Eşime ve bana yapılan haksızlık

Hayır ben şeyi anlamıyorum ya; hep erkek ailesi kötü çıkıyor, hep ama. İşte az para veriyor-vermiyor, ev veriyor ama eski ev oluyor, aile apartmanı oluyor bla bla. Ben şu kkda kız ailesinin maddi desteği ve ev vermesine dair neredeyse tek kelam okumadım 4 senedir. Kız ailesi niye hiç ev vermiyor? İki halı iki perde alıyor tamam, işte bi buzdolabı bi çamaşır makinesi tamam bitiyor kız ailesinin olay onlara "Ev almadılar!!" diyen yok. Hep erkek ve erkek ailesi ev versin, yok 74384 bilezik taksın. Bu ne be?

Gelin hanım da gelsin "Ben şöyle bir ev hayal etmiştim ama olmadı" diye ağlasın.
E sen çalış kocanla al ya da kendi anan baban alsın hayal ettiğin evi.
Errrrrkeg ailesi yapmak zorunda çünkü.

Hayır ben şeyi anlamıyorum ya; hep erkek ailesi kötü çıkıyor, hep ama. İşte az para veriyor-vermiyor, ev veriyor ama eski ev oluyor, aile apartmanı oluyor bla bla. Ben şu kkda kız ailesinin maddi desteği ve ev vermesine dair neredeyse tek kelam okumadım 4 senedir. Kız ailesi niye hiç ev vermiyor? İki halı iki perde alıyor tamam, işte bi buzdolabı bi çamaşır makinesi tamam bitiyor kız ailesinin olay onlara "Ev almadılar!!" diyen yok. Hep erkek ve erkek ailesi ev versin, yok 74384 bilezik taksın. Bu ne be?

Gelin hanım da gelsin "Ben şöyle bir ev hayal etmiştim ama olmadı" diye ağlasın.

erkek anneleri isyanda :KK70:

bende 2 tane var,

2sine 1er ev 1er araba alayim diyorum, sonra uyaniyorum falan iste :olamaz:

Oo geçmiş olsun, batmışsınız siz.
Bende bi tane, şimdiden biriktirmeye başlasam 30 sene sonrasına kadar bir ev alsam işte ancak.
Sonra gelip gelin "Iıı bu da ev mi, beğenmedim" diyormuş, o saat satarım evi pavyonda yerim.

Oo geçmiş olsun, batmışsınız siz.
Bende bi tane, şimdiden biriktirmeye başlasam 30 sene sonrasına kadar bir ev alsam işte ancak.
Sonra gelip gelin "Iıı bu da ev mi, beğenmedim" diyormuş, o saat satarım evi pavyonda yerim.
Ahahah ne olacak ben söyleyeyim. Biz evlenirken bir çöp bile almadılar ya da bir iğne bile almadılar (bayılıyorum bu tabirlere bi de şeye bana az altın yapdılar) halbüsi bakireydim falan diyecekler :D

Eşiniz bu durumu kabul ettiyse ve ses edemiyorsa, sizi üzmek istemem ama durumlar sandığınız gibi, eşinizin size anlattığı şekilde olmayabilir. Bazı erkekler karılarına güç gösterisi yapmayı severler. Bilmediğiniz ayrıntılar vardır, emek sermaye ilişkisi sandığınız gibi olmayabilir.

Yine de okuduğum kadarıyla imkanınız var ve o evi satıp ya da kiralayıp başka bir ev geçebilirsiniz.

ben okudum yaa bir kaç konu var o şekilde...
ama %98 yorum "az beklenti çok huzur" / "aileye güvenerek mi evlendiniz" olduğu için artık çok açılmıyor.

Adamın donlarını yıkayacaksam, yatağına gireceksem karşılığı olmalı diyor zaar.

en büyük abisi bir iş kurdu ve yanında sadrce benim eşim vardı maaşsız olarak tam 2 sene yanında çalıştı sigorta vs çok geç yapıldı eşime abisi tarafından , yani eşim patron olan abisiyle işin en başından beri yanındaydı sonra o abi gidip diğer kardeşlere imkanlar sundu herkes kendi ekmeğiyle uğraştı ama benim eşim hala onun yanında kaldı getir götürünü yapıyor bir nevi işin bel kemiği aslında bir kaç kez rest çekip çıktı fakat abisi abi kardeş damarından vurup tekrardan döndürebildi
Yine dediğimiz noktaya geliyoruz hakkının yenilmesine rağmen ses çıkarmayıp tekrar işe dönen bir eşiniz varsa yapacak bir şey yok.

Merhabalar 2 aylık evli çiftiz. Eşim ben onu tanıdığımdan beri abileriyle ortak iş yapıyor fakat en başından beri maaş konusunda eşime yapılan haksızlığın farkındaydım fakat her zaman abilerinin sözlerine güvenerek evleneceği zaman hakkını verecekler dedim sabrettim, sabrettik . evlilik yolunda ise belirli bir rakam verildi ve o rakamla ev tadilatı + mobilya alındı beyaz esya halı perde vs bizdendi kız tarafından. Eşim ve ailesi eskiden çok kötü ve yoksul bir hayat yaşamışlar fakat şuan durumları oldukça iyi istedikleri her şeyi alabilecek durumdalar fakat gün geldi çattı bizim evliliğimize ve kiradaki evlerine kaldık kiracı çıktı biz oturduk fakat en başından beri o evi istemedim çünkü 35 yıllık bir bina ve binada sadece afgan veya suriyeliler oturuyor. Ailemde bu durumu pek sevmedi . Fakat abileri istedikleri yerlerden ev alıp rakamı hiç farketmez 1 trilyona kadar bakabiliyorlarken bizi rutubetli eski bir binaya layık gördüler. eşiminde eli kolu bağlı fakat ben evi sevmediğim için sürekli tartışma yaratıyorum. Gerçekten gözü çok yükseklerde olan bir kız değilim normal standart en azından akmayan bir evim olsun istiyordum. son sözlerim ise şöyle ve bana yardımcı olursanız sevinirim senelerdir ortak işin en çekilmes kısımlarıyla ilgilenen eşim ve gayet rahat bir şekilde para derdi olmadan sözde ortak abileri.... yaşadığımız hayatlar arasında uçurum var eşim bildiğimiz maaşlı çalışan bu nasıl ortak iş bilmiyorum ama delireceğim eşimle konuştuğumda ise abileriyle eşinin arasını bozan kötü gelin olma korkusu var halbuki sadece eşimin iyiliğini istiyorum nasıl bir yol izlemeliyin eşimle birbirimizi seviyoruz fakat ister istemez bu haksızlık yüzünden kavga edip huzur kaçırıyorum
Eşin yapacak ne yapacaksa. Sen istediğin kadar çırpın onlara ulaşamazsın.

Eşin böyle sessiz yapılıysa değişmez. Bişey de diyemez. Ya bunu göze alıp devam edeceksin ya da böyle hır gür şamata yaşayacaksınız.

ağzı iyi laf yapan erkek ile evleniyorlar bol vaad veren ama hepsi yalan olan sonra gerçek yüzlerine şamarı vuruyor
kanmayın sizde araştırın soruşturun öyle evlenin erkeğin konuştuğu % 90 yalandan ibaret bu zamanda parası ve ailesi ile övünüyorsa
salak olmayın

Eşiniz bu durumu kabul ettiyse ve ses edemiyorsa, sizi üzmek istemem ama durumlar sandığınız gibi, eşinizin size anlattığı şekilde olmayabilir. Bazı erkekler karılarına güç gösterisi yapmayı severler. Bilmediğiniz ayrıntılar vardır, emek sermaye ilişkisi sandığınız gibi olmayabilir.

Yine de okuduğum kadarıyla imkanınız var ve o evi satıp ya da kiralayıp başka bir ev geçebilirsiniz.
Kendilerinin olmayan evi satamazlar bence 🤷🏻‍♀️

Back
X