Eşime ve bana yapılan haksızlık

senelerce evlendiğinizde arkanoz

asla elticilik yapmadım yapmamda eltilerimle kardeş gibiyim isterlerse saraylarda yaşasınlar konu elti değil sonuç olarak oda dışarıdan gelen el kızı. benim sorunum sadece abiyleydi anlamadığınız nokta senelerce vaatler verip yapmamaları her şey istediğiniz gibi olacak deyip bizi öylece bırakmaları sinirim eşimede değil sadece haksızlığa

E ev vermişler size kiracı çıkarıp. Hangimize böyle imkan sunuluyor ki.

birde öğretmen mesleği olan neden mesleğini açıkca beyan etmek zorunda bunuda anlamışm değilim biz senin öğrencin değiliz , sen akıllı olabilirsin ama iş eşinde bitiyor onun kararlı olması şart oda özgüveni yüksek ise kendi yolunu çizer ,abilerinde bir şey beklemeden
mesleğimi en başından beri asla beyan etmedim bir yorumda sizde çalışın oturmayın vs yazıyordu bende mesleğimi yazdım bunda gerçekten kötü bir nokta görüyorsanız kalbinizin kötülüğünden olabilir zira temizlik görevlisi olsam temizlik görevlisiyim yazardım tamamen bir işte çalıştığımı vurgulamak istedim

abisi ilk kurduğunda 2 sene iş yapamamış ve eşimde maaşsız yanında 2 sene

sevgili ruh hastası ben bir öğretmenim
Tebrik ediyorum, psikiyatristler bile bu kadar hızlı teşhis koyamaz 😂
öğretmen olmanız beni daha çok üzdü. Gidip kredi çekin istediğiniz evi alırsınız o zaman. Ya da aileniz destek atsın.

asla elticilik yapmadım yapmamda eltilerimle kardeş gibiyim isterlerse saraylarda yaşasınlar konu elti değil sonuç olarak oda dışarıdan gelen el kızı. benim sorunum sadece abiyleydi anlamadığınız nokta senelerce vaatler verip yapmamaları her şey istediğiniz gibi olacak deyip bizi öylece bırakmaları sinirim eşimede değil sadece haksızlığa
Tamam ama açık konuşmuyorsunuz bence sizde bilmiyorsunuz. Şirket hisseleri yüzde kaç bölünmüş ? Eşiniz kurucu ortak mı ? Ticaret odasından şirketin adını tam yazarak kurucuları ve yönetimi görebilirsiniz.

benim sorunum sadece abiyleydi anlamadığınız nokta senelerce vaatler verip yapmamaları her şey istediğiniz gibi olacak deyip bizi öylece bırakmaları sinirim eşimede değil sadece haksızlığa
Tamam da eşiniz ortaya sermaye koymamış ki içerde alacak parası olsun
Hadi maaşının bi kısmını adına biriktirdiler desek kaç bini ayırmış olabilirler?
4 bin bile ayırmış olsalae eşiniz adına size kirasız ev verip bi de içini yaptırmışlar işte
Kafa kafaya denk geliyordur zaten hesaplansa
Bence insanlar arkanızdayız derken çok büyük beklenti içinde olacağınızı düşünememişler
Hataları o olmul

en büyük abisi bir iş kurdu ve yanında sadrce benim eşim vardı maaşsız olarak tam 2 sene yanında çalıştı sigorta vs çok geç yapıldı eşime abisi tarafından , yani eşim patron olan abisiyle işin en başından beri yanındaydı sonra o abi gidip diğer kardeşlere imkanlar sundu herkes kendi ekmeğiyle uğraştı ama benim eşim hala onun yanında kaldı getir götürünü yapıyor bir nevi işin bel kemiği aslında bir kaç kez rest çekip çıktı fakat abisi abi kardeş damarından vurup tekrardan döndürebildi
Ya o kadar çok ayrıntı var ki sormak istiyorum sorsam da cevap alamıyorum diye soramıyorum.

Diğer kardeşlere destek işlerini kurmalarına yardımcı olan abi neden eşinize bunu yapmadı? Mutlaka bir sebebi vardır. Ya diğerlerinin uzman olduğu işler vardı ellerinden tuttu ya da eşinize iş kurma konusunda güvenmedi bir sebepten dolayı.

Örnekleyecek olursak bir kardeş eczacılık okumuştur mesela abisi eczane açması için destek olmuştur. Diğeri lise mezunudur herhangi bir mesleği ya da ustası olduğu iş yoktur getir götürünü yapsın diye yanına alır. Ya da biri çok aklı başındadır çocukluğundan beri çalışkanlığı, iş ahlakı biliniyordur bir dükkan açmak ister destek olunur. Diğeri gençliğini hovardalıkla geçirmiştir, aileyi yemiş bitirmiştir, bi baltaya sap olamamıştır ben bakkal dükkanı açacam dese batırırsın sen deyip destek olunmaz. Yani abileri, eşinizi, aileyi tanıyıp bilmeden, bir de onlardan dinlemeden bu konuda net yorum yapılamaz.

Ama siz bu adamı tanıdığınızda durum buymuş, evlenmeye karar verdiğinizde durum buymuş. İmzayı atar atmaz arıza çıkarmanın anlamı yok. Kabullenerek evet demişsiniz.

Siz beğenmeseniz bile abisi ev vermiş kardeşine. Evin tadilatı ve eşyaların bir kısmı için para vermiş.

Konunuzu resmen ortaklarda eşinizin hakkı yeniyor gibi açmışsınız. Kendinizi böyle gaza getiriyorsunuz demek , yapmayın. Eşinize kızmıyorsunuz güya ama sizin sizlanmalarinizi, memnuniyetsizliginizi çeken o.

Abiye güvenilip evlilik yoluna girilmez, kimseye güvenilip girilmez.

Bu da size ders olsun.

2 aylık evliliği para için berbat etmeniz ise cidden yazık.

Adamlar evinizi vermiş, tadilat yapmış, eşyanızı almış sizi evlendirmiş. Daha ne gibi vaatler vardı da yapmadılar?

Eşiniz ortak değil. Ortağa maaş verilmez, kardan pay alır. 2 yıl maaşsız çalışıp karşılığında hisse almadıysa üzgünüm ama enayilik yapmış. Ama onun emeği, siz ancak böyle kendinizi yediğinizle kalırsınız. Eşiniz de belli ki memnun halinden. Alan razı veren razı. Sizin yapabileceğiniz ev için teşekkür edip içinize sinen bir yere kiraya çıkmak. Boşuna da kendinizi doldurmayın. Çünkü 1- elinizden bir şey gelmez 2- size haksızlık yapılan bir durum yok.

babası ile abileri ile çalışan erkek ile evlenmek akılsızlık sonrada şikayet etmek mantıklı değil bu evlilik nasıl olması gerekirdi
anlaşma ile verirdin erkeğe beyanını onlardan maddi olarak ayrıldıktan sonra seninle evlilik yoluna girerim diye anlaşma yapman gerekirdi sevgili öğretmen hanım, olduktan sonra sızlamanın faydası yok erkek zora gelmiyorsa rahatına düşkündür evlilik bir anlaşmadır verirsin bir mühlet yaptı, yaptı yapmadı tak sepeti koluna sen kendi yoluna benkendi yoluma olurdu bur da da sızlanmazdın, aşkda bir yere kadar şimdi rutubetli evde bebekte hasta olur , hem de astım hastası bilgine

Eşinizin eğitimi ve mesleği nedir ki abinin getir götürü yapıp dışarıda çalışmamaya razı gelmiş?

Diğer kardeşler ayrılıp gitmiş eşiniz de gittiğinde dönmeseymiş vurulmasaymış kardeşlik damarından madem hakkı yeniyor?

Bence eşinizin hakkının yendiği yok o da durumun farkında ve itiraz etmiyor. Siz görmek istediğiniz gibi görüyorsunuz.

alan memnun veren memnun eşiniz pısırıksa yapacağınız bir sey yok daha cok böyle konularınız olur aileci koca ile üzgünüm....

Tamam da eşiniz ortaya sermaye koymamış ki içerde alacak parası olsun
Hadi maaşının bi kısmını adına biriktirdiler desek kaç bini ayırmış olabilirler?
4 bin bile ayırmış olsalae eşiniz adına size kirasız ev verip bi de içini yaptırmışlar işte
Kafa kafaya denk geliyordur zaten hesaplansa
Bence insanlar arkanızdayız derken çok büyük beklenti içinde olacağınızı düşünememişler
Hataları o olmul
2 yıl almadığı parayı 5 binden hesaplasan 120 bin eder. Bir ev tadilatı mutfağı banyosu falan o civarda tutar zaten. Üstüne düğün yapıp eşya almışlar. Kirayı hiç saymadım bile.

E çalışsın abinin yaşam standardını yakalasın o zaman. Armut piş ağzıma düş olmuyor.
Gidip kendi ayakları üzerinde durmak işine gelmemiş eşin, abisinin yanında kalmayı tercih etmiş.
Eğitimi falan da yok muhtemelen, neyi yakalıyor artık?
Onu bildiği içinde duruyor durduğu yerde.
Abinin yanında çalışmasa borç harç evleneceklerdi çok büyük ihtimalle. Verdikleri kira da cabası.

Back
X