Eşimi çok seviyorum ama ondan boşanmak istiyorum

CHOSEN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2007
269
9
96
Antalya
eşimle tanıştıgımda daha 17 yasındaydım.çok büyük umutlarla tam 7 sene bekledim onu.düğün olana kadar herşey çok güzeldi.eşimin ailesinin oturdugu evin üstüne kredi çekilerek ev yapıldı.tabi eşim ödüyordu kredileri.babası olmadıgı için güya abisi ona sahip çıkmıştı.neyse evlendik daha 3.ayda görümcem anamın parasını yiyorsunuz bu evde bizimde hakkımız var demeye basladı.her hafta sonu kaynım eltim 2 çocuk görümcem kaynanam bize çıkmaya basladı.sanki kendi evleri gibiydilertabi eşimde bende bu durumu kabullenmedik.bu durumdan rahatsızlıgımızı otorup koonustuk olmadı ima ettik olmadı onlarla dikleştik gene olmadı anlamadılar ve nihayetinde bizde kredinin bitmesine 6 ay kala ordan kavga gürültü tasındık.3 sene oldu ordan cıkalı.kaynanam hariç hiçbiriyle görüşmüyorum.onunlada konusmuyordum ama bebek olunca aradı beni mecbur kaldım eşimin hatrı için.biz tasındıgımızda abisi gecti o eve.annemin evinde oturup anamın parasını yiyorsunuz diyen görümcem şimdi sus pus.şuan orda benim istediğim gibi durabiliyorlar.bu çok zoruma gidiyo.bu devirde bi ev sahibi olmka bu kadar zorken ve suan benim istediğim gibi durabildiklerini gördüğümde onlara karsı nefretim bin kat daha artıyo.suan kaynanam bizde yaklasık1.5 aydır.öğrendikki abisi annesinin maaşından 2.kere kredi çekmiş.adamın evi var arabası var 2 tane dükkanı var fındık bahcesi ona calısıyo.hala anasının maasından kredi dileniyo.parası yarı yarıya düşmüş.kıt kanaat gecinen insanlarız.eşimin ticket kartıyla alışveriş yapıyoruz.annesi bizdeyken ondan 200 tl kadar para almış.gecende param yok aldıgın parayı geri ver demiş.o kadar sinirlendimki anlatamam.burdayken gördü bizim ne kadar zor sartlarda yasadıgımızı dediği lafa bak.krediyi verdiği adamdan istemiyo bizden istiyo.eşimde nakit veremicem alışveriş yap o zamn tickettan dedi.utanmadan kabul etti.ben çocugumun bez parasından kendi rızkımdan kestim o alışveriş yaptı.üstelik maaşını almaya 10 gün kaldı.şimdi yarın gidiyo evine.parası olmayan şeker hastası kadın taa uzak pazara ayva almaya gitti reçel yapmak için.onlar kaynanamı yedikçe ona bi faydası olmadıkca hala onları tutuyo bizi atıyo.eşimde hala annem diye sarılıyo ona kırılmasın diye bişe demiyo.bizde enayi durumuna düşüyoruz.böyle olunca kavga edip duruyoruz.olan oldu niye konusup canını sıkayım diyo.ben hep deli oluyorum.arada bikaç laf diyo ama kadın tınlamıyo.nefretim o kadar büyükki sırf onları görmemek için eşimden ayrılmak istiyorum ciddi ciddi.eşim annesini her aradıgında anneside hep onlara yardım ettiğinde günden güne soguyorum eşimden.eskisi gibi değilim ona karsı.günden günede uzaklastıgımı hissediyorum.ailesi aramıza girmese eşimle hiçbi sıkıntım yok ama artık dayanamıyorum.çocugum için biraz daha sabır diyorum ama çatlicam artık.uzun oldu biraz okunurmu bilmem ama en azından ben yazıp içimi biraz olsun rahatlattım...

Ya ben mi yanlış hatırlıyorum...
Yoksa sen benim buradaki ilk arkadaşlarımdan biri misin?
Boşanmak falan deyince bir anda nevrim döndü!
Yapma arkadaşım bir dur bakalım..
Ayy bir daha okuycem...

Arkadaşım bir kere daha okudum konuyu...
Aileler araya girince zor oluyor anlarım,anlıyorum...
Eşinle gerekirse sertlikle gerekirse terslikle konuş..
Tavrını net koy. Ne bileyim küs ya da soğuk dur..
Seni ne kadar incittiğini bilsin bu durumun..
Annesi yarın gidiyor demişsin,bence gitsin öyle başla tavır yapmaya..

evet laale cim.seninle eski arkadaslardanız.acele ettiğim yok ama eşimin ailesinin yaptıklarına karsı çok doluyum ve bu durumdan sürekli kavga ediyoruz.bana haklısın diyo ama onlarada bişe demiyo.sonumuzu çok uzun görmüyorum onunla.sadece çocugum biraz daha büyüsün diye bekliyorum.huyum çok kötü aslında kendimede laf anlatamıyorum.onlara karsı kin gözümü bürümüş herseyleri batıyo artık.eşime karsıda kin duymaktan korkuyorum açıkcası.bu duyguya bi kapılırsam bidaha dönüşü olmaz benim için..

Canım benim ya...
Dur bak şimdi ne diyecem..
Bazı erkekler maalesef sessizdir,o sana hak verse de ailesinin yanında sus pus kalabilir,he iyi bişiy mi normal bişiy mi diyecen di mi? Değil elbette!
O yüzden kayınvaliden bir gitsin de ondan sonra tavrını koy!
O kadının yanında tartışmayın,ayılıp bayılır inan hiç çekilmez!
Kendini mağdur falan gösterir inan işin zorlaşır.. Üzgün duracak olan sensin.. Önce yalnız kalın derim..

allah yardımcın olsun arkadaşım inan ki çok üzüldüm.. ama boşanmak çare olmasın senin için bil ki 4x4 lük evlilik yok herkesin sorunları var.. sen diyorsun ki eşim bana haklısın diyor onlara birşey demiyor bir başkası diyor ki eşim beni hiç anlamıyor ailesine laf söyletmiyor vs vs..
herkesin derdi var arkadaşım boşanarak sorun çözülmez bence ortak çocuk var yine bulaşırlar sana olmayan huzurun da gider..
boşver boşanmayı. naçizane fikrim.. (daha yazmak istiyoum ama benim velet durmuyor)..

hepsini okudum ama eşine de yazık snnle birlikte aynı sıkntıları oda çekiyo.onun üzgün durumunda onu yüzüstü bırakıp gitmek sana yakışır mı önce onu düşün sonra karar ver derim. snn çektiğinde kolay deil allh sabır wersn

allahım nedir bu aile engeli çok üzüldüm ama boşanma fikri gerçekten en son yapcağınız şey olsun o melek yawrular ne kdar etkileniyor ailedeki bu tür sorunlardan bir bilseniz.Çevremde annesi babası boşanmış ne kadar çift varsa hepsinin çocukları sorunlu insanlar:18: ama tabi siz de önemlisiniz dayanılmaz olmaya başladığında artık evliliğin bir anlamı olmaz diye düşünüyorum. Çocuklarınız büyüyene kadar düşünmek iyi bir karar inşallah düzelirsiniz onlar büyüyene kadar eşinizin ailesinden tamamen kopmanız mümkün değil mi acaba

katılıyorum arkadaşa bir de eş faktörü önemli o sizin yanınızda ve aynı sorunlarla boğuşuyor iyi bir düşünme süreci gerekli zor bir şey:26:

anlatmaya başlasam ağlıycam. allah kahretsin o tür aileleri. ne aileler var gelinlerinin ağzına bakan, aman kavga etmesinler huzurlu olsun diye didinen. 4 aylık hamileyim ve 2 aydır hergün ağlamaktan mahfoldum. en sonunda ağlamamaya karar verdim 3 gündür unutmaya çalışıyorum bebeğimin sevincini yaşayamadın kahrolasıcalar yüzünden. eşim bi soğuk ki anlatamam. sanki o bebek bebek diye inleyen, bana pervane olan o değilmiş gibi. hiç ilgilenmiyor benimle, hamilemiyim değil miyimi bırakın yanındamıyım değil miyim belli değil. şoktayım... hani eşime büyü yapılmış gibi geliyor resmen.

lütfen yardım edin kızlar:2:

neden yaa niye soğuk sana karşı ailesi mi doldurdu

Sorun ailesi dimi bende çok zor günler atlattım evliliğimin ilk 2 yılı zehir oldu. Hikayeler hemen hemen herkesinkiyle aynı ama benim problemlerim bitti. Bende 3,5 aylık hamileyim çok şükür paramız yok ama huzurumuz yerinde.
Ailesine yakın oturuyorduk benim yakarışlarımla taşındık, taşınmazsak giderim dedim. Çok kavgada ettik. en sonunda taşındık. Eşim olan bitenin farkındaydı ama yakın oldukları için ailesinden bişeyler bulaşıyordu. Taşındıktan sonra ayda 1 gider olduk, şimdi babası para istedi bizimki olmadığı için vermedi babası küstü 2 aydır konuşmuyo oğluyla, bizde 2 ayda bir gitmeye başladık. annesiyle arada telefonda konuşuyo. Görüşmeyince ortada problem filan kalmıyo. Ama herşey zamanla oluyo. Öyle ayrılmayla, kavgayla gürültüyle değil. zamanla işleye işleye..

özellikle para meselesi girince aileler arasına daha kötü oluor. ailelerle alışveriş borç morç yapmamak lazım bence

3.5 aylıkken alışverişim esnasında bardaktan boşalrcasına kanamam oldu. eve gelip eşimi aradım ulaşamayınca sevgili kaynanamı aradım ağlayarak. Bana düşük yaptığımı ve dr a görünmem gerektiğini söyledi. akşam olmuştu ve bulunduğum yerde klinik yoktu hast kapanmıştı. tek başıma şehir dışına çıktım neyseki bebeğime bişey olmamıştı ama ben iyi değildim bacaklarım tutmuyordu ve üşümüştüm geç olmuştu saat ve eve atabildim kendimi..
bi kaç gün sonra eşimle şiddetli bi tartışma yaşadık. bebeği aldırayım dedim o kızgınlıkla o da hemen sen bilirsin dedi. o şokla kaynanamı aradım. nerden bilebilirdim başıma en büyük felaketi kaynanamın açacağınıve o güne kadar asla aramamış ona sıkıntımı bildirmemiştim hiç bir konuda. ilk ve son oldu da..Neyse ben gayet masum bi şekilde eşimin eskisi gibi olmadığını ve çok agresifleştiğini hatta bebeği aldırabileceğimi söylediğini söyledim. ve birazdan gidip bebeği aldıracağımı söyledim o üzüntüyle. ( böylelikle onu da tartmış oldum) bana tek söz etmeden tlf kapadı. 2. gün arayıp aldırıp aldırmadığımı sordu tekrar şoooook olduuum.
eşim de arayıp anneme benim artık değiştiğimi ve seni eskisi gibi dinlemediğimi söylemişsin dedi kızgın bi tavırla ben her ne kadar hayır onu demek istemedim sadece eskisi gibi sabırlı olmadığını vs vs dediğimi dediysem de annem yalan mı söylüyor dedi.
6 yıl sonra hamileyim. Bu yaz bebek istemediğimi biraz daha ertelemek istediğimi söylediğimde hastane kapısında o burnu kaf dağında adam ayaklarıma kapanıp ağlayarak bebeğimiz olsun diye ağlayan adam artık yoooook..

Bundan sonra asla kimseye güvenmeyeceğim. Anne diye sığındığım kadının bana yaptığına bakın...

eşim hala ailesine zerre faydası olmayan babasının kredi borçlarını ödüyor. en feci durum yaza tayınciyiz ve eşim onlara konşu ili istiyor ne kadar hayır dediysemde fayda etmedi. gerçekten kaldırabilecek gücüm kalmadı eşimi tanıyamıyorum, çıldırmak üzereyim bebeğim mahfoldu içimde ağlamaktan

kızlar hikayelerinizi okudum ama gerçekten herkesin başınd aaynı problemler var ne yazık ki.. ben kendi sıkıntılarımı anlatmak istemiyorum ortamı germemek için ama herşey sabırla oluyor.. benim annem ben daha evlenecek kişi ortada yokken daha 16yaşımdayken dedi ki bana."aman kızım evlenirken dikkat et ne bize yakın ol ne de eşinin ailesine, uzak olunca siz huzurlu olursunuz"

gerçekten çok doğru bir cümle.. evlenirken bunu dikkate almadım ben herkesle çok iyi iletişim kuran biriyimdir.. ve kesinlikle kimseyi kırmam.. konuşurken lafımı tartarak konuşurum ki karşımdaki incinmesin.. ama tabi öyle olmadı..
eşimin babası o daha küçükken vefat etmiş 5 kardeşler 1 anne.. 3 ablası evli.. geriye kaldı eşim ve erkek kardeşi.. biz evlenince mecburen kayınvalidemle oturmak zorundaydık.. esşim aslında ilk başta söyledi ayrı otursak bile aynı bina olur ya da yan yana binalar.. olur mu öyle şey dedim yakışmaz bize beraber oturur gül gibi geçiniriz dedim.. ama kayınvalidemin böyle kötü bir insan olduğunu nerden tahmin edebilirdim ki..
yeni gelin geldim.. ne bohça var ne bişey ondan önce.. düğün falan da yapmadılar.. benim babam memlekette yaptı bize.. ben geldiğimde bana bir uyku seti ve bornoz takımı almış mahallenin bir mağazasından.. onu da eşimin adına taksit yaptırıp ödememiş.. ben düğün takılarıyla bir sürü borçlarını kapattım hep iyi niyetimden.. bana 1 çeyrek altın bile takılmadı.. kaynanam da bu tarafta düğün olmadı diye bana takmış vaziyetteydi.. bizim aile onlara göre biraz daha varlıklı gibiydi.. baban madem yapıyor düğün burda yapsaydı dedi.. o andan itibaren kadından nefret ettim.. ilk defa ters laf söyledim.. kendiniz yapmanız gerekiyordu bunları dedim.. bana babam gelinlik parası gönderdi ben gitti garderop parası ödedim..
adamcağız yol masrafına kadar herşeyimizi karşıladı.. kayınvalidemi de aradı dedi ki kaç kişi geliyorsanız haber bekliyoruz hazırlıklarımızı yapıcaz.. bundan da hanımefendi alınmıştı trip yapıp oğlunun düğününe gelmek istemedi şimdi de bizi kınıyor.. kolundan tutup mu götürecektik..

ben hala saygımı koruyorum 2 yıl birlikte oturduk çalıştım.. çocuk yapmadım geçinemeyiz diye.. kadın 600tl emekli maaşından 1 kuruş eve bişey almazdı gidip vichy 200-300tl lik kremler alırdı kendisine.. bizde eşimle o zamanda asker olan kayınımı idare ettik.. millet 100-150 gönderir askere.. biz 250 gönderiyorduk ve hala istiyordu.. sonradan öğrendik ki bu parayla kendisine bir de nişanlısında anca kontör alıyormuş.. neyse bu da geçti.. kayınım 2009mayısta geldi askerden aynı ay nikah kıyıldı temmuzda kudurdular düğün diye onu da biz yaptık 5000bin tl harcadık.. söylemesi ayıp.. biz evden ayrıldık.. kaynanam yeni gelinle oturmak istedi gğya benden memnun değil ya.. düğünden sonra 3.gün kavgaları başladı.. gelin de terstir ağzına geleni sayar.. 7ay zor sabrettiler gelinin babası onlara yakın evleri varmış orayı verdi onlara bunlar da taşındı .. kaynana kaldı mı bana ayağımı öpecek nerdeyse.. tuttuk buna da bi ev dayadık döşedik.. kadın görücü usulü gitti evlendi :) allaha şükür şimdi herşey yolunda..

sadece dert derdim kayınım kaldı.. o da ailesini hiçe sayıp gitti gelinin tarafına.. ama afedersiniz götü sıkışınca.. abi para ver diye telefon açıyor..
şu anda hamile gelinimiz 2 ayı kaldı.. hamile kalmadan önce bebek odasını döşemiş yengesinin beşiğini falan almış.. şimdi de tutturmuş yeni bir beşik lazım diye.. eşime söylüyor.. hop dedim orda duracaklar.. onlar evlendiğinde mutfak alışverişlerini biz yaptık aylarca gıkım çıkmadan.. evlerini döşedik düğün yaptık.. ama bu saatten sonra da benden 1 kuruş çıkmaz dedim..
bu sefer eşimle ters düştüm.. kayınımın kayın pederi inşaatta olan 1 daireyi veriyor.. kışa taşınırlar belki biz kiralarda sürünüyoruz .. şimdi kombisini biz takacakmışız.. kömür sobası yaksın dedim.. ben 4 senedir sabahtan akşama kadar elin rezilliği çekiyorum eve 5 kuruş katkım olsun diye.. gidipte başkasına yediremem.. ilk evlendiğimde hamile kalsaydım 3 yaşında çocuğum olacaktı ya.. yeter dedim artık.. kombiyi de alırsan yüzümü göremezsin dedim. beşiğe de karşı çıktım.. bakalım ne olacak..

YASADIKLARIMIZ HEP AYNI ama çok şükür yalnız olmadıgımı anladım.hepinize teşekkürler arkadaslar.neleri denedim ama silemedim yasadıklarımı.onları yok saydım olmadı var saydım olmadı.psikologa bile gitmeyi düşündüm.bilmiyorum şimdilik bi şekilde gidiyo işte..bakalım Allah sonumuzu hayırlı etsin..

bunları okudukca evlılıkten soguyorum..evlenırken ailesiyle de evlenıyorsun görüşmem mesafe koyarım demekle bitmiyor iş sizlerden bunu ögreniyorum..Allah yardımcınız olsun ne diyeyim..

bunları okudukca evlılıkten soguyorum..evlenırken ailesiyle de evlenıyorsun görüşmem mesafe koyarım demekle bitmiyor iş sizlerden bunu ögreniyorum..Allah yardımcınız olsun ne diyeyim..

canım yorumunu okuyunca aklıma bi arkadaşımın söyledikleri geldi.
ben evlenmeden evli ve 2 yaşında bi kız çocuğu annesi bi arkadaşımı ziyaretimde kaynanasından ve eşinin ailesinden çok çektiğini anlatıp, ben kızıma kimsesizler yurdunda yetişip kimsesi olmayan bi adamla evlendiricem diye dert yanmıştı canım benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…