• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime olan güvenim sarsıldı

ortada bariz bi problem var ikimizde de. daha geçen hafta sperm ve yumurta kalitesini artırıcı bi 300 500 tl lik alış veriş yaptık tüp bebek öncesi. çok pahalı diye o da şaşırdı kaldı(hakiki bal filan)
bunu da yapması üstüne tuz biber oldu.
ciddi bişey olsa o benim herşeyden önemli ya düşünmez miyim onu.
işte erkeklerin arada düşünceli davranmaması
bu arada sperm kalitesi için keçi boynuzu pekmezi, yumurta kalitesi için arı süt, bal, polen
kesin etkisini raporlarda da görmüş biri olarak tavsiye ederim, aklının bi kenarında olsun.

Neden sakladı sorusuna cevap verebiliyorsanız neden sakladığına kızmanız garip
Onun hassas olduğu konularda siz bukadar antipatik,önyargılı vede bencilce davranırsanız saklaması normal.

ben herkese kızarım ha diyince neden ilaç kullanıyorsunuz diyince ama eşim ilk başta gelip söyleseydi hele ki antidepresan, şöyle bi düşünür araştırırdım yaa.
ben ne maduriyetler yaşadım doktorların her hastasına aynı tedavi yöntemini uygulamasından ve bende ters tepki yapmasından. ümitlerimi tüketti sayın A... S.. doktor bu yüzden.
kendim araştırmadan ikinci bi doktora görünmeden güvenemiyorum artık

Tabikide söylemesi gerekiyordu
Ama sizin vereceğiniz tepkiden dolayı söylememiş olabilir mi?
Veya çocuk düşünme evresinde sizi üzmek istememiştir.

bu arada sperm kalitesi için keçi boynuzu pekmezi, yumurta kalitesi için arı süt, bal, polen
kesin etkisini raporlarda da görmüş biri olarak tavsiye ederim, aklının bi kenarında olsun.
biz de karakovan balı, ve günlük köy yumurtası tüketiyoruz canım.
ben de kan tahlillerinde b12 ve diğer kan değerlerimin acayip düzelmesiyle farkettim durumu.

Bence hoş değil.
Yerinizde olsam kırıldığımı belli eder,bir süre konuşmazdım.
Hatta ayısını ben yapsam ne hissederdin diye sorardım.
Bilmiyorum ya gaz vermek istemem de ben eşlerin birbirinden sır saklaması doğru gelmiyor.

yok gaz değil ben de aynı şeyi söyledim bundan sonra ben de saklayacam diye kendinin de nasıl aklı çıktı.
ama ben saklayamam ki hemen anlatırım tutamam ki dilimi :((

eşinizin unutkanlığının nedenleri daha iyi analiz edilip ona göre bir tedavi uygulanabilirdi diye düşündüm, hemen antidepresan vererek işin kolayına kaçılmış gibi. benim tanıdığım bir psikolog yakınım da çok zorunlu olmadıkça antidepresan kullanımını önermiyor mesela. bunu sizden saklamasına gelince, antidepresan basit bir ilaç değil ve 6 aydan önce bırakılması da sakıncalı, siz bebek için tedavi oluyorken bunun size olumsuz etkilerini düşünmeliydi.eşler birbirlerinden hiçbir şey saklamamalı. güveninizin kırılmasını çok iyi anlıyorum.

Kızlar merhaba eşim antidepresan kullanıyormuş yaklaşık 20 gündür ve benden saklıyormuş.
çok canım sıkıldı. hala kızgınım. birbirimizden böyle şeyleri saklamazdık.
nöroloji doktoruna gitmiş unutkanlığım var demiş o da seratonin hormonu eksikliğinden olabilir diyip antidepresan vermiş.
neymiş efendim benim o haplara karşı önyargım varmış. olabilir. ama yine de söylemeliydi.
çok kızgınım.
Üstelik şu an tedavi görüyoruz çocuğumuz olmuyor diye.
bu ilaç leblebi mi ya zaten çok zararlı bu adam nasıl beni düşünmez bizi düşünmez bi unutkanlık için antidepresan kullanır?
üstelik benden saklar.. söyleseydi o hormonu yükselten bitkisel destekler kullanabilirdik.
yaklaşık 5 yıldır tanıyoruz birbirimizi. hiç bişey saklamamıştı ama bu güvenimi kaybettirdi.
onu hiç affedesim yok.
ona hiç buraya yazacak kadar sinirlenmemiştim daha önce.

Baş Öğretmen Boldredline canlandı benim gözümde.

Kendinize de ona da yapmayın bunu. Birbirinize biraz yaşam alanı tanıyın. Adam korkudan unutmuştur icmeyi ya da unutkanlık sorunu olduğu icin icmemiştir.

baskalarina bas ogretmen diyerek sizlerin boyle cok bilen abla, mudur seklinde yorum yapmaniz pek bir garip olmus.

konuyla ilgili olarak da ben sizi hakli buldum. esinizin sizden korkmasi seklindeki yorumlarda cok sacma. hangi erkek bir kadindan korkabilir allahaskina, kocaniz sadece bencillik yapmis. tup bebek asamalari son derece yorucu ve stresli bir surec. siz o kadar hormon ignesi yerken benim unutkanligim var diyerek ilac kullanmak................velhasil herkesin anlayisli, sevimli es laflarina aldirmayin. boyle bir sey yasasalar tepkileri nasil olurdu acaba?

kocaniz baska bir doktora gitsin ve antidepresan alimini simdilik ertelesin, cocuktan sonra olmazsa tekrar baslar.

eşinizin unutkanlığının nedenleri daha iyi analiz edilip ona göre bir tedavi uygulanabilirdi diye düşündüm, hemen antidepresan vererek işin kolayına kaçılmış gibi. benim tanıdığım bir psikolog yakınım da çok zorunlu olmadıkça antidepresan kullanımını önermiyor mesela. bunu sizden saklamasına gelince, antidepresan basit bir ilaç değil ve 6 aydan önce bırakılması da sakıncalı, siz bebek için tedavi oluyorken bunun size olumsuz etkilerini düşünmeliydi.eşler birbirlerinden hiçbir şey saklamamalı. güveninizin kırılmasını çok iyi anlıyorum.
evet şu an ciddi bir tedaviyle başladık. sorun belli olduğu için önce sağlıklı ve kaliteli bir beslenme, ardına da tüp bebek düşünüyoruz. değilse kalitesiz çıkıyor. belki beslenmeyi halledersek tüpe de gerek kalmaz.
anlayan birileri olduğunu görmek çok güzel.

tedaviye bu kadar yoğunlaşmışken bunu yapmamalıydı ama bu konun altında tamamen eşimin bu tarz şeylerdeki alışkanlıkları yatıyor. hadi annesi çok telaş yapıyor diye ondan saklıyor(bence ondan da saklamamalı) ama ben karısıyım biz yıllardır nelere göğüs gerdik saklamamalıydı.
baskalarina bas ogretmen diyerek sizlerin boyle cok bilen abla, mudur seklinde yorum yapmaniz pek bir garip olmus.

konuyla ilgili olarak da ben sizi hakli buldum. esinizin sizden korkmasi seklindeki yorumlarda cok sacma. hangi erkek bir kadindan korkabilir allahaskina, kocaniz sadece bencillik yapmis. tup bebek asamalari son derece yorucu ve stresli bir surec. siz o kadar hormon ignesi yerken benim unutkanligim var diyerek ilac kullanmak................velhasil herkesin anlayisli, sevimli es laflarina aldirmayin. boyle bir sey yasasalar tepkileri nasil olurdu acaba?

kocaniz baska bir doktora gitsin ve antidepresan alimini simdilik ertelesin, cocuktan sonra olmazsa tekrar baslar.

doktor bu kutuyu kullan demiş 6 ay dememiş.. bilmem ki zararı olur mu. ben tekrar git doktoruna sor ne kadar kullanman gerekiyor dedim.
işte zamanında söylemiş olsaydı bu fırtına kopmadan konuşup halletcektik. ne eşim ne ben her sorunumuzu kavgayla halleden insan değiliz ki.
dışardan birine bile böyle tepki verenler eğer bu süreçleri kendileri yaşasa daha ağır tepki verirdi eminim.

merak etmeyin hamilelikte bir sorun olmaz.dogrusu çok despot gördüm sizi.söylemek zorunda değil ayrıca birbirinize .ok yakın olmadıgınız belli

Eşiniz sizden gizli doktora gittiğine, size söyşemediğine ve sizdeb gizli kullandığına göre işte bu tavrınızdan, kızmanızdan korknuşta o yüzden dememiş çünkü sizin dırıdırınızı çekecek biz çocuk düşünüyoruz da sen ilaç alıyorsun diye. Antidepresan zaten sadece unutkanlıktan verilmez. Herşeyi ben çekiyorum diyorsunuz ama çocuğunuz olmadığı için ve her aldığı ilaçta bir antibiyotikte bile eşinize çatıyorsunuz ruhen kendini kötü hissetmiş olabilir. Çoğu dr anne baba adaylarının önce ruh halinin iyi olması gerektiği sonra tedaviye başlanması gerektiini söylerler. Çocuk olayından önce eşinizle ilgilenseniz, anlayışlı davransanız her ilaç almasında tepki göstereceğinize sağlığını önemseseniz o sizin çocuğunzun babası olacak. Biz de çocuk tedavisi görüyorduk eşim böbrek taşı düşürdü ilaç kullanmak zorunda kaldı 3 ay ne deseydim sık dişini tedavi mi var deseydim bir ara ben stresten panik atak yaşamaya başladım yine böyle ilaç kullandım ertelendi eşim bana kızsa mıydı senin yüzünden ertelendi diye eşim senin sağlığın önemli dedi bana size eşiniz aynısını yapsa ilaç kullanmak zorundasınız diye parlasa ne hissedersiniz kendinizi önemsiz hissederdisiniz, tüm değerinizin bebekten ibaret olduğunu düşünürsünüz. İşte eşinizde tam böle düşünüyor artık tüm hayatınızın bebekten ibaret olduğunu, sizin oan değer vermediğini hissetmiş ve antidepresan almak zorunda kalmış ne biliyorsunuz belki doktora derdini anlattı dr da bu ilacı verdi. Ayrıca buradaki yorumlara karşı cevabınız da çok itici. İşte tüm sorun bu tavrınızda.

Ayrıca her sorun bitkilerle çözülemez madem öyle doktorlar neden var kapansın hastaneler herkes her derdini bitkilerle çözsün size göre. Ruh hali bitkilerle şunlarla bunlarla iyileşecek birşey değildir. Ballar onlar bunlar bile eşinizi nasıl zorladığınızı belli ediyor tüm onları yemeye tüketmeye zorlayacaksınız. Eh hal böyle olunca tabii ki antidepresanlık hale gelir. Bazı bayanlar kafasına göre şeyler yapıyor bebek olsun diye ama eşleri bunu istiyor mu hiç sormuyor. Sürekli ağzına birşey tıkıştırılması bana bile kötü geliyor. Tedavilerde zaten doktorlar yumurta gelişmesi için iğneler veriyorlar ayrıca birşey yapmanıza gerek yok iyi beslenin yeter eşiniz içinde tabii ruh hali düzeldiğind o da hazır olduğunda o kadar para dökeceğinize alın keçiboynuzu 7-8 tane kaynamış suya atın 2-3 dk kayantın içsin sabah akşam tekrarlayın bu kadar. Ama önce bebek işini rafa kaldırıp ciddi anlamda eşinizle ilgilenin şimdiden böyleyseniz çocuk doğunca iyice gözden çıkaracaksınız kocanızı.

Eşiniz sizden gizli doktora gittiğine, size söyşemediğine ve sizdeb gizli kullandığına göre işte bu tavrınızdan, kızmanızdan korknuşta o yüzden dememiş çünkü sizin dırıdırınızı çekecek biz çocuk düşünüyoruz da sen ilaç alıyorsun diye. Antidepresan zaten sadece unutkanlıktan verilmez. Herşeyi ben çekiyorum diyorsunuz ama çocuğunuz olmadığı için ve her aldığı ilaçta bir antibiyotikte bile eşinize çatıyorsunuz ruhen kendini kötü hissetmiş olabilir. Çoğu dr anne baba adaylarının önce ruh halinin iyi olması gerektiği sonra tedaviye başlanması gerektiini söylerler. Çocuk olayından önce eşinizle ilgilenseniz, anlayışlı davransanız her ilaç almasında tepki göstereceğinize sağlığını önemseseniz o sizin çocuğunzun babası olacak. Biz de çocuk tedavisi görüyorduk eşim böbrek taşı düşürdü ilaç kullanmak zorunda kaldı 3 ay ne deseydim sık dişini tedavi mi var deseydim bir ara ben stresten panik atak yaşamaya başladım yine böyle ilaç kullandım ertelendi eşim bana kızsa mıydı senin yüzünden ertelendi diye eşim senin sağlığın önemli dedi bana size eşiniz aynısını yapsa ilaç kullanmak zorundasınız diye parlasa ne hissedersiniz kendinizi önemsiz hissederdisiniz, tüm değerinizin bebekten ibaret olduğunu düşünürsünüz. İşte eşinizde tam böle düşünüyor artık tüm hayatınızın bebekten ibaret olduğunu, sizin oan değer vermediğini hissetmiş ve antidepresan almak zorunda kalmış ne biliyorsunuz belki doktora derdini anlattı dr da bu ilacı verdi. Ayrıca buradaki yorumlara karşı cevabınız da çok itici. İşte tüm sorun bu tavrınızda.
bravo olayı çözmüşsünüz.
eşim meğer bana karşı neler hissediyormuş.
eminim kendi bile farkında değildir.
ben orda açıklamış mıyım, neye kızdığımı, ilacı doktorun öylesine hiç bi test yapmadan verdiğini...
artık aynı şeyleri yazmaktan yoruldum, sanırım sonraki gelenler sadece ilk sayfayı okuyup yorum yapıyor.
neden derdim var topiğine konu açanlara karşı muhalefet bi cephe oluşuyor ki sanki herkes bi grup konuyu açan başka bi grup baksanıza onların aldığı karşı tavırı hiç görmeden direk benim yazdığım yazıları eleştirmişsiniz.tıpkı bi takım arkadaşını savunur ve hatalarını görmez gibi.

olan olmuş...bence şuan yanlış bir mesaj veriyorsunuz eşinize... doğru bir yönde değilsiniz..

bunu öğrendiğinizde yada sımdı karsınıza alıp bütün anlayışınızla belki elini tutarak neler olduğunu bu ilaca neden başladığını neden sızınle paylasmadıgını sormalısınız...(sordum zaten demeyın bagırarak kızarak sordugunuz soruların cevapları dogru olamayabılır)

ve bu davranısın sizden baska seyler de saklayabılecegını dusundurdugunu anlatıp neden kızdıgınzıı kaygılandıgınızı söylemelisiniz..

sonra yarın senınle bır doktora daha danısalım benımde ıcım rahat etsın diyip başka bir doktorun aynı tedavıyı secıp secmedıgıne bakın.. eğer antıdepresan kullanacak dıyorsa bıtkısel falan demeyın hatta siz hatırlatın ilaç alması gerektıgını...

belki bu sekılde bırseyler degısebılır ama kuserek kızarak esınızı yalvartarak bır sonuca varamazsınız...

olan olmuş...bence şuan yanlış bir mesaj veriyorsunuz eşinize... doğru bir yönde değilsiniz..

bunu öğrendiğinizde yada sımdı karsınıza alıp bütün anlayışınızla belki elini tutarak neler olduğunu bu ilaca neden başladığını neden sızınle paylasmadıgını sormalısınız...(sordum zaten demeyın bagırarak kızarak sordugunuz soruların cevapları dogru olamayabılır)

ve bu davranısın sizden baska seyler de saklayabılecegını dusundurdugunu anlatıp neden kızdıgınzıı kaygılandıgınızı söylemelisiniz..

sonra yarın senınle bır doktora daha danısalım benımde ıcım rahat etsın diyip başka bir doktorun aynı tedavıyı secıp secmedıgıne bakın.. eğer antıdepresan kullanacak dıyorsa bıtkısel falan demeyın hatta siz hatırlatın ilaç alması gerektıgını...

belki bu sekılde bırseyler degısebılır ama kuserek kızarak esınızı yalvartarak bır sonuca varamazsınız...

çok teşekkür ederim sağolun.
ben hormon eksiklikleri için söyledim bitkisel tedavi diye. yanlış anlaşılmasın ben ilaçlara karşı değilim ama neden daha kolay çözümü varsa ilaçlar?
mesela bende b12 eksikliği ve kansızlık vardı çocukluğumdan beri kan ilaçları tükettim şu tüplerden.faydası olmadı. ama spirulina diye bi yosun tükettim çok faydasını gördüm.
hani güya doktor sende "serotonin" hormonu eksikliği vardır, o yüzden antidepresan kullanalım demiş ya, tamamen varsayımsal bi durum, test bile yapmamış...
Serotonin dengesizliği vücutta ne tür sorunlara yol açabilir? - UZMANTV
eşimle bu vidyoyu izleyebilirdik.. ertesi gün tekrar gider bu hormonun testi neyim varsa gider yaptırabilirdik.
direk antidepresan kullanmak ne demek ama değil mi?

demek ki fiziksel olarak olan unutkanlığı yanında ruhsal birşeyi var eşinin demek ki bazı şeylerle başa çıkamıyor ve psikiyatriste gitmiş.ayrıca nede benden sakladı diye bi oturup düşnmen gerekiyor bence o kadar asabisin ki buradan alıyoruz o enerjiyi.

tedavi sürecini iyi bilirim aşılama ve tüp bebek tedavisi görmüş biriyim her iki taraf içinde yıpratıcı bi süreçtir ama senin şu tavırların bu süreci daha da katlanılmaz kılar azıcık önce eşini sonra kendini rahat bırak bence.sinir,stres olmak bir çok konuda negatif etki yapar.

hey fevkalede, hiç sinirlenmeyen, bazı konulara karşı hassasiyeti olmayan, mükemmel insanlar size sesleniyorum ben orda derdimi paylaştım.
olacaksa bi faydanız tavsiyede bulunun suçlamada değil.

kimse sizi suçlamamış ki, kendi hatanızı görmenizi sağlayıp yardımcı olmaya çalışmışlar bence. Böyle düşünürseniz neden gizlediğini anlarsınız, daha anlayışlı olursunuz demeye çalışmışlar. Ya hassas bir dönemdesiniz yada antidepresanlara ciddi hassasiyetiniz var. Eşiniz gizlemekle hata yapmış olabilir ama soğuyacak kadar büyük birşeyde değil, karşılıklı konusarak çözülebilir.

demek ki fiziksel olarak olan unutkanlığı yanında ruhsal birşeyi var eşinin demek ki bazı şeylerle başa çıkamıyor ve psikiyatriste gitmiş.ayrıca nede benden sakladı diye bi oturup düşnmen gerekiyor bence o kadar asabisin ki buradan alıyoruz o enerjiyi.

tedavi sürecini iyi bilirim aşılama ve tüp bebek tedavisi görmüş biriyim her iki taraf içinde yıpratıcı bi süreçtir ama senin şu tavırların bu süreci daha da katlanılmaz kılar azıcık önce eşini sonra kendini rahat bırak bence.sinir,stres olmak bir çok konuda negatif etki yapar.

eşim psikiyatriye değil nöroloji ye gitmiş. unutkanlık şikayetiyle.
bu arada çok merak ediyorum burda çok sinirli bi şekilde cevap yazanların da bu dediğiniz problemi var sanırım..

bi arkadaşım burda insanlar grup oluyor ve konu sahibini çıldırtmak için derdim var topiklerine dalıyorlar demişti.
konu sahibini asabi yapan cevap verenlerin çoğunluğu bence. ilk defa konu açtım ve anladım.

hey fevkalede, hiç sinirlenmeyen, bazı konulara karşı hassasiyeti olmayan, mükemmel insanlar size sesleniyorum ben orda derdimi paylaştım.
olacaksa bi faydanız tavsiyede bulunun suçlamada değil.

Antidepresan başlamak için sadece unutkanlık şikayetinin olması yeterli değildir,nöroloji doktoru belki bazı depresif yakınmaları nedeniylede başlamış olabilir,erkekler bizim gibi değil duyguların uzun uzun anlatmayı sevmezler,korkularını,endişelerini içlerinde yaşarlar çoğunlukla,bence çok fazla üzerine gitme,bu dönemde ona destek ol,aslında mutlu olmalısın bir çok erkek sıkıntılı olsada bu tür ilaçlara önyargılı bakar,hem kendine hemde çevresine çektirir.bu arada bence bu ilacı psikiyatrist takibinde kullanması daha uygun olur.sen destek ol,anlayışlı ol,zamanla sanada sıkıntılarını anlatır

Back
X