Eşime söylemeliyim

kocama anlatmalı mıyım???

• Anlat bilsin

OY: 18 72,0%
  • Boşver takma kv ne derse desin

OY: 7 28,0%

• Ankete Katılan
    25
O laf soktuğun da cvb vermeyim mi bu kadını nasıl sindiririm ben

Ben kayınvalidemin beni şikayet etmesinden çok rahatsız olurum. O yüzden bende şikayet etmem, edilmesinide tavsiye etmem. Herkesin ağzı var dili var. Şu kadarcık şey için eşi müdahil etmeden siz cevap verecektiniz.

Valla tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim

O laf soktuğun da cvb vermeyim mi bu kadını nasıl sindiririm ben
Neyi fark ettim biliyor musunuz? Onlar laf soktuğunda bizler cevap verip delirdikçe mutlu oluyorlar.
"yok saymak" en büyük ceza aslında.

Benim eşim annesi için şu cümleyi kullanır "kaostan besleniyor, mutsuzlukla var oluyor". Bana daha önce defalarca demiştir "he de geç, bildiğini oku... Sus geç cevap verme bildiğini oku" diye. Ama insanım ben, yapamadım. Ailemde zaten görmemiştim böyle ilişkiler. Bizde ne gelin-görümce kavgası ne de gelin-kayınvalide kavgası vardı. Herkesi de kendi ailem gibi bildiğimden, benim ailemdeki dinamikler eşimin ailesinde işe yaramadı.

"Haklısınız" dedim, tepeme çıktı. Ağladım, delirdim; adım geçimsize çıktı. Benim kayınvalidemle yaşadıklarımı anlatsam inanın Türk filmi zannedersiniz, inanılır gibi değil. Burada kv ile ilgili açılan konuları okudukça, genelde yorum yapmıyorum bile, çünkü gerçekten o kadar hafif geliyor ki. Üstelik tekrar ediyorum, hiç görmemiş hiç yaşamamışım böyle şeyler.

Yok; ne insanlığımla, ne de başka bir şeyle çözemedim.
En güzeli yok saymak ve eşinizin görmesini beklemek. Geri kalan sizin sağlığınıza zarar.

Burada dediğim "yüzüme tükürse yarabbi şükür" değil, hakaret mi etti? çıkın odadan
cevap vermeden, başka bir şey yapın. Başkalarının yanında laf mı soktu? Gene çıkın dışarı ya da konu değiştirin.

Yok sayın, varlığını ispatlamak için o uğraşsın... En büyük ceza o.

İnan’ın iki yüzlü olmsa iyi gibi görünüyor bu çok saçma. Ya rabbime emanet ettim bn susarsam da başıma çıkar diye korkuyorum.
Konuşmaya rahatlamaya çok ihtiyacım var.

İnan’ın iki yüzlü olmsa iyi gibi görünüyor bu çok saçma. Ya rabbime emanet ettim bn susarsam da başıma çıkar diye korkuyorum.
Konuşmaya rahatlamaya çok ihtiyacım var.
İki yüzlülük değil ki bu! Yüzüene gülüp arkadasından sayfırmayacaksınız ki!
İlişkinizi minimuma indireceksiniz, özelinizi paylaşmayacaksınız, seviyeli-saygılı ve gerektiği kadar konuşacaksınız.

Benim kv'mi yanınıza getirsem ve sohbet etseniz "csi Allah da senin cezanı versin, pamuk gibi kadına neler diyorsun?" dersiniz... O size görülen yüzüdür. Bir de benim bildiğim yüzü vardır.

Oğlunun yanında dualar eder "Allah csi'ın birini 1000 etsin; nasıl hamarat, nasıl güleryüzlü, ne de güzel yemek yapmış" der; oğlu daha odadan çıkar burnunu kıvırıp "güzeldi ama yağı çoktu, tuzu azdı, acıydı, tatlıydı...." Ölür müsün, öldürür müsün? Hediye alırsın, topluluk içindeyken bayılır, yere göğe koyamaz; bir kere üstünde görmediğini boşver, tahta bezi olduğunu görürsün. Bilmemkaç kişilik yemek takımları alırsın, her gittiğinde takımın bir şeyini eksik görürsün , hep de aynı takımın bir şeyleri kırılır ne hikmetse!

Oğluna dert anlatamazsın, görmüyordur o yüzünü; "sen yanlış anlamışsındır!" olur. Aslında muhtemelen bal gibi de biliyordur çünkü ben 20 senelik gelinsem o 45 senelik oğul! Ama dedim ya; savunma mekanizması. Delirir durusun, adama da bilenirsin. Gitsen gidemezsin, kalsan kalamazsın ve böyle geçer seneler.

Ben susunca kazandım. İnanın 20 senelik beraberliğimde ettiğimiz tüm kavgaların sebebi kv'dir. İki kere boşanma raddesine kadar geldim.

Bir insan uzun süreli misafirliğe geldiği evde ona iş yaptırılmıyor diye kavga çıkartır mı? Çıkartırmış. Daha ne diyeyim ben size? Anlatsam gerçekten roman olur. Ama hepsini unuttum. Son 2 senedir çok huzurluyum.

Bazen düşünüyor ve üzülüyorum. Bir insanın bir sürü gelini olsun, kızı olsun ama geçimsizliğinden tek başına kalsın. Yaşlı, hasta... Sonra diyorum ki: kendi etti, kendi buldu. Bu kadar insan kötü değil ya!

O kadar güzel anlattınız ki çok teşekkür ederim susuyorum o zaman ALLAH’a havale edip

Reactions: csi
Laf sokmaya kayınvalide mi var Allah aşkına. Ne diye eşinizi de huzursuz ediyorsunuz. Ne gerek var. He he deyip geçin işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…