- 24 Şubat 2014
- 392
- 133
- 53
- Konu Sahibi medcezir-01
-
Bence birinden korkmaktan ziyade kişilik meselesi.
Kocasından korkmuş da ilişkiyi bitirmiş zaten. Korku pek de erdem gibi gelmiyor bana.
Sırf günah işlememek için aldatmıyorsam bende bir bozukluk vardır. Ve bunun adı kesinlikle erdem değildir.
Bildiğiniz cehennem korkusudur. Başka bir şey de diyorlar halk arasında ama yazamadım şimdi.
size katılıyorum,gerçekten tövbe edip,afdilerse eşinden ziyade ALLAH'TAN.ALLAH affederse biz kullara yargılamak düşmez...Gerçekten pişman ve tövbe etmiş birine bir şeyler söylemek doğru gelmiyor bana..
Hayatınızın geri kalanını düşünün artık...
Çok dine bağlamak istersem olayı, şöyle derim. Yaradan mükemmeldir, yücedir, beni yaratmıştır, ben de ona layık olmaya çalışacağım. Onurumu, erdemimi muhafaza edeceğim, beni yarattığı gibi saf ve temiz olarak ona geri döneceğim. Ama ondan korktuğum için değil, onu sevdiğim için yapacağım bunları. Bak işte bu erdemdir, yanlış anlaşılmasın hususi düşüncelerimdir.Yani haklısınız evet günah, yaradan, ayıp vs. bunlardan öte hem vicdan hem de kisilikle alakalı bi durum. Yani dini acıdan bakılmasa bile hakka girmektir bu. Demek istedigim inanclı (samimi) olan ve gercekten hakkı hukuku gözeten kisi bunu yapmaz. Konu sahibinin ne yasantısını ne de vicdanını yargılamak bize düsmez ama bunlar da dogrular ne yazık ki.
herşeyi dine bağlamaktan ziyade ALLAH'IN bize uygun gördüğü şekilde yaşasak bu tarz büyük hataları yapmaktan çekiniriz diye düşünüyorum.duygularımız,isteklerimiz bizi yönetirse sonuç bu.yönetim de dinin bakış açısı yerleşmeli.bu kısımda ailenin dini yaşaması,örnek olması önemli.bu düşüncelerim dindar olan günah işlemez,mükemmel çocuklar yetiştirir anlamına gelmiyor.
Hanımlar lütfen büyük konuşmayın. Peygamber değiliz, evliya değiliz. Sıradan insanlarız, şeytana uymak an meselesi. Bu kadar pişman olan birine karşı acımasız olmak doğru gelmiyor bana. Muhtemel ki bir kaç yıl önce sen eşini aldatacaksın deseler kendi de inanmaz hatta tepki gösterirdi.
Konu sahibi, tövbe et diyenlere katılıyorum. Eşine itiraf etmenin doğru olup olmadığına sen karar verirsin. Erkeklerin tepkileri çok farklı oluyor. Çekip vuran da var. Hiç olmamış gibi davranan da..
Allah yardımcın olsun...
Kadıncağız gelmiş anlatıyor. Ne derseniz haklısınız diyor. Bunlar da başlıyor saydırmaya. Memleketin en garip noktası burası yahu.
Çok dine bağlamak istersem olayı, şöyle derim. Yaradan mükemmeldir, yücedir, beni yaratmıştır, ben de ona layık olmaya çalışacağım. Onurumu, erdemimi muhafaza edeceğim, beni yarattığı gibi saf ve temiz olarak ona geri döneceğim. Ama ondan korktuğum için değil, onu sevdiğim için yapacağım bunları. Bak işte bu erdemdir, yanlış anlaşılmasın hususi düşüncelerimdir.
Ama mahalle baskısıyla, ayıpla, artık linç korkusuyla yapılmayan kötü davranış biçimi, kesinlikle iyi niyetli değildir.
Annem bu duruma hep kalkamadığından oturuyor derdi. Yani fırsat bulsa, toplumsal normlar olmasa neler neler yapacak insanlar var. Bunları dizginleyen sadece ve sadece birkaç satırlık yasalar.
Çok dine bağlamak istersem olayı, şöyle derim. Yaradan mükemmeldir, yücedir, beni yaratmıştır, ben de ona layık olmaya çalışacağım. Onurumu, erdemimi muhafaza edeceğim, beni yarattığı gibi saf ve temiz olarak ona geri döneceğim. Ama ondan korktuğum için değil, onu sevdiğim için yapacağım bunları. Bak işte bu erdemdir, yanlış anlaşılmasın hususi düşüncelerimdir.
Ama mahalle baskısıyla, ayıpla, artık linç korkusuyla yapılmayan kötü davranış biçimi, kesinlikle iyi niyetli değildir.
Annem bu duruma hep kalkamadığından oturuyor derdi. Yani fırsat bulsa, toplumsal normlar olmasa neler neler yapacak insanlar var. Bunları dizginleyen sadece ve sadece birkaç satırlık yasalar.
Dur hele daha recm edilecek 3 -5 sayfaya.Kisisel rahatlama oluyor bizimkilere burda gelip sayip sovmek.Ben bunu anliyorum artik.
bu sorumun sebebi şu,kendi adıma dini yaşamaya çalışıp,karakter sahibi çocuklar yetiştirmeye çalışıyorum ve dinin bir karakteri olduğunu biliyorum,bu karakterin içini doldurmaya çalışıyorumsiz sordunuz aileniz nasıl yetiştirdi diye,
şimdi de siz diyorsunuz ki aile mükemmel diye mükemmel çocuk yetiştiremeyebilir...
eeee yani???
mükemmel yetiştirseler de çocuk hataya düşebilir, yetirştirmeseler de...
bunun bilincinde olan bir kadın neden ailede ki aldığı dini eğitimi sorguluyor?
işte aile vermiş ama çocuk alamamış; diyebilmek için mi?
ailesi ne ki çocuk ne olsun; diyebilmek için mi?
kısaca nereden laf soksam derdinizden mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?