• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi bitti komşu başladı...

Malesef karar bende değil yoksa ta geçen seneden yapılmıştı kaynanam başta malzemeyi al baban yapacak dedi sonra baban yapmıyor fiyat alacak dedi hals bekliyoruz parmaklık yaptık gidip adamla ne konuştuysa kayınpederim adam hem geç yaptı hem bir camımızı eksik yaptı anlaşılmış konuşulmuşkrn gidip müdahale etti adamla biz sorun yaşadık.
Konularını okuyunca sen daha baskın gözüküyorum eşinden aslında ama bilinmez tabi bence o evden cik soğuk oluyo falan diye yada gazi cok yakadan kocan faturadan bıkıp dış yalıtım yapacak

Hiiiç bise yapamazlar efendim siz insan olduktan sonra esiniz kör olmadiktan veya salaga yatmadiktan sonra.. insanlar oglunun gelinin huzurunu kacirmak istemez lütfen biraz bardagin dolu taraflarina bakalim.
Benim eşim ciddi anlamda saf bir insan denilen birşeyin bir hafta sonra aksi söylense neden böyle demiştin ama demez unutur gider aşırı baskıyla büyümüş bir insan insanın donuna kadar annesi kız kardeşi üstünü alır mı ya böyle bir insandan bahsediyoruz bu haline şükür.

Konularını okuyunca sen daha baskın gözüküyorum eşinden aslında ama bilinmez tabi bence o evden cik soğuk oluyo falan diye yada gazi cok yakadan kocan faturadan bıkıp dış yalıtım yapacak
Gazı yaksamda fayda etmemişti ama yapacak birşey yok gaz artı ufo eşimi ikna eder gibi maaşın yarısı bunlara gidince el mecbur yaptırır.

Gazı yaksamda fayda etmemişti ama yapacak birşey yok gaz attı ufo eşimi ikna eder gibi maaşın yarısı bunlara gidince el mecbur yaptırır.
Yanı birşeyler yap soğuk ev zor oluyo anlayabiliyorum ilk evim oyleydi vok sukur ciktimda isindim

Yanı birşeyler yap soğuk ev zor oluyo anlayabiliyorum ilk evim oyleydi vok sukur ciktimda isindim
Yani benim deli olduğum şey kaynanam birileri çocuktan bahsedince olsun falan diyor biryerde bozacağım artık o evde nasıl büyüsün diyeceğim alacak cevabını.

Insanlara neyi kanıtlamaya calisiyosunki tekken sor yada ara sor parayı siz verecekseniz kendiniz bulun
O insanlara neyi kanıtlamaya çalışıyor ne bana ne eşime imasını yapmazken başkaları iki sene oldu olsun çocuğun dediğinde olsun diyor destekliyor.Kendisiyle birebir görüşmüyorum söylediklerini inkar etmişti önceden o topa girmiyorum eşimle defalarca söyledi onun yanında birdaha sormam garip olur

banabenigeriver banabenigeriver bacım senle akraba çıkarmıştı forumdakilerdan bazıları senle beni biliyosun cook mükemmel oldukları için herkesi soy ağaçlarına kadar teşhis ediyorlar burada.
Kvalidene gelince çocuk değil kardan adam yapılır burda de.bazı insanlar öyle saksıda bitki zannediyor.çocukları.benim kayinvalidem de diyor gazı o kısar sen acarsın diye gülerek anlatıyor sanki çok güzel birşeymiş gibi benimde suphelerim var.kvalidem kocamla kaynimi saksıya dikip mi yetiştirdi.

banabenigeriver banabenigeriver bacım senle akraba çıkarmıştı forumdakilerdan bazıları senle beni biliyosun cook mükemmel oldukları için herkesi soy ağaçlarına kadar teşhis ediyorlar burada.
Kvalidene gelince çocuk değil kardan adam yapılır burda de.bazı insanlar öyle saksıda bitki zannediyor.çocukları.benim kayinvalidem de diyor gazı o kısar sen acarsın diye gülerek anlatıyor sanki çok güzel birşeymiş gibi benimde suphelerim var.kvalidem kocamla kaynimi saksıya dikip mi yetiştirdi.
Bu derece mükemmel insanlar burada neden takılıyor bende bunu anlamıyorum.Verimli,çalışkan,üretken bu derece kusursuz insanların bu kadar boş vaktinin olması benide şaşırtıyor.
Kayınvalideme ne desem boş hııı der geçer

NehirMehir NehirMehir lede akraba çıkaracaklar neden bu kadar artniyetli ve kötüyüz biz yaaa...

Sevgili Tereliye,
Seninle alıp veremediğim hiçbir şey yok. Kayınvaliden ya da görümcen de değilim, iyiliğinin ya da kötülüğünün bana en ufak faydası yok, o yüzden şu objektif yorumumu ciddiye al lütfen.

Sen çok mutsuz bir insansın. İçin huzursuz. Bunun sebebi ise bizzat kendinsin. Hiç başkalarına çamur atma. Bana evlerinde ikramda bulunmadılar diye kendini yırtıyorsun ama sen nişanlıyken bi kahve yapıp verememissin. Hep de haklı olduğunu sanıyorsun ama değil kardeşim işte, bak objektif olarak söylüyorum, kesinlikle haklı değilsin, tamamen yanlışlardasın.

Seni anlamaya çalışıyorum. Empati yapmaya gayret ediyorum.
1. Aşık olmadığın bir adamla evlendin.
2. Arada dayanılmaz bir aşk olmadığı için haliyle başka (maddi) beklentilerin oldu. Bunlar hayal ettiğin ölçüde karşılanmadı. Herkes en iyisini hayal eder zaten haklısın o konuda, bir şey demiyorum.
3. Muhtemelen iyi bir eğitim görmedin ve iyi bir mesleğin yok. Çalışmaya gayretin de yok. Tembelligine de inancını kılıf ediyorsun. Çalışan her kadın bir erkeği işsiz bırakır diyorsun.Onda da haklısın. Kim kendine itiraf eder ben tembelim diye?
3. Paran yok, yoksulluk senin sinirlerini bozuyor. Onda da haklısın. Yoksulluk sıkıntılı bir şey, her şey gözünde kalıyor, istediğini alamıyorsun, yapamıyorsun, gezemiyorsun. Lafa gelince benim dünya malıyla isim olmaz diyorsun ama alakası yok. Konularının çoğu para, eşya, ev, biriktirme vs. Balayı umrunda değil sözde ama bi bakıyorum balayı bile yapamadım, yapıp yaptığım bi tatil o olacaktı o bile olmadı diyorsun.

Ben sana hak veriyorum. Mutsuzluğunu anlıyorum. Bunlar zor. Yoksulluk zor, sürekli kısarak yaşamak, para hesabı yapmak, aşık olmadığın bir adam için bunları cekmek, her şeyin gözünde kalması zor.
Ama anlamadığım şu. Sen neden bunları başkasından bekliyorsun? Hayatından memnun değilsen git değiştir. Yok yapmayacaksan da razı ol. Çalış, kazan, al, sat, gez bak nasıl kafan dağılacak. Ama senin gözün yok. Tembelsin, muhtemelen bir kapasite sorunun da var, o yüzden hep başkalarından bekliyorsun. Zaten milletin evinde yaşıyorsun, milletin aldığı eşyaları kullanıyorsun, eşinin getirdiğini yiyorsun, daha ne yapsın bu insanlar sana?

Sorunların var, haklısın da ama sen de kötüsün be kardeşim. Kötü bir insan olduğunun farkında bile değilsin.

Bak beni ciddiye al. Otur düşün, hayata bir kere geldin, harekete geç, çöz şu sorunlarını. Yoksa kör cahil yaşar gidersin, sana kalmış.

Bana bile dokundu yalniz tee burdan. :KK49: Insallah etki eder cunku konu sahibine ben de cok uzuldum. Gercekten iyi degil.

Sevgili tereliye, biz buradan satırlarca da yazsak sen kendi bildiğini okuyacaksın ama böyle ikilemli konular açıp insanları birbirine düşürmekten de vazgeçmeyeceksin. Bunu bile bile yazıyorum, deli dürttü çünkü.

Ben kız kardeşimle birlikte yaşıyorum, bekarım yani. Ev sahibim kurban kesmiş, beni aradı "Astoria size et vereceğim" diye. Bizim ihtiyacımız yok aslında, yani muhtemelen iki kız bir başımıza kalıyoruz diye bize üzülüp vermek istiyor ama bizden daha fazla ihtiyacı olanlar var mıdır, vardır elbet. Kadına bir şey de diyemedim zira cidden bizi çok seviyor. Hem ihtiyacımız olmadığından hem de inançla alakalı bazı özel meseleler olduğundan ben buradan @EmiraSalih hanıma sordum ne yapayım eti alayım mı diye. O da sağ olsun, sade bir dille bir o kadar da detaylı bir açıklama yapmış, içimi rahatlattı. Tekrar teşekkür etmiş olayım. :) Her neyse, sadede geleyim. Kadın bize bugün getirdi eti, aynen senin komşunun etini tasvir ettiğin gibi yani az bir miktar getirmiş, çok az da değil gömmüş olmayım ben de senin gibi ehehe. Ama düşünmüş getirmiş mi, getirmiş bir avuç mir avuç. Geri çevirmen hoş olmamış. İhtiyacın olduğundan değil, olmamış olabilir ama nezaketen de olsa seni düşündüğü için alınır, teşekkür edilir. Tabağını boş vermezsin, ödeşmiş olursun.

Diğer taraftan, bu mutsuzluğun için psikolojik destek alman lazım. Devlet hastanelerine gidebilirsin, illa özel muayenehaneler şart değil. Bir psikolog arkadaşım doktora çalışması için ücretsiz olarak belli sayıda kişiye psikoterapi uyguluyor; istiyorsan yaz bana seni aldırmaya çalışayım onun grubuna. (Herkesi aldıramam, bu konuda diğer okuyanlar başvurmak için lütfen özel mesaj atmasın) Yani durumunu cidden iyi görmüyorum, yardımcı olmak isterim sana. Ama önemli olan senin de yardımı kabul etmen ve bir adım atman. Bu stres ve mutsuzluk fiziksel sağlığını da ciddi etkiler ileride.

Sizin sorununuz kayınvalide, kayınpeder, görümce, komşu ya da bir başkası değil. Sorununuz sadece eşiniz. Bunu fark ettiğiniz an gerçek bir çözüm bulmaya çalışacağınızı düşünüyorum. Umarım çok geçmeden fark edersiniz.

Sevgili tereliye, biz buradan satırlarca da yazsak sen kendi bildiğini okuyacaksın ama böyle ikilemli konular açıp insanları birbirine düşürmekten de vazgeçmeyeceksin. Bunu bile bile yazıyorum, deli dürttü çünkü.

Ben kız kardeşimle birlikte yaşıyorum, bekarım yani. Ev sahibim kurban kesmiş, beni aradı "Astoria size et vereceğim" diye. Bizim ihtiyacımız yok aslında, yani muhtemelen iki kız bir başımıza kalıyoruz diye bize üzülüp vermek istiyor ama bizden daha fazla ihtiyacı olanlar var mıdır, vardır elbet. Kadına bir şey de diyemedim zira cidden bizi çok seviyor. Hem ihtiyacımız olmadığından hem de inançla alakalı bazı özel meseleler olduğundan ben buradan @EmiraSalih hanıma sordum ne yapayım eti alayım mı diye. O da sağ olsun, sade bir dille bir o kadar da detaylı bir açıklama yapmış, içimi rahatlattı. Tekrar teşekkür etmiş olayım. :) Her neyse, sadede geleyim. Kadın bize bugün getirdi eti, aynen senin komşunun etini tasvir ettiğin gibi yani az bir miktar getirmiş, çok az da değil gömmüş olmayım ben de senin gibi ehehe. Ama düşünmüş getirmiş mi, getirmiş bir avuç mir avuç. Geri çevirmen hoş olmamış. İhtiyacın olduğundan değil, olmamış olabilir ama nezaketen de olsa seni düşündüğü için alınır, teşekkür edilir. Tabağını boş vermezsin, ödeşmiş olursun.

Diğer taraftan, bu mutsuzluğun için psikolojik destek alman lazım. Devlet hastanelerine gidebilirsin, illa özel muayenehaneler şart değil. Bir psikolog arkadaşım doktora çalışması için ücretsiz olarak belli sayıda kişiye psikoterapi uyguluyor; istiyorsan yaz bana seni aldırmaya çalışayım onun grubuna. (Herkesi aldıramam, bu konuda diğer okuyanlar başvurmak için lütfen özel mesaj atmasın) Yani durumunu cidden iyi görmüyorum, yardımcı olmak isterim sana. Ama önemli olan senin de yardımı kabul etmen ve bir adım atman. Bu stres ve mutsuzluk fiziksel sağlığını da ciddi etkiler ileride.
Dilerim sizinle iletişime geçer

Sorunum malesef ki alt komşu...Gıcığım kadına çünkü eşimden çok söz hakkı var bu sebeple görüşmüyorum sanki eşim kiracı o evinde oturuyor böyle diyeyim siz anlayın aynı zamanda kaynanamın kankası...Bugün eşim kurban etini getirdi çocukları dışardan gördüler büyük kalın poşette bugünlerde et götürülür heralde bunu herkes anlayabilecek kapasitede diye düşünüyorum.Çok geçmedi on dakika ya oldu ya olmadı kapı nasıl çalıyor ama böyle birşey olamaz zil ayrı pencereye vurmak ayrı neymiş bir avuç kurban eti içinmiş bütün yaygara.O an müsait değildik eşim bir sinirle açtı kapıyı kapıyı açar açmazda şirin babaya dönüştü şeker verdi kurban etini aldı falan dedim ver o eti biz kestik kesmeyene versinler verdi geldi.Yok komşuymuş falan bir tas çorbasını görmedim.Yeni kesip vermişlermiş falan bu kadının kocasının maaşı asgari ücretlinin üç katı ve ev alıp iyi paraya kiraya vermiş alt katta ucuza oturan biri sadece güldüm bunu deyince.Dedim benim komşularım var görüyorsun ondan başka herkesle iyiyim çok şükür o eksik kalsın yok bir gıcık kaptığıma daha yaklaşmıyormuşum falan en sonunda tepem attı.Dedim o kadının sözü senden önde kör müsün evi ısınmıyormuş dış cephesini yaptırmış bize hala iki senedir izin çıkmadı.Evi yıkıp döküyor tamirat işi bitmiyor hiç eşim duvara çivi çakmaya korkar kim o ya dedim sen kimsin?O kiracı biz bu evde bedavadan oturuyoruz dedi söylediği söze bakar mısınız...Bu evde oturmayı seçende o ısrarla ben istesemde çıkmayanda nefret ettim iyice şu evden.Kaynanamlarada ne zaman gitsem evin bir tarafını yalıtım yapıyorlar sanırım birden yapmama sebepleri bizim gözümüze batmasın diye artık Allaha havale ettim ama kaynanam çocuğunuz olsun derse diyeceğim sözü çok iyi biliyorum.Son sözüm şu ki aklı olan aile evinde oturmaz sakın ama sakın böyle bir hataya düşmeyin...
Allah aşkına mübarek günlerde açtığın konuya bak.Gencecik kocasının ölümünü atlatmaya çalışan kadıncağızı oku,doğuma bir hafta kala bebeği karnında ölen anneyi oku!Neyle uğraşıyorsun saçma sapan yok çivi yok biz kestik et gönderdi.Utanç duyarım şunu dert diye şu günlerde şuraya yazmaya ben ya!

Back
X