Eşimi ücretsiz izne nasıl ikna edebilirm yardım...

leyla06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
538
458
103
Ankara
Kızlar 3 aylık bir bebeğim var ve çalışmak zorunda bırakılıyorum. Yarım gün çalışıyorum ama çocuğum bir orda bir burda, birgün kayınvalidem bakıyor, sonra işi olunca annem bakıyor. Bakıcı da denedik, kimi dolma yedirmeye çalıştı 2 aylık bebeğe, kimi başka problem, o yüzden bakıcı da demeyin ölürüm daha iyi.
Eşimi ücretsiz izne ayrılmam konusunda nasıl razı edebilirim önerilerinizi bekliyorum.
Şu durumda mutfak alışverişini ve bebeğin masraflarını ben karşılıyorum. Evimiz kendimizin kira derdi de yok. Ama çalışmazsam geçinemeyeceğimizi söylüyor eşim, bir kuru ekmeğe razıyım çocuğum rezil oluyor dedim ama kabul etmedi, ne yapabilirim?

ben biraz eski kafayim galiba, evi geçindirmek erkegin gorevi deilmiydi
kadinda isterse çali$ip evine katkida bukuyordu..
maazaretinde var anlamadimki nasil zorluyor seni e$in ..

sen geçiniriz diyorsan , 1 ay lik izin al deneyin bakalim .. 1 ayda açlikdan olmeyiz de
tasarruf ederim elimden geleni yaparim de, mutfakda vs herseyde makuluna gideriz de
ne biliyim ba$ka ne diyceksin valla aklima bi$ey gelmiyor

yarim gun çali$mayla kazandigin ne ki e$in ona guveniyor:44:

Öğretmen misin?

eşin çocuğun durumunu görmüyor mu? biz ne desek sen de aynısını söylersin zaten..:26:

Sizi uzmek istemiyorum ama esinizde nasil bir zihniyet ve merhamet anlayisi var ki henuz annenin sicakligina kokusuna varligina ihtiyaci olan 3 aylik bebegin annesinden uzak kalmasina sebep oluyor. Kira derdiniz de yokmus daha ne.
Peki merak ettim siz maddi ihtiyaclari karsilamaya mecbur birakiliyorsunuz esiniz size evde yardimci oluyor mu?

İkna etmeyi denemiyceksin zaten, bu durumda ya emrivaki yapacaksın yada gidip çalışacaksın...

Eviniz kira değil,eşin çok mu az kazanıyor bu durumda? Tabii ki bir bebegin bakımı bayagı masraflı,

Özel dr degilde saglık ocagı olacak o zaman,mama degilde olabildigince anne sütü-- ki bu çok daha saglıklı zaten,

beş giyeceginize bir giyicek fazlası gereksiz.

Hasta olmayacak,ziyan olmayacak,anne sütü alabilecek,sımsıcak sevgisiyle büyüyecek...

işimden istifa edeyim demiyorsun ki izin diyorsun.Allah eşine vicdan nasip eylesin.. eger gercekten çok sıkıntı yoksa kendi bebegine acımaz mı bir baba bilemedim?

Gerçekten de anne olmak çok farklıymış..
Ana yüreği dedikleri çok yüce bir şey..
Baksanıza 3 kuruş fazla girsin diye bebeğinin bakımını hiçe sayıyor baba efendi..

Çalışmak zorunda değilsiniz..
Evlenmesini, çocuk yapmasını bilen insan sorumluluklarının da farkında olmalı..
Bir ömür çalışmanız şartıyla mı evlendi sizinle?
Bebişten daha önemli ne olabilir ki?

Babaysa her türlü bakmak, beslemek zorunda..
O yüzden gitmiyorum deyin ve gitmeyin..

Hiç bir şey sizin ve bebişinizin sağlığından daha önemli değil..
En azından o büyüyene kadar idare etsin.

Bu erkekler neden böyle her şeyi yapıp yapıp sonra sorumluluk almaz oldu anlamıyorum ki. Siz çalışmasanız sizinle evlenmeyecekti o zaman bu adam. Çünkü evi geçindiremeyecekti. Benimde arkadaşlarım var onlar kendileri geçinemeyiz tek maaşla diye ayrılmıyorlar ücretsiz izine. Ama siz istiyorsunuz, ikna etmeye gerek yok çalışmıyorum bu yani. Kendi ne iş yapıyor? Yoğun değilse o ek iş yapsın.

İknaya gerek yok.. Çalışıp, çalışmamak sizin kararınız.. Kredi, borç gibi bir durum söz konusu olsa tamam da.. Geçinemeyiz ne demek ya.. Bir maaşla geçinen dolu çift var.. Hatta 2-3 çocuğu ve hatta üniversiteye giden çocukları oluyor.. Ev geçindirmek erkeğin görevidir.. Bir erkek maddi olarak eşine güvenmemeli..

Bu konuda modernleşemedim...
Eşine çalışma zorunluluğu getiren adama saygı duyamam, erkek diyemem.
Siz hiç çalışmayacağım demiyorsunuz ayrıca... Ücretsiz izin... Buna bile hayır diyen koca.. Allah yardımcınız olsun...

Ben olsam ne yapardım diye düşündüm... :44:
Ücretsiz izne ayrılırdım. Onu ikna etmeye çalışmazdım.
Ortada 3 aylık anne kokusuna muhtaç bir bebek varken, borç harç yokken, ev kira değilken...
Paşanın izin vermesini beklemezdim...

Kusura bakmada eşin dayamış sırtını Sana.. Seni güvence gelir olarak düşünüyor
Kira derdi yoksa 1 aylık İzinden bişeycik olmaz. Ölmez parasızlık tan veya 3, 5 kuruştan

Bu yeni model erkeklerde de tavuktaki kadar yürek yok. Ev sizin, aman aman bir borcunuz da yokmuş, ona mı soracaksınız ücretsiz izin alırken? Yazık vallahi.

Canım peki eşinin mesleği ne? Gerçekten zorlanacak mısınız? Ücretsiz izni ne kadar düşünüyorsun? İstifa edicem deseydin etme derdim ama ücretsiz izne ikna olması gerekiyor. 3 ay daha da küçük.

erkek dediğin kadınına evladına paşalar gibi bakmalı ya evet belki 2 maaş kadar rahat etmezsiniz ama en azından yavrucunuz sizin kokunuzla büyür

size çalışmak zorundaymışsınız gibi davranmasına müsade etmeyin. ister çalışırsınız ister çalışmazsınız bu sizin kararınız :113:

Yok kardeşim bu dönemin erkeginde is yok.eskiden iki is yaparim cocugumada sanada bakarim diyen erkekler simdi eve para getireceksin yok ole rahatlik demeye basladi.yanlis anlama sadece seninki degil cogu bole.ac gözlü eve daha cok para girsinde ne olursa olsun. Ben cocuguma bakmak onla vakit geçirmek istiyorum belki. Bu kadinin hakki degil mi bu erkekler isine geldigi gibi

Evinizin bütçesini eşiniz kadar sizde biliyorsunuz, eğer tek maaşla zorlanmayacağınızı düşünüyorsanız hiç eşinizi ikna etmekle uğraşmayın 6 ay bilemedin 1 yıl ücretsiz izine ayrılın derim.

Ama sizin kazandığınız para evinizi çok etkileyecekse yarım gün bi şekilde idare etmeye çalışacaksınız.

Allah Allah bende düşünüyorum ücretsiz izni, izin alıcam çocuğuma ben bakıcam dedim bitti yani, nasıl adammış o öyle

İyide eşiniz size güvenerek mi evlenmiş. Bu durumda çocuğunuz daha önemli siz bi süre bebeğinizle ilgilenin baksın oda evine paşa paşa.. Bu kadar rahata alıştırmayın eşinizi. Çocuğum rezil oluyo daha anneye ihtiyacı var çok küçük bi süre çalışmıycam hayatım deyin bitti...

Ben de eşime kızıyordum o da benimle bebek olunca işten çıkmam konusunda anlaşma yaptı. İyi de maaşım var, işimde iyi ama yok diyor bebeğimizden önemli değil bunlar bizim yanımızda olsun çocuğumuz, istediğimiz gibi büyütelim diyor hep. Ben de tam tersi bırakalım anneme diyorum. Demek eşimin kıymetini bilmeliyim.
Konu sahibi sorma eşine al iznini bak çocuğuna ne isterse desin..Mecbur değilsin.

Allah sana sabır, güç, kuvvet versin...
geçinemeyiz ne demek ya...
ortada ödenmesi gereken büyük bi borç yoksa bi erkek tek başına ailesine yetebilmeli..
iş lafa gelince bu ailenin reisi benim die dikilirler ama...
saçından sürükleyip götürecek hali yok ya.. ben bebeğime kendim bakıcam de, al ücretsiz iznini..
yavrunuz daha minicik.. ona da mı üzülmüyo..
paşa paşa bakmak zorunda..

böyle bir durumda eşime fikrini bile sormazdım. bırakın ikna etmeyi...daha neler.....alırdım iznimi bakardım bebğime, baktımda...hatta eşim ücretsiz iznimi uzatmam için beni ikna etmeye çalışıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…