eşimi aldattım, unutamıyorum

Yani haklısınız evet günah, yaradan, ayıp vs. bunlardan öte hem vicdan hem de kisilikle alakalı bi durum. Yani dini acıdan bakılmasa bile hakka girmektir bu. Demek istedigim inanclı (samimi) olan ve gercekten hakkı hukuku gözeten kisi bunu yapmaz. Konu sahibinin ne yasantısını ne de vicdanını yargılamak bize düsmez ama bunlar da dogrular ne yazık ki.

Gerçekten pişman ve tövbe etmiş birine bir şeyler söylemek doğru gelmiyor bana..
Hayatınızın geri kalanını düşünün artık...
size katılıyorum,gerçekten tövbe edip,afdilerse eşinden ziyade ALLAH'TAN.ALLAH affederse biz kullara yargılamak düşmez...

Hanımlar lütfen büyük konuşmayın. Peygamber değiliz, evliya değiliz. Sıradan insanlarız, şeytana uymak an meselesi. Bu kadar pişman olan birine karşı acımasız olmak doğru gelmiyor bana. Muhtemel ki bir kaç yıl önce sen eşini aldatacaksın deseler kendi de inanmaz hatta tepki gösterirdi.

Konu sahibi, tövbe et diyenlere katılıyorum. Eşine itiraf etmenin doğru olup olmadığına sen karar verirsin. Erkeklerin tepkileri çok farklı oluyor. Çekip vuran da var. Hiç olmamış gibi davranan da..

Allah yardımcın olsun...

iyi de kadin sevgilisi sahiplenip cilginliklar yapmasa ikisini de elinde tutacakti. pisman olup ayrilmadi ki ayrildiktan sonra pisman oldu.

Sizi yargılamak bana düşmez tabii ama aldatma konusunda çok doluyum. Kadına da erkeğe de ne yakıştırıyor ne de anlam verebiliyorum. Yazmaya devam edersem banlanabilirim ama dayanamıcam çok alçakça bir şey bu. Kişiliksizlik ve zayıflık.

Yaptığınız davranışların yanlış olduğunu tespit edip, bunu kendinize itiraf edebilmekte önemlidir..
Ve siz kendinize bunu itiraf ediyorsunuz..
Sizi yargılama hakkına sahip değil..

İnsanın zaman zaman aklına, kalbine,mantığına söz geçiremez..
Yanlış ve düşünülmeden verilen kararlar insanları bir şekilde doğru yoldan saptırır..

Bunu eşinize itiraf ederseniz hayatınızın geri kalanını mahvetmiş olursunuz..
Benim düşüncem hiç bir erkek bunu olumlu bir şekilde karşılamaz..
''benden korkmuşsun ilişkini kesmişssin , sorun yok '' demez, diyemez.. Onun yerinde olsanız siz diyebilir miydiniz..?

Ben diyemezdim..

Çok dine bağlamak istersem olayı, şöyle derim. Yaradan mükemmeldir, yücedir, beni yaratmıştır, ben de ona layık olmaya çalışacağım. Onurumu, erdemimi muhafaza edeceğim, beni yarattığı gibi saf ve temiz olarak ona geri döneceğim. Ama ondan korktuğum için değil, onu sevdiğim için yapacağım bunları. Bak işte bu erdemdir, yanlış anlaşılmasın hususi düşüncelerimdir.
Ama mahalle baskısıyla, ayıpla, artık linç korkusuyla yapılmayan kötü davranış biçimi, kesinlikle iyi niyetli değildir.
Annem bu duruma hep kalkamadığından oturuyor derdi. Yani fırsat bulsa, toplumsal normlar olmasa neler neler yapacak insanlar var. Bunları dizginleyen sadece ve sadece birkaç satırlık yasalar.

siz sordunuz aileniz nasıl yetiştirdi diye,
şimdi de siz diyorsunuz ki aile mükemmel diye mükemmel çocuk yetiştiremeyebilir...

eeee yani???

mükemmel yetiştirseler de çocuk hataya düşebilir, yetirştirmeseler de...
bunun bilincinde olan bir kadın neden ailede ki aldığı dini eğitimi sorguluyor?

işte aile vermiş ama çocuk alamamış; diyebilmek için mi?
ailesi ne ki çocuk ne olsun; diyebilmek için mi?

kısaca nereden laf soksam derdinizden mi?

Kısmen katılıyor kısmen de katılmıyorum size. Ben eşimi seviyorum ve aşığım bana gelip aldatacaksın deseniz tabii ki inanmam çünkü aldatmam. Bu büyük konuşmak değildir bu duygulara güvenmektir. Ben eşimi sokakta biriyle göz göze gelsem titreyp rahatsız olacak kadar seviyorum ve ona hiç kıyamam. Kaldı ki hanımefendi eşine aşık değilmiş ki iyi biriymiş eşi ona iyi davranıyormuş falan...

İyi etmissin, aldatmıstır o da seni. Erkekler bos durmaz. Hepsine boynuzu takıp oturtturcaksın bunları...Aldatılıp saf gibi sen kendi kendine hayaller kuracagına, sen aldat...Kötü ol daha iyi..

Ben anlamadim simdi x le onceden yani sevgili oldugunuz yillarda mi birlikte olmustun yoksa yeniden gorusmeyr basladiginiz zaman mi?

Korkmak olumsuz bir eylem sonuçta, yani o korkuyla kötü bir şey yaptığının farkına varmıştır. Neden korkuyorum? Çünkü yanlış bir şey yapıyorum. Salt korkudan değil yani, öyle olsa evet yanlış...

Samimiyetten kastım saf sevgiydi zaten. O soruyu soran kisinin aklıyla hareket edersek ohoo ..
Hem inanclı oldugunu söyleyen hem de inanmayan kisinin bile (Allah korkusu acısından) yapamayacagı uç seyleri yapabilen insanlar da var tabi. Yani bana göre tamamen kendi düsüncem, önce bu inancıma ters düser ve beni engeller zaten yapamam. Ama her seyden önce insanın kendine saygısı olmalı. Ayıbı günahı ayrı tutarak. Şu an cok atıp tutuyoruz mantıklı seyler yazıyoruz ama sonucta aciz insanlarız ve hata yapabiliriz. İnancı ayıbı karıstırmayarak, kendimize olan saygımızı yitirmeyelim diyorum büyük de konusmamak gerek.

tartışma çıkma maksadıyla söylemiyorum ama bana sanki siz göstermelik dindarlıkla gerçek Allah sevgisi ve korkusunu karıştırıyorsunuz gibi geldi. mahalle baskısı falan başka şeyler gerçekten inancın gereği günah olan davranışlardan kaçınmak başka bir şey. mahalle baskısından korkan her şeyi yapar gizliden yapar. Allah tan korkan hiçbir şeyi gizleyemeyeceğini zaten bilir ki Allah sevgisi yanında Allah korkusunun da olması zaten şarttır. gerçekten Allah ı seven ve onun yolunda giden zaten erdemli ve iyi bir insan olacaktır şüphesiz.

ben burada konu sahibini yargılamıyorum. şeytana uymuş. insanlar hata yapabilirler. şimdi inançlı bir insansa tövbe etmeli ve kocasına durumu anlatıp boşanmalı.

konulara da dini yorum yapmayı sevmem ama birkaç böyle yorum olunca tutamadım kendimi.

Dur hele daha recm edilecek 3 -5 sayfaya.Kisisel rahatlama oluyor bizimkilere burda gelip sayip sovmek.Ben bunu anliyorum artik.

Onların aslında bizimkiler olmaktan çok uzak olduğunu kabullenmek lazım bence yavaş yavaş.

Kendi kocası aldatsa affedecek kadınlar kalkmış burda kocandan ayrıl, itiraf et falan diyor, hakaret ediyor. Ha pardon erkek yapınca elinin kiriydi değil mi? Sadece gülüyorum.

Konu sahibi size gelince, hatanızı öyle ya da böyle anlamış, vazgeçmişsiniz. Pişmanlığı ve vicdan azabı ömür boyu sürecek olsa da şu saatten sonra yapacak bir şey yok. Hatalarınızdan ders alın, Kendinize yeni bir sayfa açın ve evliliğinizi yolunda tutmaya çalışın.

bu sorumun sebebi şu,kendi adıma dini yaşamaya çalışıp,karakter sahibi çocuklar yetiştirmeye çalışıyorum ve dinin bir karakteri olduğunu biliyorum,bu karakterin içini doldurmaya çalışıyorum
sırf ALLAH'IN sevgisini kazanmak için,cehennem korkusundan ziyade.cehennem denilen yer olmasa da olsa da farketmeksizin.benim çocuklarımda bu hataya düşer mi endişesi taşıyarak sordum,olumlu ya da olumsuz yargılamaktan ziyade.umarım anlatabilmişimdir.sadece annelik içgüdüsü var soruda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…