Eşime sormalı mıyım?

zor bir durum üzüldüm size...

Direk sorma. "Ablan aldığı nafakayla nasıl geçiniyor merak ediyorum. Hayat çok zor" de ve yüzüne bak. Mutlaka belli edecektir. Baktın hicbirsey söylemedi, yüzünden de anlaşılmadı. Açık açık sorarsın "ben böyle birşey duydum ama ihtimal vermedim? Yani para göndermen çok normal ama bana söylememen garip geldiği için inanmadım" gibi....

Sakın işi kavga noktasına getirme.... Huzurunuzu başkaları için bozmayın.

ortalamanın üstünde memur.aylık 3.5 lira maaşı var.ben çalışınca 6 lira gelirimiz oluyor.borçlarımız da var.kendimiz rahat yaşıyoruz sadece.

Bence sen bu konuya bulaşma o aldığı nafaka ona yetmez ! Merhametli sen ol her kötü layığını bulur

Ben olsam söyle derdım: eltim laf arasında bana soyledı bende senın bana deger vermedıgın, benı eşin gb.gormedıgın anlasılmasın dıye '' evet haberım var '' dedim bozuntuya vermedım ama ben senın benden gızlı saklı işler karıstırdıgını ögrendım derdım . Ve bır muddet arama mesafe koyardım eşimle..

Eş bu adı üstünde : gızlı saklı hıcbırsey olmamalı .. o ablası tamam ama sen ablasından daha yakınsın ona.. ustelık ablada abla olsa , kardesının karısına dil uzatan bır insan .. buna ragmen eşinin yaptıgı normal karsılanacak bırsey değil ..

ortalamanın üstünde memur.aylık 3.5 lira maaşı var.ben çalışınca 6 lira gelirimiz oluyor.borçlarımız da var.kendimiz rahat yaşıyoruz sadece.

o zaman kendini en yakın alışveriş merkezine at, 350 tl si bile kalmasın kocacığının. sana çekirmeye başlarsa "ablana göndermeyi biliyorsun ya "dersin.

Elbette sorun, eltiyle otururken böyle böyle söyledi, ben ihtimal vermedim, en azından bana haber vereceğini düşündüm, ama bir kez de senden duymak istiyrum, veriyor musun vermiyor msun tarzında bir şey söyleyebilirsiniz.Hatta söylesin söylemesin 5 kardeşin tamamının yardım yapılacaksa katılması gerektiğini de söylemeyi unutmayın. parayı harcayacak yer arıyorsa siz alın, harcayın. Ancak bunları söylerken soğuk kanlı olup kavga etmemekte yarar var, erkekler aileleri söz konusu olunca kin güdüyorar.

Bundan sonrası için ise bence iki yol var.

Hani diyorsunuz ya aç mı bırakıyorum demiş..

Veriyorsa buna devam edecek anlamı çıkarabiliriz. Böyle bir durumda (kayıtsız şartsız, gereki gereksiz ailesine ayğdırıyorsa) iki yol var önünüzde:

1. Siz de kazancınızı kendi istediğiniz şekilde harcayacaksınız, evin ve çocukların tüm masrafını eşiniz karşılayacak. Faturaları yatırmayacaksınız.
Ancak bu yol evliliğin gidişatı için pek hayırlı gibi görünmüyor.

2. Ev, arsa, araba gibi büyük yatırımlar yapacak, krediyi ise eşiniz çekip onun maaşından otomatik ödeme yaptıracaksınız. Asla sizin maaşınızdan değil.

Akılsız koca ve hazırlı aile insanı mal sahibi yapar ama siz yine de sıkıntı çekersiniz çünkü kredi ödemek kolay değil. Ama en azından çocuklarınıza bırakacağınız bişeyler olur, haksız yere çocuğunuzun rızkı gitmemiş olur.

Evlilikte anlaşmak zor gerçekten... eşinle anlaşman tabikide önemli ama eşinden haric bir sürü insanlarlada iyi anlaşman lazım.allah sabır versin tek sen değilsin bu problemelri yaşayan

Bence sen bu konuya bulaşma o aldığı nafaka ona yetmez ! Merhametli sen ol her kötü layığını bulur

sağ yanımdaki melek böyle diyor ama bana karşı davranışlarını düşününce nedense hazmedemiyorum.bir de belki kocam göndermiyor.boşuna gerginlik yaşamak istemiyorum.ama yinede sorayım,bileyim,gönderecekse yine göndersin.ama ellerden duymamayım..kendinden duyayım

İnanın bu çözüm olmuyor, ben yakın çevremden biliyorum,
Erkekler eşleriyle yiyp içiyorlar sonra kadın suçlu oluyor...

Hele de kadın tek başına bunu yapsa, bilemiyorum...

Zaten eşne sormadan haksız yere rızkını başksına veren bi adam oturup da alış veriş sonrası extre ödemez. En iyisi yatırım yapmak.. Bence

bence kesinlikle sormalısın(ama yumuşak bi tavırla)... sen onun eşisin ve ortak bi hayatı paylaşıyosun... böyle bişey yapıyosa bile sana söylemesi lazım..

eğer 350 tl geçiminizi etkilemiyorsa bence para vermesini sorun etmeyin, kötü olan siz olursunuz. ama eğer böyle birşey varsa sizden gizliyorsa bu hoş değil işte. bence böyle birşey duyduğunuzu, para verip vermemesinin öenmli olmadığını ama eşler arasında gizli saklı olmaması gerektiğini düşündüğünüzü belirterek sorabilirsiniz.

bence bu konuda eşinle sakın kavga etme tartışma....ablasının boşanmış olması çocuğunun olması eminim eşinde vicdan yaratıyordur..senin bu konuda tartışmanda ters teper.

ablan sadece nafakaylamı geçiniyor de..kaçtane kardeşi var yardım etmiyormusunuz..tabi bir kişiye yüklenilmez bu ,çünkü haksızlık olur ..sanki maaşa bağlamış gibi, herkesin bir düzeni var..Allah muhafaza bunun için yuva bile dağılır de..kaç kardeşsiniz hepiniz 50 lira verseniz fayda faydadır dersin..hemde sevap olur dersin...

bu şekilde yada buna benzer bir konuşma yaparsan, gizliden gizliye tehtit etmiş olursun..ayrıca iyi niyetinden de emin olur..bir taşta iki kuş senin anlayacağın yarın birgün senden gizli gönderdiğini öğrendiğinde söyleyecek lafın olur..neden benden gizledinki halbuki yardım etmeniz gerektiğini ben söylemiştim..sevap olur demiştim..banada bu yapılırmı dersin...

Versin vermesin bu konuda birşey diyemiyorum ama bu ortak kararınız ve sizin rızanızla olmalı. İnkar ederse eltinizin neden böyle söyleyeceğini sorun.
Eltinize kızarsa da...
Bunu saklı gizli yapan mı suçludur, yoksa bilmesi gerekene söyleyen mi.
Dedim ya daha önce birşey gizli yapılıyorsa bu bana göre suçtur. Ve sebebi sorulur
Hayır işlemekse eğer amaç rakam bu kadar yüksek se yine sizin bilginiz dahilinde olmalıdır.

cnm sor ama eğer gönderiyorsada ters bi tavır takınma bu görümceni daha sevimli hale getirir... yumuşak bi şekilde sor, keşke bilseydim eltim söyleyince zor durumda kaldım diiye sorabilirsin... bide madem yolluyor eltin neden sana söylüyor görümcene karşı tavırlı olduğunu biliyorsa bunu güdümlemek için olabilir.

canım ben kendimde kollarım ablasını ve kızını,hoş bana karşı hep önyargılıdır ama ben zaten Rabbimden korkarım.tabi gözeticez ablasını ama maaşa bağlayarak değil.bi de ablası iyi niytli değil,benle çok uğraştı.sen hem karısınla adamın arasını bozmaya çalış,hem parasını ye..bu nası vicdan anlamıyorum.daha beni sevip değer vermesi gerekmez mi?

hah bu da var.eltim niye laf taşıyor onu anlamadım.ben olsam söylemezdim.laf taa nerden bana geldi.eşim dedikoduya çok kızar.duysa aile meselaesi olur.kardeşlerine söyler

Eğer para göndermesinden rahatsız değilsen,sadece sana söylememesi gücüne gittiyse farklı yaklaş.
"Ablana para gönderdiğini duydum,üzüldüm,keşke bana söyleseydin,başkasından duymak istemezdim,ben sana hayır mı diyecektim ki,neden bana söylemedin" tarzında konuşmayı dene.Yollamıyorsa zaten "nerden çıktı" der.

Konuşma tarzı çok önemli.Karşısına geçip "sen ablana para mı gönderiyorsun?" dersen ters tepki gösterebilir.Sanane veya sana mı soracağım gibi bir cevap alabilirsin.

Canım arada yazanları okumadım kaçırmış olabilirim.
Senin kardeşin var mı peki?
Okuyan falan?
Sen de ben kardeşine her ay 400 TL göndereceğim desen tepkisi ne olur acaba?

her ay düzenli göndermesini istemem.arada olur.bayramda seyranda ramazanda,sıkışır olur.ama her ay boynunun borcu değil.bizde çooook zengin değiliz.ortalamanın üstünde memura göre o kadar.benim çocuğum büyüse 2 tane olsalar.anca yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…