Sevgili Tereliye,
Seninle alıp veremediğim hiçbir şey yok. Kayınvaliden ya da görümcen de değilim, iyiliğinin ya da kötülüğünün bana en ufak faydası yok, o yüzden şu objektif yorumumu ciddiye al lütfen.
Sen çok mutsuz bir insansın. İçin huzursuz. Bunun sebebi ise bizzat kendinsin. Hiç başkalarına çamur atma. Bana evlerinde ikramda bulunmadılar diye kendini yırtıyorsun ama sen nişanlıyken bi kahve yapıp verememissin. Hep de haklı olduğunu sanıyorsun ama değil kardeşim işte, bak objektif olarak söylüyorum, kesinlikle haklı değilsin, tamamen yanlışlardasın.
Seni anlamaya çalışıyorum. Empati yapmaya gayret ediyorum.
1. Aşık olmadığın bir adamla evlendin.
2. Arada dayanılmaz bir aşk olmadığı için haliyle başka (maddi) beklentilerin oldu. Bunlar hayal ettiğin ölçüde karşılanmadı. Herkes en iyisini hayal eder zaten haklısın o konuda, bir şey demiyorum.
3. Muhtemelen iyi bir eğitim görmedin ve iyi bir mesleğin yok. Çalışmaya gayretin de yok. Tembelligine de inancını kılıf ediyorsun. Çalışan her kadın bir erkeği işsiz bırakır diyorsun.Onda da haklısın. Kim kendine itiraf eder ben tembelim diye?
3. Paran yok, yoksulluk senin sinirlerini bozuyor. Onda da haklısın. Yoksulluk sıkıntılı bir şey, her şey gözünde kalıyor, istediğini alamıyorsun, yapamıyorsun, gezemiyorsun. Lafa gelince benim dünya malıyla isim olmaz diyorsun ama alakası yok. Konularının çoğu para, eşya, ev, biriktirme vs. Balayı umrunda değil sözde ama bi bakıyorum balayı bile yapamadım, yapıp yaptığım bi tatil o olacaktı o bile olmadı diyorsun.
Ben sana hak veriyorum. Mutsuzluğunu anlıyorum. Bunlar zor. Yoksulluk zor, sürekli kısarak yaşamak, para hesabı yapmak, aşık olmadığın bir adam için bunları cekmek, her şeyin gözünde kalması zor.
Ama anlamadığım şu. Sen neden bunları başkasından bekliyorsun? Hayatından memnun değilsen git değiştir. Yok yapmayacaksan da razı ol. Çalış, kazan, al, sat, gez bak nasıl kafan dağılacak. Ama senin gözün yok. Tembelsin, muhtemelen bir kapasite sorunun da var, o yüzden hep başkalarından bekliyorsun. Zaten milletin evinde yaşıyorsun, milletin aldığı eşyaları kullanıyorsun, eşinin getirdiğini yiyorsun, daha ne yapsın bu insanlar sana?
Sorunların var, haklısın da ama sen de kötüsün be kardeşim. Kötü bir insan olduğunun farkında bile değilsin.
Bak beni ciddiye al. Otur düşün, hayata bir kere geldin, harekete geç, çöz şu sorunlarını. Yoksa kör cahil yaşar gidersin, sana kalmış.