Eşimin aile kültürü 🥺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dediğim gibi, iş eşinizde bitiyor. Madem sizi sürekli ezip dediklerini yaptırmaya çalışıyorlar, eşiniz arkanızda duracak, sizde gerekirse laf söyleyeceksiniz.
Ben laf söyleyince çok terbiyesizsin diyorlar varsın öyle bilsinler dicem o olacak

Bana eşim çok saygılı aslında iyi anlaşıyoruz iyi kalpli ama yinede o ablasını biraz dinliyor 2-3 aileye gidiyoruz bir gün de ve saatler çok geç oluyor
Esiniz calismiyor mu? Gunde 2-3 aile gezmesini anca korona temizler. Hepinizi komple goturur yani dunyadan. Onu diyeyim de ona gore davranin.
Ayrica doguda bu var diye bir sey yok. Ben de ailem de doguluyuz. Kimse kimseye karismaz,aile gezmesi de bu boyutta yapilmaz. Eline bir sise fanta alip gelen tum tanidiklarim batili ;) ama ben batililar deli gibi geziyorlar seklinde genelleme yapmiyorum. Size de tavsiye ederim ,bunun memleketle alakasi yok.

Esinizin ailesini tanimadan keske evlenmeseydiniz. Bu kadar farkli kulturdensiniz madem anlamamis olmaniza imkan yok.

Mesafeni koru gitmek zorunda degilsin ayda yilda bir git evlerine sorunda yasamamis olursun...
Eger biri bisey soylersede gereken cevabi verip susturursun esinizin ablasi oldugu icin susmak zorunda degilsiniz size ters gelen bi durumsa bunu belirtir cekilirsiniz kenara...

Esiniz calismiyor mu? Gunde 2-3 aile gezmesini anca korona temizler. Hepinizi komple goturur yani dunyadan. Onu diyeyim de ona gore davranin.
Ayrica doguda bu var diye bir sey yok. Ben de ailem de doguluyuz. Kimse kimseye karismaz,aile gezmesi de bu boyutta yapilmaz. Eline bir sise fanta alip gelen tum tanidiklarim batili :KK66: ama ben batililar deli gibi geziyorlar seklinde genelleme yapmiyorum. Size de tavsiye ederim ,bunun memleketle alakasi yok.

Esinizin ailesini tanimadan keske evlenmeseydiniz. Bu kadar farkli kulturdensiniz madem anlamamis olmaniza imkan yok.
Önceden böyle değildi kuzum nikahımız ne Zaman yapıldı baskılar başladı bildiğin gibi değil burada anlatamayacağım çok konu var

Dogululukla alakasi yok denmiş ama ben dogulu biriyleriyle evlenen tanidiklarimda gördüm arkadaslarimda var burda hemen bi ayrimcilik aranmasin. Kültürleri bu şekilde. Bende evlenince eşimle bagimsiz olmak isterim ama onlarda akrabaya çok düşülüyor. Mesela bi dugun bi cenaze haftalarca misafir bitmez ve erkekleride ailelerine cok düşkün oluyo. Gelindende hurmet bekleniyo hani gelsin biseyler yapsın falan bunun cok örneğini gördüm

Önceden böyle değildi kuzum nikahımız ne Zaman yapıldı baskılar başladı bildiğin gibi değil burada anlatamayacağım çok konu var
Yapmayın allah aşkına. Evlenme sürecinizde her türlü adet yapılırken sesiniz çıkmamış şimdi işinize gelmiyor o adetler gelenekler görenekler. Koskoca aile toptan size numara mı yaptı ellerinden kaçırmasınlar diye.

Yapmayın allah aşkına. Evlenme sürecinizde her türlü adet yapılırken sesiniz çıkmamış şimdi işinize gelmiyor o adetler gelenekler görenekler. Koskoca aile toptan size numara mı yaptı ellerinden kaçırmasınlar diye.
Ben neden yalan konuşayım ki

Dogululukla alakasi yok denmiş ama ben dogulu biriyleriyle evlenen tanidiklarimda gördüm arkadaslarimda var burda hemen bi ayrimcilik aranmasin. Kültürleri bu şekilde. Bende evlenince eşimle bagimsiz olmak isterim ama onlarda akrabaya çok düşülüyor. Mesela bi dugun bi cenaze haftalarca misafir bitmez ve erkekleride ailelerine cok düşkün oluyo. Gelindende hurmet bekleniyo hani gelsin biseyler yapsın falan bunun cok örneğini gördüm
Teşekkür ediyorum sen çok nazik bir cevap vermişsin

Baskilara izin veren esiniz ama. Ailesini suclamayin. İlle Kürtler boyle yasiyor diye bir kural yok ki,esinizin cani oyle istedigi icin oyle yasiyor. Demek ki yeterince tanimamissiniz esinizi.

Doğuluyum, eşim de doğulu. Yani muhtemelen sizden daha çok doğulu insan tanıyorumdur. Birkaç münferit örnek dışında hayır öyle iç içe yaşamıyoruz hiç birimiz. Düğünde cenazede birbirimizin yanında oluruz ama, çünkü destek falan filan...

bu yapıları nısanlıykende vardı :) adetlerı yapıları sıze bu kadar agır gelen kısılerle bılerek evlenıyorsunuz dırekt nısanlanmadan mı evlendınız ?

bazı ınsanlar ordek aılesı gıbı hep bırlıkte yasarlar , hazır bır araya gelınıyor bızde gelelım demısler,kalabalık aıle severım ama cok kalabalık ortam sevmem basım kaldırmaz bu yuzden bas basa gorusmek ıstıyorsanız sadece gorusmek ıstedıgınız kısıyı evınıze davet edersınız sırayla gorusursunuz kalabalık olunca sohbet anlasılmıyor dersınız bas basa sohbet daha samımı gelıyor hepınızı o kadar sevıyorum kı ayrı ayrı gorusmek ıstıyorum dersınız :D :D :D benı nıye onu cagırdıgında cagırmadın dıye sıtem eden olursa oyle dersınız

gıttıgınız mısafır oldugunuz eve de oda gelıyor buda gelıyor dıye sıtem edemezsınız bu ev sahıbının sorunu sız mısafırsınız :)

Bizm kiracimiz var dogulu
Gelin karadenizli
Valla kadin delirdi abileri ablalari heraksam burda
İki kişi diye verdi babam evi aksam kapi önünden gecemiyrosun oluyor 20kisi 🤣
Bazilari aşırı gelgit seviyor
Benim enyakin arkadaşım karadenizli ile evli onun kaynanasi görümceleri yilda bir gelir
Ben de karadenizli ile evliyim benim esimin aileside sikifiki meraklilardi
Ben uzak kalıyorum ama micmic sevmedigim için çok sik gitmiyorum
Sizde oyle yapin
Bu yoreden ziyade kişinin ailesi alakali
Bende karadenizliyim buarada tam cekirdek aileyiz.cok mesafeliyiz.

Doğuluyum, eşim de doğulu. Yani muhtemelen sizden daha çok doğulu insan tanıyorumdur. Birkaç münferit örnek dışında hayır öyle iç içe yaşamıyoruz hiç birimiz. Düğünde cenazede birbirimizin yanında oluruz ama, çünkü destek falan filan...
Ben zaten bunun kötü birşey olduğunu söylemiyorum ama daha kalabalık oluyo genelde git gel cok oluyo bunu herkes istemeyebilir sürekli akraba ziyareti falan filan konu sahibi nisanlilik vs doneminde bunu farketmemis sanirim..

Merhabalar;
Ben bunu kendime çok dert edindim arkadaşlar aramızda büyük kültür farklılığı var ben Arnavut eşim Kürt kökenli bazı adetleri çok ağır geliyor bizimde aslında adetlerimiz ağır ama bu kadar değil mesela çok kardeşli bir aile eşim bir ablasına gidince diğer ablaları da hemen geliyor aynı mahallede ayrı apartmanlarda oturuyorlar ben o mahalleden ev tutmadım dşye çok tepkililer eşim çok saygılı aramızda hiç bir sorun yok ama 1 tane ablası bekar ve çok bizi yönetmek istiyor geçenler de diğer ablasına gittik illa annemede gideceksiniz diye ambargo uyguluyor saat 10 du yani bana tuhaf geliyo
Siz eşinizi tanımadan mı evlendiniz. Daha yeni evlisiniz ama sürekli problemleriniz var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X