Eşime nasıl kıyabilirim ki?

Eger saglam bir iliskiniz varsa hic korkma bir sure ayri duzen kurmaktan. Sen ise baslar ev vs. ortamini hazirlarsin is bulunca esin de gelir. Ozlersiniz birbirinizi elbet ama hayatta bazen istemedigimiz seyleri de yapmamiz gerekebiliyor. Sirayla 2 haftada bir gelir gidersiniz.

Önce eşinizin istediğiniz şehirde iş bulup, sonra sizin oraya tayin istemeniz mantıklı değil mi?
İnşaat mühendisiymiş sonuçta rahatlıkla iş bulabileceği şehirler belli.

ınsallah .. sag salim kavusmayı nasip etsin allahım size..
biz 2 gündür ayrıyız. ilk kez ayrı kalıyoruz. 2 günde vay efendım haber vermedın dıye burnundan getirdim adamın :KK70:
hep hasretten hep :p
** E elus86 sonsuz özür.. biz daldık böyle. affola :)
estagfirullah arkadaşım ne demek ? Anladığım kadarıyla hepimiz benzer sorunları yaşıyoruz.

Ben ilk okudugumda kırılmamaniz icin yorum yapmak istemedim ama sonta dayanamadim

Sadece empqti kurup kendinizibesinizin yerine koyun eger o sekilde iciniz rahatsa yani esinizin sizi bırakip gitmesi sizde kotu bi etki yapmayacaksa gonul rahatligiyla gidin
Öncelikle hepinize sonsuz teşekkürler zor durumumda yanımda oldunuz dostluk yaptınız dert ortağı oldunuz. Allah ayrı ayrı hepinizden razı olsun. Eşim ile iyice konuştuk ve zorlukları göze almak pahasına beraber gitmeye karar verdik dostlar.

Eşiniz sizinle gelip yeni iş baksın. Beraber olmanız herşeyden önemli.
biz de böyle bir karar aldık . Yardımlarınız için sonsuz teşekkürler. Ayrı yapamayacağımıza karar verdik. Zaten buradada 1500 tl alıyor eğer burada kalırsa a
kira şu bu aldığı bütün para ikinci evin masraflarına gidecek

Ayrı sehirlerde yaşayın diye fikir sunanlara hayret ediyorum. 4 yıllık evliyim ve eşimden iş için en fazla 2 gün ayrı kaldigimda bile cok özlüyorum.
Bence eşinizi birakmaniz doğru olmaz.
Konuşun, belki tasinmak istemez, belki de yeni bi sehir ona da cazip gelir. Ayrica sizin ayni seylerle yeni yerde de karsilasmayacaginizin garantisi yok malesef
Çok haklısınız. Bende orada karşılaşabileceğim zorluklar olabilir diye tahmin ediyorum . Ama inanın burası artık o kadar nam salmış ki malatya lı arkadaşlarımız bile tayin istemiyor buraya sıkıntılarıyla o kadar meshur Kaçabileceğim tek fırsatta bu . Çünkü eğer bu fırsatı da kaçırırsam tek elemanım diye bir daha asla tayinime izin vermezler. Şu an kaçabilmemin sebebi de özel bir durum tayin konusunda müdürlere fikir sorulmuyor bir seferliğine mahsus. Bende eşimle birlikte gitmeye karar verdim . Çünkü ondan ayrı yapamayacağımı anladım.

İnsan huzurlu olduğu ortamda çalışabilir.Bu huzur senin bütün iletişimlerine yansır.İste tayinini. İnşallah güzel de bir iş ortamına girersin.Eşinde belki biraz arar ama enin de sonunda bir işler yapar.Önemli olan huzur ben hep buna inanırım.Sizin için en hayırlısı olsun inşallah
Güzel yürekli dostum (Dostum dedim kusura bakma lütfen ama beni o kadar iyi anlamışsın ki çok rahatladım) Gerçekten de bütün hayatıma yansıyor bu olumsuzluklar çünkü iş yerinde bir çok iftira ve zorlamalara maruz kalıyorum daha doğrusu kadın erkek hepimiz kalıyoruz. Allah u Teala inşallah önümüze güzel bir yol açar. Sizler sayesinde artık daha mantıklı düşünebiliyorum . ve inanır mısınız içimde tam kalbimin üstünde oturan öküz kalktı artık kararımın arkasındayım.ve en önemlisi bu karardan dolayı çok mutlyum

Hep sorun vardıysa keşke eşiniz iş bulmadam kesnleştrsediniz. Yada yaşadğnız şehirde iş yeriniz değişebilyorsa değiştirin. Ya da önce eşiniz bulsun gitcğinz şehirde işi. Yani mümkün olanaklar neler bilmyrm
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Maalesef ki bölgesel bir banka sadece 21 şehirde var. Evet hep sorun vardı ama tayin hakkım yoktu. Mecburi hizmet gibi kimse isteyemiyordu. ama bankamız aniden bir imkan açtı önümüze . İnşallah hepimiz için hayırlısı olur.

bence de dogru karar. çok sevindim . Yeni başlangıcınız hayırlı olsun :)

Siz evlisiniz ikinizin kararı olması gerek tek sizin hayatınız değilki istediğiniz zaman tain alasınız eşiniz belli ki sadece siz yük olmak istemiyor doğal olarak.

Eşinize danışın derim kendinizede eziyet etmeyin zaten eşinize önceden olmadı iş bakın öyle taininizi alın

Arkadaşlar merhaba fikirlerinize öyle ihtiyacım var ki yoksa çıldıracağım. Ben malatyada yaşıyorum 2 yıldır evliyim eşim 1.5 yılın sonunda ancak iş bulabilmişti. Neyse arkadaşlar fakat benim iş yerim o kadar sorunlu ki artik dayamacak gucum kalmadi ve artik kurtulma şansım oldu tayin olabilirim peki eşime nasıl kıyacağım çünkü iş bulana kadar canı çıkmıştı. Şimdi diğer şehirde aynı sorunlar ile karşılaşacak eminim sizce ne yapmalıyım? Calismayinca kendisini kotu hissediyor mesele para degil aslinda .Fikirleriniz benim için çok önemli.

Her iş zor ve stresli
Hiç benim işim basit diyen birini görmedim
Önceki iş yerinizde de sıkıntı yaşadığınızı söylediniz acaba çok mu fazla beklentiniz
Gideceğiniz yerin daha beter olma ihtimali de var üstelik eşinizin işide bozulacak
Ben olsam bu riskleri göze almam
dediklerinizde haklılık payı olabilir . Eski iş yerinde VHKİ olmama rağmen müdür tuvalet deliğine hepimizin ellerini sokturacak kadar haysiyet yoksunu bir insandı. Hatta şikayet ettiğimde kendisini diğer arkadaşlarımın imzalı ifadelerinnde ben kendi isteğimle soktum müdürümüz sok demedi dedi düşünün öyle bir ortamdı neyse tekrar kpss ye girdim başka yere geçtim. burada da türlü türlü iftiralar ve sıkıntılar . Tek ben değil bankanın hepsi muzdarip. diyorum ya çok zor durumda olup malatyalı olup yerleşenler bile kaçıp gitti bu sıkıntılardan. Bizim camiada nam yaptı bizim burası

Bankada nasıl bir mobbing uyguluyabiliyorlar ve neden merak ettim doğrusu?
Bende bankacılık mezunuyum.Bankada görev aldım.
Düşünüyorum ne yapabilirler bu kadar kötü diye ?
Bizim ki farklı bir banka şimdi ismini vermek istemiyorum ama size ticari banka değil diyeyim . İnan o kadar uzun ki masama küüüütttt diye dosya vurulmasını mı diyeyim yoksa defalarca hepimize iftira atılmasını mı? Ve daha bir sürü şey ?

Ve bende eşimden ayrı bir düzende yasayamazdim herhalde.Zaten çocuklar da var bende.Yani ben tek gidemezdim.
Kötü olmuş keşke eşiniz is ararken sizde tayin işinizi halletmeye calissaydiniz.
Eşiniz ile konuşun açık açık buraya yazdığınız gibi duygularınızi ve korkularimizi anlatın.
O da tayin istediğiniz ilde is bakmaya başlasın. Belki orada daha kolay bulur.
Çok teşekkürler zaman ayırıp bana dert ortağı olduğunuz için. Benim tayin hakkım yoktu mecburi hizmet gibiydi ve bende nasıl olsa gidemiyorum diye acılar içinde kıvranıyordum. Sonra bu yönetmelik kalktı tayin isteme hakkımız doğdu. Çok şükür ki eşim çektiklerimi gördü ve o insanları da tanıyor çünkü inanır mısınız iş yerine 30 sn uzaklıkta oturuyoruz o yüzden herkesi ve herkesin neler çektiğini görüyor. o yüzden anlayış gösterdi sağolsun.

Eger saglam bir iliskiniz varsa hic korkma bir sure ayri duzen kurmaktan. Sen ise baslar ev vs. ortamini hazirlarsin is bulunca esin de gelir. Ozlersiniz birbirinizi elbet ama hayatta bazen istemedigimiz seyleri de yapmamiz gerekebiliyor. Sirayla 2 haftada bir gelir gidersiniz.
Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkürler . Şimdiden iş bakmaya başladık inşallah Allah sonumuzu hayır eder.

Önce eşinizin istediğiniz şehirde iş bulup, sonra sizin oraya tayin istemeniz mantıklı değil mi?
İnşaat mühendisiymiş sonuçta rahatlıkla iş bulabileceği şehirler belli.
Bizim tayin başvurusu için son tarih pazartesi. Ama içimden bir ses inşallah bir iş bulabileceğimizi söylüyor o yüzden büyük şehirlere başvurduk malatya ya göre daha rahat iş bulabilmesi için. Beni dinleyip fikir sunduğunuz için de çok çok teşekkür ederim.

Siz evlisiniz ikinizin kararı olması gerek tek sizin hayatınız değilki istediğiniz zaman tain alasınız eşiniz belli ki sadece siz yük olmak istemiyor doğal olarak.

Eşinize danışın derim kendinizede eziyet etmeyin zaten eşinize önceden olmadı iş bakın öyle taininizi alın
Çok teşekkür ederim. O da beni mutsuz görmeye dayanamadığından kendinden fedakarlık etti . İnşallah Allah sonumuzu hayır eder pişman etmez bizi inşallah.

Çok teşekkür ederim. O da beni mutsuz görmeye dayanamadığından kendinden fedakarlık etti . İnşallah Allah sonumuzu hayır eder pişman etmez bizi inşallah.
İnşallah canım rabbim sizin için en hayırlısını eylesin

Güzel yürekli dostum (Dostum dedim kusura bakma lütfen ama beni o kadar iyi anlamışsın ki çok rahatladım) Gerçekten de bütün hayatıma yansıyor bu olumsuzluklar çünkü iş yerinde bir çok iftira ve zorlamalara maruz kalıyorum daha doğrusu kadın erkek hepimiz kalıyoruz. Allah u Teala inşallah önümüze güzel bir yol açar. Sizler sayesinde artık daha mantıklı düşünebiliyorum . ve inanır mısınız içimde tam kalbimin üstünde oturan öküz kalktı artık kararımın arkasındayım.ve en önemlisi bu karardan dolayı çok mutlyum
Ne kusuru rica ederim.Tabi ki dostum diyebilirsin :)
Öncelikle kararına çok sevindim.İnşallah çok huzurlu bir iş ortamına gidersin.Eşin de kendine göre bir iş bulur rahat edersiniz.
Ben senin neler yaşadığını taa derinden hissettim.Ben de zamanında 2 sene evimden eşimden uzak 4 yaşında ki çocuğumla mecburi hizmetteydim.Şükürler olsun ki atanmıştım ama bulunduğum ortam kabusttu gelen nasıl gideceğini bilemiyordu .
Bir yandan evimi eşimi özlüyorum bir yandan ruh sağlığından şüphe ettiğim müdürle uğraşıyordum.Daha doğrusu bütün çalışanlar olarak uğraşıyorduk.
Ben tayinimi istedim ayağımı nasıl sürüdüysem :) birçok arkadaşım benden sonra ordan gittiler o cehennemden kurtuldular.Ve çok şükür ki hepimiz ailelerimizin yanında ve huzur bulduğumuz yerlerdeyiz.Çooook şükür.
İnşallah sende huzuru bulursun ve buraya yazarsın ya da fırsat bulursan benim özelime yaz beklerim:)

Ne kusuru rica ederim.Tabi ki dostum diyebilirsin :)
Öncelikle kararına çok sevindim.İnşallah çok huzurlu bir iş ortamına gidersin.Eşin de kendine göre bir iş bulur rahat edersiniz.
Ben senin neler yaşadığını taa derinden hissettim.Ben de zamanında 2 sene evimden eşimden uzak 4 yaşında ki çocuğumla mecburi hizmetteydim.Şükürler olsun ki atanmıştım ama bulunduğum ortam kabusttu gelen nasıl gideceğini bilemiyordu .
Bir yandan evimi eşimi özlüyorum bir yandan ruh sağlığından şüphe ettiğim müdürle uğraşıyordum.Daha doğrusu bütün çalışanlar olarak uğraşıyorduk.
Ben tayinimi istedim ayağımı nasıl sürüdüysem :) birçok arkadaşım benden sonra ordan gittiler o cehennemden kurtuldular.Ve çok şükür ki hepimiz ailelerimizin yanında ve huzur bulduğumuz yerlerdeyiz.Çooook şükür.
İnşallah sende huzuru bulursun ve buraya yazarsın ya da fırsat bulursan benim özelime yaz beklerim:)
Demek ki kalp kalbe karşı imiş güzel insan . Gerçekten huzursuz bir is yerinde calismak oyle zor ki gunde 9 saat ayni ortamdayim acik ofis sistemi ile çalışıyoruz. Toplam 67 kişiyiz düşün bunlardan sadece iki tanesi bütün ortama işkence yapmaya yetiyor. Tek bir insanın bile huzuru yok . Orada huzursuzluk olunca eve gelince bile insan bayılacak gibi oluyor. Ama Allah u Teala sesimizi duydu ve bir fırsat çıkardı. Ben aslında herşeye razı idim hiç tayin düşünmüyordum ama aniden böyle bir karar aldık.zaten benimle aynı unvandaslarimin hepsi gitti hem de malatyalı olmasına rağmen ailesini aldığı evi bıraktı borçlarına rağmen gittiler. Bende düşündüm ya elus86 dedim senin aklın yok mu neden katlanıyorsun zaten gurbettesin . Allah tan başvurdugum illerde çalışan arkadaşlarıma sordum sizin orası huzurlu mu bak bizim burada böyle böyle yapıyorlar siz de yapıyorlar mi dedim . Onlar da hayır burada işini yaptıktan sonra asla sana karışmıyorlar falan dedi. Bir örnek vermek istiyorum mesela burada bir bayan var o hayatı işkence eden iki kişiden biri ona mücellâ diyeyim. Bu mucellanin kocası doktor ve bize her dakika inşallah kanser olursunuz da kocam bol bol para kazanır deyip duruyor. Hadi bunu takmayalım türlü türlü iftira atıp (kendisi de benim ustum) bütün amir ve müdürlerimi üstüne salıyor tek bana da değil herkese karşı öyle. Ve 50-55-60 yaşındaki amirlerimde bunun lafina bizim üzerimize geliyorlar. Ben 30 yaşındayım ve insanları tanıma konusunda kendime gerizekalı derdim. Ama bu insanların hiç mi aklı yok diyorum onun ne iftiracı olduğunu bile bile onun dedikleri doğrultusunda hareket edip üzerime geliyorlar. Sanırım onlarında işine geliyor zulmetmek. Ben mobbing konusunda gerçekten çok tecrübeliydim hatta 6 yıldır mobbing derneği üyesiyim fakat bunlar o kadar profesyonel ki şikayet etme unsuru bile vermiyorlar insanın eline . Allah hiçbir iyi insana mobbing yasatmasin.

Back
X