Çok haklısınız şunu birine söylesek bağnaz gerikafalı , sen eşine / kendine güvenmiyo musun diye karşılık verilir.Ama bu tür şeyler bizim kültürümüzde olmadığı için sırıtıyo , olmuyo yani.Siz konu açınca aklıma geldi bahsettiğim kişi de sevgilimin ismini benden çok zikrederdi sohbet ortamında sonuna "cim" ekleyerek falan.Başlarda sinir oldum sonra bıraktım.Sonra iyice saçmalayınca sevgilim anladı zaten demek istediğimi ve görüşmedik.En iyi cevap seçme diye bişey var mi bilmem ama gerçekten anlamissiniz. Artik cogu şey normal geliyo bize. Ben muhabbet etmesin demedim. Rahatsız oldugum nokta belli. Ben kendimi anlatmaktan yoruldum. Esim beni kiskanc bi insan olarak biliyor o kiz yuzunden. Rahat bi insan degilim ama sacma biseyi hic kiskanmadim. Ki esimde kıskançtir. Cocukluk arkadaslari esleriyle geldi yemege. Ayni odada oturuyoduk kiz erkek. Beni erkeklerin görmeyecegi bi yere oturttu mesela. Koca sandalyeyi koydu önüme. Onun da boyle hassasiyetleri var. Ama beni suclu buluyor
Kendi de muhafazakar biri. Esimin eşleri acik arkadaslariyla da bir araya geldik. Kimse boyle bi tavirda bulunmadi. Ya da ben kimseden bu sekilde rahatsız olmadim. Açık bi insan da olsa bi insan neden esimin dil baligi yiyip yemedigini merak eder ki?Eşini tenzih ederek söylüyorum; erkekler karaktersiz olduğu için kadınlar daha dikkatli ve ince düşünceli davranmak zorunda kalıyor. Bu kadın da karşısındaki hemcinsini görmezden gelmeden muhabbet edebilirdi. Iyi ve kötü niyetli ama usul bilmeyince farklı düşünceler ortaya çıkabiliyor. Hatta sizin muhafazakar olduğunuzu bildiği için ekstra özen göstermeliydi. Kendi öyle olmayabilir ama madem sizinle görüşecek o zaman bu duruma saygı duyarak hassas davranacak.
Sezgilerime güvenirim ve hep icimin isinmadigi insanlardan tehlike aldim. Sezgi degil de belkide cok dikkatli inceliyorum insanlari. Mimiklerini bakislarini baktigi yerleriÇok haklısınız şunu birine söylesek bağnaz gerikafalı , sen eşine / kendine güvenmiyo musun diye karşılık verilir.Ama bu tür şeyler bizim kültürümüzde olmadığı için sırıtıyo , olmuyo yani.Siz konu açınca aklıma geldi bahsettiğim kişi de sevgilimin ismini benden çok zikrederdi sohbet ortamında sonuna "cim" ekleyerek falan.Başlarda sinir oldum sonra bıraktım.Sonra iyice saçmalayınca sevgilim anladı zaten demek iatediğimi ve görüşmedik.
Onlar işte beraberler zaten. Karsi taraf bulusma talebinde bulunuyor hep. Rahatsiz oldugum icin suclu durumundayim suanda. Eşim kendini kotu hissediyormus. Senin hareketlerinden rahatsız olmadim diyorum ama anlamiyor. Yakıştırmam hoş degilmis. Sanki o kizin yaptigi cok hosBen sizi hakli buldum bir kadin olarak insan hissediyor bazi seyleri, dogru yada degil.. Gorusmek istememeniz normal. Madem o bayanda sizi eve davet etmedi..
Esinize kiskanclik isini anlatip uzatmayin ama esli bulusmalara gitmeyin. Erkek erkege gorussunler cok mu zor yani..
Sezgilerime güvenirim ve hep icimin isinmadigi insanlardan tehlike aldim. Sezgi degil de belkide cok dikkatli inceliyorum insanlari. Mimiklerini bakislarini baktigi yerleri
Kizdan hazetmeme nedenim de buydu. Her bulusmada konuyu ayni yerlere getiriyor. Esimle ortak bi nokta buldu diyelim ki bidahaki bulusmada da ayni seylerden konu aciyor4 lu bulusmada kadinin kocasi yaninizdayken kocaniza asilacagini sanmiyorum. Kendi kocasından cekinir basta. Muhtemelen siz kadindan haz etmediginiz icin durum size batiyor.
Ben olsam hic takmam o ayri. Ha baktim rahatsiz oluyorum. Bende kadinin kocasina samimi davranirim.sonrasini o dusunsun :)
Ben acikca rahatsizligimi dile getirdim saklamam daha mi hosuna giderdi diyin bence.. Gorusmek istemiyorum deseydim sadece sebep soracaktin bende icimden geceni soyledim diyin. Ve geri adim atmayin ayni ortamda bulunmayin bundan sonra huzursuzluk buyumesinOnlar işte beraberler zaten. Karsi taraf bulusma talebinde bulunuyor hep. Rahatsiz oldugum icin suclu durumundayim suanda. Eşim kendini kotu hissediyormus. Senin hareketlerinden rahatsız olmadim diyorum ama anlamiyor. Yakıştırmam hoş degilmis. Sanki o kizin yaptigi cok hos
Aynisini ben yapsam eşim beni uyarirdi. Ya da rahat bi insan olsaydim benimle evlenmezdi. Hoslanmaz oyle seylerdenBenim merak ettiğim böyle kadınların kocaları niye dizginlemiyo karılarını tavırları niye onları rahatsız etmiyo
Tabiki kadın kendisi doğru davranmalı ama bazen de insanı eşi frenler bana göre
Bakın sizi anlıyorum, eşiniz de sizi tanıyarak,hassas noktalarınızı bilerek ve belirttiğinizden anladığım kadarıyla hatta bu hassasiyetlerinizi beğenerek sizinle bir hayat kurmuş.Siz şimdi eşiniz gibi size karşı sorumlu olmayan başka genç bir kadının davranışlarından rahatsızsınız ancak eşiniz bu tür davranışlardan rahatsız olup ''sizin gibi bir insanı tercih etmesine'' rağmen siz bu rahatsızlığınızı belirtmeden yahut görüşmek istemiyor oluşunuzu duyurmadan buna önlem alacak tavırlar sergilemiyor.(Gerekirse eşli buluşmayacaksınız ve bunu akıl etmesi gereken sizden önce eşiniz çünkü hayata bakış tarzı bu)Eşim kizin yaptiklarini dogru bulmuyor cunku. Konusmalarimizda sende x gibi olsaydin yurumezdi ayrilirdik derdi. Onlar bizden once evlendigi icin bi cok seyi bizden önce tecrube ettiler. Ve örnek gostererek ben bunlari yasamak istemiyorum seninle dedi.
Eşim sen beni evli kadindan kiskandin diye yüzüme vuruyor. Sorun da bu. Halletsek de beni sucluyor.Ben acikca rahatsizligimi dile getirdim saklamam daha mi hosuna giderdi diyin bence.. Gorusmek istemiyorum deseydim sadece sebep soracaktin bende icimden geceni soyledim diyin. Ve geri adim atmayin ayni ortamda bulunmayin bundan sonra huzursuzluk buyumesin
Bende bu goruse katiluyorummŞimdi de biraz medeni ol'cular, herkes kocanın peşinde sankici'ler doluşur.
Ben de hoşlanmazdım ama eşimin aklına karpuz kapuğu düşürmz önce nabzını yoklardım. Madem görüşmek istiyor buluşulacağı gün onun da gitmesini engelleyen bir yol bulurdum. Kartları çok açık oynamışsınız. Kocanız elinizi görmese iyi olurdu ama olan olmuş. Daha fazla üstelemeyin. Sadece çaktırmadan görüşmeme yolları arayın.
Bunu eşim yapiyor zaten. Düğünden önce taki olayi sorun olmustu. Bende ister istemez olaya dahil oldum. Esimde ayni tavirda olsaydin yurumezdi dediBakın sizi anlıyorum, eşiniz de sizi tanıyarak,hassas noktalarınızı bilerek ve belirttiğinizden anladığım kadarıyla hatta bu hassasiyetlerinizi beğenerek sizinle bir hayat kurmuş.Siz şimdi eşiniz gibi size karşı sorumlu olmayan başka genç bir kadının davranışlarından rahatsızsınız ancak eşiniz bu tür davranışlardan rahatsız olup ''sizin gibi bir insanı tercih etmesine'' rağmen siz bu rahatsızlığınızı belirtmeden yahut görüşmek istemiyor oluşunuzu duyurmadan buna önlem alacak tavırlar sergilemiyor.(Gerekirse eşli buluşmayacaksınız ve bunu akıl etmesi gereken sizden önce eşiniz çünkü hayata bakış tarzı bu)
Siz kendi adınıza bu genç kadını, sizin yaşam tarzınıza aykırı davranıyor diye görüşmek istemiyor olabilirsiniz ama eşinizin belirttiği geçmişi sizinki gibi değil diye çeşitli yakıştırmalar uygun değil çünkü bu da o kişinin hayatı. Nasıl hassasiyetlerinize saygı duyulmasını istiyor ve karşınızdaki size böyle yaklaşsın istiyorsanız siz de karşıdaki insanın yaşamına saygı duymalısınız.
Şu noktada görüşmek istememek tercihiniz ve eşiniz buna saygı duymak zorunda.
Eşim sende arkadaşlarımla konuşmuyo musun ne var bunda diyor. Ki adi gibi biliyor mesafeli davrandigimi. Kim ne derse desin mesafeyi astigin anda evli ya da bekar o utanma çizgisi ortadan kalkar ve samimiyet başlarValla kim ne derse desin sonuçta aldatmalar falan bu şekilde başlıyor.once yakınlaşıyorlar sonra elinden kayıp gidiyor...esinize aynı şeyi o yaşasa ne olurmuş diye sorun yani sizinle bir erkek öyle konuşursa eşinizin tepkisi ne olurmuş . ben de gıcık oluyorum ister geri kafa deyin ister kıskançlık ama ben kendimi nasıl kapattiysam diğer erkeklere eşimde kapaticak . Ben eşimi şunu gözüm tutmuyor gorusmesek dedim mi tamam diyor o kızında varya .... Diyecek laf çokta işte...banlanmiyim şimdi :)
Anladım. Ne bileyim benim bu olayda canımı sıkan konu biraz farklı, eşiniz bazen kendini tanımladığı gibi davranmıyor sanırım. Yani niyetim sizi incitmek değil tabii ama belirttiği hassasiyetlere sahip bir insan bir kere bir araya gelir baktı durum kendisine ters bir daha birlikte görüşmeme kararı alır,haksız mıyım?Bunu eşim yapiyor zaten. Düğünden önce taki olayi sorun olmustu. Bende ister istemez olaya dahil oldum. Esimde ayni tavirda olsaydin yurumezdi dedi
Babannenden öğüt dinlemek isterdim :)Ben de kızardım ama içimden.Durduk yere Ada'mın aklına sokmaya gerek yok.Degişik yöntemlerle eşimi kendi tarafıma çeker.Buluşacagımız vakitlere hep planlar hazırlar.Zamanla uzaklaştırırdım onları eşimden. Benim Babannemin bununla ilgili bir öğüdü vardı hatta"yavrum komşun kötü bile olsa Eşine o kadını kötüleme,"yani o kadını aklına sokma onda merak uyandırma demek istiyor.Çok da dogru diyor.Eşin daha da uzaklaşır yoksa.Çaktırmadan halletmeye bak derim.
Beni üzen şey de bu. Beni zan altinda biraktin diye gurur yapiyor. Biz görüşelim bulusalim demiyor ama cagirdiklarinda hayir diyemiyor. Beni ezip geciyorSonuçta yakın akraba falan degilmiski napsin adam illa biyerde karşılaşır diyesin onlar sizi hiç davet etmemiş sizde onları cagirmayin gorusmeyin cnm esinizde bı alem yani elalem için karısını azarliyo arkadasiymis adam gibi arkadaş olsun sizinde sesiniz çıkmaz zaten demekmiş biseyler rahatsız etmiş bunu anlamak bukadarmi zor yaa bence hiç muhatap olmayın okizla sürekli eşinizle konuşması sizi gıcık etmek için çok bariz birşey yani
Haklisiniz. Beni üzen de bu. Hassasiyetlerimi onemsememesi. Sıkmak istemiyorum onu ama onun rahatsız oldugu seylerden kaciniyorum. Kapaliyim kolum açılıp bilegim gozukse kas goz yapip kolunu kapat diyor bende ona gore giyiniyorum. Ama o bunu anlamiyorAnladım. Ne bileyim benim bu olayda canımı sıkan konu biraz farklı, eşiniz bazen kendini tanımladığı gibi davranmıyor sanırım. Yani niyetim sizi incitmek değil tabii ama belirttiği hassasiyetlere sahip bir insan bir kere bir araya gelir baktı durum kendisine ters bir daha birlikte görüşmeme kararı alır,haksız mıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?