Eşimin aile kültürü 🥺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana eşim çok saygılı aslında iyi anlaşıyoruz iyi kalpli ama yinede o ablasını biraz dinliyor 2-3 aileye gidiyoruz bir gün de ve saatler çok geç oluyor

Sanırım yeni evlisiniz ve henüz karşılıklı adaptasyon dönemindesiniz, bence sevmediğiniz halde bu düzene ayak uydurmaya çalışırsanız ilerde hiç karşı çıkamayabilirsiniz. Kimse de size sırf bunun için madalya takmaz. Kendi evinize zaman ayırmak istediğinizi, kalabalığa alışkın olmadığınızı, yorulduğunuzu falan eşinize anlatın ve bu düzenden sıyrılın.

Ben de farklı kültürden biriyle evlendim ve uyum sağlamak için hep sessiz kalıyordum, sevmediğim alışkın olmadığım yemekleri yiyordum zamanla alışırım diye ama bu bile beni çok mutsuz etti.

Kv bana da başta işine gelen adetleri uygulamaya çalıştı ama rahatsız olduğumu söyledim eşime, kv ile ben muhatap olmadım.
Mesela sağlık kontrolleri için 5 saatlik başka bir yere gitmemiz lazım, o şehirde kv'min 4-5tane kardeşi var, kv istiyorduki her gittiğimizde hepsini tek tek ziyaret edelim, birinde kalalım. Başkasında kalmayı sevmiyorum, rahatsız da oluyorum, her seferinde aynı muhabbetler, herkes kendince bir akıl vermeye çalışıyor. Allahtan eşim de sevmiyor bu ziyaretleri, zor olsa da gidip gece geri dönüyoruz.

Dediğim gibi esinizle siz mesafe koyacaksiniz yoksa canınız cok sikilir
Kim olursa olsun herks mesafesini bilecek

Şimdi seni burada linçlerler ama haklısın asla karıştırma ama izin verme buna siz kendi kurallarınızı uygularsanız bir daha ısrar etmezler

Ben zaten bunun kötü birşey olduğunu söylemiyorum ama daha kalabalık oluyo genelde git gel cok oluyo bunu herkes istemeyebilir sürekli akraba ziyareti falan filan konu sahibi nisanlilik vs doneminde bunu farketmemis sanirim..
İşte onu diyorum ben de sürekli akraba ziyareti falan yok. Görümcelerimle aynı şehirdeyiz, en son 1 ay önce görüştük ki çok severiz birbirimizi. Kendi amcamı iki senedir görmedim mesela, teyzelerimi en son 2019 yazında gördüm. Dediğim gibi iç içe yaşayan insanlar değiliz, çoğu akrabamız, tanıdığımız da değil. Çünkü hepimizin işi gücü, ilgilenecek kendi ailelerimiz, görüşecek arkadaşlarımız falan var. Normal hayatlar yaşayan normal insanlarız yani.

O yüzden konunun doğulu, güney doğulu, kürt, türk, arap, çerkes, arnavut, boşnak, laz, gürcü olmakla alakası yok diyorum. Aile kültürü tamamen. Böyle bir aileyi farketmemek de göze perde inmesini gerektirir bence.

Çün

Çünkü doğulu bir aile oldukları için bunlar onlara çok normal geliyor ben aynı gün içinde 2-3 ev geziyorum saat kaç olursa olsun bir kaç arkadaşıma daha sordum evet bizde böyle dedi

geçen yazdım yine yazayım

neresi bu doğu

yani Kuzeydoğu Anadolu mu Ortadoğu Anadolu mu Güneydoğu Anadolu mu

eşim de doğulu

hatta annesi 8 babası 9 kardeş galiba

kendileri de 4 kardeş

ben bu kalabalık ailedeki amcaları halaları teyze ve dayıları 15 yıllık evliliğimde 1-2 kere ancak gördüm

biri düğünümde diğeri de bir başka düğünde

keza 10 dakika mesafede oturan eltimi en son yaklaşık 10 yıl önce gördüm 2011 in Ocak ayında

karşı apartmanda bakın büyük harf ile yazayım KARŞI apartmanda oturan görümcemin evine 2 yıldır girmedim

en son kapıdan bir şey vermeye uğramıştım Ocak 2020 de geçen hafta da o verdiğim şey lazım oldu almaya uğradım

bu kişiler ile küs vs değilim

ha kv ile de aynı şehirdeyim

ona da en son 2019 daki Kurban bayramında gittim

özetle konu doğulu batılı Arnavut Kürt olmakla ilgili değil

eşiniz gitmiyorum derse gidilmez

gidilmesi yönünde bir isteği varsa bunu evlenmeden önce de hissetmeniz lazım

yani siz evlendiniz diye tüm ablalar aynı anda buluşmaya başlamadı, onlar öyle yaşıyor demek ki evlenmeden önce neden bunları fark etmediniz

çözüm eşinizde

Deminden beri benim paylaştığım konuya hakaret ediyo sen onun avukatımısın
Yoo degilim avukati ama gozume batti bu benim kulturum demeniz. Esinizin kulturunden sikayetcisiniz ama kendi kulturunuzu dayatiyorsunuz baskalarina. Olmaz.
Ayrica arkadas hakaret etmemis,isine geleni adet diye istiyorsun gelmeyeni istemiyorsun demis. Hakli

Yoo degilim avukati ama gozume batti bu benim kulturum demeniz. Esinizin kulturunden sikayetcisiniz ama kendi kulturunuzu dayatiyorsunuz baskalarina. Olmaz.
Ayrica arkadas hakaret etmemis,isine geleni adet diye istiyorsun gelmeyeni istemiyorsun demis. Hakli
Sus be

Bana eşim çok saygılı aslında iyi anlaşıyoruz iyi kalpli ama yinede o ablasını biraz dinliyor 2-3 aileye gidiyoruz bir gün de ve saatler çok geç oluyor

sorun saatlerin geç olması ise

açıkça söyleyin

yarın iş var ben alışkın değilim geç saate kadar oturmaya diye

10 da kalkar en geç 11 de yatarım kimse alınmasın diye

ne diyebilirler ki

siz kendinizi ifade etmeyip onlar anlasın diye beklerseniz olmaz

akşam 10 da sonra kv ye gitmem

geç oldu der

uyuyacağım der gerekirse regl oldum karnım ağrıyor der ama gitmem

:KK70::KK70::KK70:
sus be dedi bu mesaja ya :rolleyes:

Bu kültür değil ailesel bir mevzu. Ben doguda yaşıyorum binamda oturanlari gozlemledigimde 3 aile ayni evde yasayanda var karı koca yasanda.

Eşiniz ablasının dediklerini yapmıyorsa sorun yok, ablası istediği kadar emir versin. Hee deyip geçersiniz. Eşiniz de ona uyuyorsa sakin sakin anlatıp öğreteceksiniz, uyum sağlamak için, onu ve ailesini üzmemek için elinizden geleni yaptığınızı ama artık sizin onlardan ayrı bir aileniz olduğunu her dediklerini yapamayacağınızı falan.
Alıntı yapan elleriniz dert görmesin, konuyu silmiş.

Konu sahibi, eşinizden yana sıkıntı yoksa siz de sıkıntı çıkarıp haklı iken haksız konuma düşmeyin. Bırakın ailesi ile de o uğraşsın. Siz ellerseniz kıymetli olurlar bu durumda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X