Eşime olan kırgınlığım

Biz tartışan bir çift değiliz pek. Hızlı da kullanmaz normalde. Trafiği tehlikeye atacak şeyler de yapmaz. Bütün kurallara riayet eder.
Ama benim günümü mahvettiği için çok kırıldım çünkü kutlama yapmamız gereken bir gündü.
Ay hala ovmeler ve iyi gunumdü muhabbeti çok yanlıs noktalara takıliyorsunuz. Sizin kendinin ve onca trafikteki insanın canını hice saymış egodan siz haĺa ne derdindesiniz

Ay hala ovmeler ve iyi gunumdü muhabbeti çok yanlıs noktalara takıliyorsunuz. Sizin kendinin ve onca trafikteki insanın canını hice saymış egodan siz haĺa ne derdindesiniz
Hız sınırı max 140 olan yolda 150-160 ile gitti. Çevreyolu diyebiliriz.Ve evet dün harici eşim çok iyi bir insan. Ben ilk kez böyle bir şey gördüm ondan yana 10 yıldır tanıyorum.
Şuraya konu açma sebebim de bu. Bu davranışını mazur görmemem. Korktum,panik oldum. Böyle davranışlarla günümü mahvetti ve kabullenmiyorum. Benim için trafik kazası travmatik bir olay.

Iyi gün muhabbetini anlayamadim acikcası. O konuda alinganlik bence bunun gunle alakasi yok.

Esiniz çok hatalı. O kadar maganda varki yollarda onlara arada eşim de uyacak gibi oluyir sinirlenip degmez diyirum gerekirse kiziyorum. Adam gelse biçaklasa ya da kaza yapsak olması yuksek ihtimaller bunlar. Ne gerek var yani. Çok bu sekilde oldurup cezaevine giren ya da kendisi yaralanan ölen. Gecen sene birinin gozü kör olmuştu trafik darp. Çok böyle yani sacmalamasın caninizi tehlikeye atmasın
Çok uzun bir süre sonra iyiydim motivasyonum yüksek ve mutluydum. Ve eşimin o magandaya uyup böyle yapması canımı sıktı. Korktum, panik oldum. Neler okuyoruz neler duyuyoruz. Millet silahı, bıçağı bozuk para gibi yanında taşıyor. Neden uyuyorsun. Hadi seni sıkıştırdı sen başka birine zarar verdin bunun vicdanıyla yaşanır mı? Benim ailemin başından bu konuyla alakalı çok kötü şeyler geçti. Korkuyorum. Ve ilk kez kendimi iyi hissetmişken bunları yapmasını affedemiyorum

Konuya çok yanlış bir yerden bakıyorsunuz bence.
Olayın sizin için önemli bir günde yaşanması onu daha vahim yapmaz.
Eşiniz hatalı.

Benim eşim de trafikte sinirlenince eleştiriye veya müdahaleye gelemiyor.
Benzer diyaloglar bizim aramızda da oluyor.
Konuya kişisel bakmamak lazım.

Konuya çok yanlış bir yerden bakıyorsunuz bence.
Olayın sizin için önemli bir günde yaşanması onu daha vahim yapmaz.
Eşiniz hatalı.

Benim eşim de trafikte sinirlenince eleştiriye veya müdahaleye gelemiyor.
Benzer diyaloglar bizim aramızda da oluyor.
Konuya kişisel bakmamak lazım.
Evet hatalı. Ve yargılıyorum. Saçma sapan davrandı düşüncesizlik etti. Olay zaten vahim.
Ama şöyle düşünün eşiniz bu olayı sizin için özel bir günde yaptı. Tüm gününüzü mahvetti. Asabınız ekstra bozulmaz mı ?

Yani haklısınız.
Ama ben de trafikte yanımdaki,arkamdaki trafikte bağırınca ayar olup sussana diyorum.
Çok korktum panik oldum. 10 yıldır ilk kez böyle görüyorum bu adamı ben. Ya bazen o kadar yavaş sürerdi ki biraz hızlı mı olsak derdim bu kadar yavaşta gitme diye. Hız sınırında git bari derdim. Ama dün delirmiş gibiydi. Öfkesini kontrol edemedi. Aklıma bin türlü senaryo geldi. Yapma yavaş lütfen yavaş diye sesimi yükseltmek zorunda kaldım

Evet hatalı. Ve yargılıyorum. Saçma sapan davrandı düşüncesizlik etti. Olay zaten vahim.
Ama şöyle düşünün eşiniz bu olayı sizin için özel bir günde yaptı. Tüm gününüzü mahvetti. Asabınız ekstra bozulmaz mı ?
Hepimiz farklı insanlarız.
Dolayısıyla olaylara bakışımız, tepkilerimiz de farklı.
Yaşamadan bilemem, aynı durumda olsam benim de canım sıkılırdı belki.
Bununla birlikte çok da uzatmazdım.
Çünkü burada kasıtlı bir durum yok.
Aniden gelişen bir duruma aşırı tepkisel yaklaşan bir eş var.
Trafikte biriyle zıtlaşırken ‘aman kendime hakim olayım hanımın özel gününü mahvetmeyeyim’ diye düşünmesi çok zor.
Eskiler öfkede akıl olmaz demişler.

Hepimiz farklı insanlarız.
Dolayısıyla olaylara bakışımız, tepkilerimiz de farklı.
Yaşamadan bilemem, aynı durumda olsam benim de canım sıkılırdı belki.
Bununla birlikte çok da uzatmazdım.
Çünkü burada kasıtlı bir durum yok.
Aniden gelişen bir duruma aşırı tepkisel yaklaşan bir eş var.
Trafikte biriyle zıtlaşırken ‘aman kendime hakim olayım hanımın özel gününü mahvetmeyeyim’ diye düşünmesi çok zor.
Eskiler öfkede akıl olmaz demişler.
Hayır önceliği benim canımın sıkılması değil can güvenliği olmalıydı. Bizi bu riske attığı İçin canım sıkıldı

Yoo kötü günümde yapsa da bu sefer zaten kötüydüm tuz biber ektin üstüne mi demeliyim o zaman.
Yapmaması gerekiyordu.
Benim dediğim arabada giderken bağırınca biri ben iyiyken panikleyip noluyor ya diyorum belki o da öyledir.
Ondan inatla haklıyım diyordur.
Annemle trafiğe çıktığımda ilk 3 sene bu konuda çok tartıştık ordan biliyorum ben:)
Ama annem sırf kadın sürücü olduğum için yapıyordu kendi kabul etmese de.
Farklı konu tabii anlattığım ama tavır karşısında o an bocalamış olabilir.
Konuşun kapatın bence konuyu bir daha yapmaması için

Sol şerit aşıklari beni acayip uyuz ediyor, sizden daha hızlı biri geliyorsa sağa çekilmelisin. 🙄 Adamin dibinize girmesi yanlış ama dibinize girmese eşiniz zaten yol vermeyecekti muhtemelen. Hem zorla yol veriyor hem sağ şeritten hız yapıyor tekrar yol vermemek icin puufff

Herkese merhaba

Yaklaşık 1,5 aydır işimle alakalı çok problemli bir dönem geçiriyordum. Çok yoğun, çok stresli bir dönemdi benim için. Bu süreçte eşim çok büyük destekçim oldu. Dün aylar sonra işimle alakalı gurur duyduğum gelişmeler oldu. Ve çok uzun zaman sonra gerçekten iyi hissettim.
Akşam hız limitinin yüksek olduğu bir yolda soldan normal bir şekilde giderken arkamızdaki araba bizi resmen sıkıştırdı neredeyse çarpacak kadar yaklaştı. Eşimde birden sayıp söverek en sağa geçti ve ben sana yapacağımı bilirim manyak adam diye en sağdan neredeyse 160 ile gitti. Problemli araçta soldan aynı şekilde hızla ilerledi. Çok panik oldum ,korktum. Yavaş, lütfen yavaş diye bağırdım. O hızda yola aniden atlayan bir şeye vurabilirdik, adam manyak bir şey çıkıp bize buluşabilirdi. Eşim birden Bağırma bana sakın bağırma diye bağırmaya başladı. Bağırdıkça geriyorsun beni gibi bir şey söyledi Güya adama ileride sağa dönerse yol vermeyeceğini o nedenle o hızla gittiğini söyledi.
Aylar sonra iyi geçirdiğim, iyi hissettiğim ve gerçekten güldüğüm tek gündü ve eşim mahvetti. Ben sesimi panik olduğum için, korktuğum için yavaşlaması için yükselttim. O andan itibaren konuşmuyorum eşimle. Benimle konuşmaya çalıştı ben konuşmak istemiyorum dediğimde oh hem bağır çağır hem de haklı ol dedi. Ben de bence ikimizde biliyoruz kimin bağırdığını dedim.
Benden bunca zaman sonra iyi hissettiğim günümü çaldığı için affedemiyorum. Dünya iyisi bir insandır ve hatta çok sakindir. Ama düşünüp haklısın , özür dilerim diyecek birisi değil. Çok kırıldım. Biliyorum ki oturup bunu konuşsak bile bana hak vermeyecek. Ve birkaç gün sonra bizim için özel bir gün.
Sadece paylaşmak istedim. Teşekkür ederim.
Hız konusunda diyecek bir şeyim yok ama tek Güzel günüm mahvetti çaldı affedemiyorum demenizi anlamıyorum . Aynı kişi siz uzunca bir süre stresli ve zor süreç geçirirken destekciniz olmuş .insan sonucta o da. Hız konusunda kizsaniz vs haklısınız ama gunumu çaldı kısmı bana bencilce geldi

Yahu ne abartmışsınız. Trafik konusu bir yana, gurur verici olaydan bağımsız bir olay yaşamışsınız. Sinir stresle bağırmış olabilir ya, bu kadar kırılgan olmayın Allah aşkına. Ne alaka affedemiyorum falan diyorsunuz, Allah sabır versin eşinize. Normalde de çok sakin diye siz diyorsunuz zaten, adam da bu konuda anlayış istiyor olabilir.

Herkese merhaba

Yaklaşık 1,5 aydır işimle alakalı çok problemli bir dönem geçiriyordum. Çok yoğun, çok stresli bir dönemdi benim için. Bu süreçte eşim çok büyük destekçim oldu. Dün aylar sonra işimle alakalı gurur duyduğum gelişmeler oldu. Ve çok uzun zaman sonra gerçekten iyi hissettim.
Akşam hız limitinin yüksek olduğu bir yolda soldan normal bir şekilde giderken arkamızdaki araba bizi resmen sıkıştırdı neredeyse çarpacak kadar yaklaştı. Eşimde birden sayıp söverek en sağa geçti ve ben sana yapacağımı bilirim manyak adam diye en sağdan neredeyse 160 ile gitti. Problemli araçta soldan aynı şekilde hızla ilerledi. Çok panik oldum ,korktum. Yavaş, lütfen yavaş diye bağırdım. O hızda yola aniden atlayan bir şeye vurabilirdik, adam manyak bir şey çıkıp bize buluşabilirdi. Eşim birden Bağırma bana sakın bağırma diye bağırmaya başladı. Bağırdıkça geriyorsun beni gibi bir şey söyledi Güya adama ileride sağa dönerse yol vermeyeceğini o nedenle o hızla gittiğini söyledi.
Aylar sonra iyi geçirdiğim, iyi hissettiğim ve gerçekten güldüğüm tek gündü ve eşim mahvetti. Ben sesimi panik olduğum için, korktuğum için yavaşlaması için yükselttim. O andan itibaren konuşmuyorum eşimle. Benimle konuşmaya çalıştı ben konuşmak istemiyorum dediğimde oh hem bağır çağır hem de haklı ol dedi. Ben de bence ikimizde biliyoruz kimin bağırdığını dedim.
Benden bunca zaman sonra iyi hissettiğim günümü çaldığı için affedemiyorum. Dünya iyisi bir insandır ve hatta çok sakindir. Ama düşünüp haklısın , özür dilerim diyecek birisi değil. Çok kırıldım. Biliyorum ki oturup bunu konuşsak bile bana hak vermeyecek. Ve birkaç gün sonra bizim için özel bir gün.
Sadece paylaşmak istedim. Teşekkür ederim.
Olmuş bitmiş, herzaman yaptığı bir şey de değilmiş. Yapmasa iyiymiş. "Güzel günümü çaldı" falan fazla abartı. Adam şimdiye kadar hep destek olmuş. Bir hatada "günümü çaldı" demeniz bencilce.

Esiniz trafik konusunda yuzde yuz haksiz ama ben sizi de biraz bencil buldum. Zor zamaninizda yanindaymis, guzel gununuzde de belki onun bir sikintisi vardi ya da sizin stresiniz de onu geriyordu belki. Ayrica bu hep tekrarlanan bir sey degilmis. O gun kendi mutlulugunuza odaklandiginiz kadar acaba kocam neden ilk defa boyle bir sey yapti diye dusundunuz mu hic? Ayrica dunya hali bu olay disinda da bir sey olabilirdi her zaman her mutlulugumuzu istedigimiz gibi yasayamayiz. Bence o olaydan sonra rahatsiz oldugunuzu belirtip kutlamanizi yine yapabilirdiniz. Bu konusmama vs iliskinizi cok yipratir benden demesi. Gidin esinize o gunku gibi bir araba surus seklini tekrar yasamak istemediginizi soyleyin yeter. Bir de sadece kendi duygularinizi bu kadar onemsemeyin, esinizin de insan oldugunu ve kotu zamanlari hatalari olabilecegini kabullenin derim.

İşyerindeki amirim tarafından değil , başka birileri tarafından gurur verici bir olay yaşadım.

Normalde trafik kurallarını asla ihlal etmez. Diyorum ya çok sakindir. Hızı sevmez. Dün delirdi.
Bahsettiğiniz şeye benzer travmatik bir olay ben de yaşadım ve belki de onun da çok büyük bir etkisi oldu
Bir kerelik hoşgörün. Hayat matematik hesaplara göre yaşanmıyor. Bazen haklı olsanız bile konuyu kapatmanız gerekiyor. Her haksızlıkta keşke karşı taraf özür dileseydi ama insanız işte öyle olmuyor. Eşinizi seviyorsanız görmezden gelin ve olayı kapatın bence uzatmayın. Bu kadar da kafaya takmayın. Bir kerelik görmezden gelin ikinci kez olursa tavrınızı koyarsınız.

Olmuş bitmiş, herzaman yaptığı bir şey de değilmiş. Yapmasa iyiymiş. "Güzel günümü çaldı" falan fazla abartı. Adam şimdiye kadar hep destek olmuş. Bir hatada "günümü çaldı" demeniz bencilce.
Valla ben buradaki konulara çok şaşırıyorum. Bazen karşıdaki adam kadını hastanelik ediyor, küfrediyor, ölmekten beter ediyor, kadın da çıkıp "kocamı seviyorum yuvamı bozmak istemiyorum." diyor.

Bazen de böyle ortada olay yokken günleri mahvoluyor, kahroluyorlar. Afta tafra, küsme, trip... Ortası yok valla. :işsiz:

Sol şerit aşıklari beni acayip uyuz ediyor, sizden daha hızlı biri geliyorsa sağa çekilmelisin. 🙄 Adamin dibinize girmesi yanlış ama dibinize girmese eşiniz zaten yol vermeyecekti muhtemelen. Hem zorla yol veriyor hem sağ şeritten hız yapıyor tekrar yol vermemek icin puufff

Evet millet ne seviyor sol seridi,

Sag seritte 160 basabildigine gore sag serit de bosmus demek ki. Tamamen hatali es kisaca. ‘Sol serit asigi’ yakismis.

Benzer olayı bizde yaşadık. Benim eşim haksız ama arabanın dibine giriyor soldan yavaş gittiklerinde. Sağa geçsin hızımı kesiyor diyor belkide haklıdır ama panik oluyorum. Bir keresinde yavaş ya dur dur diye bağırınca sizin eşiniz gibi tepki verdi. Bende konuşmamıştım tek fark eşim anlr uzatmaz özür diler. Üzülmeyin kırıldığınızı özür beklediğinizi söyleyin dilemezse kendi ayıbı.
Bu durumu biz de çok yaşıyoruz, eşime çok kızıyorum trafikte , erkekler sabırsız ama biz de öyle kalp kırma yok eşim ya Tm bak dikkat ediyorum diye beni yumuşatmaya çalışır, ben biraz fazla panik oluyorum trafikte 🤭

Back
X