Valla genç kızlara mesaj: Eşinizi iyi tanımadan ve size saygı duyup duymadığını iyice anlamadan evlenmeyin bu bir. ıkincisi aynı evde yaşamayı kabul etmeyin. Bunu ben değil buraya yazan yüzlerce kadın ve ev ev üstüne olmaz şeklindeki atasözümüz söylüyor. Üçüncüsü de askere bile gitmemiş adamla evlenmeyin tabi 1,5 sene onun ailesiyle başbaşa geçirmeye çok bayılmıyorsanız. Herhalde bazı erkekler korkuyorlar eşim ben askerdeyken başkasına gönlü kayarsa diye. Bu da size güvenmediğini gösterir. Size güvenmeyen adamla hiç evlenmeyin zaten. ışte böyle kadınlar kulübünde sürekli yazılan şeylerin bir özeti bu.Konu sahibi arkadaş sana gelince yaptığın pek çok hataya yeni bir tanesini eklemek istemiyorsan eşini ayrı eve çıkmaya ikna edip ayrı eve çıkmadan çocuk falan yapmaya kalkmazsın. O zaman bu mutsuz hayatına daha da batmış olursun da o yüzden. Gir bir işe çalış veya oku ne bileyim ekonomik özgürlüğün olsun. Kocanın ağzının içine bakmayı kes.
ne vardıda bu kadar erken yaşta askerliğini yapmamış kişiliğini oturtamamış biriylen evlendin be güzelim bu kadarmı kör etti seni onun aşkı yazık üzüldüm inan okuyunca çok
ne diyeyim bilemedim ama buraya kadar yazan tüm arkadaşlarıma katılıyorum Allahyardımcın olsun işin zor yaşın ufak off offf.............
bence yaşla ne alaka arkadaşlar
benimde gelinim yanımda oturmayı kendi kabul etti ve ben hiç oğluma prim vermiyorum
oğlum bana nasıl saygılıysa eşinin annesinede saygılı olmalıı ve en ufak bi tertışma yaşamdılar yaşasalarda oğlumu değil gelinimin yanında olurumyerimseniben
--------------------------
konuya gelince büyümedinse büyümesin ne askerliği bakar nede yaşına çoçuksan çoçuksun
sizi ailesiniz yanında sizi üzmesi size değer vermeyişindedir siz yalnız kaldığınızda sorun neden beni incityorsun ailenin yanında de
ve sende ona oyle davran ki aklı başına gelsinnnnn
Artık ben bu hayatı anlamıyorum..
Siz bu adamla evlenirken ailesiyle yaşamayı göz almışsınız,sorun yaşayacağınızı hiç mi düşünmediniz ki?
Hadi siz gençsiniz,aşk başınızı döndürdü,ailenizden,çevrenizden bir büyük nasıl izin verdi ki bu evliliğe?
Anlamıyorum,anlamıyorum..
İnsanoğlu bile bile ateşe yürüyor..
Canım olan olmuş maalesef çok üzüldüm durumuna daha evliliğinin çok başındasın bana kalırsa hiç birşey yapamıyorsan en azından şimdiden tepki ver yapılanlara, kendini hizmetçi gibi kullandırtma. Herkesin ailesi değerlidir ben nasıl değer veriyorsam sende vermek zorundasın de biraz korkut gözünü canım. Annesi için zaten bişey diyemiyorum oğlunu susturacağına hatta kızacağına bir de o alay etmiş. Ailenin yanına gitmemek falanmış böyle şeyler ne demek ya sen esir kampında köle değilsin eşisin. Tabi bunları bağıra çığıra değil önce sakinlikle söyle yavaştan da gözünü korkut. En önemlisi de eğitim durumunu bilmiyorum canım ama oku diyeceğim sana veya bunu yapamıyorsan çalışmak istediğini söyle. Tabi bunlara da karşı çıkar ama sen de böyle yapamayacağını ifade et. Aynı evde yaşayamayacağını kesin söyle askerden dönüşünü ona göre planlamasını da. Allah sabır versin..
neden ayni evde yasamayi kabul ettiniz ki?
esinizin maddi durumu yoksa da evlenmeseydiniz durumunuzu duzeltene kadar.
ayni evde yasamayi kabul ettiysen cekeceksin bunlari, yok cekemem diyorsan da ayri eve cikin baska caresi yok bu islerin...baska sekilde duzelmez yani hic bekleme :umursamaz:
söyleyene değil söyletene bakacaksın derler.
kocan niye ailesinin yanında bu şekilde konuşuyor.
hem o kim oluyor da senin annenin yanına gitmene trip yapıyor.
şu kocaların eline ipleri niye bu kadar verirsiniz anlamam ki.
askerlik yapmamış bir adamla niye evlenirsiniz onu da anlamam.
hele ki kaynanayla oturmayı niye kabul edersiniz onu hiç anlamam.
bu anlayamamazlıklarım evliliğe bakış açılarımızın farklılığından oluyor sanırım.
esmer sana katılıyorum..baştan neden ailesiyle oturmayı kabul ettin askerden dönsede ayrılamaz ev demişsin allah yardım etsin..yaşı başı neki eşinin sana sahip çıksın daha kendine sahip çıkamaz o...arkasında da destek kuvvet ailesi var her lafı eder sana..