- 3 Aralık 2011
- 10.447
- 12.567
- 298
- Konu Sahibi medcezir-01
-
Ben de hiç dini yorum yapmam ama ailesi dindar olsa böyle eşini aldatmazdı diyen bir üyeyi görünce yorum yaptım.tartışma çıkma maksadıyla söylemiyorum ama bana sanki siz göstermelik dindarlıkla gerçek Allah sevgisi ve korkusunu karıştırıyorsunuz gibi geldi. mahalle baskısı falan başka şeyler gerçekten inancın gereği günah olan davranışlardan kaçınmak başka bir şey. mahalle baskısından korkan her şeyi yapar gizliden yapar. Allah tan korkan hiçbir şeyi gizleyemeyeceğini zaten bilir ki Allah sevgisi yanında Allah korkusunun da olması zaten şarttır. gerçekten Allah ı seven ve onun yolunda giden zaten erdemli ve iyi bir insan olacaktır şüphesiz.
ben burada konu sahibini yargılamıyorum. şeytana uymuş. insanlar hata yapabilirler. şimdi inançlı bir insansa tövbe etmeli ve kocasına durumu anlatıp boşanmalı.
konulara da dini yorum yapmayı sevmem ama birkaç böyle yorum olunca tutamadım kendimi.
Seni allah kahretmesin:)isim gucum var kalkamiyorum bende basindançekirdek kola aldım geldim yorumları okuyorum
çünkü konu fake,fake olmasa da bu konularda genelde linç değil geyik yapılmalı..garip olan herkes yazik kadina linc etmeyin diye cemkiriyo ama aslinda ortada linc eden de yok
Ama öyle veya böyle, korkudan veya kendine yakıştıramadığından, bu davranışı terketti mi? Evet etti, sonuca bakarsak tamamdır. Düz mantıkla olay yanlış yönden dönmüş en azından diyebilirim. Şu anda da bakılması gereken saf gerçeklik bu bence. Neden, niye ve diğer sorulacak tüm soruları, konu sahibi toparlanınca kendine soracaktır zaten. Bunu şimdi bizim tartışmamızın manası yok gibi. Şu an ne bizi tam anlayabilecek durumda, ne de gerçekten sırası...Samimiyetten kastım saf sevgiydi zaten. O soruyu soran kisinin aklıyla hareket edersek ohoo ..
Hem inanclı oldugunu söyleyen hem de inanmayan kisinin bile (Allah korkusu acısından) yapamayacagı uç seyleri yapabilen insanlar da var tabi. Yani bana göre tamamen kendi düsüncem, önce bu inancıma ters düser ve beni engeller zaten yapamam. Ama her seyden önce insanın kendine saygısı olmalı. Ayıbı günahı ayrı tutarak. Şu an cok atıp tutuyoruz mantıklı seyler yazıyoruz ama sonucta aciz insanlarız ve hata yapabiliriz. İnancı ayıbı karıstırmayarak, kendimize olan saygımızı yitirmeyelim diyorum büyük de konusmamak gerek.
bence gercek bu konu. hatta muhtemelen 2. uyelikçünkü konu fake,fake olmasa da bu konularda genelde linç değil geyik yapılmalı..
Piiiii senin yorumuna ornek uye olcak bide.çünkü konu fake,fake olmasa da bu konularda genelde linç değil geyik yapılmalı..
böyle bir konuya ne diyim ben,günah çıkarmak için kk yımı bulmuş? Bu arada geyiğe gelsenize.Piiiii senin yorumuna ornek uye olcak bide.
Ben linc ederdim de gunumde degilim.ve hatta kkda aldatan kocasini affeden kadinlar bundan beter linc ediliyor genellikle :)
bence gercek bu konu. hatta muhtemelen 2. uyelik
Geliyom anam baydi beni buralar varsin evi poh gotursunnböyle bir konuya ne diyim ben,günah çıkarmak için kk yımı bulmuş? Bu arada geyiğe gelsenize.
böyle bir konuya ne diyim ben,günah çıkarmak için kk yımı bulmuş? Bu arada geyiğe gelsenize.
Ben de hiç dini yorum yapmam ama ailesi dindar olsa böyle eşini aldatmazdı diyen bir üyeyi görünce yorum yaptım.
Beşer şaşar demişler, olabilir yani. Dindar diye üstün insan değil ki, ben bunu anlatmaya çalıştım işte.
En mükemmeli, en mutlak olanı Tanrı'dır demek istedim. Yani insan dindar diye hata yapmaz, yanlışa düşmez demek yanlış olur demek istedim.
Ayriyeten olaya pragmatist açıdan bakarsak, gerek korku ile gerekse erdemle yapılan davranışın sonucu iyiyse, eyvallah derim. Sonuçta kötü davranış terkedilmiş oluyor, sadece sonuca bakarsak ama.
Olayın başlangıcından, sürecin devam edişine, niyete falan girersek dediğim gibi ayrı düşüyoruz sizinle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?