Ufak bir cikolata deyip gecmeyin o ufak cikolata yarin neleri beraberinde getirir bilemeyiz....
Luks yasamak ya da cok cok para kazanmak 18 yasinda yurtdisi egitimi alip 2 dil bilmeye esit midir?
Kuzenlerim ben ya da abim....
Annelerimizle buyuduk ki annem ilkokul terk. 1 liraya muhtac oldugumjz zamanlar o kadar cok oldu ki.... Soguk odalarda ders calistik.
Kuzenlerim mi;mat. Ogretmeni olup santracta yurtdisindan cagirilip uc dil bilen
yine mat. Ogr. Olup sonrasinda cok guzel bir kurumda ise baslayan ve yurtdisi seyehatleri yapan
yine iktisatci olup iyi bir sirkette yonetici olan
Yine %100 burslulukla turkiyenin en iyi. Kolejlerinden birinde okumaya hak kazanan
yine oss de ilk 1000 icine giripte %100 burslu bilkent univ. Kazanan
yine ITU de kimya muh. Bitiren abim
yine marmara univ fen bilg ogrt okuyan
yine isletme fak.btiren
yine bogazicinde fen bilg ogrt okuyan
ve yine cerrahpasada tip okuyan....
Bu yazdiim kisiler 30 yas alti ve hepside benim 1.dereceden akrabalarim yani kuzenlerim.
Ufak gorulen bir cikolatayla annenin babanin okumamisligina ragmen onlarin sevkatiyle buyuyen luks yasantinin "l"sini bilmeyip elindekiyle yetinmesini bilen odalari olmayip bir goz odada sobsyla biyuyen cocuklar bunlar ve bunlar benim abim dati oglum teyze kizim amca oglum hala kizim.....
..
sizin tercihiniz odur çocuğunuzu istediğiniz gibi yetiştirirsiniz ben bu şekilde düşünmüyorum artık devir değişti ve maddiyata dayalı bir eğitim sistemi var ben çocuğumu paramla yurtdışına göndermek istiyorum benimde ankara tıpta okuyan yakınım var sürekli yurtdışına gidiyor bunuda parasız yapamıyor aile desteğiyle...sizin tercihiniz budur benimki budur...Ufak bir cikolata deyip gecmeyin o ufak cikolata yarin neleri beraberinde getirir bilemeyiz....
Luks yasamak ya da cok cok para kazanmak 18 yasinda yurtdisi egitimi alip 2 dil bilmeye esit midir?
Kuzenlerim ben ya da abim....
Annelerimizle buyuduk ki annem ilkokul terk. 1 liraya muhtac oldugumjz zamanlar o kadar cok oldu ki.... Soguk odalarda ders calistik.
Kuzenlerim mi;mat. Ogretmeni olup santracta yurtdisindan cagirilip uc dil bilen
yine mat. Ogr. Olup sonrasinda cok guzel bir kurumda ise baslayan ve yurtdisi seyehatleri yapan
yine iktisatci olup iyi bir sirkette yonetici olan
Yine %100 burslulukla turkiyenin en iyi. Kolejlerinden birinde okumaya hak kazanan
yine oss de ilk 1000 icine giripte %100 burslu bilkent univ. Kazanan
yine ITU de kimya muh. Bitiren abim
yine marmara univ fen bilg ogrt okuyan
yine isletme fak.btiren
yine bogazicinde fen bilg ogrt okuyan
ve yine cerrahpasada tip okuyan....
Bu yazdiim kisiler 30 yas alti ve hepside benim 1.dereceden akrabalarim yani kuzenlerim.
Ufak gorulen bir cikolatayla annenin babanin okumamisligina ragmen onlarin sevkatiyle buyuyen luks yasantinin "l"sini bilmeyip elindekiyle yetinmesini bilen odalari olmayip bir goz odada sobsyla biyuyen cocuklar bunlar ve bunlar benim abim dati oglum teyze kizim amca oglum hala kizim.....
..
sizin tercihiniz odur çocuğunuzu istediğiniz gibi yetiştirirsiniz ben bu şekilde düşünmüyorum artık devir değişti ve maddiyata dayalı bir eğitim sistemi var ben çocuğumu paramla yurtdışına göndermek istiyorum benimde ankara tıpta okuyan yakınım var sürekli yurtdışına gidiyor bunuda parasız yapamıyor aile desteğiyle...sizin tercihiniz budur benimki budur...
Devir mi degisti?bi cag acilip bir cag mi kapandi da haberim mi yok?
Devir degil insanlar degisti. Hersey maddiyat mi? Okumak isteyen cocuklara o kadar cok imkan var ki....
Anlamadigim cebinizde cok cok para , evinizde luks luks yasanti olunca cocuklarin iki dil ogrenip yurtdisi egitimi almasi garanti midir?
Bogazicinde okuyan kuzenim devlet bursuyla okulunu bitirdi ve univ.basarisindan dolayi amerikaya yolladi. Gecelim bogazici univ esimin kuzeni sivas cumhuriyet univ.okudu hemde iki yillik cocugun basarisindan dolayi univ hollandaya yolladi.
3 aylik bir bebegimi bilmem kac liralik yatakta yatiracagim bilmem kac liralik arabaya bindirecegim bilmem kac liralik yurtdisi seyehatine yollayacagim diye anne kokusundan onu mahrum birakamam.
Cocuk buyumuyor mu buyuyor ama o bebegin ilk anne deyisi ilk surunmesi ilk adimi ilk dis cikartmasi yani ilklerini baskasindan duymaktansa yaninda bulunup o ani yasamayi dunyalara degismem.
boşansam da olmaz çünkü çocuğumun anne babalı bir aile ortamında büyümesini düşünüyorum. Acaba eşim beni sevmiyor mu, seviyorum diyor ama.
Ben çalışmasam ne yapacaktın dedim birgün "ben sana güvendim de evlendim yoksa evlenmezdim kendime bu konuda güvenmiyorum" dedi.
Bilmiyorum kocanın eve bakmaması evliliği bitirmek için bir neden mi sizce? Boşansam ne yapcağım onu da düşünmedim, yine çocuğumdan ayrı kalacağım o durumda, yine izne ayrılamayacağım.
Yarım gün için fazla mı dert ediyorum
Rest çekip izne ayrılsam, muhtaç eder beni diye korkuyorum
leyla06...bence sen en baştan kabul etmişsin arkadaşım,
burada fırtınalar kopmuş,yumurta mı tavuktan-tavuk mu yumurtadan?
Eşin KENDİ GEZME TOZMASINDAN FEDAKARLIK EDEMEYECEĞİ KADAR BABA?
Duymak istediğin cevap ne bilmiyorum ama sen bu durumdan rahatsız değilsin anladığım kadarıyla üstte yazdığın pragraflarda bunu sezmedim.
Sizin sevgi diliniz buysa yargılamak kimseye düşmez.
Bence arızalı ve eksik olması kaç yazar?
Kendine güvenmediğini sana güvenerek evlendiğini ifade eden bir ''eş adayı boşanmalı mıdır'' sorusunu yadırgadım açıkcası?
Bana ayan olan sana gizli,benim ak dediğim sana kara...
SONUÇ ŞUDUR Kİ EŞİNİN SENİ KENDİNCE SEVDİĞİNİ VE ANALI BABALI BİRÇOCUK BÜYÜTMEK İSTEDİĞİNİ İFADE ETMİŞSİN.
YOL BUDUR...BURADAN YÜRÜYECEKSİN DEMEK Kİ...
Buraya sorduğun sorunun cevabı eşinle senin konuşup anlaşmanızda gizli...Olabilirse tabiii...
Allah sana bol sabir ihsan etsin, esini anlatan sozlerin zaten icinde bulundugun durumu, daha net ortaya koydu.O, kendi zevk sefa dunyasini bozmak istemiyor, sen ve cocuklar bir yana kendi dunyasi bir yana.Ozgurlugu icin(rahatca para harcamak icin), senin calismani istiyor besbelli bisey.Allah yardimcin olsun, zor bir durum.Ortak bir paylasim yok, o kendi dunyasini kurmus, sana da kendi gorevlerini devretmis.Cocuk sayisi artinca yukunde articak.Butun fedakarligi senden bekliyor ama kendisi ozel zevklerinin pesinde kosuyor.Sevgi neydi, sevgi emekti, bir ekmegi paylasmakti.Paylasim yok, sevgi de yok bence.Her anne gibi bebeginin yaninda durmak istemek dogal hakkin, ama resmen tehditvari tavirlari var esinin.Maddiyata yuklemis, evlilik iliskinizi.Calismazsan gozumde degerin yoka getirmis sozlerini.Esin tavrini degistirmezse, cocukda yapma, biseylerin oturmasini bekle derim.
Allah yardimcin olsun.sevgiler...
bu yol ve bu karmaşa bir gün elimde patlar diye korkuyorum zaten, ben yanlışları kabullenmişim bu beni nereye götürür, nasıl düzeltmeliyim bu durumu
Geldim kızlar:)
Eşimin kendi iş yeri var. Kış dönemi pek işi olmuyormuş öyle diyor. Bir de gezme hayatı var her akşam dışarda nerdeyse sanırım parası oraya gidiyor, ama ne yaptıysam vazgeçiremedim bütün yolları denedim. Normalde iş çıkışı eve gelse gül gibi geçiniriz. Fakat eve geldiğinde de ben rahat edemiyorum zaten, garson gibi önünde döndürüyor beni bitmek tükenmek bilmeyen istekleriyle. Ayrıca kumanda da hep ondadır. Yani adamın akşam çıkması benim rahatlığım olmuş. Biliyorum bu tarz bir evlilik size garip geldi.
Ama yanlış olan şeyleri kabullenmiş durumdayım sanki. Bilmiyorum idare ediyorum. Bunların dışında kavga dövüşümüz yoktur.
Eşimin kazancı kendi iddiasına göre 1,5 lira(ki bence daha daha çok ama neyse)
Evin tüm masrafları ve cocuk masrafı benden, beyfendi sadece gezer o parayla. Ve açık açık ifade de ediyor ben rahat rahat geziyorum sen işten çıkma diyor. Ben çocuğumu senden daha çok düşünüyorum, sen tembelliğinden izne ayrılmak istiyorsun sırf sabah erken uyanmamak için diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?