eşimi aldattım, unutamıyorum

Ben de hiç dini yorum yapmam ama ailesi dindar olsa böyle eşini aldatmazdı diyen bir üyeyi görünce yorum yaptım.
Beşer şaşar demişler, olabilir yani. Dindar diye üstün insan değil ki, ben bunu anlatmaya çalıştım işte.
En mükemmeli, en mutlak olanı Tanrı'dır demek istedim. Yani insan dindar diye hata yapmaz, yanlışa düşmez demek yanlış olur demek istedim.
Ayriyeten olaya pragmatist açıdan bakarsak, gerek korku ile gerekse erdemle yapılan davranışın sonucu iyiyse, eyvallah derim. Sonuçta kötü davranış terkedilmiş oluyor, sadece sonuca bakarsak ama.
Olayın başlangıcından, sürecin devam edişine, niyete falan girersek dediğim gibi ayrı düşüyoruz sizinle.

Bol bol tövbe et, hatanı tekrarlama. Bundan sonrası için eşine karşı saygını, sevgini muhafaza et. Onun sana emanet ettiklerine sahip çık. Burada sana yapılan hakaretleri de boşver. Her şey biz insanlar için. Yeter ki nefsimize yenik düşmeyelim.

Ama öyle veya böyle, korkudan veya kendine yakıştıramadığından, bu davranışı terketti mi? Evet etti, sonuca bakarsak tamamdır. Düz mantıkla olay yanlış yönden dönmüş en azından diyebilirim. Şu anda da bakılması gereken saf gerçeklik bu bence. Neden, niye ve diğer sorulacak tüm soruları, konu sahibi toparlanınca kendine soracaktır zaten. Bunu şimdi bizim tartışmamızın manası yok gibi. Şu an ne bizi tam anlayabilecek durumda, ne de gerçekten sırası...

dini boyutu hakkında yorum yapmayacağım hakaret ettiğimi de düşünmüyorum.. yorumları okuyorum hakaretlere katılmıyorum ,ama şunu gözlemliyorum ki herhangi birimizin eşi yapsa ki gördük burda ayrıl derdik ve dendi.. ya da eşin seni aldatmak yerine ayrılabilirdi ..insanlığa bu yakışırdı deriz değil mi.. ama aynı aldatma eylemini bir bayan yapınca pişman olmuş ,duygular vsvs diyoruz yoluna bak da deniyor neden...o zaman aldatılan eşlere de şöyle yazalım çifte standartı bırakıp,eşin anlık duygularına kapılmış, hata yapmış ,sana söyleyememiş kaybetmekten korkmuş .. sen şimdi öğrendin kalbin yaralandı hiç suçunda yoktu ama affet.. olur mu diyebilirmisiniz aldatılan bir bayana bunuo zaman tarafsız bakmak lazım .. bu işin oluru bir yolunu bulup ayrılmaktır.İNSANA yakışan budur.

tabi ki dindar diye mükemmel diye bir şey yok. insanlar günah işleyebilecek şeklide yaratılmışlardır. tek mükemmel Allah tır ve bunun dışında peygamberler günahsızdırlar.

ama ben Allah a gerçekten inanan insanların daha çok yanlıştan kaçmaya çalışacaklarını düşünüyorum. ama herkes hata yapabilir herkes günah işleyebilir.

herkesin kendi fikri inancı. sizin düşüncenize de saygı duyuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…