın siz umrumda değilsiniz gibi davranmanın lütfen akıl verin onlar yüzünden tüm özgüvenim gitti. Çünkü kendi kendime sen her şeyi yanlış anlıyorsun sen sorunlusun diyorum(çünkü her tarışmada sen haksızına dönüyor olay). Çocuğum var evliliğimi sürdürmek istiyorum ama onun ailesine olan bu tavrı her olayda önde tutması soğutuyor. Yok mu unutmanın bir yolu
Eşim normalde bana karşı iyidir bir dediğimi iki etmez falan ama iş aileye gelince değişiyor. Aile konusuna aklı başına gelmiyor maalesefAşırı ailesine düşkün biriyle evlenmek pişmanlıktır. Yani değişir değişmez bilmiyorum genellikle değişmez bi kaç şeyler bende yaşadım ama eşim farkında olan şeylere dur demesini bildi. Bende bu eşte bitiyor yani .. eşiniz size karşı nasıl bu konular dışında ? Size bağlımidir seviyor mu sizce hala sizi ? Hani olmuyor artık ayrılalım beni yıpratıyorsun desen kaybetme korkusu yaşar mı merak ettim aklı başına gelirmi acaba..
Bdv başlığının %95'i evlilerin sorunlarından oluşuyor. Sizin yaşadığınız olayi hemen hemen bütün evliler yaşıyor. Erkekler asla ailelerine toz kondurmaz .Ne zaman erkek kardeşi onu kazıklar, kız kardeşi onu bosverir yani kendi ailesi ona s* ktr çeker o zaman sana yönelir. Bu da takribi 55 60 yaşından sonra oluyor .Eşimle her tartışmamızın sebebi ne olursa olsun ailesini her olay haklı görmesi ama her olayda. Anneme anlatsam yapacak bi şey yok tüm erkekler böyle, babam da öyleydi bak şimdi ne oldu diyecek. Ben kaldıramıyorum baktığımda onun için değersiz olduğum aklıma geliyor. 4 yıldır bir olayda bile haklı görmedi bir olayda bile. İçim acıyor. Bunu unutmanın bir yolu yok mu tamlamanın siz umrumda değilsiniz gibi davranmanın lütfen akıl verin onlar yüzünden tüm özgüvenim gitti. Çünkü kendi kendime sen her şeyi yanlış anlıyorsun sen sorunlusun diyorum(çünkü her tarışmada sen haksızına dönüyor olay). Çocuğum var evliliğimi sürdürmek istiyorum ama onun ailesine olan bu tavrı her olayda önde tutması soğutuyor. Yok mu unutmanın bir yolu
Erkekler ailelerini atmaz zaten eşleri daha kolay kenara itebiliyolar ona göre hareket etmek gerekiyor aile dedinmi akan sular duruyo onlar içinEşim normalde bana karşı iyidir bir dediğimi iki etmez falan ama iş aileye gelince değişiyor. Aile konusuna aklı başına gelmiyor maalesef
Hıh ne kadar doğru söylediniz kazık yiyinceBdv başlığının %95'i evlilerin sorunlarından oluşuyor. Sizin yaşadığınız olayi hemen hemen bütün evliler yaşıyor. Erkekler asla ailelerine toz kondurmaz .Ne zaman erkek kardeşi onu kazıklar, kız kardeşi onu bosverir yani kendi ailesi ona s* ktr çeker o zaman sana yönelir. Bu da takribi 55 60 yaşından sonra oluyor .
Haklı olsan da haklısın demezler ama şundan dolayi yaptı derler .Dedirtemezsin. evlilik terapistine gitsen ne ?Anasını gören unutur .
Bosanma gibi bir durumum yok ama bekarlara ozenmiyor değilim. Görümce kaynana koca derdi yok .Başlık açsalar bile çoğu evli sorunları yanında hiçbir şey.
Eşimle her tartışmamızın sebebi ne olursa olsun ailesini her olay haklı görmesi ama her olayda. Anneme anlatsam yapacak bi şey yok tüm erkekler böyle, babam da öyleydi bak şimdi ne oldu diyecek. Ben kaldıramıyorum baktığımda onun için değersiz olduğum aklıma geliyor. 4 yıldır bir olayda bile haklı görmedi bir olayda bile. İçim acıyor. Bunu unutmanın bir yolu yok mu tamlamanın siz umrumda değilsiniz gibi davranmanın lütfen akıl verin onlar yüzünden tüm özgüvenim gitti. Çünkü kendi kendime sen her şeyi yanlış anlıyorsun sen sorunlusun diyorum(çünkü her tarışmada sen haksızına dönüyor olay). Çocuğum var evliliğimi sürdürmek istiyorum ama onun ailesine olan bu tavrı her olayda önde tutması soğutuyor. Yok mu unutmanın bir yolu
Eşim ailenin tek oğlu, ailesinin maddi durumu iyi, emlak zenginleri. Ama eşim maddi olarak ailesine hiç yaslanmadı, onlar hep maddi destek ve hediyelerle gelince ısrarla hiç istemedi. Eğer bir kez ben kabul etsem bizim ilişkimizi de etkiler dedi.Eşimle her tartışmamızın sebebi ne olursa olsun ailesini her olay haklı görmesi ama her olayda. Anneme anlatsam yapacak bi şey yok tüm erkekler böyle, babam da öyleydi bak şimdi ne oldu diyecek. Ben kaldıramıyorum baktığımda onun için değersiz olduğum aklıma geliyor. 4 yıldır bir olayda bile haklı görmedi bir olayda bile. İçim acıyor. Bunu unutmanın bir yolu yok mu tamlamanın siz umrumda değilsiniz gibi davranmanın lütfen akıl verin onlar yüzünden tüm özgüvenim gitti. Çünkü kendi kendime sen her şeyi yanlış anlıyorsun sen sorunlusun diyorum(çünkü her tarışmada sen haksızına dönüyor olay). Çocuğum var evliliğimi sürdürmek istiyorum ama onun ailesine olan bu tavrı her olayda önde tutması soğutuyor. Yok mu unutmanın bir yolu
Eşim doktor ben öğretmenEşim ailenin tek oğlu, ailesinin maddi durumu iyi, emlak zenginleri. Ama eşim maddi olarak ailesine hiç yaslanmadı, onlar hep maddi destek ve hediyelerle gelince ısrarla hiç istemedi. Eğer bir kez ben kabul etsem bizim ilişkimizi de etkiler dedi.
İyi insanlar aslında ama minnet edip etkilenmek istemedi ya da onlara böyle bir imkan sunmak istemedi sanırım. Ailesine düşkün, haftada iki kez ararlar yazları gideriz. (Yurt dışındayız) Onlar bir şekilde yine torun vs yoluyla destek olurlar ama eşim ve ben kabul etmiş değiliz.
Galiba minnet işin içine girince karı koca ilişkilerinde dengeler karışıyor. Koca ailesinden maddi destek alınca psikoloji değiştiriyor.
Eğer öyle bir şey varsa ve bu evliliği kurtarmaya değer buluyorsanız, siz de eve katkıda bulunmaya çalışın. Ailesinin desteği olmadan eşinin getirdiğine razı olacağınızı dile getirin. Artık sizin onun ailesi olduğunuzu söyleyin.
Bunun yanında ayrıntıları bilmiyorum. Ailesini silip atmasını isteyen, her fırsatta kayınvalide görünce kötüleyip dur dur eden, evlerden uzak bir eş olmadığınızı varsayıyorum.
Malesef memleket şartlarında bu maaşlarla, maddi destekle minnet ettirmek isteyip kullanacak çok aile çıkabilir.Eşim doktor ben öğretmenfarklı bir bakış açısı getirmişsiniz ama öyle bi durum yok malesef
Tabi olabilir bizde öyle bir durum yok. Tamamen duygusalMalesef memleket şartlarında bu maaşlarla, maddi destekle minnet ettirmek isteyip kullanacak çok aile çıkabilir.
Benim de eşim ve ben six figures işlerimiz ama aileler yine de böyle teşebbüslerde bulunabiliyor. Sizde böyle bir durum yoksa, maddi değil manevi bir sömürü suistimal olabilir. Allah yardımcınız olsun