• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi yanımda istiyorum, yorgunum bitkinim

Aynı durum bende de var eşimle evleneli 1.5 sene oldu 1 yıl önce dükkan açtı ve sürekli 10dan aşagı gelmiyor ki senin bebeğin var şanslısın evde arkadaş en azından benim kimsem yok :) ben eşimin işini bildiğim için anlayışla karşılıyorum 1-2 sene böyle olmalı çünkü bizim için çalışıyor ki bende çoğu zaman yardıma gidiyorum cok sıkıştığında vs. Mesela 1 haftadır eve 12de geliyor ve çay içecek dermanı bile olmuyor bu dönemde biraz anlayışlı olmaya çalış ama eşinle de konuş ben eşime bişey demeden kendisi söylüyor hazrlan cıkalım gezelim vs diye sende esine mesaj at hazırlanıyorum akşam yemeğe gidelim gezelim vs diye eminim ki hayır demeyecektir sennne kadar bunalıyorsan eşinde onun 10 katı bunalmıştır düzelir ilerde rahat bir hayat istiyorsak biraz sabretmemiz gerek biz ev alacağız mesela eşim bu yüzden cok fazla çalışıyor bende ona telefondan destek sağlıyorum ürün tedariğinde iş yerinde kamera varsa kamerayı izle :) çaktırmadan ben öyle tapıyorum bazen cok geç geldiğinde bakıyorum hep çalışıyor bişe diyemiyorum

bizim burada cumartesi öğlenden sonra bütün sanayi mahaellesindeki dükkanlar kapanıyor

senın eşin gece 2 ye kadar neyi tamir ediyor çok merak ettim ,

Kesinlikle. Sanayiye şimdi gitsem onlarca dükkan kapatmış, bazıları da kapatmaya hazırlanıyordur 😒

Ben anlamıyorum yemin ederim. Durum böyle ise ki böyledir, neden sadece iş için gelmediğini söylüyor. Ne bekliyor bence biliyor musun ? Sizin için çalışıyor dememizi.
Birde 9 aylık bebeğin üzerine bir bebek daha. Üzülmüyorum yine bir kadına daha.
Akılsızlık üstüne akilsizlik. Şu devirde bir taneyi bile yaparken yüz kere düşünmek lazim ortada olmayan adamdan pes peşe iki çocuk. Kendi canına acimayanin yerine biz üzülmekten bıktık vallahi. Üstelik ev satılmış + altinlar gitmis gözüm onlarda degil diyo bu cocuklar tas mi yiyecek bu basina buyruk adam hic gelmezse.

Araba tamir işi falan yapıyorsa anlarım.
Çok sıkışık zamanlarda bazen o saatlere kadar çalışılıyor.
Ama sizin durumunuz baya ilginç adam 7/24 evde yok neredeyse.
O kadar çalıştığını sanmıyorum.
İş yapsa 8-9 a kadar sonra da arkadaşlarıyla takılıyordur.

Eve neden gelmek istemediğine dair bir şey diyor mu ?

Akılsızlık üstüne akilsizlik. Şu devirde bir taneyi bile yaparken yüz kere düşünmek lazim ortada olmayan adamdan pes peşe iki çocuk. Kendi canına acimayanin yerine biz üzülmekten bıktık vallahi. Üstelik ev satılmış + altinlar gitmis gözüm onlarda degil diyo bu cocuklar tas mi yiyecek bu basina buyruk adam hic gelmezse.
Kocamın kendi işi. Öğlen 3 e kadar evde ve kızımızla o ilgilenir genelde. Ona rağmen gel 2. yap de hayır derim.
Zaten o da ayrı bir komedi. Adam her şeyi satmış, savmış hala gözümde değil diyor. Yarın öbür gün inşallah konu açmaz. Beni boşayacak 5 kuruşsuz kaldım diye.

Merhaba,
benim arkadaşımın sevgilisinin sanayide oto tamir dükkanı var aynı şekilde amcamın da var yanındaki kişilerle hafta sonu pazar dahil dönüşümlü olarak çalısıyorlar. Ciddi anlamda başarılı oldukları için servislerine giren çok fazla araç var ve yetişmesi için gece 12lere kadar çalısıyorlar. Pazar günü parça, lastik ya da hasarlı araçlarını arızalanan araçlarını çok fazla servislerine getiren insanlar oluyor çünkü bir çoğu çalısmıyor. Ama dediğim gibi yanındaki elamanları ile dönüşümlü olarak yapıyorlar biri bir aksam 7de çıkıyorsa diğer aksam gece 10-11-12ye kadar çalısıyor bir cumartesi pazar biri bir cumartesi pazarda biri çalısıyor bir bir örnek veriyorum ama yanlarında calısan personel sayısı 5-6 tane falan. ama sanayide sizinki ne iş üzerine onu anlayamadım ben

İki yıllık evliliğe iki çocuk çok değil mi hemde bu ilgisiz adama bazı adamlar var böyle 30 senelik evlilik var bildiğim hep böyle kendi işini yaşan kişilerde daha çok bu bencillik çok zor
Biz ne desek boş değişeceğini sanmam siz biraz dikkatli olun siz mutlu olmadıkça çocuklara verimli olamazsınız

Sanayide çalışanların çoğu böyle sanırım.
Kaynım da sizin anlattığınız gibi. Saat 12 1 bazen 2 hatta sabahlara kadar gelmediği oluyormus. Herkes adamı çalışıyor biliyordu meğerse akşam dükkanı kapatıp içiyorlarmış dükkanda. Eltim de 3 çocukla ömür geçiriyor evde. Siz de bu işi biraz takip edin , tamam bazen iş çok olabilir ya da acil araba olabilir ama her gün olmaz ki.

Bir de zaten evle alakası olmayan adamdan neden yaptınız 2. çocuğu ? Tek basınıza 2 cocuk , ev nasıl idare edeceksiniz ?

Yorumlardaki eşinizin eve gelesi olmadığı kısma katılıyorum.
Haftanın yedi günü gece 12'ye kadar ne iş yapıyor acaba?
Hayali diye normal işi bırakıp, oturduğunuz evi satmasına razı olmakta doğru değilmiş zaten. Ben anlayışla falan karşılaşmazdım böyle bir isteği. Hayatımız her yönüyle değişecek, neymiş hayaliymiş, evlenip çocuk sahibi olmayı beklemiş hayalini gerçekleştirmek için? Altınlar evlenince geliyordu tâbi. 🥴

Eşinizin sizi anlayıp, bir adım atacağını da sanmıyorum açıkçası. Duruma alışmaya çalışmaktan başka yapacağınızı birşey yok gibi duruyor.

Son düzenleme:
serbest meslek böyle birşey. gelesi yok demişler ama gerçekten işi de olabilir tam olarak ne olduğunu bilmediğim için emin olamıyorum. yerine bakacak biri var mı yok mu ya da o saate kadar işler yoğun mu siz daha iyi anlamışsınızdır.
eşim de cafe açmak istediğini söylerdi sakın paramız olsa bile yapma derdim çünkü işler geceye kadar sürüyor, birileri de olsa denetlemek gerekiyor.

Ne cesaretle ikinci çocuğu doğuruyorsunuz hayret ettim gerçekten. Birinci doğduğundan beri adam evde yok zaten. Dahası iki senedir evlisiniz bir bebek 9 aylık daha, diğerine hamilesiniz. Normal giden evlilikte bile sorun olurdu hemen yapılan iki çocuk siz bir de adam eve gelmiyorken bunu başarmışsınız. Gül gibi işini bırakıp böyle bir maceraya dalmış eşiniz. Hadi en baştan mesleği bu olsa neyse. Yazılanlara katılıyorum adamın eve gelesi yok, aile sorumluluğundan kaçıyor.

Kızlar moralim çok bozuk içimi dökmek için yazıyorum. Eşim çok güzel bir işi varken maaşı çalışma saatleri vs. çok iyiyken sanayide dükkan açmaya karar verdi. Altınları bozdurup evimizi satıp sırf onun hayali diye böyle bir işe kalkıştık. 2 yıllık evliyiz, daha ilk evime evliliğe yeni alışmaya çalışırken başka bir ev başka düzene alışmak zorunda kaldım. Evimizi satmış olmak altınları bozdurmak falan hiç umrumda değil inanın. Ama 9 aylık bir bebeğimiz var ve şuan da 3 aylık hamileyim. Ve eşim yaklaşık 8-9 aydır yani işi kurduğundan beri 11-12 den aşağı gelmiyor. Benim söylenmemle kızmamla nadiren 9 gibi geldiği olsa da her gün cumartesi pazar dahil sabah 8 akşam 12 hatta bazen 1 bazen 2 ye kadar yok. Aylardır mutfakta masada karşılıklı oturup yemek yiyemiyoruz gece 12 de o geldiğinde işte anca bir yarım saat oturabiliyorsak odur. Evin alışverişi, genel olarak ev hersey benim üzerimde. Çocuk konusunda zaten hiç yardımcı değil, bir de üstüne yeni hamilelik. Çok yorgun hissediyorum kendimi, bu konuyu ailemle konuşup dertleştigimde ne yapsın çalışıyor adam diyorlar, eşime kendimi anlatmaya kalksam anlayışsızsın diyip kızıyor. Kendimi o kadar yalnız hissediyorum ki sabah 8 den akşam 12 ye kadar inanın kafayı yicem artık. Annemle de babamla da gorussem yetmiyor ben eşimi istiyorum yanımda. Bugün yemek hazırladım mesaj attım erken gel diye yine gecikicem dedi. Gecikicem lafından o kadar bıkmışım ki bir anda ağlamaya başladım eşime yazdım döktüm birsuru sen bunu kendin seçtin, bundan yıllar sonra en güzel zamanlarımızı birlikte geciremedik diye pişman olucaksin iş işten geçmiş olacak yanında bizi bulamıcaksın diye. Sonradan pişman oldum ama gerçekten o kadar bitkinim yorgunum ki her gün ağlıyorum ona ihtiyacım var ama yok hiç vakit ayırmıyor hayatı sadece iş oldu. Güzellikle söylesem fayda etmiyor kavga etsem fayda etmiyor. Kalakaldım öyle. Siz yerimde olsanız ne yapardınız? Ne yapmalıyım bana fikir verirseniz sevinirim
Sizi en iyi anlayanlardan birisi olabilirim ben 8 senelik evliyim eşim taksici evlendik evlenelim doğru bi masada yediğimiz yok bizimde o kadar özlüyorum bende haftada yada ayda bi gün istiyorum gezelim birlikte vakit geçirelim diye ama sürekli iş geliyo diye bi yere gidemiyoruz taksiciler bilirsiniz belki 7 24 çalışırlar bende çok yoruldum evlilikten bisey anlamadım 2 çocuğum var birde evin herseyi bende hemen hemen aynı durumdayım bende çok bikkinim anlayabiliyorum sizi

Ne desek boş, açmışsınız dükkanı ama çalışma saatleri çok uzun, her şeyi geç insan kendi sıkılır yahu. Robot değil ya, hiç gezmek ailesiyle vakit geçirmek bir sosyalleşmek istemiyor mu? Her insan ister, fesat olmak istemiyorum ama aklıma türlü türlü şeyler geliyor.

Tamam insanların hayallerini yaşaması güzel de, sanayide ne hayalini gerçekleştirdi onu merak ettim ben. İnsan çok iyi işi varken evini (!) altınlarını satıp nasıl bir hayalle bir işe atılır?

Benim eşim de erken gelmiyor eve, kendi iş yerimiz olduğu için hep orada, ben plan yapıyorum onu da dahil ediyorum ve o gün izinli olmuş oluyor😀 ve ya akşam daha müsait olduğu için kendisi bugün yemeğe gidelim falan diyor. Ama yazın maximum 9 olsun ki geç gelen bir müşterisi olması lazım. Kış vakti hem de sanayide 1-2'ye kadar ne yapıyor çok merak ettim doğrusu..

Sizin duygularınızı tamamen anlayabiliyorum tabi.

Ya insan ne kadar işkolik de olsa eşini gerçekten seviyorsa değer veriyorsa en azından uyardıktan sonra daha dikkat eder 11-12 den sonra ne kadar işi olabilir ki çok saçma biri yazmış da doğru eşinizin eve gelesi yok gibi gerçekten bende çok üzüldüm ama durum bu.. Düşünüyorum da seven insan sevdiğine kıyamaz hele ki karnında canından bi parça taşıyorken yaptığı çok ayıp umarım zamanla düzelir sizde artık mutlu olursunuz..🙏🏻

Herkes yazmıştır ama içimde kalmasın bende yazayım sekerim sen kendinin dusmani misin?Hayır ne bu ısrar acele 2. çocuk için.İki evladım var ikisini dünya üzerinde hiçbir şey ile kıyas edemem ama çocuk büyük sorumluluk hakkı ile bakana.Ve su bir gercek ki evliliği yoruyor.

Valla ne desek sana anlamıcakmışsın gibi geliyor bana nedense. Sen evde kendi kendine üzülüp ağlamaya devam et bu kafayla daha çok üzülürsün. Görmediğim adamdan 2.çocuğu nasıl yaptın ? Bu kadar soruna rağmen 2çocuk yapmak helal olsun bile bile lades bu yaptığın. Adam bariz eve gelmek istemiyor sen hala yemek yaptım akşam gel diye mesaj atıyorsun. Kusura bakma ama ne desek boş.

Back
X