- 28 Ağustos 2014
- 407
- 64
- 73
- Konu Sahibi medcezir-01
-
Tese
lTeselli mi etsek napsak
bir gaflet anıdır şeytana uymuş yapmış bir hata.. ama ne densin ki burada ona ..yapılması gerekilen eşinden ayrılmasıdır erkek olsa ondan da bunu bekleriz değil mi .. ama konu sahibi kendine hakaret edip ne derseniz diyin diyor. şimdi ne diyelim biz siz söyleyin o zaman aferin boşver canım zaten erkekler yapıyordu bi kere de sen yap mı diyelim..inancını bilmiyorum,inançlı biriyse tövbe etsin rabbim af etsin,,hatalardan ders çıkarmak önemlidir..ama konu sahibi kendini ömür boyu eşine karşı suçlu hissedeceğinin sinyallerini veriyor yazık değil mi kendisine, o zaman yollarını ayırsın.. yani anlamıyorum afferim kız mı densin istiyorsunuz gariplik neredeKadıncağız gelmiş anlatıyor. Ne derseniz haklısınız diyor. Bunlar da başlıyor saydırmaya. Memleketin en garip noktası burası yahu.
Her konuyu dine bağlamazlarsa solukları rahata ermez ki. İlla dini tartışma çıkaracaklar, konunun kapanmasına sebep olacaklar.Mantıklı bir cevap alamayacağımız açık değil mi?
Aile belki çok dindar belki zorlayarak baskı kurarak yetiştirildi. Bilemeyiz ama ;söylenecek bir şey yok,siz kendinize hakaret ediyorsunuz zaten.yalnız bir şeyi merak ediyorum.aileniz dini anlamda nasıldı yetiştirilme sürecinizde?
bir gaflet anıdır şeytana uymuş yapmış bir hata.. ama ne densin ki burada ona ..yapılması gerekilen eşinden ayrılmasıdır erkek olsa ondan da bunu bekleriz değil mi .. ama konu sahibi kendine hakaret edip ne derseniz diyin diyor. şimdi ne diyelim biz siz söyleyin o zaman aferin boşver canım zaten erkekler yapıyordu bi kere de sen yap mı diyelim..inancını bilmiyorum,inançlı biriyse tövbe etsin rabbim af etsin,,hatalardan ders çıkarmak önemlidir..ama konu sahibi kendini ömür boyu eşine karşı suçlu hissedeceğinin sinyallerini veriyor yazık değil mi kendisine, o zaman yollarını ayırsın.. yani anlamıyorum afferim kız mı densin istiyorsunuz gariplik nerede
Aile belki çok dindar belki zorlayarak baskı kurarak yetiştirildi. Bilemeyiz ama ;
Bunu dine bağlamak doğru mu sizce ?
Yada aileye ?
Bana da garip geliyor.Gariplik şu: Bir insan birey olarak ne hata yapmış ne günah işlemiş olursa olsun insandır. Burada yazdığı şeyler tabi ki bir vicdan muhakemesi. Bana hakaret edin diyen kişiye hakaret etmek için sıraya girmek bir tek bana garip geliyorsa vurun beni. (Şimdi koşturup sıkmaya çalışacaklar olur ha amann diyim :) )
Bence birinden korkmaktan ziyade kişilik meselesi.Konu sahibini tenzih ederek söylüyorum, bence aile ve dinden öte karakter ya da bir anlık gaflet meselesi bu. Ama illa ki dine baglarsak icinde yaratıcı korkusu olan kisi yapamaz hayatını birlestirdigi insana ihanet edemez gibi geliyor. Bu da benim fikrim
herşeyi dine bağlamaktan ziyade ALLAH'IN bize uygun gördüğü şekilde yaşasak bu tarz büyük hataları yapmaktan çekiniriz diye düşünüyorum.duygularımız,isteklerimiz bizi yönetirse sonuç bu.yönetim de dinin bakış açısı yerleşmeli.bu kısımda ailenin dini yaşaması,örnek olması önemli.bu düşüncelerim dindar olan günah işlemez,mükemmel çocuklar yetiştirir anlamına gelmiyor.Nasıl olsalardı bu durum yaşanmazdı ki?
Benim düşüncemde sizinle aynı yönde.Konu sahibini tenzih ederek söylüyorum, bence aile ve dinden öte karakter ya da bir anlık gaflet meselesi bu. Ama illa ki dine baglarsak icinde yaratıcı korkusu olan kisi yapamaz hayatını birlestirdigi insana ihanet edemez gibi geliyor. Bu da benim fikrim
Ama konu sahibi de bastan haklisiniz dememeliydi canim. Simdi bu insanlar hazir izin almisken susarlarsa kk bir ilk olmus olur, sasiririz bizdeKadıncağız gelmiş anlatıyor. Ne derseniz haklısınız diyor. Bunlar da başlıyor saydırmaya. Memleketin en garip noktası burası yahu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?