Eşimi affedemiyorum

Düğünle ilgili konuları unuttum demişsiniz ama gayette unutmamışsınız. Burada eşinizin ailesinde çok suç göremedim ben sonuçları onları değişltiremezsiniz burada dengeyi kurması gereken eşiniz oda bu işi becerememiş. Haa bundan sonra akıllandı mı, barışup bir çocuk daha yapsanız düzelir mi? Sanmam o ışığı göremedim. Çocuk bakımına yardım konusuna gelince ailelere güvenip çocuk yapmadınız sonuçta, herkes çocuğuna yalnız bakıyor, wc ye gidemedim falan bunlar normal şeyler. Dediğiniz gibi bu süreci bir yardımcı ile anlatabilirsiniz onu da siZ tercih etmemiştiniz.

Eşi destek olan kişiler hiç sorun etmemiş bu durumu benim istediğim de buydu aslında

Eşi destek olan kişiler hiç sorun etmemiş bu durumu benim istediğim de buydu aslında
Bu arada benim eşimin ailesi bir çeyrek bile takmadı. Ve benim eşim onlada dünyanın yardımını yapıyor arabalarını aldı evlerini yaptırdı onlar 100.lira vermedi daha da takılan altınları evlerine götürdüler başta bende çok sinirlendim benim ailemin durumu daha kötü ama ellerinden gelenin en iyisini yaptılar

Evet her seferinde üzerine defalarca sünger çektim ama her seferinde aynı şeyi yaşarsam eski konuları da hiçe sayamam. İkinci çocuğu düşünmüyorum. Ailelere güvenmek değil, eşime ben torunuma bakarım diyip bir gün bile destek olmaması şaşırtıyor insanı. Eşimi kendilerine çekmek maddi manevi işlerini bu şekilde halletmelerini hazmedemiyorum. Eşim de bunları hep görmemeyi tercih etti. Yardımcıyı tercih etmedim değil düşünemedim

Çok kötü olmuş

Artık ben de değer vermiyorum. Çocuğum 1 yaşında toplasan 3 kez görmüşlerdir merak da etmiyorlar

Doğum sonrası anne zaten hassas olduğundan annenin herşey gözüne daha da batıyor. Bunları düşünmeniz çok normal. Çalışan bir kadın olarak sosyal hayatınızdan ve rutininizden de uzaklaştığınız için yaşadığınız şeyleri eşinizle paylaşmanız ve evet ya sen haklısın kelimesini duymak istiyorsunuz. Aynı şehirde ya da yakın şehirlerde olup bebeği 6 ay görmemek garip bir olay. Siz de bayramdan bayrama özel günlerde gidin görüşün o halde. Kavgalarınızı ve kalp kırıklıklarınızı yansıtmadan kısa görüşmeler yapın. Artık kendi bebeğiniz var ve onun için yatırım yapmalısınız. Büyük rakamlarda yardımda bulunmayın. Bunu eşinizle de paylaşın. İşe döndünüz mü dönecek misiniz bilmiyorum, bakıcı işi için kayınvalideyi düşünmeyeceksinizdir diye umuyorum. Eşiniz sizin yanınızdaysa gerçekten yanınızda olduğunu hissettiriyor bebek bakımında destek oluyorsa sünger çekmeye çalışın bir süre. Eski konuları açmamaya gayret edin.

Benim eşimin iki ablasi var.esim en kucuk kardes.Eşim bekarken yeğenleri, ablalari ,ailesi ile o kadar cok ilgilenmis ,emeği olmuş ki halen anlatir.Biz evlendikten sonra bunlarin zerresi bize de yapilmadi.Hani diyorsunuz ya eşim ailesine laf söyletmedi tarzından vs benim eşim de yillarca öyleydi ama sonradan gerçekleri gördü ve anladi.Sizin sürekli esinize bunlari saymaniz esinizi sizden uzaklastirir.Birakin kendisi anlasin ki anlamis zaten yavas yavas.Bundan sonra size tavsiyem mesafeli olmaniz ailesine karsi ama esinize hic bir laf demeden.Beklenti icinde de olmayin onlardan.Siz eger seviyor ve devam ettirmek istiyorsanız esiniz ile aranizi hos tutmaya bakin.O zaman mutlaka güzel dönüşleri alacaksiniz.

Bu bazı türk kadınlarında ki altın avamlığını hiç anlamıyorum. Çok mu muhtaçsınız, düşkünsünüz milletin size vereceği paraya? Oturun çalışın kazanın kendi geleceğinizi kendiniz garanti altına alın. Kendiniz beceremiyorsanız da bi zahmet sizi doğuran ana baba senin geleceğin için yatırım yapsın.

Hiç tanımayıp 30 yıl sonra hayatıma giren bi kadına, sırf oğlum evleniyor diye yüzbinlerce lira para mı vereceğim? Eşşek gibi çalışıp yaptığım birikimi hayatımda hiç yeri olmayan bi kadına vereceğim? Yemin ediyorum baştan aşağı saçmalık…

Çok haklıymış gibi birde millete bu sebepten kuruluyorsunuz. Aç gözlülükten başka hi şey değil.

Bir de şunu yazmadan gecemeyecegim; eger evin küçük cocuguysaniz ve eger sizden önce evlenen ,dogum yapan kardesler varsa, en sondan evlenen ve cocugu olana onlara yapilanlar ne emek olarak ne maddi olarak yapilmiyor genellikle.Ben kendim de evin küçük çocuğuyum, eşim de öyle.Büyük kardeşler anne babalarin maddi manevi gücünü yeterince emiyor zamaninda ve siz bunlar olurken kendinizce de emekler veriyorsunuz aile icinde bekarken. Sona kalan böyle oluyor biraz da maalesef.....ilk cocuk ilk düğün,ilk torun ilk heyecan gibi düşünün.

Aynen eşime kızgınım. Kayınvalide hastayım deyip 3 gün sonra eşimi aradı beni misafirliğe götürür müsün yemeğe davet edildim demişti yazamadığım çok şey var
Hanımefendi kadın size kul köle olup bakmak zorunda mı ya. Kayınvalidenize güvenerek mi çocuk yaptınız kadından beklediğiniz ilgiyi alakayı kendi annenizden bekleyin bence. Oldu kadın özel hayatı yaşamasın gezmesin yemesin icmesin size baksın. Böyle bi mantik olabilir mi? Anneniz baksaymis o zaman.

Aslinda konu sahibinin burda anlatmaya calistigi haksizlik zannimca.Yani eşinin onlara cok yapmasi,yanlarinda olmasi vs vs ama eşinin karsilik görmeyişi.Kucuk cocuklar hep böyle oluyor genel olarak maalesef..

Eşiniz iyi gün dostu. Aman ha tökezlemeyin.

kiz bütün kV ler oyle bizimkide ben hamileyken ilkime biz 1 ay size tasiniriz ay cok heyecanliyim diyen kadin dogumdan sonra eve geldim 2saat ugradi altinini takti gitti. Inan sadece seninki öyle degil hepsi oyle.

Sorun kv, eş ailesi falan değil açıkça eşiniz. Evli değilim, çocuğum da yok ama en zor anlarımda yanımda olmayan, destek çıkmayan adamla bırakın evli kalmayı, bir daha yüzüne bakmazdım sanırım.

İşte sizin durumla benimki farklı. Eşim yanımda olsa ben ailesini sorun etmezdim diye düşünüyorum. Ailesinin bir hatasını bile kabul etse böyle olmazdı.
Eşim ailesinin hatasını kabul etmiyor ki ben hiç bir zamab gündeme bile getirmedim getirseydim evliliğim sizi ki bile olmazdı biterdi zaten bende istemem ailesiyle kötü olsun sizin derdiniz bu bence ailesi onu yaptı bunu yapmadı. Bakalim siz cocuklariniza ne kdrini yapacaksınız siz mükemmel olun öyleyse. Herkesin yetişme tarzı farklı. Meyve tabağıyla odasına gelen arkadaşımın annedi vardı benim annem hiç birzmn odama meyve tabağı getirmedi ama farklı bir sekilde fedakardir düşünceli bir anne. Siz istyrsnz ki eşiniz ailesi için kötü. Dean görüşmesin

Bu konuda ilk gözüme çarpan ve "ben mi yanlış anlıyorum?" dedirten nokta "Düğün sırasında eşimin ailesi hiç bir şekilde oynamadı düğüne sahip çıkmadılar" demeniz. Yani düğünde oyun havası çalınırken çıkıp oynamadılar diye mi bozuldunuz? Bilmiyorum, oynamayı vs sevmeyen bir aile olabilir. Tesettürlü bir aile demişsiniz, belki müzik düğün bile yapmak istememiş olabilirler. Herşey olabilir. İlla ki şıkıdım şıkıdım oynamaları mı gerekiyor. Erkek tarafı düğünde daha baskın olabilir ama bu bir kural değil ki... Tamemen bir köşede toplanıp somurtup oturmadıkları sürece çok büyük bir sorun olmaz bence. Veya sizin taraf düğün işlerini daha çok seviyor olabilir. Ben de mesela düğünlerde oynamayı vs sevmem, böyle ortamlar gürültülü gelir. Bana kalsa nikah ve sonrasında yakın arkadaşlarla bir yemek yeter de artar bile. Herkes düğün sevecek, çıkıp oynayacak diye bir kaide yok sonuçta. "Ben de uzatmadım ailedir diyip unuttum" demişsiniz ama şimdi gelmiş bunu dile getiriyorsunuz.

Burada yazdığınız pek çok şey bana biraz abartılmış gibi geldi. Yazınız boyunca ben uzatmadım, her şeyi kafamdan atıp önüme baktım vurgusu yapmış olmanıza rağmen yaşanan ufak tefek sorunları gelip burada sıralamanız çok da öyle olmadığını gösteriyor. Belki yaşanan başka şeyler de vardır bilemiyorum ama bence gerçekten uzatmayıp ailedir demiş olsanız bunları dile getirmezdiniz.

Bebek bakımında eşinizin tavrı konusunda ise sizi haklı buldum. Sonuçta o bebeği tek yapmadığınıza göre sizinle sorumluluğu paylaşması gerekir. Bu konuda sonuna kadar haklısınız.

Son düzenleme:

İstenmeyen gelin olabilirsiniz. Veya sizi sevmiyor olabilirler. Kimin umrunda? Sizi sevmek zorunda değiller. Siz de onları sevmek zorunda değilsiniz. Sizin kendi ailenizden başka hiç bir zaman gerçek aileniz olmayacak. Herkes isterdi iyi insanlar olsunlar, sıcacık aile ortamı olsun ama sonuca bakın. Durduk yere kendinizi konularda kabartmayın, eşinize yansıtmayın. Bir kenara yazın. Bunlar oldu, bir daha bu imkanı sağlamayacağım ki tekrarlanmasın.

Çok şükür sağlıklısınız, bebeğiniz sağlıklı ve bu insanların eşine bakmıyorsunuz. Allah size sağlıklı aile, çocuk, anne baba versin. Siz ne kadar şanslısınız ki anneniz var, yanınızda. Aile sıcaklığını hiç başka ailelerde aramayın. Kadına anne demenize bile gerek yok. Sınır çekin, surat asmayın ama mesafeli olun.

Allah sizi kimseye muhtaç etmesin. Yiyecek ekmeğiniz var, yanınızda anneniz varsa inanın ne koca ne koca ailesinin önemi yok.
Akıllanırsa ne ala, aynı annesinin memesinden devam ederse kendi bilir.

Siz hepsini geriye atın, şükür edin, kendinizi sınır ve mesafe ile koruma altına alın. İlerisine bakın. Sırf kavga etmeden eşinize hislerinizi anlatmak için terapiye götürün zorla.
Olduğu kadar.

Keşke dediğiniz gibi oyunu sevmeyen ya da tesettürlü oldukları için düğün yapmak istemeyen kişiler olsaydı. Tam tersi bizim aile daha sevmez ama onlar düğün bitince aylarca anlatır konuşur düğünde de tüm kurtlarını dökerler bizim düğün yaş gibiydi eşim evlendiği için üzülüyorlardı. Ben her seferinde konuları kapatmaya çalıştım ama hep üst üste bişeyler oldu yazamadığım çok şey var maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…