Eşimin ailesi bizden para istiyor,bana biraz akıl verin arkadaşlar

niyyan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2010
132
2
46
Tekirdağ
merhaba arkadaşlar.
doğrumu düşünüyorum yanlışmı bilemedim artık.sizden yardım istiyorum.
eşimin kendi işi var kardeşide yanında çalışıyor.serseri saygısızısın biri.şuan annesinin durumu bizden 10 kat iyi kiraları maaşları var.ama her başları sıkıştığında eşimden para istiyorlar.yok 100 lira 50 lira yok internet faturası yok telefon.
okadar kızıyorumki.akşam geldi bize kaynanam 500 lira istiyo utanmadan.aldığınıda verse tamam dicem.
okadar boş para harcıyorlarki bir gün beni arıyo ağlanıyo yok şöle para yetmedi yok böle.ertesi gün arıyo 1000 liralık alışveriş yaptım bugün ohh rahatladım:53:gülermisin ağlarmısın.hiç unutamadığım kin tuttuğum birçok konu var
mesela düğün günü kuaföre eşim bırakırken beni dediki sana takıcamız bileziklerin 2 sini annem satmış şok oldum.neden dedim diktirdiği elbiselere vermiş parayı:47: bu ufak bir örnk sadece.kayınvalidem hakkında.

9 aylık evliyim.çalışmıyorum şuanda.eşim izin vermiyor kıskançlıktan.
düğün ev masrafları derken açıldık hala toparlanmaya çalışıyoruz.kredi kartlarımın çoğu icralık oldum ödeyemedik.çok çaresiz hissetim kendimi aylarca.
şuanda telefon faturamı bile eşim zorla öderken ailesi para istediğnde yok diyemiyor.annem ödüyor çoğu ödemelerimi.annem bana harçlık vericekse ödemelerimi o yapıcaksa ben niye evlendimki?
çalışmamada izin vermiyor.
düğün zamanı para aldık ailesinden.ama bu para karşılığında başka ortak mal haklarından vazgeçti eşim.bu yüzden onlara borçlu hissediyor kendini.
annesinden nefret ediyorum açık açıkta söylüyorum bunu.ailemi ve beni çok üzdüler.
evlenmeden önce hiç böyle değildi eşimde biran önce kurtulmak istiyordu onlardan.
ama şimdi neden değişti herşey.
ben istiyorumki kendi hesabımızı bilelim evimizi düşünelim.ama izin vermiyorlar buna.:19:
istiyorumki aramızda bir mesafe olsun her kafası estiğinde bize gelmesinler ayrı bir aile olduğumuzu anlasınlar.bu konular yüzünden boşanmayı bile düşündüm kaçkez.eşimden hep öncelik istedim önce beni düşünceksin dedim
çok konuştum bu konuları ama olmadı gün geçtikçe daha kötü oluyor.eşiminde bunu anlaması lazım şu dengeyi nasıl kurdurucam ben.çok konuştum kavga ettim yeeri geldi ama olmadı.
tecrübeli arkadaşlar bi yardım edin:59:

Canım eşinle bi kez daha konuşmayı denesen.Çalışman gerektiğini,bu şekilde geçinemediğinizi onun aklına bi şekilde sokman lazım.

Kartların da birikmiş,icra gelmiş.Eve haciz gelmesini mi bekliyor bu adam?

Ailen de senin borcunu öder ödemesine ama nereye kadar.Kayınvaliden kira vs ile geçinemiyorsa siz nasıl tek maaşla geçineceksiniz.Bi de sizden para istiyorlar.Eşini mutlaka ikna etmen lazım.
Çalışmana izin vermeyecekse bile ailesine de yeter demeyi bilmeli.
Sizin de kendinize ait masrafınız harcamanız oluyordur.Ev geçindirmek zor.

Size biraz yardımları dokundu diye ömür boyu eşinin ailesine para veremezsiniz eşin bunu anlamalı canım.

Eğer çok konuşupta fayda alamadıysan bir süre evden ayrılacağını söyleyerek blöf yap bakalım neolacak? Asıl onların size yardım etmesi gerekirken birde utanmadan para istiyorlar. Bunlar yeni evli çift kendilerini toparlamaları lazım. Aralarında bizim yüzümüzden tartışma çıkmasın diye düşünmüyorlarmıdır?

kart durumlarım son haddeye geldi taksitlendirme yaptım avukatta annem ödedi taksitlerimi.
okadar dokunuyorki bana bunlar annem kendi ödemelerini yapmıyor benimkilerini ödüyor.
kaçkere konuştuk bunları hep dönüyo dolaşıo onlar benim ailem bana nasıl olmaz dicem falan.
içimde çok birikmiş şey var.
geçen gün annem doğalgaz faturamızı ödedi.iki gün sonra bana dioki kardeşmin internetini açtırdım 200 lira.delirmemek eldemi şimdi.
akşam annesi 500 lira isteyince ben dedimki nasıl verices bizim fatralar daha ödenmeyi bekliyo kaynanam gülüyo delimidir nedir:97:

sadece bayanların olduğu ortamda çalışıayım ama yeterki çalışayım. ufak ücretle de olsa gitmem gerek böyle olmuyor artık boğuluyorum diye söyleyin.
gerekirse ev temizliklerine yada çocuk bakmaya gideyim deyin.
mutlaka durumun vehametini anlayacak size uygun bir iş arayacaktır.

kayınvalidenizi de takmayın kafanıza Allahından bulsun artık..

Eğer çok konuşupta fayda alamadıysan bir süre evden ayrılacağını söyleyerek blöf yap bakalım neolacak? Asıl onların size yardım etmesi gerekirken birde utanmadan para istiyorlar. Bunlar yeni evli çift kendilerini toparlamaları lazım. Aralarında bizim yüzümüzden tartışma çıkmasın diye düşünmüyorlarmıdır?

yok ya nerde düşüncekelr.aramızı bozmaya çalışırlar daha çok.
bir acayip insanlar.
çok pişman etti beni eşim çok beklemediğim şeyler yaşadım.bekliyrum şimdi yine böyle bir konu olsunda patlıyim die.akşamları düşünmekten uyuyamaz oldum .

eşime göre çalışmama gerek yokmuş hala.boçlar bitmiş zaten.aylardır ayı konu.
üni mezunuyum.özel şirkette iyi pozisyonda işim vardı bir kızgınlıkla istifa ettim bu hallere düştüm sonra.
insan evde olunca daha çok takıyor herşeyi düşün düşün bitmiyorki.

Ne zaman anlayacak aileler artık çocuklarınında bambaşka bir dünyası olduğunu bilmiyorum.Tavrınızı koymazsanız daha çok sömürülürsünüz arkadaşım!Alışmışlar çünkü yüzleri var demekki sürekli gelip para istemeye..Böyle insanların karşısında utanıp sıkılmamak lazım..Bütün içimizdekileri pat pat söylememiz lazım!Kimse kimsenin kesesini sömüremez anne baba dahi olsa!Bence kendilerini aşmışlar ve işi yüzsüzlüğe vurmuşlar..Siz daha dobra olmalısınız böylece..Yoksa laftan anlamazlar.

eşime göre çalışmama gerek yokmuş hala.boçlar bitmiş zaten.aylardır ayı konu.
üni mezunuyum.özel şirkette iyi pozisyonda işim vardı bir kızgınlıkla istifa ettim bu hallere düştüm sonra.
insan evde olunca daha çok takıyor herşeyi düşün düşün bitmiyorki.

neden ailenize faturalarınızı ödettiriyorsunuz ? sizin aileniz faturaları ödedikleri için eşinizde rahat davranıyor , güvencesi var, siz faturaları dert ederken o umursamıyor biliyorki siz annenize ödettireceksiniz. Bence anneniz elini çeksin , o zaman göreceksinizki onun da uykuları kaçacak.
Birde madem çalıştırmıyor ve eline geçen parayı ailesine veriyor bu sefer siz ondan tırtıklayın, üç beş ne geçerse kenara para atın. Mesela mutfak masrafınızdan kenara koyun, faturaları da dediğim gibi annenize ödetmetin , elektrik ,doğalgaz kesilsin o zaman kış uykusundan uyanıp , sorumluluklarının farkına varacaktır. Hani bir laf varya bu değirmenin suyu nereden geliyor ?
Sizin değirmenin suyunuda anneniz ve siz koyuyordunuz , eğer keserseniz o zaman o da birşeylerin farkına varacaktır , Değirmen dönmediğinde şimdiye kadar suyu koymadığını fark edecektir.

Eşinizle tekrar konusun ve eğer o bu duruma noktayı koymazsa annesiyle konuşacağınızı söyleyin. Olması kayın validenizle konuşun ama daha fazla içinize atmayın. inanın birike birike dahada çoğalıyor ve o zaman tam bi patlama yaşanıyor. Bana kalırsa en mantıklı kayınvalidenizle konusup durumu ona anlatmanız ve hatta konuşmanızın sonunda bu konuşma aramızda kalsın eşim çduyarsa çok üzülür çünkü sizi kırmakistemiyor gibi laflarıda ekleyin ... Hatta bu konuşma için geç bile kalınmış bence..

Yerinde olsam bu kadarınada tahammül edemez

Onu evi terketmekle tehdit ederdim...

Biz zar zor geçineceğiz, benim ailem borçlarımı doğalgazımı ödeyecek

eşimde gidip annesine-kardeşine yedirecek.

Yok öyle yağma!Ben böyle adama adam demem

Boşunamı evlendin!Koca diye bu adamın yüzüne bakma bile...

Benim eşimde çalışmama izin vermiyor,ama ki Allah korusun durumumuz sarsılsın

mutlaka girer çalışırım,oda izin verir-vermek zorunda çünkü beni ele güne muhtaç etmemek için.

bende artık öyle yapmaya karar verdim.annemden hiç para almıcam.
düğünde ailem pek yardım edememişti bize.ben hep onun burukluğunu yaşadım.evime pek bişey alamamıştım.annemde mutlu oluyor yardım yaptığı zaman galiba bende.ama annemden gelip o tarafa gitmeside sinir bozucu oldu huzurumuz bozuldu susmadım görmemezlikten gelemedim.
eşim senden hiçbirşey istemiyorum herşeyi ben yaparımla başladı bu yola kabul etmedim çok düşündüm.1 sene erteleyelim düğünü dedim istemedi tamam dedim sonunda.
ama son zamanlarda annenlerde yardım etsin biraz demelere başladı bana çok koydu.hem çalışamıyorum hem annemleri zora sokuyorum psikolojim bozuldu pişmanlıklarım başları.he ailemde olsa zaten hiç düşünmezler herzaman yardmcı olurlar.
annesi bize 1 verdi 3 geri aldı saolsun

bence kesinlikle kendi annenizden para alıp da borçlarınızı kapatmayın.
siz annenizden para alıp işleri hallede hallede eşiniz rehavete kapılmış belli ki.
bırakın borçlarınız biriksin.
eşiniz eninde sonunda ödeyecek nasılsa.
böylelikle sorumluluğunu üstlendiği bir evi olduğunu hatırlar.

iki taraf da ailesinden elini ayağını çekmeli artık.
eşinizle ciddi ciddi son bir defa konuşsanız olmaz mı?

hem çalışmama izin vermeyecek, hem de kendi kazandığı üç kuruşla ailesinin geçimini üstlenecek ve benim ihtiyaçlarımı görmezden gelecek....hatta ben icralara düşecem annem yardım edecek ????? niye koca olmuş ki, otursaymış annesinin dizinin dibinde , çalışır kazanır bakarmış işte onlara :19:
valla hiççççç takmam , güvenilir bir iş bulur çalışırım , yok ille de çalışamazsın diyecekse ya gerekli gereksiz istediklerimi karşılayacak ya da işte bu kapı işte bu da sapı derim :42:

konuşucam tabi.
şimdi yeni bir işyeri açma durumu var biriyle ortak..kendi işyeri olunca birde kardeşi çalışınca yanında gelenimiz gidenimiz belli değildi.
akşam bu ortaklı işi iyi olucak dedim kazandığımız paranın ne olduğunu görürüz dedim öyle kardeşime 50 verdim 100 verdim olamıcak ortakla hesap yapıcaksın her akşam dedim.bişey demedi.
bu akşamda açıcam bu konuları konuşucam yine

hem çalışmama izin vermeyecek, hem de kendi kazandığı üç kuruşla ailesinin geçimini üstlenecek ve benim ihtiyaçlarımı görmezden gelecek....hatta ben icralara düşecem annem yardım edecek ????? niye koca olmuş ki, otursaymış annesinin dizinin dibinde , çalışır kazanır bakarmış işte onlara :19:
valla hiççççç takmam , güvenilir bir iş bulur çalışırım , yok ille de çalışamazsın diyecekse ya gerekli gereksiz istediklerimi karşılayacak ya da işte bu kapı işte bu da sapı derim :42:[/QUOTE

ödemelerimizin bitmesine az kaldı sabırla bekliyorum.eğer para durumumuz tam düzelip beni hala mağdur durumda bırakırsa işte aynen bunu yapıcam valla hiç umrumda değil.

ne aç gözlü insanlar ya. oğluşu çalışsın, karısının ihtiyacı varken anasına yedirsin. oh ne ala memleket:47:

kayınvalidenle konuş bence canım, bi güzela nlat. borcumuz var, tek maaşlıyız olmuyor böyle diye.

kayınvalideyle konuşmak çözüm getirmez bence. zaten düşünceli olsaydı durumunuzu öğrenip öyle para isterdi. ailenden yardım alma. en önemlisi bu. eşinle konuşmak işe yaramıyorsa, git ihtiyaçlarını al sabit faturaları da koy önüne. istiyorsan çalışayım iş arayayım de. sakın annemden alırım diye boynunu bükme.

bence sizde eşinize başlayın işte anneme para lazım yok kardeşimin taksidi var ödeyemiyor para ver demeye...laf söylersede annenlere veriyorsun benim sesim çıkmıyor onlarda benim ailem de al parayı annene söyle senin için biriktirsin ...enazından kenarda paran birikir ve bunu her ay düzenli yapki oda senin gibi bıksın...iki taraf içinde dur diyecektir bir süre sonra (tecrübelerime dayanarak söylüyorum)beş kuruşsuz gezmeye başlayınca ailesi ne istiycek ondan canınımı:kkk:

bir erkek kadını calıstırmıyorsa ozaman onun butun ihtiyaclarını karsılamak zorunda....bence siz calısmak icin baskı yapın annenizden para alıyorsunuz olurmu boyle birsey....zaten esinizin ailesine ne dense bos boyle gelmis boyle gider onlar....

Back
X