• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimi aşırı kıskanmak kötüye yol açıyo

acaba siz o yaşlardayken birşey mi yaşadınız :26:

yada çocuk ne yapıyor da kıskanıyorsunuz
ne olacağını düşünüyorsunuz kıskanmak için

canim eşimin yiğeni de eşime çok düşkündür, o da küçük , hatta saçma sapan konuşur bazen beni eşimden kıskanır felan, gülüp geçiyorum , çocukla her gittiğinde ilgilenip hediyeler götürdüğü için eşime düşkünmüş, taa nişanlılıkta başlamıştı, hatta terbiyesiz yetiştirilmiş bi çocuk eşim benle ilgilenince küfrediyor felan ama gülüp geçiyorum hiiiç zerre umrumda olmaz , o ne ki takıyım ayol, canına yazık üzüldüğüne değmez , boşluktan sıkılıyor ve ufak şeylere takılıyor olabilirsin canim, oyalancak bişyler bul evde bunalıma girme canim , çocukta seni kıskanıyordur ilgisi bölündüğü için gül geç takma bile,

kuma ve koca karı kelimelerini sizin yaşınıza ve tecrübesiliğinize veriyorum ama aklım almıyor yaşın küçük ama evlenmeyi biliyor
ve buraya konu açabiliyorsun cidden iyi olmadığını düşünüyorum ,gene evliliği toz pembe sanan gençler o hayallerle kayınvalideyle beraber veya altlı üstlü oturmayı umursamayan sonradan bu ağırlığı kaldıramayan gençler...
evlilik o kadar da tozpembe değilmiş öyle değil mi?

valla ben 26 yaşımda evlendim. daha da geç evlenilebilirmiş. çünkü yapacak öyle çok şeyim varmış ki. birçok şey içimde kaldı. 19 yaş ve evlilik bir arada olmamalı. hayat zaten daha yeni başlıyor o yaşlarda.
konuya gelirsek konu sahibi görümcesini sevmiyor, kızın her yaptığı onu rahatsız ediyor. durum basit. bazı çocuklar küçükken de sevimli olmuyor, yaptıkları sanki büyük insan hareketiymiş gibi değerlendirilebiliyor. kuzenim vardı oradan biliyorum. küçükken de kalbi kötüydü büyüdüğünde de bir şey değişmedi. küçükken yaptığı şeyler, söylediği sözler can yakardı. amaan çocuk deyip geçemezdik. büyüdüğünde de farklı olmadı.

Asıl sorunlar şu;
*Evlilik için yaşın çok ufak daha ergenlik sürecin tamamlanmamış,
*Evlilik ağır gelmiş,
*Görümceni sevmiyorsun. Şimdi o daha çocuk diyecekler ama her çocuk sevilmiyor gerçekten. Mesela tatile gittim ve orda üçe giden bi'kızla kısacık konuşmam yetti. Ailesi şımartmayı okadar abartmış ki resmen tahammülümü zorladı. Bu arada ben 23 yaşındayım ve normalde çocukları aşırı severim.

Sendeki durumda aslında çocuktan hoşlanmaman kan bağında olmadığı için gözüne batıyordur. Yani asıl konu eşini kıskanman değil:31:

Yaşın çok genç çalışıyor musun? Ev hanımıysan tek kaldıkça saçma düşüncelere kapılırsın çünkü
:31:

Çok erken evlenmişsin yahu...
Eğitimine devam etmeyi veya işe girmeyi düşünmez misin ?
Aynı binada içiçe sıkılırsın tabii.

Görümceni kıskanıyor olabilirsin,o da seni kıskanıyordur herhalde.

Ama ben hoşlanmama sebebini çok iyi anladım.
Şımarıklık değil de...
Bazı küçük kızlar,acuze gibi büyük davranışı sergiliyorlar.
Yaşıtları ile birarada büyümüyorlar.Komşularda,günlerde,büyüklerle her lafın arasında büyüyorlar.
Bakışları,duruşları,konuşmaları ile onları taklit ediyorlar.

Eğer düzeltmek için çaba sarf etmezseniz daha da kötüye gideceğinden emin olabilirsiniz. Biraz uğraşırsanız zamanla azalacağına inanıyorum. Herkesi, eşimizi bile bir birey olarak kabul etmeliyiz. Aynı hayatı paylaşsak da onun ayrı arkadaşları, ilgi alanları, işi vs. var.
Ve siz de bir aile olsanız da onun da bir ailesi var. Rahat olun, sizi sevdiğinize inanın. Mutlu olun mutlu edin :)

Henüz 3 yaşında bir kardeşim var seni ondan bile kıskanıyorum kıskanıyorum diye bir şarkı vardı bilmem anımsar mısınız :))

[video=youtube;Prb5eInCb94]http://www.youtube.com/watch?v=Prb5eInCb94[/video]

Çok güldüm ilahii :60:

Konu sahibi bence kıskançlık değil bu yaptığın sanki sinir oluyorsun biraz sen bu küçük görümceye yoksa kuma falan olur mu öyle şey ya, tövbe.

Son düzenleme:
o ufak tefek olayları umursamayız üzerinde durmayız onlar büyür büyür hepsi üst üste gelir insanı boğar malesef
size kırıcı birşey yazmak istemiyorum sizin okadarda düşünülecek gibi kotü kıskançlıkta insan olduğunuzu düşünmüyorum
olayların sadece kıskançlık olduğunuda sanmıyorum o küçük görümcenizin laflarıda sizi sinir ediyor ve üzüyor

şunuda söylemek istiyorum görümcemin bir kızı var ben evlendiğim yıllarda 9,10 yaşlarındaydı ama demessin 9 yaşında büyük kadın gibi laf söylerdi insanlara ona çok kızardım avrat gibi laf ediyosun diye inan şuan 17 yaşında huylu huyundan vazgeçmezmiş hala aynı hatta dahada beter oldu.dersin 30 lu yaşlarda oyuzden hiçte arkadaşı yok malesef

yorumları okuyorum da herkes siz hastasınız yok terapi yok nasıl düşünceler bunlar ...

Konu sahibi zaten özeleştiride bulunuyor ve bu durumun normal olmadığını kötü bir ruh hali içinde olduğunu ve hallerinide tanımlayamadığını söylüyor ama bizim insanlarımız gerçekten hemen sert bir dille silkin kendine gel moduna giriyor!

Biz insanız,ve herşey insanlar için....

herkes boyle yorum yapıyorda siz sürekli eşinizin kardesıyle yasamak zorunda kalsanız ? Her zaman insan dört dörtlük ,hoşgörülü,anlayışlı olamıyor bazen yeri geliyor gözünüz kimseyi görmüyor kötü bir dönemden geçiyor olabilir

empatı kurmak lazım...

Canım sen 19 yasındasın yasadıgın duygu durumu cok normal cunku zaten evlılık kolay bırsey degıl ve sen bu sorumlulugu cok erken almıssın dogal olarak bazı durumları kaldıramaman,nasıl davranacagını bılmemen cok normal ...Önerim mademe sını sevıyorsun ve onunla sorunun yok o 11 yasındakı gorumcene (ki zaten ıklımlı yaklasıyormussun) ılımlı yaklasmaya devam et ancak onun yengesı oldugunu da hatırlar ve saygı cercevsını gecmemesını senın ondan buyuk oldugunu ve abısının esı,yengesı oldugunu hatırlasın ya da öğrensin diyim çünkü küçük... Abisini kıskanabılır normal ama kapı dinlemek sürekli merak duygusu içinde olmak vs bunlar zaten genel olarak törpülenmesi gereken davranışlar sen ona yardımcı ol ama dediğim gibi ağırlığınıda koy senin yaşını ve sıfatını göz ardı etmesin

Son düzenleme:
Bu işte bir terslik var. 11 yaşındaki çocuğun sizi kıskanması gerekirken siz onu kıskanıyorsunuz.Bu arada neden sizinle yaşıyor?

Yaşın çok küçükmüş canım ben bile 24 yaşında çok erken evlenmişim diyorum.
Bence senin hissettiğin görümceni kıskanmak değil.
Bence eşinle senin kaliteli vakit geçirmeni engellediği için ona hırs besliyorsun.
O istediğini yapar sen bir şey söylemezsin içine atarsın.
Sen eşine yakınlaştığında o cazgırlık yapar uzaklaştırır yanından ama o yapsa sen sesini çıkaramazsın çıkarırsan kötü olan sen olursun.
Bunun birikmişliği var bence.
İçinize ata ata artık ona karşı negatif duygular beslemişsiniz.
Büyük ihtimal o sizi kıskanıyor.
Görmezden gelin önce çıldıracak istediğinizi yapın eşinize karşı çıldırsın daha da çoşacak, ağır laflar edecek çirkinleşecek.
Bir iki üç derken bunun size etki etmediğini görecek.

Back
X