Eşimin ailesi bizden para istiyor,bana biraz akıl verin arkadaşlar

bütün söylediklerinizi aklımın bir yerine koydum arkadaşlar sağolun valla.
ilk olaraka annemden aldığım yardımları kesicem.sonra tepkilerimi fazlalaştırıcam bakalım neler olucak

bence sakın çalışma arkadaşım.sen çalışsan kaynanan daha çok para istemeye fırsat bulacak. senin çalışman boşa gidecek. eşin şimdi para veriyorsa o zaman daha çok para verecektir. annenden de para isteme sakın. tam tersine annem faturalarımızı ödemişti şimdi parası kalmamış geri ödememiz lazım de. annen mecbur mu size para vermeye. bu şekilde annenin parası kaynanana gidiyor bir nevi. olacak şey değil.

bence sakın çalışma arkadaşım.sen çalışsan kaynanan daha çok para istemeye fırsat bulacak. senin çalışman boşa gidecek. eşin şimdi para veriyorsa o zaman daha çok para verecektir. annenden de para isteme sakın. tam tersine annem faturalarımızı ödemişti şimdi parası kalmamış geri ödememiz lazım de. annen mecbur mu size para vermeye. bu şekilde annenin parası kaynanana gidiyor bir nevi. olacak şey değil.

ne demek sakin calisma?
kimse bu aileye bir dur diyemedigi icin arkadas da calismayacak mi?
herkes kendi yerini yurdunu hesabini bilmeli.
kocanizin ki kiskancliktan ote bisey
calismaniza dahi engel oluyorsa bu ciddi boyutta bir rahatsizlik.
kimse kimsenin esini,karisisini,kizini,bacisini yemiyor korkmasin esiniz.
hem sizin calisma ozgurlugunuzu kisitlayacak kendi kafasina gore,hem de kendi evinin hesabini kitabini ayiramiyacak ohh valla
bence butun suc esinizde.

Kusura bakmayın ama eşinizin ailesi yüzsüzmüş hem maaşları iyi hemde para istiyorlar tamam sıkışınca istersin ama hep hep olmaz alışmış bunlar böylede gider canım ne desekki sana çalışmaya ikna etsen eşini :26:

konuştuk biraz bu para mevzuları açtım.
artık kendi yolumuza bakmamaız gerek böyle şeyleri istemiyorum.kendi hesabımızı bilelim dedim.
ben herzaman kardeşlerimin annemin başında durucam buda böyle devam edicek dedi.
ben dm tabi başında olucan ama herzaman olmaz başları sıkışır ihtiyaç olur tabiki yardım ederiz.
ama hep böyle gitmicek dedim izin vermem.
kalktı masadan biraz tv izledi yattı.hiç konuşmadık birdaha
konuda kapanmadı tabi.
içim şişti vallahi.
belki sevsem onları hani kaynanamla anne kız gibi olsak arada fesatlıklar yalanlar olmasa hiçbirşeyde gözüm olmucak ama malesef kaldıramıyorum.

bizde de oluyo bazen...ama eşimin ailesi açık açık para istemezler..
çok uyanıklar,alttan alttan hallediyorlar işlerini...
ben eşime fazla laf etmiyorum çünkü benim aileme çok destek oldu eşim...

ama gerçekten sinir bozucu bir durum,ısrarcı olun..

konuştuk biraz bu para mevzuları açtım.
artık kendi yolumuza bakmamaız gerek böyle şeyleri istemiyorum.kendi hesabımızı bilelim dedim.
ben herzaman kardeşlerimin annemin başında durucam buda böyle devam edicek dedi.
ben dm tabi başında olucan ama herzaman olmaz başları sıkışır ihtiyaç olur tabiki yardım ederiz.
ama hep böyle gitmicek dedim izin vermem.
kalktı masadan biraz tv izledi yattı.hiç konuşmadık birdaha
konuda kapanmadı tabi.
içim şişti vallahi.
belki sevsem onları hani kaynanamla anne kız gibi olsak arada fesatlıklar yalanlar olmasa hiçbirşeyde gözüm olmucak ama malesef kaldıramıyorum.

Oooh işine gelmeyince cuppa yatak tabi.
Anlamayana davul zurna az kardeşim.Sen ailenden aslaaa para alma.ödesin eşin faturaları bakalım öyle kolaymıymış.Beyfendi anasına para yetiştirsin senin annen size baksın.Oh ne ala

Açmı açıkta mı kayınvaliden??Hayır!Neden yardım edesiniz ki?

Acıma,acınacak duruma düşersin...
Eşinin peşini bırakma,bu onun işine gelir

durumları kötü olsa zaten bende sesimi çıkarmam zaten.
bizdden çok iyi geliri var.kayınpederim vefat etmiş yıllar önce.2maaş artı kira gelirleri var.
boşa para harcıyor.saçma sapan heryere.ne almayı bilir ne kullanmayı.
eşimde bunun farkında aslında.
bu konu çok yordu beni.eşime olan sevgimin önüne geçiyor artık.
öncelikle senin sorumluluğun ben olmalıyım diyorum.
hep aynı cevap oda benim annem.

sanırım alışkanlık.
evlenmeden önce evin çoğu giderini eşim karşılıyormuş.parada veriyormuş annesine.
evlendik ama hala anlayamadılar ayrı bir aile olduğumuzu.
bütün suç eşimde.hissettirmedi bunu ailesine.okadar rahatlarki hiç düşünmüyorlar huzurları bozulurmu vericek durumları varmı ödemelerini yapmışlarmı ...

2gündür konuşmuyoruz iki yabancı gibiyiz evde.

Madem eşin anlamıyor seni git kayınvalidenle açık açık konuş bak senin durumun bu bizimkisi de bu. biz geçinemiyoruz oğlun sana para yetiştirmekten faturaları ödeyemiyor. icralık olduk haberin yok. elini eteğini çek bizim evin içinden artık para isteme . biz sana hissettirmiyoruz ama evde huzurumuz kalmadı. oğlun da kara kara düşünüyor ne yapacağım ben diye de. memnuniyetsizliğini genel hatları ile belirt kırılırsa kırılsın. eşin de anlasın tavrını. yuvamı yıkacaksınız bu şekilde devam edersen de.... ayrıca faturaları ödemesin annen. bir de çalışma konusunda ben çalışan bir bayanım ve bayanların çalışmasından yanayım ama sen çalışırsan sen evin faturalarını annenin yerine ödemeye devam edersin eşin de kayınvalidene para yedirmeye. şu an ki durumundan tek farkı yorgunluğu ve ekstra sinir bozukluğu olur. Eşin ile konuş uzaklara bir yere taşının. uzaklaşın onlardan. inşallah dafa fazla yıpratmadan seni yoluna girer.

eşine naz yap. blöf yap. birlikte olma onunla.... çeşitli caydırıcı şeyler dene. sen artık evli olduğunu bizim bir aile olduğumuzu kabul edene kadar bu işler böyle de. tavrın sert olursa belki anlarlar seni. bunları yapmak ya da söylemek kolay değil bilkiyorum ama aklıma gelenler bunlar.

bu erkek milleti ne zaman akıllanacak bilmiyorum ki:23:
benim eşimde kardeşine karşı böyle ben itiraz edince ne yapayım kardeşim o benim gibi laflar:15:
tamam da kardeşinde bir zahmet kendine bir çeki düzen versin artık:19:
canım sen daha yeni evlisin galiba çek resti alıştırma bu şekilde yoksa zaman geçtikçe daha çok şişersin bunalırsın.herkes sınırını sorumluluğunu bilsin anlasın lütfen:6:

eşin her fırsatta annesine para verbiliyorsa sanırım eliniz fazlada sıkışık değil..
çalışmana gerek yoksa çalışma bence...sonra senin paranada musallat olurlar çok yıpranırsın..neyse
gelelim çözüm arayışlarımıza..
öncelikle annenden 5kuruş para almayacaksın..icralık mı oldun?kocan var..
hapsemi atılacaksın?kocan var..
bırak o düşünsün,bitanecik karısı artık onun sorumluluğunda..

gelelim ikinci aşamaya,elinizde para bulundurmayın.. büyük bir borç altına sokun kendinizi..yatırım yapın etraftaki meraklılarada gelecek için yatırım yapıyoruz elimiz sıkışık bu aralar,sende varsa bize ver tarzında konuşun...
aklıma gelenler bunlar canım..umarım faydalı olur....

Son düzenleme:
durumumuz çok iyiydi ev aldık dipten doruğa döşedik.herşeyi gönlümce aldı eşim.
herzaman dediki ben yaparım ailenden birşey isteme sakın.çalışma ben sanada bakarım.
işleri biraz bozuldu ödemeler aksamaya başladı.kredi kartlarım falan ev alışverişiyle doluydu.
ödeyemeyince çalışayım dedim istemedi.sonra hesap yaparken hiç benim borçlarımı katmıyordu.
ben söledim dedim benim kartlarımda var.bana dediki onlarıda sizinkiler ödesin:75:
kimseye ödetmem dedim ben çalışır öderim.bu konular aylarca sürdü böyle.sonra annem yardım etmeye başladı işte.

şuanda kazancı yine iyid ama evin borçları çok olunca tıkandık kaldık.bu durumlara geldik.
ben herhangi birşey için para istediğimde bintürlü oflama puflama.
ailesi istediğinde tamam ayarlıcam vericem.

fazlasıyla taviz verdiğimi düşünüyorum.benliğimi kişiliğimi yitirdim.
suçluyum zamanında hiç tavır koymadım huzurumuz bozulmasın üzülmesin diye.hep arkasında oldum.
9 aylık evliliğimde hergün ağladım.ama busefer kararlıyım.
2 gündür konuşmuyoruz.bazışeylerin farkına varana kadarda sürdürücem.ondan bir adım bekliyorum.

senin borçların diye ayırıp, ailene ödetiyor.üstüne bir de çalışma diyor yani. eve bedava bakıcı almış gibi. hem çalışmasın hem masrafı olmasın, hem de benim bakımımı üstlensin. ne ala memleket. bu işi huzursuzluk çıkartarak tam olarak çözemezsin. belki tamam deyip barışır ama yine yapar aynı şeyi. bence sakın alma ailenden para falan. açıklama da yapma, durumları kötü veya değil. ailen artık o. sana çalışma demeyi biliyorsa bakmayı da bilecek.

benim eşimde aynı şekilde konuyu baştan sona okuyamadım kusura bakmayın hamileyim ve azıcıkta olsa ağrım var ama görünce dayanamdım.benim eşimin aileside aynı durumda özellikle görümcem ama onu Allaha havale ediyorum kendisi yeni evlendi evlenmeden önce abi annemlere ev alalım ben kendi evimizden gelin çıkayım ben kredi çekeyim filan dedi eşimi kandırdı ama ne oldu krediyi eşim çekti annesi emekli annesinin adına çekildi ama eşim kefil!! sonra evlenirken abi eşyalara almaya paramız yetmiyor bana kredi çekelim eşyaları alalım dedi abisine kredi çektirdi evlenmeden öncede orda tarkan konseri varmış burda tarkan konseri varmış diye şehir şehir gezdi yok o arkadışımın sözü var ben gideyim dedi taa türkiyenin öbür ucuna söze gitti hemde abiye kıyafetini takısını alarak sonra 2 ay geçti nişanı var ben gideyim yine yol parası yine abiye kıyafet yine takı ,hepsini güya kayınvalidem alıyor ama sonra onda para kalmıyor eşimden istiyor babaları resmen ayyaş ayık gezmiyor resmen ama kayınvalidemde kızı herşeyi görüp yaşasınmış diye bizi bitiriyor ki görümcem benden sadece bir yaş küçük senin kızın yaşasında biz ne olcaz zaten bir sürü kredi borcumuz var krediyle evlendik babası kumar parası yapmış hapse gircekti nerdeyse biz ödeyip kurtardık ve ekmek parasına muhtaç kaldık he bide eşim akrabalarından birine yüklü bir miktarda kredi çekti akrabası ödemedi battı oda bize kaldı şu andada isteyerek olmasada hamileyim ve kız kardeşi hala abi bize gel bırak eşini ben sana buraları gezdireyim diyor ben eşimin sömürülmesine karşı çıktığım için bana küstüler ..beni tanımayan akrabalarına beni çok kıskanç geçimsiz olarak tanıtmışlar ama onları allaha havale ediyorum ve eşimle sürekli tartışıyoruz ailesi yüzünden eşime göre onlar haklıymış yani benim ekmek paramı bile annem verdi onlar turlarda gezerken ve eşim onlara para verirken ..bu evlilik bitersede onlar yüzünden bitecek :(( bu durumda olan nişanlı yada sözlü arkadaşlarım ne olur iyi düşünün bu kadar aile düşkünü bi adam maalesef kendi kurduğu aileye sahip çıkamıyor benden sölemesi lütfen DİKKAT !!

merhaba arkadaşlar.
doğrumu düşünüyorum yanlışmı bilemedim artık.sizden yardım istiyorum.
eşimin kendi işi var kardeşide yanında çalışıyor.serseri saygısızısın biri.şuan annesinin durumu bizden 10 kat iyi kiraları maaşları var.ama her başları sıkıştığında eşimden para istiyorlar.yok 100 lira 50 lira yok internet faturası yok telefon.
okadar kızıyorumki.akşam geldi bize kaynanam 500 lira istiyo utanmadan.aldığınıda verse tamam dicem.
okadar boş para harcıyorlarki bir gün beni arıyo ağlanıyo yok şöle para yetmedi yok böle.ertesi gün arıyo 1000 liralık alışveriş yaptım bugün ohh rahatladım:53:gülermisin ağlarmısın.hiç unutamadığım kin tuttuğum birçok konu var
mesela düğün günü kuaföre eşim bırakırken beni dediki sana takıcamız bileziklerin 2 sini annem satmış şok oldum.neden dedim diktirdiği elbiselere vermiş parayı:47: bu ufak bir örnk sadece.kayınvalidem hakkında.

9 aylık evliyim.çalışmıyorum şuanda.eşim izin vermiyor kıskançlıktan.
düğün ev masrafları derken açıldık hala toparlanmaya çalışıyoruz.kredi kartlarımın çoğu icralık oldum ödeyemedik.çok çaresiz hissetim kendimi aylarca.
şuanda telefon faturamı bile eşim zorla öderken ailesi para istediğnde yok diyemiyor.annem ödüyor çoğu ödemelerimi.annem bana harçlık vericekse ödemelerimi o yapıcaksa ben niye evlendimki?
çalışmamada izin vermiyor.
düğün zamanı para aldık ailesinden.ama bu para karşılığında başka ortak mal haklarından vazgeçti eşim.bu yüzden onlara borçlu hissediyor kendini.
annesinden nefret ediyorum açık açıkta söylüyorum bunu.ailemi ve beni çok üzdüler.
evlenmeden önce hiç böyle değildi eşimde biran önce kurtulmak istiyordu onlardan.
ama şimdi neden değişti herşey.
ben istiyorumki kendi hesabımızı bilelim evimizi düşünelim.ama izin vermiyorlar buna.:19:
istiyorumki aramızda bir mesafe olsun her kafası estiğinde bize gelmesinler ayrı bir aile olduğumuzu anlasınlar.bu konular yüzünden boşanmayı bile düşündüm kaçkez.eşimden hep öncelik istedim önce beni düşünceksin dedim
çok konuştum bu konuları ama olmadı gün geçtikçe daha kötü oluyor.eşiminde bunu anlaması lazım şu dengeyi nasıl kurdurucam ben.çok konuştum kavga ettim yeeri geldi ama olmadı.
tecrübeli arkadaşlar bi yardım edin:59:

siz düğün yaparken aldığınız paraları geri ödedinizmi hayır. her doğuran oğlunu iş sahibimi ediyor?eşinizin ailesi eşinizi iş sahibi etmiş,bunun karşılığını ödemiş mi?hayır. annesi eşinizi büyütürken yanındamıydınız ne zorlukla büyütmüştür biliyormusunuz?besbelli hayır.
eşinize helal olsun önceliği ailesine veriyor. madem muhasebe tutmak zorunda hissediyosunuz kendinizi o zaman ya kendi paranızı kazanın ya da eşinizin ailesine para vermesine karışmayın.izin vermiyor kıskanıyor,eşiniz kıskanıyor ama evde oturup nikah şekeri ya da takı tarzı şeyler yapıp satsanız buna karışmaz herhalde.en azından adamın parasında hak iddia edersiniz.daha 1-2 yıldır varsınız eşinizin hayatında,ailesiyle arasına para meselesi sokmaya hakkınız yok.evin reisi parayı kim kazanıyosa odur.
keşke kadınlar sadece eşleri masraflarını karşıladığı sürece ve eşleri doğru düzgün aile evladı olduğu sürece kalan paranın nereye gittiğine karışmasalar.
bende evliyim benim eşim de istemiyor, ben de çalışmıyorum ama asla sormuyorum ne yaptın ne ettin parayı annene mi gitti kardeşine mi diye,merak ederseniz.
(not:orta halliyiz,öyle tuzun kuru muhabbeti yapılmasın yani)

siz düğün yaparken aldığınız paraları geri ödedinizmi hayır. her doğuran oğlunu iş sahibimi ediyor?eşinizin ailesi eşinizi iş sahibi etmiş,bunun karşılığını ödemiş mi?hayır. annesi eşinizi büyütürken yanındamıydınız ne zorlukla büyütmüştür biliyormusunuz?besbelli hayır.
eşinize helal olsun önceliği ailesine veriyor. madem muhasebe tutmak zorunda hissediyosunuz kendinizi o zaman ya kendi paranızı kazanın ya da eşinizin ailesine para vermesine karışmayın.izin vermiyor kıskanıyor,eşiniz kıskanıyor ama evde oturup nikah şekeri ya da takı tarzı şeyler yapıp satsanız buna karışmaz herhalde.en azından adamın parasında hak iddia edersiniz.daha 1-2 yıldır varsınız eşinizin hayatında,ailesiyle arasına para meselesi sokmaya hakkınız yok.evin reisi parayı kim kazanıyosa odur.
keşke kadınlar sadece eşleri masraflarını karşıladığı sürece ve eşleri doğru düzgün aile evladı olduğu sürece kalan paranın nereye gittiğine karışmasalar.
bende evliyim benim eşim de istemiyor, ben de çalışmıyorum ama asla sormuyorum ne yaptın ne ettin parayı annene mi gitti kardeşine mi diye,merak ederseniz.
(not:orta halliyiz,öyle tuzun kuru muhabbeti yapılmasın yani)
Kusura bakmayında hiç doğru düşünmüyorsunuz .
Sanıyorum sizin eşinizde böyle, savunma mekanizmesi geliştirmişsiniz.
Peki siz böyle annesi ananesinden para alıp evi geçindirirken babanın başkalarına bakmasının yada kendi abuk subukluklarına bakmasının nasıl bir şey olduğunu bilir misiniz ? Hayır .
Bu kadının çocuğu olmayacak mı ?.
Benim çocukluğum boyunca herşey gözümde kaldı .
Kuzenlerimin akrabalarımın her zaman herşeyi vardı . Allah daha çok versin tabi. Ama benim neden olmadı ??

Önce ilk büyük yanlış şu ki. O adamın ailesi annesi değil. Karısı . Onlar evlendiği andan itibaren bu böyle ! .
Ortalıkta sıkışıklık olur tabii ki sahip çıkacak .
Ama böyle bir babaya sahip olmanın nasıl bir şey olduğunu bilemezsiniz.

Lütfen . Kendinizi düşünmüyorsanız olacak çocuklarınızı düşünün. Ben kendi babamdan nefret ettim .çocuklarınız etmesin.

Niyyancım sanki beni anlatmışsın... Bende aynı durumdayım ve kayınpederle konuşma, eşime tavır yapma dahil her yolu denedim OLMUYOR!
Ben kendimide paralasam durum hep aynı ve ben çaresiz kalmış durumdayım son çarem ayrılmak ama onda da bi çok kararlı oluyorum bi vazgeçiyorum...
Eşime bu akşam bitirelim dedim ciddiye bile almadı ben konuşmuyorum o muhabbet ediyo ve sonuç sabahın körü oldu bu gecede sabahladım o bilmem kaçıncı uykuda!
Birdaha dünyaya gelirsem yetimhanede büyümüş kimsesiz biriyle evlenicem!
Sana bi akıl veremicem malesef kelin ilacın olsa misali...

Niyyancım sanki beni anlatmışsın... Bende aynı durumdayım ve kayınpederle konuşma, eşime tavır yapma dahil her yolu denedim OLMUYOR!
Ben kendimide paralasam durum hep aynı ve ben çaresiz kalmış durumdayım son çarem ayrılmak ama onda da bi çok kararlı oluyorum bi vazgeçiyorum...
Eşime bu akşam bitirelim dedim ciddiye bile almadı ben konuşmuyorum o muhabbet ediyo ve sonuç sabahın körü oldu bu gecede sabahladım o bilmem kaçıncı uykuda!
Birdaha dünyaya gelirsem yetimhanede büyümüş kimsesiz biriyle evlenicem!
Sana bi akıl veremicem malesef kelin ilacın olsa misali...
bende sizdenim bende.. :(( meğer ne kadar çokmuş bu tip sorunu olan.
bende birtek bende var sanıyordum.
kendilerinden nefret ettirene kadar uğraşıyolar. hiç vazgeçmiyolar.bunlarda artık bir aile, geçinebiliyolarmı, bizim yüzümüzden huzurları kaçıyomu,sıkıntıya düşüyolarmı diye bir kez düşünüyorlarmı?
sonra bu foruma içimizi döktüğümüz zaman bazı ukalalar dangalak eleştiriler yapıolar.(sözüm bu konuda meclisten dışarı...)
Eşlerin hiiiç akıllanacağı yok kızlar.ailelerininde umurunda değil.
bilmiyorum ne olacak böyle, allah 2 rahmetin birini versin diyorum herzaman..allah yardımcımız olsun.
ayrılmakmı çözüm olan?
tamamen susup kabullenip kendinden geçmekmidir?
gece gündüz kavga edip "hayatım zindan oldu, seninkide olsun" diyerek başının etini yemekmidir?
ailesiyle tartışıp bidaha yüzyüze bakmamakmıdır?
ben 6 senedir bulamadım,biçoğunu denedim ama olmuyo.
ne dersiniz?

Back
X