- 13 Ağustos 2015
- 746
- 1.257
- 113
- 37
- Konu Sahibi audrey2016
-
Bence az...şimdi anladım, tek taş ta o 1200 tl için gitmiş. Bence çok az ya.
Annenizle bir konuşsanız? Ya anne yanlış anlaşılma olmuş. Yüzük için ne kadar verdilerse onu geri iade edip, yüzüğü geri alsak satılmadan deseniz?
haklısınız tek taştan yatırım olmaz satınca yarıdan da fazla ucuza gider almışsanız saklamanız lazım çocuğunuza hatta torununuzaSet ve yüzük gibi şeylerin değeri düşüyor ne yazık ki satarken. Açıkcası bir tek taşa o kadar para vermek saçma bence. Tek özellliği pırlanta efekti verilmesi, satarken para etmiyor onlar. Eşinize söylemeden satmanız hoş olmamış. Tepki verse bile hakkı.
forever mark olmasın o markaCiddi misiniz cok sasırdım su an. O zaman bizi sağlam kandırmışlar. Bizde cok bilindik bir pırlanta markasından düğün zamanı set yüzük falan almıştık bir övdüler yok işte istersek yurtdışında bile aldığımız fiyata satabilirmisiz sertifika önemliymiş falan. Doğrudur ama
Arkadaslar maddiyattan dolayı düğünde takılan setimi anneme sattirip parasını aldım anneme sattirma nedenim istanbula giderken setimi ,tek taşımı ,kolyemi ve oğlumun kunyesini yanıma alıp dönerken istanbulda unutmamdi setimi 3 sene once 3.200 e almistik esimde tek tasi 2.000 e almis ben yoktum yaninda sahit degilim ne kadara aldigina anneme setimi sat dedim oda 1.200 e satmış parasını yolladı tek tasimida satmış esimin ağzını aradım ben onu 2.000 e aldım dedi setimin parasida gozume az gelmişti ,sakin yanlış anlamayin annemi suclamiyorum asla az önce aradiginda sacmalayin 2.000 e tek taş mi olur ben mi yedim parasini dedi bende yok anne onuda satmayalim diye sakladin mi diye sordum dedim kapattık eşime soylesem çok kızar belki aklina baska bisey gelir ne yapacağım ben ya aglayacagim sinirimden ,elim ayagim titriyor,eşime ne diyeceğim ben ...
haklısınız tek taştan yatırım olmaz satınca yarıdan da fazla ucuza gider almışsanız saklamanız lazım çocuğunuza hatta torununuza
1 karatın altı da pırlantadır olurmu öyle şey daha küçük parçadır o kadar ama sahte pırlanta çok piyasada o konuda haklısınızKuzenimin eşi kuyumcu gerçek 1 kratlık pırlantalar 10 bin tl den başlıyor dedi. Onlar fazla değer kaybetmiyormuş. ama o tek taşlar 2 bin, 3, bin 5 bin liraya satılan yüzükler pırlanta değil malesef... Çoğu pırlanta efekti verilmiş coronet, ve pırlanta kırıntısı. Onlar da para etmiyor işte.
Annenizin kalbini kırmışsınız bırakmasaydınız o zaman ya da söyleseydiniz gönderseydi.
katılıyorum yeter ki sahte olmasın her fiyata pırlanta olur karat berraklık kesim vb özelliklerine göreYanlış bilgi vermeyin lütfen
Karatı düşükse, pırlantanın berraklığı düşükse, 3 bine de olur 5 bine de olur.
tam da aklıma o gelmişti uzmanlık konusu limoncununBen size kimin yardımcı olacağını biliyorum @limoncu28 gelirmisin set fiyatları satarken ne kadar düşer yardımın gerekti
Canım ya kuyumcu da satılan tektaş ile pırlanta yüzük arasında fark var. İkisi de aynı büyüklükte biri 200 lira diğeri 5500 lira olan iki yüzüğüm var. Birinin taşı swarovski taşı yani değersiz taş. Öteki pırlanta. Tektaş satarken kuyumcu taşın ağırlığını altın gramından hesaplıyor. Ama pırlantanın sertifikasi var karatı sınıfı önemli. Ben satmayı düşünmüyorum pırlantamı ama alırken adam garanti verdi büyütmeye gelirseniz aynı fiyattan sayarız satarsanız yüzde 15 değer kaybı ile satarsınız bize diye.Ciddi misiniz cok sasırdım su an. O zaman bizi sağlam kandırmışlar. Bizde cok bilindik bir pırlanta markasından düğün zamanı set yüzük falan almıştık bir övdüler yok işte istersek yurtdışında bile aldığımız fiyata satabilirmisiz sertifika önemliymiş falan. Doğrudur ama
Sanırım değil setimi anversten almıştık beş taşı da altıntuğlu dan almıştık sanırım ama pırlantanın asıl markasını hatırlamıyorum. İkisinin de sertifikası var ama şaşırdım ben aldığım fiyata satabiliceğimi düşünüyodum inş satmam gereken bir durum olmaz diyim :)forever mark olmasın o marka
Evet biliyorum o farkı pırlanta ile zirkon nun fiyatının cok farklı olduğunu. Bana söylenen pırlantamı satarken aynı fiyattan alıcakları. Ama dediğiniz gibi kesin karatını büyütmek istersem aldığım fiyatı sayıcaklardır kesin. Neyse inş satmak zorunda kalmayız diyelim :)Canım ya kuyumcu da satılan tektaş ile pırlanta yüzük arasında fark var. İkisi de aynı büyüklükte biri 200 lira diğeri 5500 lira olan iki yüzüğüm var. Birinin taşı swarovski taşı yani değersiz taş. Öteki pırlanta. Tektaş satarken kuyumcu taşın ağırlığını altın gramından hesaplıyor. Ama pırlantanın sertifikasi var karatı sınıfı önemli. Ben satmayı düşünmüyorum pırlantamı ama alırken adam garanti verdi büyütmeye gelirseniz aynı fiyattan sayarız satarsanız yüzde 15 değer kaybı ile satarsınız bize diye.
Aradaki fark önemli. 200 liraya aldığımızı şimdi 50 lira ancak geri alırlar heralde.
satmayın sakın evet ben de zenden aldım tektaşla beştaşı satsam yüzde elli eksiğine alıyorlar daha 6 ay olmamasına rağmen alalıSanırım değil setimi anversten almıştık beş taşı da altıntuğlu dan almıştık sanırım ama pırlantanın asıl markasını hatırlamıyorum. İkisinin de sertifikası var ama şaşırdım ben aldığım fiyata satabiliceğimi düşünüyodum inş satmam gereken bir durum olmaz diyim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?